אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

בלעדי ל"כלכליסט" - כמה שווים עורכי הדין למשרדים שלהם?

37 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

35.
אנשים עדיין לא הפנימו שאולי כולם נקראים עו"ד אבל יש עו"ד ויש עו"ד
פערי הרמות, בין עו"ד שהיו סטודנטים מצטיינים באוניברסיטאות והוכשרו לאחר מכן באחד מ- 10-20 המשרדים המובילים בישרא, לבין מי שלמדו באיזו מכללה או היו מהחלשים במחזורם באוניברסיטה ואח"כ הוכשרו במשרד סוג ג' (או פחות מזה), פשוט אדירים. הכסף במקרה הזה ממש לא משקר.
עו"ד | 26.02.11
34.
משפטים לא מייצר? לכל העילגים תחשבו מה היה קורה ללא משפטים ואז נדבר...
עורכי דין מייצרים - מייצרים וודאות בעסקים - מה שמייצר אפשרויות גבוהות יותר לחברות לגייס כספים, לעובדים לקבל תנאים טובים יותר. עורכי דין מוצאים פתרונות שאנשי עסקים לא חושבים עליהם כשאלו נתקעים במו"מ... ושלא נדבר על עוד 20-30 תחומי התמחות שונים שבלעדיהם אין ייצור.. אז נכון, לא מייצרים קוד או לחם, אבל מייצרים דבר שלא חשוב פחות... עורכי הדין מייצרים וודאות, וודאות ווודאות.. ללא וודאות לא היה את המפעל שייצר את המוצר, כי מי יעשה איתו עסקים? מי ילווה לו כספים? באילו תנאים יעבדו אצלו? ועורכי הדין מייצרים גם כשכל שאר הפועלים לא מצליחים לייצר.. כשחברה מגיעה לחדלות פירעון.. עורך דין יכול להבדיל בין חברה שנכנסת לפירוק או שיקום.. שתכניס למשק מיליון שקל כברזלים, או שתכניס למשק עשרות מיליונים כאשר תישאר עסק חי.....
מתמחה במשרד מסחרי גדול | 26.02.11
33.
רותי - קדימה, תלמדי משפטים, תלכי לעשות התמחות ואז נראה מי עובד קשה יותר..
אני מזמין אותך אלי להיצמד אלי יום אחד מ8 בבוקר עד 9-10 בלילה, ונראה האם את חושבת שהמשכורת מתגמלת... (ד.א - עורכי הדין והשותפים לא עובדים פחות שעות ופחות קשה) תבואי גם לאקדמיה (אוניברסיטת ת"א, העברית או לכל הפחות לבינתחומי) ותראי את כמות העבודות שיש להגיש וכמות החומר שיש לקרוא (יש מקומות שיש בהן דרישות גבוהות מהסטודנטים) ותגידי מה זה כולה 3 (וחצי) שנים באוניברסיטה...
מתמחה במשרד מסחרי גדול | 26.02.11
31.
רותי (30)-קצת הבנת הנקרא.
לא מדובר במשכורת. מדובר על הכנסות למשרד, מהן יורדות ההוצאות על המשכורות, ההוצאות על שכ"ד (עשרות אלפי שקלים במגדלים), ההוצאות על תוכנות משפטיות, על כח עזר, על מיחשוב, על ריהוט, וכו' וכו'. העו"ד השכיר מקבל בסופו של דבר בסביבות עשר. אז את יכולה להירגע. (ויש גם כאלה שמקבלים מינימום...)
 | 24.02.11
25.
תגובה ל-18
בשונה מלימודי המשפטים בארץ, בצפון אמריקה על מועמד\ת לסיים בהצלחה עם ממוצע ציונים גבוה תואר ראשון, לעבור סדרת ראיונות ומבחן די קשה ואז אם התקבל\ה להתחיל בלימודי המשפטים במשך שנתיים, בסיומן כמובן לעבור סטאז של שנה לפחות ומבחן הסמכה בעל סינון גבוה במיוחד. אל תשווה בבקשה את השניים עם כל הכבוד מלבד רפואה ומקצועות המדע, ההשכלה בארץ שואפת לאפס.
Tal | 24.02.11
24.
תנו לי לעשות לכם קצת סדר
ל- 3 ו-11, תנו לי לעשות לכם קצת סדר: ראשית, המכללות לא "מכשירות עו"ד " אלא רק מעניקות תואר במשפטים אם לא ידעתם. לכן, אם אתם מפנים אצבע מאשימה, תפנו אותה נגד לשכת עורכי הדין שהיא זו שמעניקה את הרישיון לעסוק בעריכת דין. שנית, בתור סטודנט למשפטים לשעבר, אני יכול להעיד שאין שום סיבה בעולם להעמיד תנאי קבלה בלתי אפשריים לקבלה ללימודי משפטים. מבלי חלילה לזלזל במקצוע שלי, זה לא מקצוע שצריך להיות "גאון הדור" בשביל ללמוד. סה"כ צריך כושר הבנה בסיסי של חומר כתוב וכושר ביטוי בכתב וגם בע"פ. כל האגדות על ההבדלים בין בוגרי המכללות לבוגרי האוניברסטאות הם פשוט לא נכונות. אני עובד באחד מהמשרדים המובילים בארץ בתחומו "למרות" שרוב עורכי הדין בו (כולל אותי) בוגרי מכללות למשפטים. קיימים עו"ד גרועים ואפילו רשלנים שהם בוגרי אוניברסיטאות בדיוק כפי שקיימים כאלו שהם בוגרי מכללות. לכן, האבחנה הזאת פשוט לא נכונה. לדוגמא-לפני כמה שבועות הופיע מולי עו"ד כבן 60 (נצא מנקודת הנחה שהוא בוגר אוניברסיטה כי לא היו מכללות בתקופתו) שלא ציין את מספר תעודת הזהות של הלקוח שלי בכתב התביעה ולכן לא היה יכול לפתוח תיק הוצאה לפועל נגדו. לפי דעתי ההצפה במקצוע עריכת הדין טובה ללקוחות שיכולים לקבל שירות במחיר סביר ושפוי ולא לשלם תעריף שלוקחים משרדי עו"ד גדולים למרות שמי שכותב את כתבי הטענות והמכתבים ברוב המקרים הם מתמחים או פקידות ועוה"ד לכל היותר מעירים כמה הערות. לא צריך ל"רחם" על עוה"ד אבל באותה נשימה יש לזכור שיקר מאוד להשכיר ו/או להחזיק משרד בערים המרכזיות ובמיוחד באיזור תל אביב. לכן כמו בכל עסק, יש המון הוצאות נלוות מלבד השכר ומה לעשות - המשרד צריך להרוויח בסופו של יום.
עו"ד צעיר | 24.02.11
23.
תכלס המקצוע בשפל קשה, כמעט כל עורכי הדין אינם מרוויחים בחודש שכר ראוי
וגם השכירים במשרדים הגדולים רובם מרוויחים בין 7-15 נטו אבל עובדים כמו עבדים ולא כמו בני אדם. אין עתיד במקצוע - מניסיון. הכשירו עשרות אלפי אנשים ברמה ממוצעת ומטה במכללות (למרות שיצאו משם גם עילויים כמובן) וככה השוק נראה - כמו שוק.
 | 24.02.11
20.
לא להתלהם
לא להתלהם: א. לא נאמר מהיכן הנתונים ומה הבסיס להם. מהיכרותי הטובה את הענף, עורכי הדין שומרים את הנתונים הכספיים קרוב לחזה. ב. נכון, יש עודף עורכי דין, אך לטובים תמיד יש מקום. כוחות השוק יעשו את שלהם - אני לא חושב שעורך דין זה יותר חיוני מרופא, ואף אחד לא קרא להתערב בשוק הרפואה או בשווקי תעסוקה אחרים. ג. ותתכוננו לזה - יש גם עורכי דין הגונים שגובים שכר נאות, ויש כאלה שמעסיקים עובדים (כן, עורכי דין שכירים הם "עובדים") בשעות סבירות ובשכר סביר. לא להתלהם!
הריאליסט | 24.02.11
17.
בואו תשמעו על "התענוג" שבעריכת הדין
עורכי הדין אמנם לובשים חליפות יקרות ונהנים ממשרדים מפוארים, אבל מעבר לזה אין כלום: אין שום יכולת לקיים חיי משפחה / להכיר בני זוג (השעות המינימליות הן 12 שעות עבודה ביום), אין הרבה סיפוק מהעבודה (זה לא פרקליטי אל.איי. כאן, העבודה מאוד שוחקת ומשעממת), הלחץ נותן את אותותיו וגורם לשיער הלבן לבצבץ כבר בשנות ה-20 המאוחרות. אין שום כסף שבעולם ששווה העדר חיים, העדר זוגיות נורמלית, העדר הנאה והעדר סיפוק. כשנאמן שר המשפטים ובראש הממשלה יושב ביבי, אין לי גם הרבה ציפיות לשיפור במצב הזה. אך חשוב להדגיש שכל מתכונת ההעסקה של עורכי דין שכירים במדינת ישראל היא פלילית ונוגדת את חוקי העבודה הבסיסיים ביותר: העסקה תחת סעיף שעות נוספות גלובליות ובניגוד לחוק שעות עבודה ומנוחה (עבודה במשרד עורכי דין מחייבת שעות עבודה רבות מידי).
עו"ד אחרי הסבה | 24.02.11
13.
לא מאמין לכם. אני משלם הון עבור מכתב אחד וכמה שיחות טל'. בכיינים, לכו תעבדו בבניין!!
נשמע כאילו הכתבה הזאת נועדה להכשיר את הקרקע לעליית מחירי שעת עו"ד. בגדול הם הצרה שלנו, יש יותר מדי מהם ואין לכולם תעסוקה, מה עושים, עושים יש מאין ומתחילים לתבוע ולהתפלסף על כל דבר. בסופו של יום לאזרח הקטן שימוש בשרותי עריכת דין עולה ביוקר ולא משנה כמה עו"ד יש בשוק. המחיר - ואני מוכן להערב על זה - הוא דומה ודי מתואם .
סנטיאגו | 24.02.11
9.
במדינה הזו היחידים שמרוויחים משכורת נורמלית הם אנשי הייטק
וזה בכלל לא בריא.... צריך עו"ד במדינה, אנשי מדעים ורוח, לכל תחום יש הזכות להתקיים בכבוד. אצל העו"ד השכר ירד כי יש "עדוף" עו"ד בשוק? או שפשוט המשבר הכלכלי ועוד גורמים עשו את שלו? כי גם בתחומים אחרים צריך לראות ירידה
 | 24.02.11
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת