9. ועוד משהו. המלח הוא המנרל הכי חשוב לגוף כמו שאי אפשר לקיים חיים ללא מים כך גם לגבי המלח. לגבי הסיבה/הפעילות של המלח על הגוף יש את גוגל. שבוע-טוב. דוד. | 19.03.11 (ל"ת)
8. במזרח יש יש עוד אורח קבוע על השולחן - סוכר. גם הוא אינו מתקלקל ומפיג חריפות, אם הגזמת עם הצילי. חיים | 20.03.11 (ל"ת)
7. רק עוד שני פרטים.. אמנם הוזכר אך לטעמי לא הובהר די הצורך כי מלח ופלפל משמשים כחומרים משמרים שלאורך ההיסטוריה אפשרו את הקיום והשגשוג האנושי - על ידי שימור בשר וירקות, מה שאיפשר גם קיום בתקופות רעב ומחסור - וגם שייט באניות שנית - לאורך רוב שנות ההיסטוריה התבלינים נדרשו פשוט כדי להעניק טעם למאכלים, שבמקרים רבים היו בקושי אכילים אודי | 19.03.11 (ל"ת)
6. הסיבה אחרת לגמרי פלפל ומלח אינם זקוקים לשום דבר כדי לא להתקלקל רק להשאיר אותם יבשים כל שאר התבלינים ומוצרי המזון מתקלקלים עם הזמן לכן בימי קדם ניתן היה לאכסן את המלח והפלפל תקופות ארוכות ובכך הם יכלו לשמש תחליף למטבע גילגל החרמשי | 19.03.11 (ל"ת)
5. למה על כל שולחן יש דווקא מלח ופלפל? מי קבע שהם התבלינים החשובים?...התשובה בפנים! אז ככה, קודם כל, שאלו כאן שאלה מאוד מעניינת ואני מצ'טט: "למה על כל שולחן יש דווקא מלח ופלפל? מי קבע שהם התבלינים החשובים?" התשובה היא פשוטה למדיי.. מלח ופלפל הם מרכיבים מאוד חשובים בשולחן האוכל, במקרה והטבח שם מעט מלח, תמיד אפשר להוסיף מהמלחיה שנמצאת על השולחן, ואם הטבח שם מעט פלפל, אז מוסיפים מהפלפל שנמצא על השולחן. עכשיו השאלה היותר מעניינת ששאלו כאן היא "מי קבע שהם התבלינים החשובים?" לא רוצה להישמע מפגר, אבל נראה לכם הגיוני במקום מלח ופלפל לשים נגיד סוכר במקום המלח ותבלין לשווארמה במקום הפלפל? ישנם מרכיבים שהם רעל לגוף האדם שאסור(באיסור מוחלט) לשים אותם בשולחן! בגלל שישנם תבלינים שאומנם תורמים לאוכל אבל אינם תורמים לגוף, כמו ציפורן(שמשתמשים דווקא כתוספת למרק) ועוד תבלינים שאני לא זוכר את שמם שמאוד מזיקים לגוף האדם עד למצב של מוות! לכן, מלח ופלפל חייבים להיות התוספת העיקרית בשולחן האוכל, הם לא מתקלקלים, הם לא מתחמצנים, אין להם תאריך תפוגה, וכו'. זאת התשובה למעשה...תשאלו כל שף, הוא יגיד לכם במפורט למה דווקא מלח ופלפל הם המרכיבים החשובים בשולחן האוכל. אבל!!! אם צורכים יותר מדיי מלח או פלפל, האוכל מתקלקל ויכול להיווצר מצב לא נעים בגוף! עד להקאות או כאבי בטן חזקים! זהו בעיקרון..המשך יום נעים! מקסים | 19.03.11 (ל"ת)
4. שני דברים... מאד מענינים... א. אני לא יכולה לאכול פלפל כי אחר כך שורף לי בטחורים. ברצינות. ב. מלח הוא אכן חומר משמר, ובגלל זה היצרנים תוקעים טונות של מלח במוצרי מזון כגון גבינה מלוחה, מקלות מלוחים, זיתים ועוד, וזה ממש לא בריא. יעל | 19.03.11 (ל"ת)
3. כתבה יפה. רק שאלה אחת עדיין לא פתורה מבחינתי - למה דווקא הפלפל השחור הינו הנפוץ ביותר ואם כבר בשאלות עסקינן, אני מבין למה לצ'ילי קראו פלפל, אבל למה לפלפל רגיל שאינו חריף (כמו בפלפל ממולא) קוראים פלפל? האם זה קשור לפיפאלי בצורה כזו או אחרת..? נירוֹ | 19.03.11 (ל"ת)
2. בלדד, כיצד נעבוד על שריר הקרימטיס? בלדד היקר, אני מתאמן בחדר כושר רוב ימות השבוע. לאחרונה נודע לי שעל מנת להשיג גוף מושלם עלי להתאמן גם על שריר הקרימאטיס. כיצד אוכל להתאמן על שריר זה? אביי | 19.03.11 (ל"ת)
למה על כל שולחן יש דווקא מלח ופלפל?
10 תגובות לכתיבת תגובה