אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

9 טיפים שיבטיחו לכם ריאיון שני

16 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

16.
בהחלט מתאים יותר לקהל של חו"ל
בארץ לומר "אנחנו" לא נתפש בצורה הטובה ביותר, אבל ניתן עדיין לקחת טיפים וליישם במציאות. למגיב 15: מרגע שכתבת "סיפור אמיתי" הבנתי שאתה מוצץ הכל מהאצבע ואתה מאלה שעונים לטלפון ואומרים שהם "נכנסים לישיבה" כשהם נכנסים לשירותים. עשה לעצמך טובה ואל תחפש ברשת קהל לגוזמאות שלך.
פלוני | 28.02.11
15.
סיפור אמיתי
זומנתי לריאיון יחד עם עוד 17 אחרים. נכנסתי ראשון. מי שראיין אותי זו וועדה של 6 אנשים. בסופו של דבר התקבלתי. הבוס שלי אמר: היו לך את הציונים הכי טובים במבחני ההתאמה קורות החיים שלך היו טובים , אבל אל אובר קווליפייד כשנכנסת לחדר אמרתי לעצמי: "אם הוא לא אהבל אני מקבל אותו" וכך היה. מסקנה: הרושם הראשוני + רקע טוב + האישיות שלך מספיקים. לא צריך להיות יותר מדי עם שטויות
יוני | 28.02.11
14.
השאלה "האם משהו ברקע שלי מדאיג אתכם?" זה לא בשביל ישראלים
שאלה שכזו רק תדליק חשדות אצל המראיין, ותגרום לו להאמין שבאמת הרקע מדאיג! זו חשדנות ישראלית טיפוסית, ולא כדאי להיכנס למלכודת הזו. אם כבר, אז עדיף להתייחס לאפשרות מזווית חיובית. כגון: "אני בהחלט רואה את עצמי מתאים לתפקיד, ומאמין שגם אתם חושבים כך". ולפי תגובת המראיין להבין מהי תשובתו. לגבי שיעורי הבית: זה יכול להיות רעיון טוב מאוד עבור מרצים וכד' (להכין מערך שיעור ולהעביר אח"כ בפני עובדים), פרסומאים, מתכנתים ועוד. אז נכון שלפעמים יש מעסיקים שמנצלים את המועמדים כדי להשתמש בשיעורי הבית שלהם (כבר שמעתי על מורים למתמטיקה שנתבקשו לבדוק פתרונות תרגילים של ספר חדש, ועל מתכנת שנתבקש לכתוב סקריפט מסובך כדי להקל על מצוקת הזמן של המתכנתים שלו וכד'), אבל לפעמים זו יכולה להיות דרך להוכיח את עצמך.
 | 28.02.11
12.
כתבה שמיועדת כמובן לשוק האמריקאי ופה בארץ הדברים נשמעים רע - מאוד רע!
אנחנו חושבים שמי שמדבר בלשון רבים הוא או חסר ביטחון שלא מסוגל לעמוד ולעשות ולגבות את עצמו בשיחה או שהבן אדם פשוט אהבל מסיבה אחרת. בישראל מאוד מאוד חשוב להיות אתה בראיון ולהיות אתה לאחר מכן בעבודה. הצביעות שהוא נר לרגלי האמריקאים פשוט לא תופסת פה - ואם אתה לא אתה מהרגע הראשון ועד האחרון תמצא את עצמך בחוץ לאחר תקופה מסויימת. לשאול בארץ האם יש סיבה שלא יעסיקו אותך? בזה הרגע גרמת לכך שהם לא יעסיקו אותך עם השאלה המפגרת הזו והחצופה והיומרנית שבעצם נדחפת לשיקולים של המעסיק הפוטנציאלי בדיוק ברגעים הקריטיים בו הוא שוקל את גורלך ואתה זה שהחלטת בעצם שהתשובה תיטה לשלילית. מלכודת ה"חיקוי" של המראיין יכולה גם לעלות יקר... לאחרונה זה הפך לאופנה לחקות האחד את השני ומראיין שמודע לעניין - רק ירשום לכם נקודות שחורות, תוך כדי תחושת אי נוחות וניסיון להפסיק לעשות תנוחות בוטות מידי כדי שהנודניק לפניו יפסיק לחקות אותו. אה כן, לסיום בקשו שיעורי בית LOL JUST DONT LET THE DOOR HIT YOU ON YOUR WAT OUT
US OR ASS | 28.02.11
8.
הטריק שלי זה להיות אני
המטרה היא סה"כ לא רק להתקבל אלא גם לוודא שאנחנו מתאימים לעבודה. אם נתקבל לעבודה שאנחנו לא מתאימים אליה זה רע גם לנו וגם למעסיק. אני אומר את האמת ומוסיף את השאלות, הדאגות וההעדפות שלי על מנת לוודא שאכן יש כאן התאמה הדדית. אחרי הכל גם אני צריך להחליט באותו זמן אם אני באמת מעוניין לעבוד שם. זה כמו דייט ואני חושב שמראיין טוב גם ירגיש את הכנות ויעריך אותה. נ.ב התקבלתי... :)
סנופקין | 28.02.11
4.
בשום אופן לא לומר "אנחנו" במקום "אני"
נכון שזה לא בסדר להגיד יותר מדי פעמים "אני" כי זה מעיד על יוהרה/ נרקסיזם, אבל זה לא אומר שצריך לומר במקום זאת "אנחנו". זה רק מוריד מהערך של חלקך בצוות כי מראיין חשדן עלול לחשוב שרק פורמלית היית חלק מהצוות, אבל בעצם לא עשית דבר, ולכן אתה מעדיף לומר "אנחנו" כדי להתקשט בעמיתך... הפתרון: להשתמש בפעלים בלבד. הקמתי, יזמתי, ערכתי, ניהלתי, הרצתי... לא תמיד צריך בשבילם "אני". ב"אני" תשתמש בצמצום עבור משפטים כגון "אני לא חושב ש..." וכד'.
מרואיינת מנוסה | 27.02.11
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת