אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

למה על כל שולחן יש דווקא מלח ופלפל?

10 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
רק עוד שני פרטים..
אמנם הוזכר אך לטעמי לא הובהר די הצורך כי מלח ופלפל משמשים כחומרים משמרים שלאורך ההיסטוריה אפשרו את הקיום והשגשוג האנושי - על ידי שימור בשר וירקות, מה שאיפשר גם קיום בתקופות רעב ומחסור - וגם שייט באניות שנית - לאורך רוב שנות ההיסטוריה התבלינים נדרשו פשוט כדי להעניק טעם למאכלים, שבמקרים רבים היו בקושי אכילים
אודי | 19.03.11
5.
למה על כל שולחן יש דווקא מלח ופלפל? מי קבע שהם התבלינים החשובים?...התשובה בפנים!
אז ככה, קודם כל, שאלו כאן שאלה מאוד מעניינת ואני מצ'טט: "למה על כל שולחן יש דווקא מלח ופלפל? מי קבע שהם התבלינים החשובים?" התשובה היא פשוטה למדיי.. מלח ופלפל הם מרכיבים מאוד חשובים בשולחן האוכל, במקרה והטבח שם מעט מלח, תמיד אפשר להוסיף מהמלחיה שנמצאת על השולחן, ואם הטבח שם מעט פלפל, אז מוסיפים מהפלפל שנמצא על השולחן. עכשיו השאלה היותר מעניינת ששאלו כאן היא "מי קבע שהם התבלינים החשובים?" לא רוצה להישמע מפגר, אבל נראה לכם הגיוני במקום מלח ופלפל לשים נגיד סוכר במקום המלח ותבלין לשווארמה במקום הפלפל? ישנם מרכיבים שהם רעל לגוף האדם שאסור(באיסור מוחלט) לשים אותם בשולחן! בגלל שישנם תבלינים שאומנם תורמים לאוכל אבל אינם תורמים לגוף, כמו ציפורן(שמשתמשים דווקא כתוספת למרק) ועוד תבלינים שאני לא זוכר את שמם שמאוד מזיקים לגוף האדם עד למצב של מוות! לכן, מלח ופלפל חייבים להיות התוספת העיקרית בשולחן האוכל, הם לא מתקלקלים, הם לא מתחמצנים, אין להם תאריך תפוגה, וכו'. זאת התשובה למעשה...תשאלו כל שף, הוא יגיד לכם במפורט למה דווקא מלח ופלפל הם המרכיבים החשובים בשולחן האוכל. אבל!!! אם צורכים יותר מדיי מלח או פלפל, האוכל מתקלקל ויכול להיווצר מצב לא נעים בגוף! עד להקאות או כאבי בטן חזקים! זהו בעיקרון..המשך יום נעים!
מקסים | 19.03.11
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת