אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

השורה התחתונה: "אסונות טבע כמו זה שביפן לא גוררים את העולם למשבר"

15 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

15.
יש כלכלנים שהם ממש מטומטמים
אין לי מושג מה הם למדו באוניברסיטה, או מה הם לקחו הבוקר.....אבל בשום מקום בעולם לא מלמדים שלקיחת חוב עד אינסוף היא דבר טוב. איך כשרמת החוב של היפנים היא 200% ואסון אדיר מימדים פוקד אותם וגורם להם להגדיל עוד יותר את החוב, איך לעזאזל זה יכול להיות דבר טוב ? במחשבה שניה, יש כלכלנים שאני ממש לא מתפלא על מה שהם אומרים...זה גם אומר הרבה על מה שמעסיק אותם... הם טובים בזריית חול בעיניים. ותזכרו: מוות זה טוב !!! מוות זה מצוין !!! מוות מביא לשיקום !!!
גרניט | 16.03.11
9.
קצר מאוד זכרונם של אנשים..??
עם כל הכאב הצער והתדהמה לגבי עוצמתו וגודלו של האסון ביפן אנחנו שוכחים לרגע שאת ארה"ב למשל פוקדים מדי שנה סופות הוריקו וטורנדו שהורסים ומשמידים שם מכל הנקרא בדרכם ומסבים להם נזקים כלכליים ברכוש ובנפש באופן רצוף כבר יותר מ- 250 שנה .....לכן היפנים גם מקבלים בהכנעה את האסון הכבד שנפל עליהם
ששוקו דרמון | 13.03.11
7.
אם תהיה התכה מלאה בכור יהיה ביפן אסון בהיקף של צ'רנוביל ואז הכלכלה היפנית
צריך לזכור שהכור בצ'רנוביל הפך אזור גדול יותר בשטחו משטחה של ישראל הריבונית לאזור מוות. כל מי שגר בו חלה במחלות קשות או מת, המים שם מזוהמים מאוד עד היום וכך גם היבולים וכ"ו. רוסיה יכולה הייתה לספוג את זה מבחינה כלכלית כי היא ענקית ולא מיושבת ברובה ושטח בהיקף הגודל של שטחה של ישראל הריבונית הוא לא משמעותי מבחינתה. בנוסף, הכלכלה הרוסית לא מפותחת ברוב חלקי המדינה ואזור צ'רנוביל לא היה משמעותי מבחינה כלכלית עבור רוסיה שממילא נאבקת בעוני וכלכלתה לא מתבססת על ייצור אלא על משאבי טבע בעיקר. יפן היא בעלת שטח של 122 אלף קמ"ר. כלומר, פחות מ6 פעמים ישראל הריבונית. אם הכור יתפוצץ יותר מחמישית משטחה של יפן יהפוך לבלתי ראוי ליישוב. מדובר בשטח מאוכלס ביפן ואין בכך דבר טריוויאלי שכן יפן שומרת בקנאות, ובצדק, על 70% משטחה כעל שטח ירוק ולא מאוכלס. כלומר, התכה מלאה של הכור תגרום נזק של טריליוני דולרים בשנה לכלכלה היפנית ועלולה להוביל למיתון עולמי שיסתיים בפריחה של השווקים שמתחרים עם השוק היפני-זאת בהנחה שמצב העניינים לא ישתנה יותר.
תקרוס סופית | 13.03.11
4.
ענין התמריץ קצת פשטני. מדובר, בעצם, בכינון מחדש של רכוש שכאילו התבלה, דהיינו:
בהוצאות שממילא היו מתחייבות. העניין הוא שבשל הנזק יש לבצע את ההוצאות כולן כבר עכשיו, בבת אחת, לעומת כינון, שהיה מתבצע, ללא הנזק, לאורך עשרות שנים, ובעיקר - מתוך פירות השימוש באותו רכוש. השאלה היא, אם כן, מהיכן, ועל חשבון מה, יבואו המזומנים. לשון אחר, מי ילווה לממשלת יפן, ועל חשבון מה. באשר למזומנים שייאלצו חברות הביטוח לשלם, הענין יותר פשוט: מבוטחי כל העולם ישלמו דרך פרמיות גבוהות יותר, שתשלומן יבוא על חשבון... משהו אחר.
אדם סמית | 13.03.11
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת