אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

"גן העדן של האינטרנט לא עובד עבור הרבה מאוד אנשים"

109 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

109.
Program or Be Programmed
http://www.amazon.com/Program-Be-Programmed-Commands-Digital/dp/1935928155/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1301086465&sr=1-1 בספר בעל מסר דומה, דאגלס ראשקוף קורא לאנשים לפתח הבנה של הכלים בהם הם משתמשים, ולא לקבל כמובן מאליו את טיעוני יצרני התוכנה בנוגע לפונקציותיה. לדוגמא, פייסבוק מציגה את עצמה ככלי תקשורת בעוד שלמעשה הלקוחות של פייסבוק הם מפרסמים להם היא מספקת מידע התהגותי לפרסום ממוקד.
איתי | 25.03.11
108.
מאמר מאוד מעניין
ולמרות הכל, אם רובוטים יחליפו נהגי מוניות, אם ינהגו בצורה יותר בטוחה, לא יעשנו, לא יסתכלו על החצאית של זאת שהולכת על המדריכה בעודם מאיצים, ונהגי המוניות של היום יעבדו בלתקן אותם או להחליף להם שמן. בקפיטליזם תמיד יהיו לידיים אנושיות ולמוח אנושי עבודה. כל שהוא צריך לעשות זה להתאמץ, ואם הוא לא מתאמץ, הוא כנראה לא ראוי לפרנסה ממילא.
הכלכלן | 22.03.11
107.
האם יש קשר בין דעותיו של לנייר לכך שהוא עובד עם מיקרוסופט?
אני מניח שאם הוא היה עובד עכשיו לא עבור מייקרוסופט אלא עבור גוגל, הטענות שלו היו הפוכות. הטענה המרכזית שלו היא - שהאינטרנט כפי שהוא כיום הורס מקצועות, אבל האם האינטרנט לא מייצר מקצועות חדשים, ולא מייצר הרבה יותר מקומות עבודה מאשר הורס?
דני | 20.03.11
106.
אדם מרשים ומרתק, מותר לו לטעות.
לטעון ש "בעתיד נראה עוד רובוטים נוהגים במכוניות ובמשאיות אבל בהתחשב בעובדה שמי שיושב מאחורי ההגה הם אנשי מעמד הביניים, מה האנשים האלה עומדים לעשות?" זה ממש לחקות את הפגנות הפועלים בראשית המהפכה התעשייתית נגד המכונות בכדי שהללו יפסיקו לגנוב את עבודתם, ממש אין צורך להסביר את טעותם. הטענה שככל שהשוק מתרחב הוא מאבד קולות ייחודיים מניחה שבשוק מצומצם יש יותר השפעה לשוליים, אבל שוכחת שבמקרה כזה השפעתם של השוליים היא שולית,שכן הם משפיעים בתוך שוק שולי וקטן. גם אם נניח שכשהשוק, או במקרה הזה כשהרשת הייתה קטנה ומבוזרת אז לכל אדם היה בה מרכז כוח משלו, עדיין כל דיון שהתנהל במרכז הכוח הזה התקיים בתוך שוליים, הוא היה משמעותי רק בתוך שוק מצומצם. הוא לא היה אקטואלי לקהלים החדשים שהצטרפו לשוליים לפני הצטרפותם, והקהלים הללו לא משמעותיים לשוליים אחרי שהצטרפו. השוליים פשוט נשארים בשוליים. וטוב שכך. כך משנים את העולם. שולי האינטרנט הן שמורות הטבע שלו, חממות הגידול. אוצרות הטבע
איש פשוט | 16.03.11
105.
כל הכבוד! העתיד כבר לא נראה שחור , אבל להוסיף לו צבעים עוד יהיה קשה.
לנייר הצליח להביא איזה שהוא דהייה של העתיד השחור. לנייר הוא אדם טוב שחושב על ההמון ומשקף את הקפיטליסט הלא חזירי בעל הערכים. יפה לראות שיש עוד אנשים שדואגים לכלל. רציתי להפנות בקשר לקטע הבא: "גוגל ופייסבוק יכולות להרחיב את מעגל הכסף, לספק לאנשים יותר הזדמנויות למכור דברים זה לזה. במקום להישען על מספר מוגבל של חנויות אליטיסטיות, כמו החנות של אפל, אנשים יוכלו למכור כל מה שהם עושים. ". הרעיון הוא יפה אך צריך לזכור שככל שיהיו יותר ויותר אנשים שמוכרים , כך גם יהיה הרבה יותר קשה להרוויח משהו אם בכלל. כתבה נהדרת. :)
ערן | 15.03.11
103.
מדובר על תהליך חוזר על עצמו כל ההיסטוריה
להבנתי, לאורך כל ההיסטוריה נוצרו כלים שיצרו רוחב ובעת ובעונה אחת שיטחו. ההבדל לאורך הדורות הוא מגוון האפשרויות ליצור עצמאות מהפיתוחים. האינטרנט מספקת גם וגם ובסה"כ, אם ג'רון לנייר לא היה תורם מאיכויותיו, אפשרי שהתוצאות היו פי כמה גרועות עוד יותר. תמיד אחרי הפקת כלים מסיביים ומשטחים, יותר ויותר אנשים יבקשו העמקה. דווקא הפוך לפסימיות שלו. תודה.
יאיר | 13.03.11
98.
אני חושב
שיש כאן חשיבה מפרספקטיבה מאוד מסוימת שמתיימרת לייצג דברים גדולים ממנה. למשל, האיזכור החוזר ונשנה של המעמד הבינוני, כשאנו שוכחים שהדבר החשוב ביותר שהביא לנו האינטרנט בנושא המדובר הוא מעמד נמוך שיכול סוף כל סוף להרשות לעצמו להרחיב אופקים ולפתח את עצמו, אם רק יחפוץ בכך. בתור אדם שהוא דוגמא קלאסית לכך - אדם מבית מהמעמד הנמוך ביותר, שלא יכול להרשות לעצמו שום סוג של לימודים, אבל בעל ידע נרחב ומעמיק שנרכש באינטרנט בחינם, ושהוביל אותי למקום חזק בהייטק הישראלי כיום, אני מוחה על הזילות המחשבתית כלפי אנשים מסוגי, אנשי המעמד הנמוך שמסוגלים להתרומם אך ורק בזכות המידע החופשי באינטרנט. מודל החינם הוא הוא ההמצאה הגדולה ביותר שהגיעה עם הטכנולוגיה.
משה | 12.03.11
96.
האינטרנט ופגיעתה בגלובליזציה
מהירות האינפורמציה והתגובה המשודרת ברשת היא מעבר ומחוץ לפרופורצית תגובה אנושית,,שכחנו והתבלבלנו מה מטרתה של הרשת לחבר ולעזור לאנשים עם אנשים ולא לנהל אותנו..הכל יצא משליטה אנחנו צריכים להדביק את הקמב הנואץ והמטורף שיצא משליטתנו ולצערנו מכתיב את חיינו...הכל מתנהל בשליטה מרחוק בלחיצת כפתור כמה עצוב,אנשים שרוצים לעבוד בצורה רגילה בשקט ובשלווה אינם יכולים להדביק את הקצב הזה ובשלב מסויים ינשרו...איך נוכל להחזיר קצת אנושיות וחמלה לכל כך הרבה שאיבדנו 
ורד גדש | 12.03.11
94.
עוד שרי ראיסון כזה ואבדנו
נראה אותו עושה משהו חוץ מלבכות. תתמוך בסטארט אפים שמשנים את הגישה. תתמוך בקוד פתוח. תתמוך ב"power to the people". לך תקנה לעצמך עוד זמן נגינה עם פיליפ גלאס או דויד בואי בכסף שעשית מעיצוב הרשת שאתה בוכה על עיצובה על זה נאמר "יורים ובוכים"
טכנופיל מצוי | 12.03.11
93.
כל הכבוד אורי פסובסקי, תודה רבה כלכליסט
אמנם לפי תחזית המאמר הזה, התגובה האחידה שלי תיבלע אי שם בנבכי עמוד 2 של התגובות, אולם לפי ג'רון לנייר זו עדיין לא סיבה לא להשמיע אותה :). והנה עוד ניסיון לצאת מהמסגרת הקשיחה של הטוקבק עם THUMBS UP! (((()) (((())))) (((())))) ===========((()))))))))))))))) ===========(((((()))))))))))))))) ===========(((((())))))))))))) ((((((((((((()))
אחד מההמון | 12.03.11
91.
הפכנו לדור של אנשים הבוהים במסכים ומנהלים תקשורת עם אנשים
שלא פגשנו ולא נפגוש לעולם. הכל בכאילו. אכן מציאות מדומה אם לשאול מלנייר (אף שהוא לא המציא את המושג). כאשר אני ואחרים התרענו נגד רשת וולמארט או הפניית הייצור לסין (גרתי אז בארה"ב), לעגו לי. הטענה הייתה שוולמארט פותחת מגה סניפים בפריפריה (היכן שעלות השכירות נמוכה) ובכך פוגעת בעשרות עסקים קטנים בדרך ישירה וביכולת הכלכלית וההשתכרות של משפחות רבות. וכך בדיוק ארע. העסקים הקטנים פשטו רגל ונסגרו, ואלו שאיבדו את עבודתם נאלצו לעבור לעבוד בוולמארט בשכר נמוך ויחס משפיל. אבל לך תסביר את זה לצרכן שכל מה שמעניין אותו באותה נקודת זמן זה לקנות את שרוכי הנעליים כמשל, בדולר במקום דולר ורבע. כך לגבי העברת אמצעי הייצור לסין. בטווח הקצר, זה הוזיל עלויות לבעלי החברות, אבל בדיעבד גרם הדבר להגדלת האבטלה בארה"ב והפך את כלכלתה של המדינה החזקה בעולם (כמובן ששינויים גיאו-פוליטיים שחקו כאן) מיצרנית לצרכנית ונותנת שירותים....כזבנים ואנשי מכירות בקניון. גם כמה אפשר לצרוך (מניין הכסף) אם אף אחד לא מייצר? ולא רק באמריקה! אבל מבחינת הסינים זה מצוין. אגב, אספקת הסחורות הזולה מסין עומדת להיעצר והם הולכים ללפות אותנו בגרון על ידי העלאת מחירים מטורפת. ואז מה נעשה? נחזיר את מפעלי הייצור ונקים אותם מחדש? שליטת הסינים בקווי הייצור והאספקה מסוכנת בדיוק כמו העברת השליטה במידע האנושי באמצעות מחשבי על הנשלטים על ידי קומץ חברות. אני מתנחם בעובדה שכאשר זה יקרה כבר לא אהיה כאן. קוד פתוח זה דבר יפה אבל כולנו הרי יודעים שהזול יקר בסופו של דבר. וכאן אנו מדברים על עתיד האנושות.
גלובל בלוף | 12.03.11
90.
תגובה ל68
לא אמרתי שהרעיון הקפיטליסטי גרוע. אני חושב שהוא טוב - אבל עד גבול מסויים. הרעיון הקפיטליסטי טוב בדיוק משום שהוא מקדם את הטובים (זה ליברטריאניזם ודרוויניזם חברתי, שהוא בסופו של דבר בריא לכל חברה - כי יש בו אפקט אאוגני, הוא יוצר עושר, תעסוקה וגיוון) - אך הוא גרוע משום שהוא תלוי בהמון והוא גם גרוע משום שבשלבים מסויימים הוא אינו מסייע לחברה באמת. מדוע? בסופו של דבר - הרעיון של הליברליזם הקלאסי / טהור מסתכם בלשרת את האינדיבידואל. אסור לך לצאת מנקודת הנחה שכל האינדיבידואלים הם כאלה טובים. נכון, עולה השאלה המתבקשת "אז איך נדע מי מוכשר או חכם אם לא ניתן לכולם הזדמנות שווה?". אני חושב שכאן מתחילה הבעיה האמיתית עם בני אדם: הם פשוט שוכחים שאנחנו לא 'מחוץ לטבע', אנחנו חלק ממנו - והיות שאנו חלק מהטבע, תכונות כמו אינטליגנציה וגם תכונות אישיות - עוברות בתורשה. אני הייתי ממטב את המצב הקפיטליסטי ע"י חלוקה א פריורית של אנשים לפי תבונתם - מאחד אותם תחת אידיאל טכנולוגי - מדעי שקול - ופועל למען המטרה הזו. כשאין לחברה אידיאל קולקטיבי או שאיפה קולקטיבית - והיא נופלת לביצות הרדידות והשטחיות, הבינוניות והנמכת הסטנדרטים (כדי שאלה יתאימו לכולם, חכמים כטיפשים) היא נופלת. אכן, כך זה היה לאורך כל ההיסטוריה - ציוויליזציות נפלו כאשר תושביהן הפכו לחסר כיוון ומכורסמים באשליות. למעמד הביניים אין שאיפה קולקטיבית, מלבד האידיאליזציה של העצמי - ולצערי, כאן הקפיטליזם, בתור המערכת הכלכלית שמשרתת את ההמון, כושל.
Zorba | 12.03.11
89.
מסכים איתו שריכוז ההון והעושר בידי מעטים במקרה זה אתרים כמו גוגל ופייסבוק היא טעות
את ההון צריך לפזר . ריכוזו בידי מעטים יגרום להרס הכלכלה. בקיצור, בזה הבחור צודק לחלוטין. וזה נכון לא רק בהקשר האינטרנטי. תמיד ריכוז עושר בידי מעטים גרם רק נזק להמונים ולפרנסתם. צריך להגדיל את העוגה ולא לתת למעטים לשלוט באופן חלוקתה.
הגדלת העוגה | 12.03.11
87.
וול-מרקט = דוגמה מצויינת להפרכת טיעוניו
וול-מרקט אכן רוששה את לקוחותיה כי היא פעלה כמשאבה: הכסף מאמריקה והעבודה מן המזרח הרחוק. אבל למה לנייר מסתכל רק על אמריקה? והאם הוא חושב שאפשרית כלכלה שלא מחפשת את השווקים האופטימליים? לדעתי התרוששותה של אמריקה היא הכר למחשבותיו של לנייר, שאינו מבין את התמונה הכוללת שקיימת מאז ימי האנושות: עשה את מה שאתה מוכשר לעשותו. ארה"ב שהפיצה את מהפיכת המידע, אכן איפשרה לאחרים לעקוף אותה באמצעות אותו המידע. אבל אם לא היה עושה כך - אני חושב שהיתה נעקפת עוד לפני כן. אני זוכר את החששות בארה"ב בשנות ה 70 מפני "תאגיד יפאן".
איפכא מיסתברא | 12.03.11
86.
ל- 71
http://www.slate.com/id/2239466/ וגם הלינק של 65 שזה כל הספר שלו ב MP3 חפשי גם לפי Jaron Lanier ולפי marshall mcluhan מרשל מק לוהן השווה את מהפכת המיחשוב להמצאת הדפוס: בעוד שהדפוס איפשר לכולם להגיע למידע שעד אז היה שמור בכתב יד במינזרים, מהפיכת המיחשוב מאפשרת גם למי שניזרק מבית הספר להגיע למידע. הרבה אנשים במהפיכת המידע הנוכחית אכן עזבו את בתי הספר: ביניהם ביל גייטס, דניס הייאס וג'רון לנייר. הגיגי לנייר שווים הסתכלות וחשובים להבנה - אבל המצאת האינטרנט מתבקשת מעצמה והיתה חייבת להתרחש. לנייר הוא כמו רוברט אופנהיימר של הפצצה האטומית.
לנייר הוא כמו רוברט אופנהיימר | 12.03.11
84.
בוקר טוב גאון, איזו תגלית פששש......
מה באמת ? הכוח מתרכז בידי מעטים ? וואו - לא שמנו לב זהויות צעירות מתגבשות דיגיטלית ? איזו אבחנה דקה, יפה לך חרטה מאוחרת מדי, אין דרך חזרה, ולכל כיוון שמישהו יפנה - תהיה דיגיטליזציה הרכבת עברה, איחרת, עכשיו פרוש לך וסדר לעצמך את המצפון
הילד הקטן שמסתכל מהצד | 12.03.11
82.
מר לניר היקר משפט עתיק אומר :הכסף הוא עבד טוב אך בעלים מרושע
אימרות כאלו כמו שלך נאמרו כבר באלף צורות לרוב נעלמו בדממה שקטה בין שאר הבלי עולם המשפט "האויב הגרוע ביותר לאנושות היא הטכנוקרטיה " הוא הגירסה הממצאת והנכונה ביותר לסוג הדברים שאתה אומר או אחרים במילים אחרות אבל כולם שוכחים שאת המחרשה , טכנוקרטיה , אינטרנט מפתח ומפעיל בסופו של דבר השכל האנושי . וטכנולוגיה היא בבסיסה רעה ביותר רק מהסיבה הפשוטה שהאדם מפעיל את השכל ואת האינטלגינציה שלו כדאי להשתמש במספרים ולוגיקה על מנת לאנוס אינוס ברוטלי את המציאות האמיתית על מנת לכפות עליה את המציאות הדימיונית הוירטואלית שאין לה כל בסיס במציאות של הרצון והרגש האנושי והגיע זמן לעשות קצת סדר בעולם המושגים הלא נכון בעזרת אותם כלים שייצרו את עולם המושגים הנ"ל כדאי שנוכל לחיות בשלום עם עצמנו ועם העולם הזה !!!!
spider(black widow algorithm | 12.03.11
81.
לכל ה"מכורים" עובדה! הבחור צודק!
תופעת "אם אתה לא שם אתה לא קיים" פעם היתה פרסומת ל "דפי זהב" היום זה הסלוגן של חברות הענק שסוחרות במידע באינטרנט , יכולות להפוף אנשים עד מדינות מ"LIKE" להיסטוריה ממש כמו הקיסרים בקוליסאום ברומא! אני אנסה לתת לכם דוגמאות מה"חיים" כמה שהחברות שסוחרות במידע שולטות בחינו. ונתחיל מה"קל" ל"כבד" בלי להרחיב על העתיד הלא כלכך "ורוד" של "מחשב ענן". או המכורים הכבדים שהתנתקו מהציאות לגמרי ב "SL" ודומיו. ויקיפדיה - מצד אחד רעיון מבריק! מצד שני תופעת ה COPY PASTE מנוונת את המח האנושי וגורמת שלא נדע להבחין בין "מציאות" ל "דימיון" או בין "אמת" ל "שקר". כאשר ילד צריך להכין עבודה ומעתיק מהרשת זה עדיין "לא נורא"!!!!! אבל כמו "סרטן" התופעה הקלוקלת מגיעה לכל מקום! אני אישית יודע על עבודות אקדמיות "מסטר" ו"דוקטורט" שמועתקות מילה במילה מהרשת - ואני לא מדבר כבר על תוארי ה "BA" שעבודתם מועתקת בקבלנות וכבר קמו להם חברות שמתפרנסות מהעתקה ,שינוי ועיבוד עבודות. גוגל (המנוע חיפוש) - מצד אחד מה הינו עושים בלי מנוע חיפוש טוב? אם הוא לא היה קיים היו צריכים להמציא אותו מחדש! מצד שני כשאתם מחפשים משהו ברשת ומקבלים תוצאות לפי הרצון ה"מסחרי" או ה"אחר" של חברה מסויימת ערכים יכולים להעלם! לערך "JUSTIN BIEBER" מאתיים וחמישים מליון תוצאות בגוגל (כנראה זה המקסימום) הילד התגלה לא מזמן! ב 2008 ב "YOU TUBE" , הילד ו/או "התרנגולת המטילה ביצי זהב" מורצת ומקודמת בכל "תותחי האינטרנט" : פייסבוק ,טוויטר,YOU TUBE וכמובן גוגל.... בארץ העיתון ה"נפוץ במדינה" מריץ אותו ועיתוני הילדים מלאים כל הזמן בתמונות שלו כמקדם מכירות מספר אחת שלהם! למה זה רע????? כי לא משנה כמה ה"בועה" גדולה ובמקרה זה "ענקית" כל בועה סופה להתפוצץ בכל חלש (גם אם זה יקח שנתיים עד חמש שנים) התופעות האלה נעלמות מהר יותר ממה שהם קמו! לפני שבוע ריאנו ילדה קולגה מפורסמת של גסטין ביבר בתוכנית הערב המצליחה בארה"ב , הבחורה השוויצה על מאות אלפי חברים באינטרנט אבל העידה שכשהגיבה לאחת התגובות טענו שהיא "מתחזה" והבחורה ה"אמיתית" לא היתה עונה ככה!!!!!!!. ג'מייל : מה היתי עושה בלי הכלי היעיל הזה שאני משתמש בו כל יום???? ארכיון שלם של אנשי קשר , תכתובות חשובות עם העבודה ועוד..... לפני שבועיים קרס הגימייל ומחק לררבות משתמשים את "כל עולמם" וכל המוסיף גורא! אותו הדבר יכול לקרות למחזיקי "אלבומים וירטואלים" כמו שרות פיקסה או השרות המוצלח של "ספרים וירטואלים" שמפעיל אמאזון . אפשר לעשות עבודת מחקר של אלף עמודים על סכנות האינטרנט ולא היזכרתי "מורפיום להמוני" כמו האח הגדול ודומיו , מה הקשר לאינטרנט אתם אומרים ? אני יכול רק לרמוז לכם שזה לא נכתב מ "הייפון שלי". לסיום - לממשלת ישראל : אנחנו מכורים! ו99% מהתשתית אינטרנט שלנו לעולם מחוברת דרך כבל תת ימי יחיד לאיטליה , תנסו לדמיין מה יקרה "מחר" בסיטואציה שכמו כלכל "אווטאר" טוב מישהו יוציא את השקע מהתקע ? ותחשבו על זה!
הנבחר | 12.03.11
80.
האינטרנט פירק את העולם הישן
יש משהו בדבריו של איש הטכנולוגיה שנכון וכיף לשמוע. סוף סוף איש טכנולוגיה שמעז להתבטא באופן חברתי-אנושי - ימות המשיח. אבל הרבה ממה שהוא אומר אנשים חושבים בלבם: הרי לחשוב שהפיסבוק או הגוגל יביאו פתרון לכל מצוקות האנושות זו מחשבה שגויה. איך מקלדת תוכל להחליף חיבוק או חום אנושי אי פעם ? כאשר העולם הוירטואלי משגשג, העולם האמיתי מוזנח, ואז הצד החברתי הופך לכמעט מוקצה מחמת מיאוס. הנה, לדוגמא,שביתת העובדים הסוציאלים (שהיא מוצדקת לחלוטין ! ).כמה מאנשי המחשבים והטכנולוגיה היו מצטרפים למאבקם הצודק ? הרי טוויטר ופייסבוק לא עונים על בעיית פערי השכר הענקיים שיש בחברות המערביות (כן כן גם במערביות). הטכנולוגיה רצתה לצור מין עולם אוטופי שבו כולם חברים של כולם ועושים להם לייק בדרך לסופר או לבנק. והנה באו המהפכות בעולם הערבי והוכיחו שעם "לייק" לא הולכים למכולת- יש צרכים אנושיים. עכשיו , אנשי הטכנולוגיה מבינים שסולידריות חברתית זה דבר חשוב מעין כמוהו, כמעט מצרך חובה בקיום חברה מתוקנת. זה בטח גם קשור להתפכחות מבצע הכסף של תרבות וול-סטריט. לסגוד למנהיגי כסף במקום למנהיגי רוח-כמו סופרים,משוררים,אמנים. אז אם זה תחילתו של שינוי לכיוון החברתי-מצויין. אם זה רק הרהור חולף...אז אל תעשו "לייק".
אמיר | 12.03.11
79.
הסבר כלכלי פשוט: מדוע אחת מטענותיו המרכזיות שגויה
הבחור אומר - בגלל ש-google לא גובה על חיפוש (או שירות אחר כלשהו) הכלכלה מתעוותת ואנשים נפגעים. המציאות היא הפוכה: קודם כל, לכולנו ברור שליצור מנוע חיפוש מתוחכם, לתחזק אותו ולשפר אותו ללא הרף עולה כסף - הרבה כסף. הוא מציע שהכסף יילקח מהמשתמשים - משמע, בעלי אמצעים בעולם הראשון שיכולים לשלם. לעומת זאת, כיום המנוע מוצע חינם וממומן על ידי פרסומות שמן הסתם ממומנות בעקיפין על ידי צרכנים במדינות עשירות (שהם אלו ההופכים את הפרסומות הללו לכדאיות). והכסף הזה של ה״עשירים״ מממן כלי חיפוש, כך שגם אחרון העניים - כל עוד יש לו גישה לאינטרנט - יכול ליהנות מכלי החיפוש והלימוד הטובים ביותר שכסף יכול לקנות. כנ״ל לגבי שירותים אחרים ש-google וחברות אחרות מממנות באמצעות פרסום. כל השירותים הללו למעשה מממשים מודל פרוגרסיבי - ניקח כסף ממי שמסוגל לצרוך ונממן באמצעותו שירות חינמי לכל. זה משיג בדיוק את ההיפך מטענתו של האדון. הבחור בהחלט אומר דברים מעניינים אבל במציאות הצעותיו לא מוצלחות כל כך...
עודד | 12.03.11
78.
singularity
singularity amazing how this concept has taken all these so called "geniuses" like its some sort of new religion watch Ghost in the Shell and wake up the whole idea was already shown in a perfect way in 1995 anime movie called Ghost in the Shell this isn't some idiotic cartoon for 5year olds... movie was developed into further series and movies which are just as good and interesting,mind boggling and loaded with the future these supposed prophets are talking about
bato | 11.03.11
75.
עבר זמנו,לא נורא,אבל הבן אדם שייך לעולם העבר ולא מבין מה קורה סביבו יותר
הדברים שהוא מדבר עליהם ידועים כבר הרבה שנים ואנשים נאבקים עימם בדרכים הרבה יותר מתוחכמות מאלה שהוא מציג, נראה שמה שהאדם היקר הזה מתקשה לתפוש ולהפנים זה את המעבר לכלכלת שפע,לקיום של מבוסס על תחרותיות ומחסור מדומה אלא על יצירתיות ושיתוף פעולה שלא זורם לאורך קווי הרווח וההפסד הישנים,כן,כולם יהיו מוזיקאים ועיתונאים בעתיד הקרוב ואף אחד לא ישלם על דברים שלא אמורים לעלות כסף,אהבה זה חינם,האיש עזר להביא את השינוי אבל הוא אף פעם לא ממש הבין אותו וגם זה אופייני למי שעמוק מדי בטכנולוגיה,הנמלים לא רואים את הקן שהן בונות אלא רק את התחת של הנמלה שהולכת לפניהם.
מיקי | 12.03.11
74.
הבחור עבר למיקרוסופט ולכן
שולל את גוגל כידוע מיקרוסופט מפסידה הון עקב המתחרים החינמים כגון גוגל ופיירפוקס , ובנוסף לנייר מפספס את הנקודה ,האינטרנט העשיר את האנושות באוטוסטרדה של ידע שלא ידענו לפני כן אלמלא האינטרט רוב העדר היה מרותק לטלויזיה שעות , אופציה הרבה יותר גרועה.
P | 12.03.11
73.
עוד לפני שקראתי שעבר למייקרוסופט, חשבתי לעצמי שהיא השפויה ביותר
מבין כל ה-אפשר לקרוא לזה מעצמות אינטרנט. זו הסיבה שאני עדיין משתמשת בהוטמייל ולא בג'ימייל. בדיוק כמו שהוא תיאר את ההבדל בין המבוגרים המשתמשים בפייסבוק לבין הצעירים- ההבדל בין שימוש ברשת כאשר אתה מגובש, לבין כאשר ההגדרה עצמית עדיין לא מגובשת ואתה מגבש אותה דרך הרשת. כך מרגיש לי (מבוסס על רגשות בלבד) ההבדל ב הין מייקרוסופט לגוגל ופייסבוק. זה מסוכן לתת לצעירים, שעדיין מגבשים את השקפת חייהם להחזיק בידם כל כך הרבה כוח, בעיקר כשהם סובלים מעבר של דחייה חברתית ודימוי עצמי נמוך. מביל גייטס, שהוא כבר איש משפחה, שנראה מספיק בטוח בעצמו ותורם את רוב הונו לחברה אני הרבה פחות פוחדת.
רוית | 12.03.11
72.
על מונופולים ותעסוקות חדשות
אחד התהליכים שאנו עדים להם בשנים האחרונות הוא ריכוז כוח בידי תאגידים חדשים ,רבי הון השפעה כגון גוגל ופייסבוק. עולם האינטרנט , ללא הגבולות הגיאוגרפיים ויתרון הגודל והסטנדרטיזציה יוצר מנצחים גלובליים the winner takes it all בניגוד למשל לשוק הרכב שמחולק בצורה די מאוזנת בין יצרני רכב רבים (מאזדה, טויוטה, רנו,...) השינוי הזה גורר שינוי של יחסי הכוחות ומרכזי הכוח. אם פעם שלטו התאגידים דרך קניית פוליטיקאים, היום הם שולטים בצורה ישירה.את הפוליטיקאים יכולנו להחליף בבחירות מדי מספר שנים ולצערנו אין בחירות להנהגת גוגל ופייסבוק. שינוי כזה מביא עמו, בצורה טבעית, חששות מסוגים שונים, חלקן ממוקדות ועכשוויות וחלקן עתידיות ולא ברורות. בטווח הקצר אכן יש פגיעה במודל ההכנסה של יוצרים (כגון מוזיקאים וכותבים) שקרובים ללבו של ג'רון ועדיין לא ברור אם יש מודלים חדשים ברי קיימא שיאפשרו להם ליצור כבעבר (ראו את ספרו של דניאל ה' פינק - מדוע העתיד שייך לבעלי המוח הימני) . המונופולים החדשים אכן צוברים הון רב ועוצמה רבה וגם לחסידי שיטת השוק החופשי ברור שחלוקת הון שוויונית יותר ומעמד ביניים חזק הכרחי לכלכלה בריאה. נחמה בנושא זה אפשר למצוא בשינויי מאזן הכוחות בעולם זה – ממעבר של השליטה מ IBM למיקרוסופט וממנה לשחקני הרשת הגדולים, כך שגם בעולם זה ישנה תחלופה מסוימת. מצד שני : מגמות שיתוף המידע ותוצריו ,עלותו האפסית ואף הסטנדרטיזציה שלו, דוגמת וויקיפדיה, מאפשרות הפצת ידע והשכלה בצורה חסרת תקדים – מה שיגרור האצה של חידושים והמצאות שישנו בתורם את המפה הכלכלית – מהם ? מה השפעתם? איננו יודעים. כמה אנשים חזו את האינטרנט והשפעתו לפני הגעתו? היו מספר השוואות של מגיבים למהפכה התעשייתית , מספר רב מהפרנסות הקיימות היום לא היו בנמצא לפני מספר עשורים ורובן המכריע לא היה בנמצא בזמן המהפכה התעשייתית (וגם החקלאית בארה"ב בתחילת המאה העשרים) – בראייה היסטורית, המהפכות גרמו לפגיעה מיידית בעובדים אך בסופו של יום נוצרו מקצועות חדשים והטכנולוגיה הביאה לעליה בתוחלת החיים ובאפשרויות הזמינות לאדם. זה תפקידן המדינות למצוא מענה הולם לנפגעי המידיים של שלב המעבר. אחד העסקים שהאינטרנט חיסל הוא את המתווך (או לפחות הקטין משמעותית את חלקו) את המתווך שהתבסס על חוסר המידע בין היצרן ללקוח וגזר את הקופון השמן בדרך, האם הוא תרם ערך אמיתי לכלכלה? האם אנו מצטערים על אובדן מקצוע זה? ג'רון, כמייצג את קולו של היחיד (והמיוחד) מרגיש שהחברות השתלטו על האינטרנט על חשבון הקול המיוחד – אז בכל זאת שמענו אותך.
אחד שלא יודע | 12.03.11
70.
מה שקרה לחנויות/רשתות מועצם ע"י האינטרנט
פעם היו בכל מדינה עשרות אלפי משפחות שהיו בעלי עסק/חנות עצמאיים, מגוונים יזמים ובעיקר מעמד ביניים מצליח. את החנויות החליפו רשתות ענק שלא מתאמצות כבר לספק מגוון מוצרים ורעיונות. האינטרנט מחריף את המירוץ. תיראו מה קורה לעיתונות: כולנו צורכים את אותו ynet, themarker, globes ויקיפדיה ומעט יותר. עולמינו נהייה יותר שבלוני. למרות שחשבנו שבעקבות האינטרנט עולמנו יתרחב, מעשית הוא התכווץ (לפחות בנושאים הצרכניים: חומר ומידע שוטף). רובנו הופכים לשכירים ולשכירים שמעמדם והכנסתם הולכת ונפגעת כי פחות צריכים אותנו כאינדיבידואל.
רון | 12.03.11
68.
תשובה לZORBA תגובה מספר 42
אמת ובדיה מעורבבות לעיסה אחת. ברגע הפריצה - מציאת שוק חדש, אדמה חדשה, אחרי אירוע הרסני כלשהו שמאפס את השעונים, אכן האליטות (מי שמצליח לטפס לפיסגה) הוא לרוב מוכשר יותר - או לפחות מתאים יותר מהאחרים. אך החל מהדור השני של אותה אליטה ("הבנים של...") הם לא בהכרח המוכשרים ביותר. יותר מכך, הם לרוב מוכשרים פחות ושומרים על כך שהמוכשרים יותר מהם לא יעלו למעלה, בין אם על ידי כוח ברוטאלי כפי שזה נעשה בימי הביניים ובין אם על ידי הבניה חברתית כמו בשיטת הקסטות בהודו למשל. הרעיון הקפיטלסטי הנקי הוא לייצר תנאים כאלה של שוק חופשי שבהם המוכשרים יותר יצליחו לעלות למעלה גם אם תנאי הפתיחה שלהם לא היו כל כך טובים, אך במקביל המוכשרים פחות ירדו למטה גם אם תנאי הפתיחה שלהם היו מצויינים. אך, כאמור, פרקטיקה ותאוריה הם שני דברים מאוד שונים.
אלי | 12.03.11
66.
מאוחר מדי, זה טבוע בתוכנו
הכושר להמציא משהו נוסף שיחלץ אותנו ויצעיד קדימה, טבוע כבר בגנים שלנו מזה עשרות אלפי שנה. מצידי אדון לנייר יכול לחזור ולהיות תולעת או מיקרוב. אבל גם אז שיזהר - צאצעיו יגיעו לאותו המצב שבו שרויים אנו - אם הם יהיו תלויים בחכמתם כדי לשרוד. ולא משנה אם יהיו להם 4 אוזניים או אף עם אור סגול כהה.
לא מה שחשבתם | 12.03.11
64.
משמח לקרוא שעוד יש אנשים כאלה, אבל הבשורה הרעה היא ש"אבוד לו"- האינטרנט שינה ומשנה את
היחסים בין בני אדם, זה נכון שהרעות החולות של החברה האנושית שהיו קודם מחוץ לרשת פשוט מצאו את מקומן בתוכה כך שניתן לטעון שלמעשה דבר לא השתנה, אבל לדעתי, למרות זאת, אפשר לומר שהיחסים בין בני אדם השתנו לרעה, ואני לא אסביר את זה כאן, כי למה בעצם? כל מה שנותר לי זה לשמוח על כך שהספקתי לחוות את העולם הזה בלי אינטרנט (ובלי פלפון) ולהצטער בשביל מי שלא. שבת שלום.
סתם אחד, בן 38 | 12.03.11
63.
דיבוריו של אדם אנטי חברתי
אותן מילים שאדם זה מעלה בעידן המודרני, העלו אנשים רבים אחרים בעידן הטרום-מחשב. ניתן לסכם את דיעותיו של לנייר ברעיון שללכת "בעקבות הזרם" והחד גוניות זה דבר איום. היו רבים אחרים שדיברו על מירוץ העכברים של החברה, וכמה שללכת בחוקים שהחברה מכתיבה לנו יוביל אותנו לאבדון. וניתן גם להזכר בסרטים רבים מהעבר שהציגו את סדר יומו העתידי של האדם בלעשות את אותו סדר יום אפור במפעל עצום עם עוד מאות אנשים, אך מתברר שהדבר כיום אינו כזה! החברה מכתיבה לנו טרנדים וחוקים מסויימים ואנחנו כמובן הולכים לפיהם, אבל בכל נטיה חברתית מסויימת צומח גם האינדבידואליזם ויכולת ביטוי האישית. אני לא מסכים עם המאמר הזה. המאמר מזכיר לי את דיעותיהם של ילדי הפרחים של שנות ה-60. בוא נזנח את הטכנולוגיה ונחזור לטבע. דבר נוסף שמעלה לנייר הוא בעצם המונופילזם. ושם הוא תוקף את העובדה שאותן חברות מצרות את המחשבה שלנו ומכתיבות לנו סדר חוקים שמתאים להן. גם עם ההשקפה הזאת אני לא מסכים! לפני שקמו החברות המדוברות היו לאנשים ברשת אפשרויות רבות ויכולת אינסופית ליצור אתרים (והיכולת הזאת קיימת גם כיום), אבל... אנשים מחפשים סדר וחוקים ותבניות מסויימות. החברה האנושית אוהבת את הרעיון שיש טכנולוגיה אחידה שכולנו משתמשים בה ופועלים לפי חוקיה. גם בעבר היו מונופולים, והדבר אינו קשור לעידן המחשוב, אך מונופולים תמיד יהיו ותמיד יקומו מחדש, ואנשים תמיד ימשכו אליהם באופן טבעי, כי אנחנו אוהבים להשתמש באותם דברים ששאר החברה משתמשת בהם. סתם לדוגמא, אנשים משתמשים בווינדוס למרות שקיימות מערכות הפעלה של לינוקס המאפשרות "גמישות" מחשבה. אבל, כידוע אנשים לא עוברים למערכות הפעלה אלה כי כולנו אוהבים את הדבר המוכר והידוע. היצירתיות אינה נעלמת, אלא מתפתחת וגדלה. דווקא העבודה החברתית המשותפת בדברים מסויימים וספציפים שבחרנו בתור חברה מקדמת אותנו בהרבה יותר מאשר ההתפזרות על דברים שונים. ולהמחשה, הידע מויקיפדיה רב ואמיתי יותר (ושימושי יותר לחברה שלנו), מאשר מיליוני אתרים אחרים ברשת שמכילים את אותן פיסות מדי שונות אבל בצורות שונות נוחות.
אבי | 12.03.11
62.
חחח...הפסקה האחרונה מסבירה את כל המאמר
בסוף הבנתי: הבן אדם עובד במייקרוסופט, הדינוזאורית שנשארה הרחק מאחורי גוגל, אפל ופייסבוק, ולכן הוא תוקף אותם. מה הקשר בין אפל, שמוכרת מוצרים מצויינים תמורת כסף טוב, לוויקיפדיה שהיא תוצר שיתופי, לגוגל שאכן יצרה מודל חדש של מידע תמורת מידע? נכון, צריך עדיין לבדוק איך מרויחים כסף מהאינטרנט (ומודלים חדשים הולכים ונוצרים כל הזמן), אבל להגיד שהתהליך שבו מעמד הבינים נהרס בגלל שכבה דקה של ביליונרים התחיל עם האינטרנט זה לצחוק עלינו בפרצוף. שילך לספר את זה לביל גייטס. ואגב, מי זה צוק? בטח התכוונתם לזאק. זאקרברג יודע שעברתו לו את השם?
מארקסיסטית | 12.03.11
58.
הוא מזכיר את רוברט אופנהיימר, מנהל פרויקט מנהטן
הפרויקט האמריקאי, אם זכור, פיתח וייצר את פצצת האטום בשנות ה-40. רבבות אנשים עמלו בהתלהבות כדי לפתח את הפצצות שהופלו על הירושימה ונגסקי. אלה שאופנהיימר, ברגע שראה את אימת העוצמה של הדבר שהוא פיתח, הבין שהוא הפך למחרב עולמות. השאר, היסטוריה. מי שלומד היסטוריה יודע שמצב האנושיות שבין אדם לאדם מעולם לא היה משהו. הרשת חושפת ומקרינה את אופיים האמיתי של בני אדם. גם ההגה באוטו עושה את אותו הדבר. זה לא הטכנולוגיה שאשמה, אלה מי שמשתמש בה ומה הוא עושה איתה. מאז ומעולם מספר בני האדם בעולם שאכן יש להם צלם אנוש אמיתי, היה קטן. הרשת פשוט חושפת את יחס באחוזים בין שני הסוגים, אלו שהם בני אדם, ואלו שהם לא.
אייל | 12.03.11
56.
נשמע סבבה כמו הרסטות שלו, אך הוא טועה או מנסה לשלוט דרך דאגנות יתר!
הגישה כאילו הוא וחבריו שולטים באינטרנט היא מופרכת מיסודה, גם מובארק חשב שהוא שולט עד שהעם אמר את דברו ! שינוח, יש דור חדש (אני דווקא בגילו) שמבין מצויין מה קורה ודווקא היצירתיות פורצת ברשת..ואם כבר חוכמת ההמונים היא הדבר המורכב ביותר שניתן לחשוב עליו! בדבר אחד אני מסכים איתו כל החינמים האלה זה חרטא, אבל רבאק יש איזה ילדון שלא מבין את זה? כן צריך מערכת הפעלה אמינה שהמשתמש בה הוא החשוב ולא המפרסמים למיניהם שיכולים לעשות במחשבו כבשלהם ושיהיו בה עוד מרכיבים שונים להם אני קורא יישומי בסיס (בין 200 ל500 כאלה) שיחברו בין מחשב המשתמש לבין העולם החיצוני ועוד קטנים כאלה שיהפכו את השימוש במחשב למועיל יותר ומעניין !
אהבתי את הרסטות | 12.03.11
51.
בוז לכל המתלהבים וקצרי הרואי! הכותב לא רואה קדימה חצי מטר וחבל שכך אבל לפניו גם טעו
והטעו וחשבו רק חצי צעד קדימה - כדאי שירים את ראשו ויראה עד לסופו של הצעד. כל ההמצאות הללו הופכים את העולם לשונה ומצעידים אותו קדימה באבולוציה בלתי נמנעת. גם כאשר התרחשה המהפכה התעשייתית רואי השחורות אמרו שהמכונות יקחו לבני האדם את העבודה - וכמובן שהפחד הזה היה פחד שווא. (כמובן היו הפחדות שונות של מחסורים שונים וצפי של חוסר באוכל (מלתוס) וכמובן שכולם מצטיינים בקוצר רואי משווע) ואחרי שרואים שהטעות הקלאסית נעשית פעם אחת לטעות כפי שכתוב במאמר פעם שניה זה כבר מגוחך ++ DOT POINT בתוך כמה עשרות שנים העולם עבר מהפך מדהים והליכי עיור והמיליונים ברחבי העולם הצטרפו לצריכת שפע ולביקוש והיצע של מקצועות שמעולם לא היו לפני כן. הבעיה היא עם תקופות המעבר: בתקופות מעבר כאשר מקצועות נעלמים ונוצרים מקצועות חדשים אך בקצב איטי יותר יש תחושה של פסימיות ותחושה של סוף העולם (ואז שעתם היפה של רואי השחורות וכותבי ההפחדות ככותב מאמר זה לחגוג) תחושה שתחלוף כאשר המקצועות החדשים יחליפו את הישנים. לעיתים במקום שנמצאים בו לא רואים את המקצועות שיצוצו מאחורי הפינה. לכלכלה יש צורך בצרכנים ולכן הכלכלה תמציא את הצרכנים על מנת שהם יספקו ביקוש והיצע (כן גם אם ההיצע). גם אם בתאוריה העולם יהיה מוצף רובוטים מי יצרוך את שירותיהם? נכון, רק אנשים. ואם לא יהיו אנשים לא יהיה מי שיזמין את הרובוטים ולכן לא ייוצרו רובוטים. לכן המניע החזק ביותר יהיה לספק עבודה ואם לא עבודה ישירות הרי שגם לספק את צרכי האנשים ולתת להם כסף על מנת שיצרכו - זה יהיה האינטרס העליון של כל משטר עתידי (גם אם הוא יהיה משטר של חברות ענק ולא משטר מדיני). יש מודלים שכאלו בארצות המפרץ בהן המשטר מספק כסף ודירות תמורת......כלום...תמורת שקט תעשייתי וצריכה שקטה של האוכלוסיה ללא עבודה ממשית (את העבודה של הרובוטים מבצעים העניים שמייבאים ממדינות ערב ומדינות זרות בהן שכר העבודה זעום) ותאמינו לי שכיף לחיות בתנאים של מדינות המפרץ העשירות - אין שם תלונות לאף אחד. אז כל מה שצריך לעשות זה להמתין לתקופת המעבר ולהשוות את התקופה הזו לתקופה בה אנשי הכפר היגרו לעיר ו/או הגרו לאמריקה - לא מייד היה טוב לכולם ולא מייד היה אופק של אושר ועושר. הדבר היחיד שצריך כן לשלוט בו (ובדחיפות) הוא גודל האוכלוסיה האנושית- יש צורך דחוף לדכא את הילודה המטורפת שאנחנו רואים סביבנו כי אחרת תכלה הרעה אל המין האנושי. הזילות של חיי אדם תהייה איומה ובני האנוש יעברו דילול אכזרי. מעבר לכך אין לי ספק שהאנושות תיתקל בחמישים השנה הבאות בנסיגה אכזרית אחורה מבחינה טכנולוגית ומבחינות נוספות.
צלזיור-מייטק | 11.03.11
48.
צודק לגמרי
מזמן לא קראתי מאמר מעמיק באינטרנט. אני מסכים שכל הוירטואליות הזו הורסת את האנושות. מספיק להסתכל על הילדים שלנו שכל מה שהם עושים זה לשחק בעולם וירטואלי. הניתוק, ההתנכרות, העלמות המשרות המכניסות פשוט הורסים את האנושות. האינטרנט הוסיף בתחילה, אבל הורס כרגע כל פיסה אנושית ביקום.
יוסף | 11.03.11
43.
הניתוח נכון , המסקנה מוטעיח
המאמק מזכיר לי את הזלזול של קארל מארקס בסוציאליסאים האוופיסטים שרצו לחזור לשדות ולעולם האידילי של העבר מארקס הבין שהקידמה הטכנולוגית רק מגבירה את הסתירות של המשטר הנצלני ולכן הפתרון איננו בהליכה אחורה אל בצעידה קדימה המקרה שלפנינו הסקנה היא פשוטה , חיברות של אמצעי המידע והפקעתם מידי חברות פרטיות לטובת כלל החברה . זהו הכיוןן הנכון לאנשות ולא החזרה ההמוצעת לרעיית עיזים
אני  | 11.03.11
42.
האינטרנט הוא רק קצה הקרחון לבעיות חמורות בעלות גיבוי סיבתי היסטורי
הבעיה היא לא טכנולוגיה, הבעיה היא בני אדם. לנייר תמיד שוכח שיש שני צדדים למוצרים טכנולוגיים בעולם קפיטליסטי: זה שמציע את המוצר וזה שדורש אותו וצורך אותו. רוב בני האדם אינם חושבים בצורה תלת-מימדית ועיבוד המידע שלהם נעשה בצורה אלגוריתמית פשוטה וחד-שלבית. רוב בני האדם לא חושבים "רגע, אם כולנו נהיה עדר של קופים ונצרוך את X, מה יקרה לנו כחברה?". מין הסתם, כשרוב בני האדם אינם מסוגלים לחשוב לטווח הארוך - מי שאמור לקחת אחריות הם הממציאים, בעלי ההון, המנכ"לים, המנהיגים וכו'. הבעיה שכל ה'אליטה' הצדקנית / ליברלית יותר של ימינו חוזרת על אותה טעות: הם רוצים פתרון מוסרי המוני וחושבים שזה יעבוד. אתה לא יכול לתת חופש לכולם, אתה לא יכול לספק את כולם, אתה לא יכול ולא צריך להיות מוסרי כלפיי כולם. לא חשוב כמה חכמה הטכנולוגיה שתיצור וכמה הכוונות שלך טובות - כשזה בידיים של ההמון, תהיה בטוח שמשהו יהרס, תהיה בטוח שהם לא ידעו לבתק את עיניהם מהמסך, מהחומר ומהסיפוק המיידי. אחר כך, לנייר מבקר את התופעה הזו: החריגות שלו היא בחירה אידאולוגית, אמונה בייחודיות של כל אחד מאיתנו, בצורך להישאר עצמאי ולמצוא דרך אישית. ומתוך כך, הביקורת שלו על המודל הכלכלי הנוכחי היא בעצם ביקורת על הרוח שהשתלטה על האינטרנט, זו שבה שולטות האחידות והחד־גוניות, זו שבה הקולות היחידים מתערבבים למה שלנייר מכנה "עיסה תפלה". השאיפה ההופכית היא דיסוננס קוגנטיבי גדול: כל מערכת דמוקרטית או פתוחה לכולם, פופוליסטית והמונית, סופה ליצור אחידות והומוגניות, לא ייחודיות. המצב הזה מנציח את אחד הפרדוקסים היותר מעניינים מתחום הפילוסופיה החברתית / פסיכולוגיה - משום שהוא מערב הנחת "שיוויון" והנחת "שוני" בו זמנית. רוב בני האדם אינם ' אותנטיים', אינם 'חושבים' או 'הוגים' דגולים - בני אדם הם חקיינים, שנוהגים להסתיר את החיקוי ואת המקור - כדי להיראות טוב יותר בעיני אחרים ובעיקר כדי לאשש את זהותם. האינטרנט הוא מוצר שמשווק עבור ההמון, הוא פתוח להמון והוא מאפשר להמונים לבטא את רצונם, לחקות ולהשתתף בפעילויות וברשתות חברתיות. עובדתית, כל מה שהן מנציחות זו חולשה עדרית אנושית טיפוסית. "אם כל מה שנעשה הוא לצמצם את הערך הכספי של העבודה ונרכז את העושר סביב כמה צמתים מרכזיים", אומר לנייר, "נמצא את עצמנו במציאות שבה מי ששולטים בשרתי המחשב הם המלכים, והשאר הם האריסים. זה לא העולם שראוי שנשאף אליו, ובכל מקרה זה לא עולם בר קיימא" האליטה, בדרך כלל אנשים כשרוניים יותר מאחרים, הופכים למלכים - בזכות כלכלת השוק החופשי (ליברטריאניות), בסוג של דרוויניזם חברתי סמוי - תוך כדי ניצול, גם אם לא בזדון, של פסיכולוגיית ההמון והעדר - למען עושרם והצלחתם. בשלב מסויים, האריסים הנחותים יוצאים עם קילשונים ולפידים לרחובות ושוחטים את האליטה. בדיוק כאן, מתחילות הבעיות האמיתיות של האנושות והן הפכו קשות יותר עם המהפכה של 1789. הכתבה הזו, שעוסקת באינטרנט או באינטרנט כחלק מהתפוצה של הטכנולוגיה, מנציחה באופן פשוט את מנטליות העדר. המנטליות הזו, ההדוניזם הזה, הפסיעה הלא מבוקרת והאווילית לתוך שאולות הזמן והקיימות - תמיד הגיעה דווקא מהכוונות המוסריות והטובות של הוגים וממציאים, מנהיגים ורועים חברתיים - שרצו בטובתה של האנושות. אבל אתה לא יכול להעצים עדר של אנשים ע"י מתן חופש ולצפות שהיחידות האטומיות הללו יעשו עם זה שימוש טוב, זו פשוט הנחה אינטואיטיבית ותמימה לחלוטין. זה נכון גם לגביי המשבר האקולוגי שבו אנו מצויים: השימוש הבלתי מבוקר וההדוניסטי בטכנולוגיה, הרחבת הציוויליזציה, מדיניות רווחה (כלומר, נסיון לספק ולתת זכויות, שירותים כלכליים וכו') ליותר ויותר בני אדם על מנת שרמת החיים שלהם תעלה - רק מרחיבה את ההחרבה של המערכת האקולוגית - ע"י ביאור יערות, שימוש ביותר משאבי טבע וכו'. אחר כך, במערב מאשימים את פיצוץ האוכלוסין במדינות העולם השלישי - אבל שוכחים שהצריכה per capita ולאדם פרטי במערב, גדולה פי כמה מהצריכה של אדם בעולם השלישי. הם שוכחים שמי שצריך לספק תנאים חומריים איכותניים לאזרחים - הם מדינות המערב - ומדינות המערב עושות זאת ע"י השמדה והחרבה של שטחי אדמה ומשאבים במדינות העולם השלישי (Leakage Effect). כל עוד החברה האנושית תמשיך בכיוון של 'אליטה יוצרת' ו'המון מחריב' - לא תהיה לה תקווה אמיתית והמעגליות ההיסטורית הזו כנראה תמשיך לחזור על עצמה. http://israblog.nana10.co.il/blogread.asp?blog=583896
Zorba | 11.03.11
40.
הבעיה נקראת גלובליזציה
תכונה עיקרית של הגלובליזציה, הוא מעבר של כח השפעה מהמדינה לתאגידים. באותם תאגידים אין מנגנוני איזון, כמו פרלמנט בתי משפט וכו. הם לא חייבים לאף אחד שום דבר, אם יש שכר מינימום בישראל, אז ייצרו בסין, וכך הלאה. אתה בסך הכל בלי לרצות מתחבר למתנגדי הגלובליזיצה, כל עוד לא יהיו גופים בין לאומיים, שיכפו על התאגידים מדיניות ברורה, אנחנו בדרך לאבדון
ישראל | 11.03.11
38.
מסכימה מאד
עם חלק מהרעיונות שלו. הגלגל הטכנולוגי המהיר מעייף אותי. הפכנו להיות חברה שכל הזמן מציגה רעיונות ודימויים, ובאופן מיידי. עולם התוכן האינטרנטי מחנך אותנו לא להתעמק, לקבל את התשובה שרצינו ויאללה- למשימה הבאה. ילדים היום לא יודעים לחפש ערך באינציקלופדיה או לפתוח מילון, וזאת בעצם הסכנה הגדולה ביותר לציווילזציה- הבורות. מתי כבר יקום הרבה שיאסור על שימוש באינטרנט בשבת :)
מניירה | 11.03.11
37.
תחשבו רגע על עולם שאין בו כסף
עולם שבו אין כזה דבר עבודה וכל מה שמישהו ירצה לעשות יעשה רק בשביל ההנאה שבדבר. מי לא יהיו בכזה עולם? מנקי רחובות? פקידים? נהגי מוניות? אלה בדיוק המקצועות שאותם הטכנולוגיה מתכוונת להחליף. אז אולי האינטרנט מסוכן מבחינה כלכלית לכלכלה במודל שהיא היום. אז אולי הפתרון הוא בעצם לתת לאינטרנט להתפתח ולהחליף מודל כלכלי.
אלי | 11.03.11
34.
עבודות יעלמו ועבודות אחרות יווצרו במקומן
מה שיקרה הוא שאנשים יצטרכו לסגל לעצמם כישורים אחרים. מה קרה לעבודות כמו סנדלר או שען (אנלוגי)? כמעט ונעלמו, ועברו לעבודות כפיים אחרות. עוד אופציה היא להפסיק להביא כ"כ הרבה ילדים. כי אותי יותר מדאיג מהעובדה שלא יהיו משרות, זה שלא יהיו מספיק משאבים כדי לכלכל את כל התושבים על הכדור הזה. אופציות לקשר סוציאלי? עדיין קיימות מחוץ לאינטרנט, פשוט היום אפשר לבחור בין שניהם.
aa | 11.03.11
32.
אני שמח לראות כאלה דברים. אני חושב שאפשר ליצור כלכלה שמבוססת על קוד פתוח.
ג'רון לנייר אמר: "אם יש לך עסק ששוחק בהדרגה את האמצעים של הלקוחות שלו, בטווח הארוך הוא פוגע בעצמו.". למעשה הוא הבין בדיוק מה שמרקס הבין: בזמן שבו המוצרים יהיו הכי זולים, והתעשייה הכי יעילה, זה הזמן שבו לאנשים לא יהיה כסף לקנות אותם. זה קורה משום שמכונות ייצרו את המוצרים ואנשים יקבלו פחות כוח רכישה (משכורת). אבוי! האם יש פה קונספירציה מרקסיסטית של אדם קפיטליסט? לא. יש פה ניתוח מגמות פשוט. =~=~=~=~ אז מה אני מנסה להגיד בעצם? המטרה של כלכלה זה לשנע ולשמר משאבים בצורה הכי יעילה שיש ולספק לבני אדם את הצרכים שלהם. מה שיש לנו כיום הוא למעשה משהו שארחיק ואקרא לו "אנטי-כלכלה". אם נשתמש בכלכלה שמשתמשת בפוטנציאל הטכנולוגי שיש לנו כיום יהיה ניתן: לספק לכל אדם בעולם מזון, מים, מגורים, חינוך רלוונטי, טיפול רפואי בחינם (!) ויכולת לכל אדם לממש את עצמו על ידי שיחרור בני אדם מעבודות. אז יש לנו את זה, ויש לנו את הכלכלה של היום: המטרה שלה היא לשמר עבודות כדי שנוכל להמשיך למכור מוצרים לאנשים. מוצרים שהם רוצים - לא צריכים. מה שאתה רוצה יכול להרוג אותך. אפשר או לשמר עבודות או לנצל את המתנה של האוטומאציה ולשחרר בני אדם מעבודות חוזרניות ומשעממות ולתת להם לעשות את מה שקורה כבר היום בתחומים החינמיים של האינטרנט - שפע ומגוון של יצירה אנושית ופיתוחים ללא מעורבות בכסף. איך זה עובד? זה קל, אנשים אוהבים ליצור. העולם למעשה הולך לכיוון של "קוד פתוח בהכל" ואפשר להלחם בזה, או לנצל את הטכנולוגיה בשביל מה שהיא אמורה לייצג: פתרון לדבר שבני אדם לא רוצים לעסוק בו יותר. נעים קדימה: www.movingforward.co.il
תום | 11.03.11
31.
שטויות במיץ של היפים.
הבחור עישן יותר מדי עשבים עם נענע. אני מצאתי זוגיות דרך האינטרנט, עבודה דרך האינטרנט, אני מנהלת גם קשרים דרך האינטרנט - אין לי ספר טלפונים ואין לי זמן לבקר את כל ה2000 מכרים, ידידים ומשפחה... לגבי הכלכלה - כמה עסקים קטנים פרחו בזכות זה, שלא צריך לבזבז הון תועפות על פרסום העסק וכל אחד יכול לעשות משלוחים עד הבית. וזה לא גוגל מחסלת את מעמד הביניים - זאת הממשלה שלנו. ייקור המים, דלק וגם בקרוב האויר לנשימה יוצרת מעמד של עניים
כלנית | 11.03.11
27.
זה נשמע ממש כמו שדיברו בתחילת המהפכה הטכנולוגית
ממש לא מסכים איתו ככה גם דיברו כשהיתה מהפיכה טכנולוגית והתבדו ולדעתי גם הוא יתבדה גם אז אנשים לא ידעו מה יהיה עם כל העובדים והנה יש יותר עבודה אז נכון הוא מסביר את זה ונכנס לתאוריות אבל הוא יתבדה לדעתי חוץ מזה שגם תאורטית אני לא מסכים איתו כי אם יהיו רובוטים לכולם שיעשו הכל אז באמת לא צריך לעבוד ואם לא יהיו רובוטיםצ לכולם אז כן יצטרכו לעבוד וכן תהיה עבודה אצל אלה שאין להם רובוטים
שמעון | 11.03.11
26.
הוא צודק וטועה בו-זמנית
הוא צודק בכך שהאדם תמיד יהיה יותר חשוב מהמכונה כי הוא זה שהגה אותה בסופו של דבר. הוא צודק בכך שלמורים ולמחנכים תמיד יהיה התפקיד החברתי לעורר ולשמר את הסקרנות האינטלקטואלית אצל כל אחד מתלמידיהם. יחד עם זאת הוא טועה אם לדעתו מאגר מידע שבתוכו נמצא כל הידע האנושי הוא דבר שלילי במהותו. אפשר לומר אפילו שזה יהיה האמצעי שיציל את הציביליזציה האנושית במקרה של אסון טבע גדול במיוחד או מלחמת עולם. יתכן אפילו שמאגר מידע כזה יסייע למנהיגים בעתיד ללמוד מלקחי ההיסטוריה ולמנוע מלחמת עולם נוספת. אי אפשר להטיל ספק בכך שתמיד היו ותמיד יהיו אנשים שמזלזלים במי שמייצר משהו, מנעליים ועד סרטי קולנוע ומוזיקה. ההיסטוריה מלמדת שטבע האדם הוא כזה שמי שלא מתאגד ומוצא דרך לעורר מודעות לזכויותיו אף אחד לא יתייחס. המצב שבו מישהו שמוריד סרט מהרשת לא רואה את מי שייצר את הסרט ולא מבין שגם לאותו אדם זכות להתפרנס אכן מקומם מאד, אבל גם לזה ימצא פתרון. אנחנו פשוט נמצאים בתקופה שבה המציאות משתנה אבל יש לנו יתרון שלא היה לאנשי המהפכה התעשייתית והמהפכה החקלאית: יש לנו ידע על שגיאות שנעשו בעבר ואנחנו יכולים להימנע מהן.
המוכיח,מרכז | 11.03.11
25.
מאמר מאוד ארוך שאפשר לתמצת בכמה משפטים
ראשית הטענה שהוא מעלה אינה חדשה. הטענה שלו בקיצור היא שטכנולוגיה גורמת לכך שהמוני אנשים יאבדו את מקום העובדה. את הטענה הזו העלו המוני פעמים במאה 18,19,20 זה התחיל עם מכונות הקיטור. אם איני טועה, בצרפת העובדים זרקו נעליים לתוך מכונה כדי להרוס אותה, הנעליים נקראו סאבוט ומאז פעולת החברה נקראות סבוטאז' (תקנו אותי אם אני טועה). כנ"ל עם מכונות טוויה ואיך שזה השפיע על תעשיית טקסטיל שהיתה מעסיק עצום במאה 19. אבל הכלכלנים המודרניים לא מצאו אמת בטענה, האם היא שרק בטווח הקצר מאוד יש השפעה על מקומות עבודה ולאורך זמן יש גידול וצמיחה בכלכלה. אם הדבר היה נכון, אז צפון קוריאה, קובה וברית המועצות היו צריכות להישאר ולשגשג מכיוון שהם היו ונשארו (ברה"מ התפרקה כזכור) מפגרות טכנולוגית (התקדמו רק בטכנולוגיה צבאית). אבל המדינות שכן משגשגות הם מדינות שבהן יש התקדמות טכנולוגית עצומה כמו ארה"ב ואירופה והטענה של האדון הנכבד הזה לא מחזיקה מים. לצערי הרב הוא מתבטא בעניין שאין לו הבנה, היה ראוי שהיה מתייעץ עם פרופסור להיסטוריית הכלכלה ולומד תובנה או שתיים. אבל כמו כל אדם אחר שלא רואה את הדבשת שלו הוא חשב שאם הוא טוב היי-טק אז הוא בטח טוב בכלכלה ובזיהוי מגמות היסטוריות וזה לא עובד כך.
מישקפופר | 11.03.11
22.
הוא שכח לציין את פריצת הפורנו דרך הרשת ודרדור המוסר המיני לשפל חסר תקדים
ילדות בנות 12 שכבר איבדו את הבתולים, בנות 15 שכבר עברו הפלה (ויש רק בארץ מאות כאלו כל שנה, בדוק) בנות 16 שמסתובבות עם קעקועים ופירסינג-הכל תוצאה ישירה של עידן האינטרנט. גברים מטרוסקסואלים ונשים שפתאום כל כך מתעניינות בחיצוניות של הגבר ובכמה ניסיון מיני יש לו -תוצאה של עידן האינטרנט, תחשבו על זה. עידן הפורנו שינה את סביבתנו ולא היה אפשרי ללא האינטרנט. גם MTV תרמו את שלהם לריקבון החברתי הזה, אבל הם כלום לעומת האינטרנט.
 | 11.03.11
21.
נשמע שביל גייטס שטף לו את המוח בהרבה ירוקים ....
בוא נראה מה קורה היום - יש לי בבית 4 מחשבי PC עליהם מותקנות תוכנה אחת של חלונות 7 וחלונות XP כולם חוקיות, וגם אופיס וויז'ואל סטודיו. בוא נראה ממה פוחד הבחור - עתיד שבו כולם לא ישתמשו במחשבי PC אלא יתחברו בטאבלטים, או בסלולרים לשירותי ענן מקוון של גוגל וחבריהם, ישתמשו בתוכנות שלא יעלו להם הון תועפות, ובלי צורך כלל בכלל בתוכנות המפלצתיות של מר ביל גייטס. אכן עתיד נורא ואיום לביל גייטס כמובן ולבחור שלא יוכל לקבל יותר כסף ממייקרוסופט על מופע היחצנות הסוציאליסטי היפי שלו.
פרנואיד אנדרואיד | 11.03.11
19.
תואר ראשון במנהל עסקים \ טכנולוגיה בחינם , ברשת , לכל גולש - עני או עשיר .
יתרון הפייסבוק בכך שהוא בנה רוח חברתית יותר ערה שכל השאלה היא לאיזה תועלת היא תלך , אני מייחל ליום בו מרצים באוניברסיטאות ישתמשו בפייסבוק או בSKYPE כדי להציע למשל בחינם את כל הקורסים לתואר ראשון במנהל עסקים , משפטים וטכנולוגיה לכל דורש ובכך ייצרו ראייה מחודשת של אקדמיה שהיא לא "סוחרת בידע" או "ממיינת אנשים בחברה " לפי השכלה בכלי מדידה צרים , אלא שהיא מהווה צינור לחכמה לכל דורש והאתגר של המרצה יהיה לפשט את החומר ולא לכבול אותו למוסד . ואת זה לשימחתינו רק האינטרנט יכול ליזום . ברכות לכלכליסט על הכתבה !!!
שי  | 10.03.11
12.
מזעזע - בדיוק התהליך שמרסק לנו את הכלכלה
אותם התהליכים של בליעת עסקים קטנים וזעירים על ידי תאגידים גדולים, שהופכים את הערך של מומחיות מקצועית שנרכשה בעמל רב ולימודים ליחידת מדידה של ערך אפסי או קטן של פועל פשוט ואמצעי יצור קולקטיבי. אם זה חנויות המכולת שנעלמו, השרברב השכונתי, מהנדסים בתחומים לא "סקסיים", ושאר אנשים שלא היו מאוגדים ובעלי כח פוליטי שפרנסתם נגדעה. מעניין מי יתרגם את הספר לעברית, אם בכלל.
Erez | 10.03.11
10.
כתבה מדהימה,אבל ג׳רון ,הבעיה היא לא הטכנולוגיה..
הבעיה היא שאנו בני האדם עדיין לא מפותחים דיינו להשתמש בה. אתו לך דוגמא אחרת מסוכנת ומוחשית פי כמה, נשק אטומי. פיתחנו מכונת השמדה שיכולה לסיים את החיים בכדור הארץ בלחיצת כפתור. מכיון שאנחנו לא מפותחים מספיק, יכול מנהיג מטורף או קבוצת טרוריטים חדורי אידאולגיה להשתמש בנשק יום הדין ולהרוג את כולנו, עלינו להתעורר ולהבין שכולנו אחד, ופגיעה באחר היא פגיעה בעצמנו , כמו שהפגיעה שלנו במרקם העדין של כדור הארץ היא פגיעה בנו. אנחנו חייבים להקים ממשלה עולמית ולדאוג לכל תושבי כדור הארץ כשווים אחד לשני ושומרים בצורה מלאה על הכדור היקר שלנו. ברגע שנגיע לאיזון , הכול יסתדר אין בעיה באנטרנט, כמו שאין בעיה בניידים שלנו או בטלויזיה או בסקס או בשתייה  יש רק שאיפה להתנהל באופן מאוזן בחיים ולהפיק רק את הטוב מכל הדברים..
יואב הדרי | 10.03.11
3.
לא הבנתי מה לנייר רוצה, מישהו מנע ממנו לפתוח אתר שבו הוא ימכור את התכנים היצירתיים
שלו? נהגי המוניות שיוחלפו ברובוטים יצטרכו למצוא לעצמם עבודה אחרת מה הבעיה בזה? בדיוק כמו שאנשים לא עצובים בגלל שאין ביקוש היום לסנדלרים הם לא יהיו עצובים בעדית מזה שאין ביקוש לנהגים או לכל מלאכה רובוטית אחרת.
עדי | 10.03.11
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת