אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

התוכנית החדשה של יהודה זיסאפל: אקדמאים מבוגרים ילמדו פיתוח תוכנה

30 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

30.
המדינה מפספסת בגדול!
הבעיה האמיתית היא לא מחסור במהנדסים. כל מכללה הכי נידחת נותנת תואר במדעי המחשב היום - לא יתכן שחסרים אנשים. אולי חסרים אנשים טובים! ואני לא בטוח שקורס הסבה/הכשרה/עדכון ידע זה מה שיעזור (מי שטוב יכול ללמוד לבד). הבעיה המרכזית היא שהמדינה שמה את כל הביצים בסל אחד. תחום התוכנה. לא כולם אוהבים או טובים בתוכנה. לא יכול להיות שאנשים מוכשרים בתחומי חשמל/מכונות/כימיה (ועל פיסיקה/מתמטיקה/אווירונאטיקה אף אחד לא דיבר...). הפתרון היותר נכון (והיותר קשה) הוא לפתח את התעשיה בארץ לעוד תחומים שהם לא רק תוכנה. להפוך את ישראל למרכז מחקר ופיתוח עולמי. כזה שצריך הרבה זמן לבנות! במקום זה נתח התוכנה בשוק רק הולך וגדל. יש לזה סיבה אחת: זה זול! בשביל חברת לפתוח חברת מחשבים אפשר ללכת לכל חנות מקומית לקנות כמה מחשבים וזהו - אין צורך במפעלי יצור או מכונות כבדות. אין צורך במחקר ופיתוח ארוך טווח. תוצאות מהירות ובזול! אבל עד עכשיו ישראל הייתה ה"מזרח" של שוק התוכנה - כח עבודה טוב וזול (ומי שמכיר אנשים בתחום יודע שגם זה במחיר של דד-ליינס קיצוניים ועבודה סביב השעון) אבל מאזן הכוחות נע מזרחה - ואם אנחנו יכולים ללמוד תוכנה בשנה...גם ההודים והסינים יכולים והם יהיו זולים יותר! ישראל הופכת ל"מערב" בשוק העולמי החדש. בשוק כזה שזול זה שם המשחק, והכשרה נלמדת כל כך מהר, אין שום חשיבות להכשרה! אנשים בני 40 ומעלה לא מוצאים עבודה כי הם יקרים יותר, בעלי משפחות וכבר לא יכולים או מוכנים להתמודד עם שעות העבודה שרק הולכות וגודלות וקצב לחוץ יותר ויותר. המגמה הזו תימשך ומשרות (זה כבר קורה עכשיו) יעברו למזרח - פשוט כי ההודים והסינים זולים יותר. וזה ממש לא לוקח הרבה זמן ללמד אותם. רק שנה... מי שרוצה להיות בתחום שזול זה שם המשחק - שלא יתפלא עם בא מישהו זול ממנו. הפתרון הוא ללכת לכיוון של מחקר ופיתוח - דברים שאי אפשר ללמוד בשנה וגם לא בשנתיים. דברים שצריך זמן וניסיון בשביל לבנות.
אבישי | 29.03.11
29.
איך,ומתי תוכנית ז תקרום עור וגעדעם
על אף ההצהרות המושמעות חליפות לבקרים ע"י אנשים מובילים בתחומי ההי טק על מחסור עתידי במהנדסי תוכנה/חומרה ,אין ביטוי לקשיי מציאת עבודה של אנשי חומרה שסיימו לא מכבר את לימודיהם. המעסיקים מחפשים אנשים עתירי נסיון,והשאלה מה על אותם מהנדסים שזה עתה סיימו ללמוד? יתכן שהרעיון שמעלה מר זיסאפל על ההסבה לתוכנה יאפשר לאותם אנשי חומרה חסרי הנסיון להשתלב בענף התוכנה,וכך יצאו כל הצדדים נשכרים.
שלמה  | 28.03.11
27.
הכשרת מהנדסים.
שאפו לרעיון. הסבה כפי שמוזכר בכתבה זו היא עיסקה פנטסטית לשני הצדדים. הרבה יותר זול להכשיר /להסב מהנדס קיים,(לפעמים עם נסיון בתחומים נוספים),מאשר לקחת בוגר תיכון ,ולהשקיע מהתחלה. אכיר תודה על קבלת פרטים מעשיים לישום הרעיון. איפה נרשמים? טלפון,פקס., דוא"ל,וכיו"ב. ת ו ד ה !
שלמה הזה | 24.03.11
26.
צריך תוכנית שתגרום לחברות להכניס עובדים מבוגרים
בסופו של דבר הבעיה אינה בידע. אז נכון התוכנית תרענן את הידע או תעביר ידע עדכני טכנולוגיות חדישות. אבל מכאן ועד קבלה לעבודה הדרך ארוכה. צריך תוכנית שבה חברות מראש מתחייבות למכסה של עובדים מבוגרים ואם צריך שהמדינה תתן תמריצים לצורך כך. אחרת שוב ילמדו חומר אבל עבודה לא צא מזה. בכל מקום מעדיפים את בני ה30 עד 38 ולא יותר. אם החברות משתפות פעולה עם זיסאפל שיתחיבו מראש למכסות קליטה. זיסאפל עצו בהיותו עומד בראש רד בינת שיאמר מראש כמה מבוגרי הקורס הוא יקלוט בסיומו. אחרת זה מס שפתיים.
דפי | 24.03.11
25.
בוא נראה איך פותרים את הבעיה בארה"ב.....
בארה"ב חברה אשר מפלה על בסיס גיל או קריטריון אחר הנקבע בחוק (כמו למשל מין המועמד/ת) לא יכולה להשתתף במכרזים או לזכות בפרויקטים עבור משרדים ממשלתיים או כאלה הנותנים שירותים למשרדי אלה למשל, משרדי ממשלה, צבא, בנקים, חברות ביטוח וכו'. קל לוודא כי חברה איננה מפלה משום שנתוני העובדים שלה ידועים לרשויות החוק – למשל למשרד הפנים, רשויות המס ועוד. חברה אשר מפלה לא תשתתף....ועכשיו בואו נראה כיצד חברות אלה יצליחו להחזיק מעמד!!!!!. למיטב ידיעתי יישום פתרון זה בישראל פשוט, לא רק בגלל החוק אלא גם משום שציבור המובטלים מעל גיל 40, הינו משמעותית גבוהה מכמה אלפים בודדים. לדעתי הכח האלקטוראלי שלהם מספיק גדול ומספיק חזק כדי להבטיח את ביצועו. כמי שבילה את מרבית הקריירה שלו בתעשיית ההיי-טק במגוון בתפקידים כולל בכירים יודע, כי יש מספיק תפקידים בתעשייה זו אשר בהם ניתן להעסיק בהם כוח עבודה זה. ההכשרה הנדרשת הינה בהחלט כדאית הן למדינה והן בסופו של דבר לחברות המחפשות עובדים.
ארי | 24.03.11
22.
כולם צודקים אבל העגלה לא תזוז
מהנדס תוכנה &תואר שני במתמטיקה שימושית(טכניון +ירושלים), הובלתי פרוייקטים מדהימים בתעשיות בטחוניות ותעשיות הטלקום, הצטיינות בתפקיד - אך לאחר שרואים את הגיל- אפלו לא חוזרים.. אין לי שירות מילואים, הילדים בגרו ויש לי המון רצון לעשייה- אך מעולם לא טיפחתי את הקריירה האישית כמו שמקובל היום- לא הייתי באף"מטבח" כי הייתי עסוק בעבודה אמיתית 12 שעות ביממה ואף יותר! צריך כאן שינוי משמעותי במיינד ובהתנהלות!! מנהלות גיוס שלא מבינות, מנהלים צעירים שלא יקחו בעלי נסיון ומבוגרים,עובדים שחוששים מתחרות, פוליטיקות בארגון וגם- חושבים שאם אני מבוגר ובעל נסיון כזה ארצה משכורת עתק. לא מבינים שאני ושכמותי רוצים לעבוד כדי להתפרנס בכבוד- לא להתעשר-ולהיות שותפים לעשייה- ולא לבטלה ותיסכול!
המיואש | 23.03.11
21.
המספרים הרבה יותר גרועים
לא לשכוח שהסטטיסטיקה לא סופרת כאלה שסיימו תקופת דמי אבטלה ולא עובדים - אני מהנדס מחשבים בוגר טכניון - מעל 25 שנות נסיון בההיטק - פעם הייתי מקבל 5 הצעות עבודה כל פעם שחיפשתי - היום אני זקן מדיי כי עברתי גיל 50 - אני כבר שנתיים בבית - לא מקבל ראיונות ושום הצעות - ויותר מזה - אני מכיר עשרות כמוני - ואני אומר לכם יש 15-25 אלף איש כמוני - אז שלא יעבדו עליכם !!!
איציק | 23.03.11
19.
הבעיה היא שראשי פיתוח חיים בסרט
גם אם בנאדם לא מכיר את הטכנולוגיה הספציפית שהחברה עובדת איתה, למתכנת שכבר למד טכנולוגיות, מכיר סביבות שונות, לא אמור לקחת יותר מחודש להיכנס לעניינים ולהתחיל להיות פרודוקטיבי במקום חדש. ראשי פיתוח חיים בסרט שאם אתה לא מכיר טכנולוגיה X אתה מחוץ לעניינים. צריך לחפש אנשים לא שמכירים טכנולוגיות ספציפיות, אלא שיש להם state of mind של "אני מסוגל ללמוד את העסק ולהיכנס לעניינים". בסופו של צורות העבודה חופפות כמעט בכל סביבה ושפה. עוד פריימוורק של ui, עוד פריימוורק של networking. סך הכל זה לא שבכל סביבה צריך ללמוד מודל ניהול זיכרון חדש וסינתקס שונה שנות אור של שפה. מנהל שימצא ויעסיק את האנשים שמבינים את זה ייצא מנצח.
b | 23.03.11
13.
הבעיה האמיתית היא שחברות רבות מנוהלות ע"י צעירים נאיבים שלא רואים יותר ממטר
הגישה החולנית והמעוותת שהתפתחה במקביל להאצה הטכנולוגית (בעיקר במערב) הפסיקה לקדש ערכים בסיסיים של כבוד והערכה למבוגר. לכאורע זה לא מעניין אף מנהל הייטק צעיר אבל בתכלס הם עדיין לא מבינים כי ע"פ גישה זו הם חופרים את הקבר של עצמם - שהרי מדובר בערכים מעוותים שהם מעברים הלאה לדור הבא באופן מובן מאליו וטיבעי ואם היום אדם בן 45 נחשב לזקן שלא יכול למצא עבודה התואמת לכשוריו רק בגלל שהוא "זקן" , בעוד 15 - 20 שנה אדם בן 35-40 יחשב למבוגר מדי בכדי שיהיה שווה לקלוט אותו לעבודה אלה שמאמצים גישה זו היום מהסיבות הלא נכונות חופרים במו ידיהם את הקבר של עצמם - קצת מוקדם מידי לא ? ככה זה כשצעירים מנהלים את העולם... פרטוש
הצעירים חופרים את הקבר של עצמם | 23.03.11
12.
אל תבנו על זה
זה נשמע טוב ויפה מלבד בעיה אחת: אין באמת מחסור באנשי תוכנה. מה שיש תמיד זה מחסור באנשים מנוסים בתחומים חדשים ומאד ספציפיים, אבל קורס כזה בודאי לא יביא את המהנדסים לרמה המתאימה. אז מה יקרה? אנשים יעשו את הקורס, את הטובים ביניהם יקחו לעבוד בשכר מצחיק כי יודעים שאין להם ברירה, והשאר יחזרו להיו מובטלים.
עובד היי טק | 23.03.11
11.
הבעיה היא שילדות בנות 20 שלא מבינות כלום בתחום, מסננות את המועמדים
אני בת 45 עם 20 שנות נסיון בפיתוח כולל כמה שנים ב C++ וב JAVA . יש לי ידע רחב ומגוון בתחום סביבות תוכנה ועדיין לא מצליחה למצוא עבודה יותר משנה. בחברות ההשמה שואלים אותי אם אני מכירה Eclips או Visual Studio כאילו שזה באמת משנה. שואלים אם אני מכירה Unix אחרי שאני אומרת שעבדתי ב Linux.
 | 23.03.11
9.
הפתרון הוא בהכשרה מתמדת תוך כדי הקריירה ולא רק לצרכי מעביד ספציפי
לאקדמיה אין שום תמריץ לפתוח שעאריה לקורסי ריענון ועדכון תקופתיים. מהנדס שהיה לויאלי למקום עבודה מסויים נפלט ממנו מופשט מנכסיו האינטלקטואליים אם הקדיש את כולו לסביבה של המעביד. המדינה צריכה לעודד ברמת המיסוי הן לעובד והן למעביד (כדי שלא יהיה לחץ להימנע מהכשרות אלו). אם מורים זקוקים ל"השתלמויות" (שרובן בריקודי עם וקולנוע) אזי בוודאי מהנדסים.
צריך רק לעודד (מיסוי, עידוד האקדמיה) | 23.03.11
3.
שי שנתן לידע שלו להתיישן - יש לו בעיה
ראיינתי מועמדים בני 40+, הם היו בסדר גמור. מן הסתם העבודה היום לא בדיוק אותו דבר כמו לפי 20 שנה - אבל יש שינויים כל שנה, צריך כל הזמן להתעדכן ולא להתקע באותו מקום ולעבוד על אותה טכנולוגיה מיושנת - כי אחרי שמפטרים משם, אי אפשר למצוא עבודה. אחד השיקולים הקריטיים בבחירת מקום עבודה צריך להיות - איך זה יתרום לי למצוא את העבודה הבאה.
רומן | 23.03.11
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת