אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

אסון, טבע: צ'רנוביל היא גן עדן

175 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

153.
צרנוביל ..מסכנה..
כתבה מעניינת ומחכימה..אבוי לנו בני האדם מיצירת עוד מקומות וכורים גרעיניים כאלה.מה שמפתיע אותי ששוב הטבע מנצח הכל..הצמחיה ובעלי החיים..ואנו האנשים כאלה קטנים..בעיניין הביקור האתר צרנוביל..בחיים לא הייתי נוסעת למקום כזה..לדעתי זה פשוט להיסתכן לחינם.
אורית | 27.03.11
150.
אין מילים אחת הכתבות....
כילד שעלה מבלארוס(מינסק) זכורה לי אז שמועה שרצה על האסון שקרה, לא יצאנו מהבית שבוע עד שהענן הראדיוקטיבי חלף, מדהים היה לצאת ולראות פס צהוב-כתום בצמרות העצים היכן שפס הקרינה עבר... אחרי הכתבה נכנסתי ליוטיוב לראות סרטים דקומנטרים על אותה תקופה,למי שמתעניין וסקרן ממליץ בחום: http://www.youtube.com/watch?v=bSRC1_OZPIg&feature=related ב 8 חלקים ועוד אחד של BBC למרות שכתוב NOVA http://www.youtube.com/watch?v=0KeSXMTzt6M&feature=related
ויטלי | 26.03.11
148.
בין הכתבות המרתקות שקראתי לאחרונה
כתבה כל כך עשירה ומושקעת. פשוט מדהים וכל כך טוב לקרוא ללמוד עוד ועוד. כל כך הרבה צדדים של המטבע הוצגו כאן, עד שקשה להאמין שיש שניים. בזמן האחרון התחלתי להתעניין בכל נושא הגרעין ואסונותיו בעקבות מה שקורה ביפן. הכתבה הזו סיפקה לי מידע רב והכי חשוב - נתנה סקירה אישית על מה שקורה בשטח עכשיו. מה שיפה כל כך, זו יכולת ההשתקמות והיכולת האינסופית של הטבע למלא במהירות שטח לא מנוצל. מה שעצוב כל כך, שהטבע התמים הזה לא יודע מה הנזק שכרוך בכך. אני כמו תמיד, מחכה לסוף טוב. איך הוא יראה? רב תודות על הכתבה המרתקת!
חן רבי  | 26.03.11
127.
כתבה מדהימה ביותר...מוסר השכל
מוסר השכל. די עם כל הטכנולוגיה.הסלולר האנטנות הWIFI וה WIMAX ודומהם רק אלוהים יודע אך זה ישפיע עלינו ועל ילדנו בעתיד. אני אישית מתגעג לתקופה שליפני הסלולר.אנו עכשיו כמי שנושאים איתורן קבוע על גופנו ותמיד חייבים דין וחשבון למה אנו לא זמינים
אלי | 26.03.11
116.
לכן יש לצדד בגרעין - כי זה משכלל את האבולוציה
אחרי עשר שנים של קריאת טוקבקים בעיתוני האינטרנט הישראלים ברור שצריך גם כאן זיהום רדיואקטיבי רציני, כי רק שינוי ברמה אבולוציונית יתן תקווה לישראלים של שנות האלפיים. נ.ב. תודה לכותב ולעיתון על המאמר המעניין.
אלפא בטא גמא | 26.03.11
114.
לקרוא ולא להאמין
מעבר לתיאורי הטבע המרתקים בכתבה לא ניתן להתעלם מהמשפט המחריד המופיע בתחילת הכתבה המתאר את גודל האסון האפוקליפטי - לקרוא ולא להאמין - "לחיילים הוצעה עסקה: קיצור השירות בשנתיים תמורת שתי דקות של פינוי פסולת רדיואקטיבית. אלפים קיבלו עיטורי עוז והוכרזו כגיבורים לאומיים - וחלו בסרטן ובמחלות כרוניות בבלוטת התריס... מתו בשבועות או שנים שאחרי האסון בעקבות החשיפה לקרינה".
אילן | 26.03.11
104.
כתבה מסקרנת ומפחידה - בעיני יליד האזור
בארץ, ובעולם בכלל, רוב האוכלוסיה לא מודעת להיקף האסון שהתרחש בשנת 1986 בצ'רנוביל. מלבד הנזק הסביבתי המיידי, מדובר באירוע שהפשיע, ועודנו משפיע, על חייהם של מאות אלפים. עשרות ההרוגים בהתפוצצות עצמה ובניסיונות הנואשים להשתלט על התקלה בשעות הראשונות, הינם קצה הקרחון שלא משקף את היקף ועוצמת הפגיעה בסביבה ובמאות אלפי בני אדם. כפי שנאמר בכתבה, אזלת ידו של השלטון, הרשלנות הפושעת בתגובתם המיידית, יחד עם הניסיון הנלוז להסתיר את התקלה מהציבור, רק החמירו את הפגיעה בתושבים. ימים בודדים לאחר התאונה המחרידה, כילד, הצטרפתי עם הורי לתהלוכת ה 1 במאי (כדי להתחמק מהשתתפות באירועים מסוג זה נדרש אישור רפואי, או קשרים עם האנשים הנכונים)...רק כעבור ימים הופצו שמועות על האסון. חשוב לזכור, האינטרנט (כפי שמוכר לנו היום) לא היה קיים אז, כך גם טוויטר, פייסבוק או האייפון ... מידע מעורפל עבר מפה לאוזן, מבלי שאיש ידע בדיוק מה קרה, מה ההשלכות ובאילו אמצעים יש לנקוט. כחודשיים לאחר האסון, הורי החליטו לעבור למשטר תזונה המבוסס על גידולים ומצרכים המיובאים הרחק מאזור האסון (עד כמה שניתן). זו הייתה משימה לא פשוטה באותם הימים, בהם מצרכים נמכרו לפי הקצבות, ונדרשו פרוטקציות כדי לרכוש כמות גדולה מעט יותר של מוצרי מזון...שלא לדבר על העדר מבחר. כלומר, לאוכלוסיה לא הייתה ברירה אמיתית - אלא להתקיים על מצרכים מזוהמים. הן מחוסר מודעות, והן מחסור ברירה. רבבות המשיכו להתגורר ולאכול במשך שנים (!) גידולים שמקורם באזורים עם קרינה חריגה בהרבה (!) מהנורמה הגבוהה גם ככה שהוגדרה כ"סבירה" ע"י השלטונות. לסיכום, למרות אי הדיוקים, הכתבה פותחת צהר להסתכלות מעניינת למתבונן מהצד ללא רקע מוקדם. לתמונות מאזור האסון: http://www.theatlantic.com/infocus/2011/03/the-chernobyl-disaster-25-years-ago/100033/ שבת שלום.
יליד בלרוס | 25.03.11
94.
לידיעתכם: יהודים רבים שעלו מאזור האסון הם נפגעי קרינה גם.
יש במדינה שלנו קבוצה גדולה של נפגעי צ'רנוביל. כאשר עלינו זאת הייתה ממש קהילה שנבדקה רפואית, והייתה במעקב רפואי... וזה לא שגרנו שם, אני אישית מגומל שנמצאת בבלארוס. יש לי במשפחה מישהי שנפטרה לפני שהגיעה לגיל 10, אני עם בעיות רפאויות של בלוטת התריס וגידול שפיר. וכך רבים אחרים. פשוט כבר לא מדברים על זה... צ'רנוביל ממש חי ובועט...
נפגעת צ'רנוביל | 26.03.11
89.
כתבה מרתקת ומעוררת מחשבה... מצד אחד הטבע פורח שם בגלל הקרינה שהרחיקה
את האדם... מצד שני לטבע שם נגרמים נזקים שנדע אולי בעתיד עד כמה הם חמורים... אבל האנושות לא לומדת לקח... שום סרטן אצל ילדים או מומים בתינוקות לא מפחיד את האנושות מספיק, כורים קיימים בכל מקום בעולם וגם בישראל, ברגע שמקימים אחד אי אפשר לסגור אותו יותר לעולם. זה עידן הגרעין, לא עידן שהייתי רוצה לחיות בו או לתת לילדי לחיות בו.
 | 25.03.11
75.
גן עדן או גהינום?
קודם כל אני שואל את עצמי מיהו האיש שכתב את הסיפור, מיהו הבן אדם הלא נורמלי שמעז להכנס ולשהות באזור מספר ימים ללא הגנה מפני קרינה? הגהינום הופך בתרגום עברי לגן-עדן. בארץ עוד לא הפנימו את משמעות הקרינה הרדיואקטיבית. וכל התיאור שובה הלב של הסביבה ה"טבעית"כביכול, אינו נוגע למוטציות גנטיות בחי והצומח לדורות הבאים.
אילן | 25.03.11
73.
מרתק! בשמחה הייתי נוסע להתרשם אבל אני מפחד!
תודה, אני לא הייתי מעז לנסוע לצ'רנוביל בגלל הקרינה. ועכשיו אפילו לקוריאה אני שוקל בגלל ההשפעות מיפן. סתם כי יותר מלחיץ אותי זה נזק בלתי ידוע שעלול לקחת שנים. הכול יכול לקרות תמיד ובכל מקום סתם מין הרגשה אישית. זה לא שאני לא רוכב על אופנוע או דוFק בלי אמצעי מניעה או כשאני בארץ נוסע לבקר בירושלים באיזה רובע שמתחשק לי. ה' עוז לעמו יתן וכמובן בריאות כתבה מרתקת!!!
נילס הולגרסון | 25.03.11
67.
ממה ההתלהבות?
המקום מסוכן ולכן נדרשים האישורים. מה הקשר לריגול ולתפיסה סובייטית? מה עם המציאות? עוד לא התחלתי לקרוא וכבר קיבלתי טעם רע של דעות קדומות וראייה סובייקטיבית. שליש מהחומר ניתן לקורא בוויקיפדיה, ועוד שליש ביומני מסע של קצת אנשים שהיו שם קודם. השליש הנוסף הוא הכתיבה הפיוטית - ועל זה באמת כל הכבוד. למרות שאנימודה שזה מרגיש לי קצת לא במקום. הצילומים באנאליים ולא מחדשים. הכתבה הזו נפלאה לכל האנשים שמאז 86 לא טרחו להתעדכן בנושא. ועצוב לי על כך. שלום.
אנה ס | 25.03.11
54.
כתבה מרתקת אינפורמטיבית לא נתקלים כמעט
כתבה אינפורמטיבית מסוקרת היטב מתפלאת איך הכותב לא תהה בנוגע לסיכון טמון לבקר באזור מוכה אסון שכזה? מראה כי אכן יש חיים אחרי האסון מקבלת את הרושם שצריך לבדוק מה היה הגורם שגרם לבעלי החיים לפתח חסינות לקרינה ולהתפתח בתור זן חזק יותר כמו העכברושים שהוא תיאר שחיים ביער....
ליאת | 25.03.11
20.
מעניין מאוד!
אני עוד זוכרת את מה שקרה בצ'רנוביל מחווייתי האישית - כשהייתי ילדה היה לנו בית קיץ באזור קרוב, ולאחר האסון הצמרות של העצים היו כתומות, ואי אפשר היה יותר ללקט פטריות או לאכול פירות ביער.. מפחידה ומקוממת המחשבה על כך שהסתירו כמה שבועות את האסון - הרבה אנשים היו יכולים להנצל ולא להפגע אם היו מודעים למה שקרה..
 | 25.03.11
18.
אפקט בבל
כמו בסיפור מגדל בבל, אנחנו נגיע למצב שמרוב טכנולוגיה וחדשנות הכל יקרוס. וכמו שכתוב בכתבה: " ייתכן שנשמיד את עצמנו בשואה גרעינית, או בעזרת פחמן ומתאן, או באופן אחר שעדיין לא מוכר לנו. או שהטבע יעשה את זה בשבילנו." אז אם לא הטכנולוגיה, הטבע יעשה את זה... כתבה ממש מעניינת, פשוט מרתקת!
דני | 25.03.11
3.
כתבה מרתקת המוציאה אדם מאדישותו.
עוד כמה אסונות כאלה ולמין האנושי לא יהיה איפה לדרוך רגל. על העולם מוטלת החובה לאזן בין קדמה מטורפת בכל מחיר, לבין סביבה וטבע. חייבת לקום מועצה עליונה חוצה גבולות, אשר תבחן מחדש את כל הסוגיות המורכבות, המסכנות את המין האנושי. מה הועילו חכמים, אם כדור הארץ יהפוך לאיי חרבות של עפר ואפר, בגלל הקדמה ועל אף הקדמה. אסונות טבע בלתי נמנעים, אך אסונות מעשה אדם ניתנים למניעה.
 | 24.03.11
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת