אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

תקדים: הורשע מעסיק שפיטר עובדת לאחר היריון למרות ששילם לה פיצויים

16 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

14.
אני זאת שפוטרתי ואני זאת שהתלוננתי...
ואני שמחה שטיפלו ככה בעניין!!! ולמי שלא מבין את מהות החוק: החוק נועד כדי להגן על האישה היולדת שיוצאת לחופשה ו"נפלטת" לתקופה ארוכה ממעגל העבודה, ולאחר תקופה ארוכה שלא עבדה, יש לה 60 ימים לחזור לתלם ולהוכיח ששום דבר לא השתנה בתפוקתה!! ולכן לשלם את ה60 ימים האלו ולא לאפשר לה לעבוד ולהראות שהיא נשארה עובדת טובה, זה מעשה שנוגד את החוק. אם אישה שרוצה להתפטר זכותה...אבל לא מדובר פה על אישה שגם ככה לא רצתה לעבוד. אני רציתי לחזור לעבודה מלאה, עבדתי הרבה שנים שם ולא היתה סיבה לפטר אותי! זה רק היה רק הנוחות של המעסיק ש"התרגל" לממלאת המקום שלי. אגב, גם תבעתי אותם באופן פרטי וזכיתי! פונה לכל הנשים - תהיו חזקות ואל תתנו למעסיקים שלכן להתייחס אליכן כאל חלשות!!!!
אישה חזקה | 13.03.11
13.
אבסורד מוחלט.....
בתור אמא לילדים שעבדה והעסיקה נשים בהנאה רבה במשך כל השנים חייבת להודות שההחלטה מפחידה. זה הטלת נטל בלתי סביר על המעסיקים!!! מעסיקים יתחילו ובצדק לחשוש להעסיק נשים. עבדה אצלי מישהי במשך שנה ואז ילדה. כבר במהלך העבודה לא הייתי מאוד מרוצה ממנה אבל היות ונכנסה להריון אי אפשר היה לפטרה. אזי ממשיכה להעסיקה ומוצאת עצמי במצב שהיא נעלמת לשישה חודשים, חוזרת לחודשיים ואז אני צריכה לחכות עוד כמה חודשים כדי לפטר אותה? ומה אם תכנס בתקופה זו להריון שני ושלישי. ובכלל כמ זמן אני צריכה להמשיך ולהחזיק אותה כאשר גם לפני יציאתה לחופשת לידה לא הייתי שבעת רצון משירותיה. מקוה שיוגש ערעור על פסק הדין.
אישה בת חמישים המעסיקה נשים | 13.03.11
10.
אין לחשוש מתביעה משפטית
קוראים יקרים, כעו"ד שעוסק יום יום בתחום דיני עבודה אני מאמין כי במקרים בהם העובדים מנוצלים עי" המעביד ביהמ"ש ייטה להבין את מצוקת העובד ולפצותו על כך, לצערי גם כיום רבים העובדים החוששים להתעמת עם מעבידיהם בביהמ"ש וכתוצאה מכך מפסידים את זכויותיהם, במידה והמעביד מנע מכם את המגיע לכם ע"פ החוק אל תחששו לתבוע את המגיע לכם בין אם בהידברות מולו ובין אם בערכאות משפטיות.
משה דן, עו"ד | 13.03.11
2.
למה תנאי ל3 שנים, אח"כ מותר להם לעבור על החוק?!
התופעה של נשים אחרי לידה שלא מוצאות את מקומן חזרה בשוק העבודה מקומם ומוכר מאוד. עבדתי בחברת סלולר אחת המובילות וכל אישה שיצאה לחופשת לידה בטרם הסתיימה חופשת הלידה הגיעה עם התינוק/ת והתחילה להתדפק על דלתות מנהלי אגפים שאולי יעשו איתה חסד וימצאו לה תפקיד לחזור אליו. ככה זה כשמאיישים את התפקיד בהיעדרות בגין חופשת לידה. וככה זה כששעות העבודה ה"נורמליות" זה מינימום 10 שעות ביום. לגברים זה לא קורה, אפילו לא יודעים שיש להם תינוק בבית
רונוש | 13.03.11
1.
איזו מסכנה העובדת. היא תמצא סידור לילד, תרגיל אותו למעון, ואז יפטרו אותה אחרי חודשיים.
עוד חוק מטופש שרק פוגע בנשים עובדות. מכריח אותן לחזור לעבודה לחודשיים, למצוא סידור לתינוק, להרגיל אותו לסידור הזה, ואז להיות מפוטרת. כי אם המעביד רוצה, חודשיים עבודה לא ישנו את דעתו. ואם היא לא רוצה לחזור לחודשיים, כל מה שהיא יכולה זה להתפטר ולוותר על פיצויי פיטורין. אשתי ביקשה שיפטרו אותה בתום חופשת לידה, ובגלל החוק המטופש הזה המעביד לא הסכים. נאלצנו לשים את התינוק חודשיים במעון, ורק אחרי חודשיים פיטרו אותה (שוב, לבקשתה)
 | 13.03.11
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת