אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

סוף שבוע ארוך? מי צריך את זה?

129 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

124.
ישראל איננה ארצות הברית
וגם לא אירופה. שם באמת אפשר לטעון - מה יום מיומיים? כאן יש שבת, וגם ככה שישי הוא חצי יום שאפשר לא לעבוד בו. וכמו שנאמר קודם לכן, מישהו הרי יצטרך למכור לכם את הגלידה ביום החופש החדש, ויש לכם שלושה ניחושים איזה מעמד ייפגע מזה ראשון. אנשים הם אנשים גם בימי חול, וכבר עכשיו השעות קשות. למה להקצין את הקיטוב ולסבול חמישה ימים כדי להנות משניים? את רוב ימי חיינו אנחנו מעבירים בעבודה. לא חבל שנסבול יותר ברוב הימים כדי להנות יותר ממיעוטם? צריך לשאוף לאיזון בריא, לא לשני קיצונים שאחד מהם תופס הרבה יותר זמן מהשני.
אוגי | 03.04.11
121.
לא יאומן כמה שאתם לא קולטים
זה עובד בחו"ל, כי בחו"ל עובדים יום מלא ביום שישי!! מי שמגיב פה מחו"ל, כנראה הוא יהודי שיוצא מהעבודה מוקדם כי הוא שומר שבת, וזה מתאים לו, ואולי הוא גם עובד שעות נוספות או מתחיל מוקדם כדי לאפשר את זה, אבל זו בחירתו, ואף אחד לא כופה את זה עליו. בכל מקרה, אחד שיוצא מהעבודה מוקדם זה לא כמו חברה שלמה שנסגרת ב-2. בארה"ב ברוב המקומות, יום העבודה הוא 9-5, אז להגיע שעה אחת יותר מוקדם בבוקר זה לא נורא. בישראל כבר עובדים כמו עבדים - אז מה הלאה? מה יעשו כל מי שצריכים להוציא את הילדים מהגן? מה שצריך הוא חופש בשישי-שבת, ושהכל יהיה פתוח, ומי שעובד בסוף שבוע יקבל יום חופש ביום אחר. ככה זה עובד בחו"ל. בישראל מנסים להלביש צורת חיים של חו"ל עם יום שבת הישראלי הפרימיטיבי. זה - לא ילך.
מירית | 03.04.11
119.
יום חופש מלא כמו יום ראשון רק יקל על ציבור השכירים!
1. מה יקרה ביום שישי? נעבוד יותר יעיל, נמהר לסיים את כל העיסוקים על מנת שנספיק לרוץ, לקנות אוכל ולהתכונן לקראת שבת. אפקט הציפיה לא יפגע בתפוקה. עובדה שיש מספיק גופים שעובדים, וניתן לומר בצורה תקינה לחלותין בימי שישי כיום. 2. מה יקרה לסנכרון? - זה יעשה רק טוב. מי שעובד מול מדינות בחו"ל יודע בפעמים רבות יום א' הוא יום מבוזבז, בו אין תמיכה מספקת לא מבחינה עסקית לא מבחי נהטכנית. אנשי מערכות מידע ומחשבים מסכנים עוד יותר, ביום זה הם לבד במערכה. 3. מה יקרה ביום ראשון?.. אני אתחיל מוצ"ש... תהיה תחבורה ציבורית, אנשים יוכלו לצאת לבילוי באוטובוס ולשתות, ליהנות ולא לנהוג ולמות בדרכים. במיוחד הצעירים שבינינו. שום אב או אם עבריה לא תצתרך לדאוג האם לתת מפתחות לילד או לא. ביום ראשון כל מוסדות התרבות יצמחו ויעניקו לנו חוויות רבות, ויהיה יותר סיכוי שנגמל מתרבות הבילוי המפגרת הזאת בה קניון זהו מקום אולטימטיבי לבילוי סופ"ש. כמו ששמעתי פעם: אנחנו זן חדש - הומוקניוניקוס-חניוניקוס... 4. ומה עם מערכת החינוך? - שום דבר רע. בעיה במערכת החינוך זה לא כמות השעות שמוענקת לילדינו, אלה האיכות של אותן שעות. כאשר יש לך 40+ תלמידים בכתה, חלקם עם בעיות קשב וריכוז, לך תלמד אותם משהו. כמו כן, מערכת החינוך שלנו היא אלופה בצמצום פערים כלפי מטה. גם ילדים מוכשרים ומחוננים מוזנחים ותקועים בגלל כמה תמבלים שגם ככה לא יסיימו בגרות מלאה. ומה ההורים? ההורים שלהם בד"כ עושים מוות למורים במקום לגבות אותם, נוהגים כלפיהם באלימות מילולית והרבה פעמים מול עינהם של אותם ילדים שמקבלים לגיטימציה לזילות מעמד המורה בישראל (למדתי בחו"ל עד חט"ב ויש לי עם מה להשוות). ככה שלא צריך להלביש בעיה אחת על שניה. בעיות במערכת החינוך אחרות לגמריי.
GN | 03.04.11
117.
ההיסטוריה מוכיחה שיכולת החיזוי של כלכלנים זהה לזו של אסטרולוגים. כנסו!
כל תלמיד מתחיל בכלכלה יודע שה- ROI יכול להשתנות דרמטית בעקבות שינוי מינורי בנתוני הבסיס, ואת נתוני הבסיס העתידיים, המרכיבים את הנוסחה, ניתן במקרה הטוב לשער. במילים פשוטות, כל חישוב ROI נתון להשערות הנתונות לפרשנות של הכלכלן. במקרים רבים תוצאת החישוב מושפעת מדעתו האישית של הכלכלן על הפרוייקט... תוסיפו לזה שההיסטוריה מוכיחה שיכולת החיזוי של כלכלנים זהה לזו של אסטרולוגים. האם מישהו מהכלכלנים הכי טובים בעולם חזה את משבר הסאב-פריים בארה"ב שהכניס את העולם כולו למשבר אדיר??? וודאי שלא. הם רק ידעו לנתח את המשבר לאחר שקרה. האם מישהו מהכלכלנים או מרואי החשבון המעולים ביותר שיש בארה"ב חזה או יידע לגלות מבעוד מועד את נפילת אנרון? את הונאת הענק (והכה פשוטה) של מיידוף??? האם מישהו מהכלכלנים הטובים בישראל חזה את עליית מחירי הנדל"ן? האם מישהו מהם חזה שבזמן שבכל העולם הכלכלה קורסת, בישראל תהיה דווקא צמיחה?? התשובה פשוטה: לא!!! כולם ידעו לעלות לשידור ולכתוב בכל העיתונות הכלכלית על הדברים בדיעבד... בקיצור, הרשה לי להטיל ספק בניתוח שלך. אני מוכן לקבל אותו בתור עוד דעה של אדם מן היישוב ולא בתור איזשהי דיעה כלכלית של ד"ר מלומד. המציאות הוכיחה שהד"ר לכלכלה טובים בניתוח העבר, ולא בחיזוי העתיד. עד שלא ננסה לעבור לשבוע עבודה מקוצר, לא נדע מה הוא יעשה למשק. עד כה, המציאות הוכיחה שבישראל עובדים מאד מאד מאד קשה, ולא גומרים את החודש. אם זה המצב, אז אולי שווה לנסות לעבוד קצת פחות קשה? אולי נמשיך שלא לגמור את החודש, אבל לפחות נראה קצת את הילדים שלנו...
שאול | 03.04.11
113.
רואים שכל המגיבים נגד חיים במרירות
יש כאן הצעה קונקרטית ואמתית על השולחן הרי בכל מקרה ידוע שבישראל מס' שעות העבודה השבועיות ביחס למדינות העולם המערבי הוא בין הגבוהים מלבד זאת שתמיד מספרים לנו שבגלל החגים יש לנו הרבה ימי חופש שגם זה שקר-מס' ימי החופשה השנתיים להן זכאים עובדים הינו בין הנמוכים בעולם. זה שהנשים שלכם הולכות לשגע אותכם, זה שצריך להיות "קצין בידור" לילדים זה דביליות שלא מכבדות זה שרושם אותם. יש אנשים שבאמת רוצים לפתח את החיים שלהם מלבד העבודה והמצב כיום לא מאפשר את זה... נ.ב על כל תיאוריה מדעית כולל התפוקה השולית אני יכול להביא 150 תיאוריות שנוגדות זאת, מדעי החברה זה לא מדע אמיתי, אז צר לי פרופסור שקר, להסתתר מאחורי "תיאוריות מדעיות" לא עושה אותך באמת מבין...
אסף | 03.04.11
111.
יש לי רעיון יותר טוב
להשאיר את הימים כמו שהם ולהפחית את מספר שעות העבודה ל 7. 1) השכר יישאר כפי שהוא, מה שיגלם העלאה במשכורת. 2) מי שרוצה שיעבדו אצלו יותר ישלם שעות נוספות. 2) התפוקה תישאר פחות או יותר אותו דבר כי גם ככה בשעה השמינית-תשיעית כולם כבר חצי מתים. 3) לעבוד 9 שעות ביום זה מוגזם מלכתחילה. 4) לא נרגיש ביום יום שאנחנו רק עובדים-אוכלים-ישנים-עובדים... ויהיה לנו קצת יותר זמן להרגיש שאנחנו חיים. 5) עם המשכורות העלובות שרובנו מקבלים זה צודק בדיוק כמו העלאת שכר המינימום.
סנופקין | 03.04.11
110.
הצעתו של סילבן שלום
צודק הכותב ואני מסכים איתו.הצעתו של סילבן שלום לא טובה ולא עניינית . שמעתי אותו בגלצ מסנגר על ההצעה ואף מוסיף ואומר "משפחות יוכלו להנות מיום קניה נוסף,זה ידרבן ויגדיל את המכירות של העסקים ,זה ימריץ את מחזורי הכספים" הוא רק לא ציין שזה יגרום לבזבוז כספים של הציבור והגדלת הכנסות ממסים של הממשלה. זאת הצעה שצריך לגנןז אותה מיד ולהשאיר את המצב הקיים כמו שהוא. אני מציע למשנה לראש הממשלה,לבקר בקניונים הרבים במוצ"ש ולהווכח בחגיגת הקניות של הציבור .לא צריך יום נוסף לקניות ול"גיבוש" משפחתי. אגב ,מה יהיה על חיילי צהל ,גם הם ירצו להמשיך את החופשה.......
אלי | 03.04.11
109.
פשות לא מבין
כעולה מארה"ב יש לי נסיון משני הצדדים, גם שיטת הארץ וגם של שאר העולם המערבי ואני יכול לגיד בהכלת שאין מה להשוות. האיכות החיים הרבה יותר גבוה עם חופש ביום ריאשון. יש יותר זמן למשפחה, לילדים, וההפך ממה שאומר # 4, יש יותר זמן שהוא לא לחוץ להנות מבן-בת זוג. גם לכלכלה ולעסקים וגם ללקוחותיהם זה מאד חייבי שיש יותר זמן לאנשים לעשות את הקניות שלהם בלי לחץ ולהשוות מוצרים ומחירים. בגדול זה פשות יאפשר לאיכות החיים שישראלים לא ידעו קודם, ולכן יגרום למדינה פחות עצבניית ולעובדים יותר פרודוקטיביים בשעות העבודה שלהם.
יוסי | 03.04.11
108.
אני לא מבין איך שמו פלוסים למגיבים שבעד ההצעה?!
אתם לא מבינים את המשמעות של חוק כזה?! תחשבו רק על הפסקה האחרונה, חינוך חינוך חינוך!! כבר היום אנחנו רואים את כל הרעות החולות של חינוך לקוי: תאונות דרכים של צעירים, תרבות שתייה של אלכוהול ( מילא זה היה אלכוהול איכותי, קונים זבל זול ושותים לא די להנות אלא כדי להגיד ששותים "כמו הגדולים"), אין תרבות פנאי וחינוך. יש תרבות ניצול חמורה של עובד מעביד בהרבה מקומות עבודה ובראשם כל חברות כוח האדם. העבודה חשובה כמו הפנאי! כבר היום הרבה מאוד פלחים במשק עובדים ביום שישי עד שעה 12 או 14 ( כמאמר המשפט האלמותי "יום שישי- יום קצר" ) נכון שעל הנייר ההצעה הזאת נחמדה מאוד - סופש בחול יכלול את ימי ראשון, יהיה לכולנו עוד יום מנוחה וכולנו מדמיינים את עצמנו נהנים עד תום מימי הראשון שלנו... אבל זה בדיוק כמו שאנחנו עומדים בחנות ורואים מכשיר להכנת מיץ גזר ומייד אנחנו חושבים על איך זה יהיה נחמד לקום בבוקר, להכין מיץ גזר טרי וז להתחיל לצעוד בבוקר, כך ירדו הק"ג העודפים והאישה תחזור לאהוב אותנו, הבוס ייתן לנו קידום וצעירות יפלרטטו איתנו במעברי חציה.. כמובן שזה הכל שטויות כי ברגע שנקנה את המכונה לא נשתמש בה יותר משבוע וכך יהיה עם החוק הזה! אחרי שבוע או שבועיים, כולנו כבר נגיד למה אנחנו צריכים את זה ותנו כבר ללכת לעבודה במקום לבזבז את הזמן... עת לעבוד ועת לשוח.. לשוח בשישי שבת לעבוד בשאר.
ההוא מהמושב | 03.04.11
107.
שטויות
1. תפוקה שולית פוחתת - ההנחה שבבוקר התפוקה גבוהה יותר מבשעות אחר הצהריים היא מוטעית. זה בעיקר קשור בסוג האנשים: יש כאלה שמגיעים לעבודה בתשע בבוקר ועד 11-12 לוקח להם להתעורר. אני למשל נמנה על אלה שמתחיל לעבוד באמת רק לאחר ארוחת הצהריים ושעה בסוף היום תוסיף מאוד לפרודוקטיביות שלי, הרבה יותר משעה בבוקר. תוסיף לזה את העובדה שיש עוד שעה ביום של חפיפה עם השוק האמריקאי, שישן בשעות הבוקר. 2. יום שישי - אתה טוען בעצמך שיום חמישי משעות הצהריים הוא לא פרודוקטיבי מכיוון שמצפים לסוף השבוע. אז אם יעבדו ביום שישי, חמישי אחרה"צ יהפוך להיות פרודוקטיבי כך שהתופעה שאתה מתאר היא נכונה אך מתקזזת במלואה (או לפחות ברובה) עם יום חמישי. 3. תחשוב על כל אותו ציבור שעובד שעות רבות מידי. יותר ויותר עובדים עוזבים את מקום העבודה בשעה שמונה-תשע ואף מאוחר מזה. החוק הנ"ל יציע תיקון למצב הלא סביר הזה מכיוון שהשעה שתצטרף לכל יום ממילא לא משפיעה עליהם ומצד שני הם יחליפו יום מלא (ראשון) ביום קצר (שישי) - פתרנו עוד בעיה חברתית על הדרך. 4. מערכת החינוך - מכיוון שיום הלימודים בדרך כלל מסתיים בשתיים או לפני, החלפה של יום ראשון ביום שישי אינה משנה דבר. לגבי אותם בתי ספר שמלמדים 6 ימים בשבוע - הם יצטרכו לעבור לשבוע לימודים של חמישה ימים וטוב שכך. 5. כמובן שאתה מתעלם מכל היתרונות הרבים של החוק שחלקן הוזכרו בתגובות שמעליי 6. לאור כל הנ"ל - יקודם החוק ויועבר במהירה.
ירון | 03.04.11
106.
אתה חי בסרט
האם אתה מודע לכך שכמעט בכל העולם ! המערבי יש סוף שבוע ארוך ז"א גם ראשון חופש בנוסף לשבת כנראה שהם יודעים על מה הם מדברים ואין שם פגיעה בתפוקה או כל מיני קישקושים. אחרי 5 שנים שאני גרה בחו"ל ונהנת מעוד יום חופש בשבוע אני יכולה להגיד לך שאיכות החיים עולה המוח נח באמת ולא רק יום אחד מסכן והנפש נהנת יותר רק מי שלא חווה על בשרו את ימי ראשון המופלאים לתקופה ארוכה יכול להגיד שזה רעיון רע. ואגב לא הכל זה כסף כסף אפשר גם לקחת את הילדים לטיול בפארק (חינם) לים (חינם) לשבת בבית ולשחק משחקים או סתם לדבר ולהיות משפחה.
מיכל | 03.04.11
103.
לדעתי חופש ביום ראשון זה ברכה לישראל
זו דרך 1 להסתכל עליה ומה עם רוגע לנפש צרכנים יגבירו מכירות בימים החופשיים שלהם תלמידים יוכלו לנשום סוף סוף מהלימודים הקדחתניים בבתי הספר הארורים תלמידים יוכלו לגלות עניין וללמוד דברים חדשים מתי שהם לא בבית הספר צרכנים יוכלו להשכיל וללמוד דברים חדשים בזמן שהם לא בעבודה ועוד יום ראשון טוב למשק הישראלי ולא כמו המצוין בכתבה שזה יגרע מהמשק הישראלי
ברק | 03.04.11
101.
כולם רצים קדימה, אף אחד לא בודק לאן
לאן כולם רצים כל יום החל מראשון בבוקר ועד חמישי בערב? אה? להעשיר את קופתם של העשירים. כל האגדות על צמיחת המשק אינן רלוונטיות לאזרח הקטן. אם המדינה תעבוד רק 4 ימים בשבוע, כל יום שעה פחות, יהיה פחות ייצור, החיים יהיו יותר איטיים, אבל... יהיו. יהיו חיים. זה גם משהו, לא?
בילבולשיט | 03.04.11
100.
אני מאד בעד
1. פחות ימי עבודה יוסיף הרבה משרות למשק הישראלי 2. יעול המשק 3. תוספת זמן לפיתוח אישי תגרום לאוכלוסייה חכמה יותר בטווח הארוך 4. תחום ההשכלה הגבוה בכל מקרה לא עובד ביום שישי, אז הוא לא יהנה מהפריבילגיה של יום ראשון 5. יותר משקיעים זרים בשוק ההון , הרבה חברות מחול מקבלות החלטות דווקא ביום שישי
נוצרי  | 03.04.11
99.
למגיב 4 - אתה באמת איש קטן
אם האשה מנדנדת אז למה התחתנת איתה? אם עוד יום עם המשפחה מעלה את סף הלחץ שלך, אז תכיר בטעות, תתגרש ותמסור את הילדים לאשתך. גם ככה כנראה שהביאו אותך בטעות. כנ"ל כל מי שמדבר ככה - אם אתם לא רוצים משפחות פשוט אל תתחתנו ותביאו ילדים מסכנים שההורים שלהם לא סובלים אחד את השני ואותם. אני אוהב את אשתי וילדיי, ומודה על כל יום שאני יכול להיות איתם.
האיש הגדול | 03.04.11
94.
אי אפשר להוסיף שעת עבודה יומית. פשוט ... אי אפשר
מי שמפעיל מכונה, יכול להפעיל אותה עוד שעה בכל יום. אפילו במקרה הזה, איכות ההשגחה והפיקוח ע"י המפעיל - תרד בשעה הנוספת. עשרות מחקרים הוכיחו מזמן, שיש גבול ברור לכמות העבודה היעילה שאפשר להפיק מבני אדם, ולאחריה, האנשים נמצאים במקום העבודה, אבל אין מהם תפוקה. הוספת שעה ליום העבודה ממש ממש לא תוסיף תפוקה ליום העבודה !!! אנשים אינם מכונות. גם כיום, התפוקה משעות העבודה האחרונות ביום הרבה יותר נמוכה מאשר זו המופקת בתחילת היום. לגבי הסינכרון מול חוץ לארץ - לידיעת סגן ראשש הממשלה: מפעלים בארץ עובדים מול חו"ל כבר עשרות שנים. הסינכרון התרחש כבר מזמן, ומתבצע באופן שוטף. שום מפעל בארץ לא הפסיד עסקים בגלל השבתון בחו"ל ביום ראשון. אולי סגן ראש הממשלה מציע לעבוד בלילה כדי שמפעלים שעובדים מול ארצות הברית, למשל, יוכלו לדבר כאשר שעות העבודה מקבילות ... ? ההצעה הזו היא פופוליסטית ממדרגה ראשונה. תודה לד"ר טל שביט, ומילה לסילבן שלום: אם יונהג שבוע עבודה מוז לפי הצעתך, ייגרם נזק עצום למשק. והחמור מכל הוא, שיהיה כמעט בלתי אפשרי להחזיר את המצב לקדמותו. השלטון המרכזי בארץ כל כך חלש, שאף אחד לא יעז לנקוט צעד בלתי פופולרי, גם אם יהיה ברור שהוא הכרחי.
אמיר | 03.04.11
93.
סוף שבוע ארוך ילכד משפחות, יוסיף מנוחה, ויעלה את פריון העבודה. . המשק כולו ירויח.
הצעה נוספת, עם הערכת שעת למידה, להכניס לבתי ספר, מנזות וסעדות בריאות. נתחיל להיות נורמלים. ובמקום מס הכנסה שלילי, ארוחה חמה ובריאה לכל ילד. יהיה חשק לעבוד, ללמוד ולכבד את המדינה על זה שהיא מכבדת אותנו.
רחל | 02.04.11
92.
ל - 4 ניכר מדבריך כי אינך סובל את משפחתך. בשבילי להיות עם ה"נדנוד"
המשפחתי ביום ראשון לאחר יום מנוחה ביום שבת זו המנוחה הקלאסית, אני מוכן לשלם למען "הנדנוד" הזה הרבה. הלואי עלי מנוחה כזו !!! ובאשר לתועלת הכלכלית מהצעה כזו. אין פשוט יותר מלבדוק זאת כלכלית אמפירית בארצות בהן הוחל חוק זה. (כולל התאמות למשקה ישראלי).
טל אספיר | 02.04.11
90.
אין לך מושג על מה אתה מדבר
1. יש עובדים שבאים לעבודה ויש שלא, מה שאתה אומר לא ישנה כלום, רק לידעתך אותם עובדים עצלנים שנותנים להם מס' משימות , הא אומרים יש לי שבוע שלם לבצע.... הפיתרון הוא לנהל את העובדים נכון וליתן שכר עידוד. 2. ברוב מקומות העבודה מקבלים משכורת בסוף החודש בכל מקרה, גם אם לא עובדים, תמיד יש עובדים שנדפקים שעושים את העבודה בשביל כולם, כלכלה זה העברת כספים ועוד יום נוסף זה עוד כסף למדינה. 3. המגזר הדתי בארץ יתחיל סוף סוף להוציא כסף, לעסקים ולפנאי במקום ל...... 4. לגבי מערכת החינוך, שיהיו מורים טובים ויעבירו את החומר בצורה טובה, תלמיד קולט את החומר ב 20 דקות הראשונות בלבד.
ליאור | 03.04.11
89.
מי שפופוליסטי עם הנימוקים שלו זה אתה אדוני
1. בקשר לאפקט ה"ציפיה" - הרי שלטענתך הוא יועבר מיום חמישי בצהרים לשישי בבוקר - כך שאין הבדל למעשה. בכל מקרה - אני חושב שהטיעון מגוחך, ואפשר לטעון לאפקט הציפיה - בכל יום החל מהשעה 3 בצהרים... 2. הטיעון שיום ראשון הינו היום היחידי שניתן לעבוד בו בגלל שבימים אחרים מספקים שירות לחו"ל גם נישמע לי לא לעיניין. בתור עובד בחברה שנימצאת גם בישראל וגם בחו"ל אני דווקא יכול להעיד שהיינו שמחים (בסניף בארה"ב) אם היינו מקבלי מענה מישראל ביום שישי ולא מגיעים למצב שבו כל פנייה שלנו מיום חמישי מקבלת מענה רק ביום שני !!! (כי כשאנחנו מתחילים לעבוד ביום חמישי בישראל כבר סיימו ואנחנו עובדים גם ביום שישי, וזה שניתן לנו מענה ביום ראשון לא ממש משנה כי לא ניראה את זה בכל מקרה לפני יום שני בבוקר). 3. הטענה שיום חופש נוסף יפגע בשכבות החלשות כי יאלצו לצאת עם המשפחה ולהוציא כסף נישמע לי הזוי - אנשים ירוויחו את אותם משכורות ויכולים להמשיך ולבחור על מה להוציא את הכסף שלהם כמו שעשו עד עכשיו. מי שעושה בחירות שגויות וניקלע לבעיות - עשה זאת עד היום גם בלי החופש של יום ראשון. ומי שמתנהל באחריות כלכלית ימשיך להתנהל באופן שכזה גם כשיקבל עוד יום חופשי. הטיעון הזה הוא דווקא חרב הפיפיות של הכותב - מאחר וניתן להשתמש באותו הטיעון דווקא בעד ההחלטה - הרי אם אנשים יצאו ויבלו - הם יוציאו כסף - דבר המחזק את המשק (עוד הוצאות של האנשים שיוצאים לבלות = עוד עבודה לאנשים אחרים = עוד משרות = עוד הכנסה ממיסים - וכו וכו) 4. הטיעון שאותם עסקים שפתוחים גם ככה יצטרכו "לשלם כפול" הינו, שוב, דמגוגי - הרי "עסקים" כמו המשטרה מספקים שירות 24/7 ככה שלא ממש משנה להם אם הם משלמים את אותה כמות של שעות לשוטר שעבד כל יום שעה יותר (+ יום שישי) - או להיפך. התשלום הינו לפי מספר השעות המוגדרות במשרה - לא עפ"י הפריסה שלהן לאורך השבוע. ולכן לדעתי הנימוק דמגוגי כאילו מנסה הכותב לשכנע אותי שקילו ברזל כבד יותר מקילו נוצות... 5. לגבי מערכת החינוך - הבעייה האחרונה שלה היא פריסת השעות השבועיות. קודם כל שיעשו רפורמה מקיפה במערכת עד להבראה אמיתית - ואח"כ יוכלו לעשות אנאליזה שכזו כמו שמציע כותב המאמר. לסיכום: לדעתי עוד יום חופש בשבוע הינו טוב להעלאת איכות החיים של האזרחים במדינה ולכן גם יעלה את הפיריון במשק ויעשה טוב גם לכלכלה כתוצאה מכך. שבוע טוב לכולם
ניר אלפסי | 03.04.11
87.
תיאוריה מול פרטיקה
ד"ר שביט חי בעולם התיאוריה. לפי המודלים שלו, המעבר המוצע לא רק שישפר אלא יזיק. ברור שעדיף לבעלי ההון שאנו העבדים המודרניים נעבוד כמה שיותר שעות תמורת שכר נמוך ובכך נגדיל את ריווחיהן של החברות. ההצעה פה היא בעצם הגדלה של ערך השעה של כולנו. כלומר, הסטה של העושר מהחברות אל השכירים, אני בטוח שד"ר שביט שימש או משמש יועץ לאותן חברות שריווחיהן יפגעו כתוצאה מהמהלך. ההצעה מצוינת ברמה המשקית הן מבחינה כלכלית והן מבחינה חברתית ומביאה בדרך פשוטה לחלוקה נכונה יותר של העושר.
כלכלן | 03.04.11
86.
למה הוא חושב שבשעה האחרונה יש פחות תפוקה? אני בטוח שבדיוק ההיפך הוא הנכון
לקראת סוף היום תמיד כולם מנסים לסגור פינות כדי להיות רגועים בבוקר שלמחרת. תבדקו את זה על עצמכם ותיראו שהשעה האחרונה היא הכי יעילה. ואם כבר לדבר אז למה שמישהו לא יעבוד בשעה האחרונה? למה שהבוסים ישלמו על שעה שלא עובדים בה?
קובי | 03.04.11
82.
מאיפה להתחיל....
חוץ מהעובדה שאכן יום ראשון יכול להוות יום שקט עבור חברות בינלאומיות, בכל השאר אתה טועה ובגדול. ימי חמישי - אם אתה טוען שחברות מעדיפות לשחרר עובדים בערבי חג (כי עובדים חצי יום) כהשלכה על חצי יום שישי, לפי התאוריה שלך צריך גם לבטל חצי מיום חמישי ולעבוד רק חצי יום חמישי. - נו באמת... חברה רצינית עם עובדים רציניים, עובדים באופן רציני בכל זמן נתון - תרבות ארגונית ששווה לאמץ. לגבי החלשת המעמד החלש ביום החופש הנוסף - בתור כלכלן, לא מאמין שאמרת את הדברים הללו. שהרי ברור לנו שרמת הצריכה הפרטית תעלה (כולל משכורות לשכבה הפחות עשירה בארץ - שוטרים ומוכרים בחנויות) מה שיוביל לצמיחה וכלכלה פנימית חזקה יותר. כתוצאה מכך גם עלייה בשכר הממוצע. לגבי המגיבים שצריכים לחיות עם האשה עוד יום נוסף, כדאי שיבדקו טוב טוב איך הם בחרו את השותפה שלהם לחיים.
אליהו בן שושן | 03.04.11
81.
קשקוש בלבוש
הכותב ד"ר טל שביט טועה ומטעה !! האם הכלכלה של מדינות המערב המפותחות ביותר ( גרמניה, אנגליה, צרפת, איטליה ) המקיימות יום חופש ביום א' , מפגרת ??? אולי בגלל זה הם ב G-8 ואנחנו לא !!! אין ספק שנידרש לבצע התאמות בכל מיני מקומות לרבות בחינוך ( כמו יום לימודים ארוך + הזנה ) ובמגזרים נוספים אבל היתרונות בתוכנית גדולים מהחסרונות. מדינה מתקדמת צריכה להתמודד עם האתגרים הללו ולהתאים את עצמה לעולם החופשי . וכן זה לא בושה לומר שאנו מעדיפים "לעבוד כדי לחיות ולא לחיות כדי לעבוד" !! ואני עובד כבר 20 שנה 10-12 שעות ביממה .
מאיר | 03.04.11
77.
הכתבה היא מנקודת כלכלית בלבד בלי לקחת חשבון גורמים נוספים
כלכלה זה לא הכול בחיים ובוודאי שלא כסף - כי את זה לא לוקחים לקבר. יש דברים נוספים בחיים כגון משפחה, תרבות, פנאי, קריאת ספרים וכיוצ"ב - דברים שלעבד המודרני אין כבר זמן לעשות. אני עו"ד ועובד כל יום מ 09:00 - 19:00. מגיע הביתה גמור וחסר חשק לעשות משהו ויש לי רק את הסופ"ש. לא יזיק לי עוד יום חופש לטעון מצברים. דעתי האישית היא, שהכלכלנים הקפיטליסטים הרסו לנו את החיים. למדתי כמה קורסים בכלכלה והזעזעתי. מרצים ומתווי מדיניות כלכלית עובדים עבור בעלי בעלי ההון שהפכו את כולנו לעבדים שלהם. מוצאים כל יום דרכים יצירתיות יותר להגדיל עוד ועוד את המחזור הכספי של החברה גם אם זה בא על גבם של העובדים השחוקים. אני לא קומוניסט - אבל כן מקווה שיבוא היום ויהיה כאן ובכל מדינות המערב - מרד.
עידן המשפטן | 02.04.11
76.
ברוב העולם המערבי נחים שבת - ראשון, ודווקא כאן זה יפגע בכלכלה?
יש להתסתכל על דברים מעבר לחור של הגרוש, ולהבין את התועלת החברתית בעוד יום של חופש/מנוחה/סידורים. למשל יותר מנוחה ייתכן וירידו את כמויות ימי המחלה והעדרויות אחרות. ואין צורך להוסיף שעה, אכן אחרי 9 שעות עובד ממוצע כבר לא יעיל, הגיע הזמן שיקצרו בלי קשר את שבוע העבודה, העבודה תעשה.
אופיר | 03.04.11
74.
זה עובד בכל מקום אחר בעולם אז למה לא כאן?
עם כל הכבוד אנחנו לא מכונות שתפקידן היחידי הוא לתרום למשק ולמלא פקודות. אני לא מבין למה הוא חושב שיש תפוקה שולית פוחתת, לא כולנו היינו ג'ובניקים בצבא וחיכינו לשעה 4 כדי לצאת הביתה מהקריה, כך שכל הטיעון הזה הוא פשוט קשקוש מקושקש. אפשר לוותר על תוספת של יום חופש אם בשבת החנויות יהיו פתוחות והתחבורה הציבורית תעבוד, אין שום סיבה בעולם שבגלל כמה דתיים שלא עושים צבא ולא תורמים שום דבר למדינה אני אצטרך להוציא אוטו בשישי בערב ולא לשתות כלום וסתם להתבאס על הערב החופשי היחידי שלי בשבוע. אני מאמין שאם יהיה יום חופש נוסף אנשים יטיילו יותר בארץ, כיום בלו"ז הצפוף של כולנו אנשים לא מכירים מקומות בארץ בכלל והערבים משתלטים על כל אתרי התיירות... מישהו היה בסחנה לאחרונה? הכל מלא בערבים!!! כנ"ל חרמון וים המלח! הם משתלטים לנו על כל אתרי התיירות ואנחנו ממשיכים לעבוד בשקט. אנחנו נותנים כל כך הרבה במהלך השבוע ומשלמים מיסים גבוהים מאוד לטובת בטלנים שלא עושים כלום ומשלמים מחירים מופקעים בכל דבר, אם זה בדלק , במים וסתם מוצריתצרוכת אחרים, באמת שהמחירים בארץ מופקעים. איך זה הגיוני שבגדים בברצלונה עולים יותר מבגדים בארץ?? אני אישית מתכנן לרדת מהארץ כי אני רואה את העתיד ואנשים פשוט סובלים כאן, הם לא מצליחים לקנות דירה ומאוד קשה לחיות כמו בנאדם תחת כל העול שנופל עלינו. מתי נהניתם בפעם האחרונה? לא נולדנו רק בשביל לשרת בצבא ולשלם מיסים, מגיע לנו ליהנות כמו בכל אירופה. יש מדינות שאנשים יוצאים שם לפנסיה כמעט 10 שנים לפנינו!
יעקב | 03.04.11
73.
יןם ארוך לילדים ביתר ימי השבוע מה שיחסוך להורים כסף רב ויתן להם שקט נפשי הילדים
לא זרוקים ברחוב הם נמצאים במסגרת בית הספר המורים ממלאים בצורה זאת את השעות ורק גלל זה זה חשוב מאוד ה י ל ד י ם היום 50% מהילדים זרוקים ברחוב 40% ילדי מפתח זאת הסיבה העיקרית להדרדרות הנוער ילד בגיל 6.או בגיל 12 לא מסוגל לחנך את עצמו הוא זקוק למבוגר שיעשה את העבודה ויציל את הנוער הישראלי כך שיום ראשון חופשי יציל את ילדי ישראל
יפה | 03.04.11
72.
אני לא מאמין שאני כותב את זה - אבל הוא צודק
ממש קשה לקום ביום ראשון בבוקר. אבל כל מי שחי בחו"ל יגיד לכם שזאת אותה תחושה אצלם יום שני. זה יגרום למשפחות לבזבז יותר כסף ימי העבודה שלנו גם ככה ארוכים - זה פשוט לא אפקטיבי. אם רבים מאיתנו חשים מותשים מעייפות ועובדים קשה מדי - אולי נדרש להפחית את כמות שעות העבודה ולהעלות את השכר שלנו (;
אסף | 03.04.11
70.
יום אסון! שיתחילו להתעסק בכנסת בבעיות אמיתיות!!!!!!!!!!!
היחידים שאולי!!! רק אולי יהנו מזה וגם זה המאפיות של עובדי הממשלה ואגודי העובדים המושחתים.... ןמה אתם חושבים שבוסים לא יורידו את השכר כי עובדים יום אחד פחות? שם את כל הכסף שלי שיורידו לכולם את השכר במידית, גם ככה במשבר האחרון הורידו לכולם את השכר, האם העלו אותו בחזרה? לא!! אבל מנכ"לים בשיא חוצפתם העלו להם את השכר למיליוני שקלים בשנה, ובנוסים מנופחים שיכלו להעסקי במקום לפחות עוד 100,000 איש אני בתור עצמאי לוקחים לי 4-5 ימי עבודה שאני גם ככה עובד 10 שעות ביום, אז ברגע אחד מורידים לי חמישית שכר בלי בושה, שגם ככה אני בקושי גומר את החודש! למה בחול עובדים 4 וחצי ימים!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! וגם להיות בטוחים שהרבה דתים לא ירצו לעבוד את החצי יום כי יש הכנות לשבת אז בממוצא יעבדו 4 ימים. יש מספיק בעיות במדינה של נדל"ן, פשע, חינוך ירוד, אבל השמנת מחפשת עוד יום חופש.....גם ככה אתם לא עובדים אז צאו לי מהכיס.
יובל | 02.04.11
68.
כותב יקר, הטיעונים שלך לא קשורים למציאות
כל אחד מהם אפשר להפוך לחיובי! לטענתך, השעות האחרונות ביום מבוזבזות (מה שבכלל לא נכון. אני מכיר המון אנשים שהשעות הפרודוקטיביות ביותר שלהם הן בסוף היום). יום שישי הוא יום קצר ולכן יהיה פרודוקטיבי! לטענתך, חצי היום השני של יום חמישי הוא מבוזבז. מה ההבדל זה לבין חצי היום שעובדים ביום שישי? שניהם יהיו מבוזבזים עכשיו? מי שרוצה להיות פרודוקטיבי ויש לו עבודה יהיה פרודוקטיבי. חפיפה עם חו"ל יכולה להיות חשובה או לא חשובה, תלוי בחברה. לא ניתן לומר שחפיפה מירבית עם צוותים של החברה שעובדים בחו"ל היא מיותרת. לגבי התלמידים, שילמדו ביום ראשון, כמו עכשיו. זה גם פתרון! ולמה שמשפחה תוציא עוד כסף ביום החופשי שלה (לא שזה רע)? כבר אין בילויים שלא עולים כסף? ומה עם התועלת שאנשים יוכלו ביום החופשי שלהם להשתמש בתחבורה ציבורית (מה שצריך להיום בכל ימות השבוע בלי שום מקרה)? דבר אחרון, באירופה שבוע עבודה הוא 40 שעות. אולי הגיע הזמן שנתקרב אליהם קצת? נוריד את שעת האקסטרה הזאת בכל יום ונבלה קצת יותר זמן עם המשפחה? באמת, מד"ר ציפיתי ליותר.
אלי | 03.04.11
66.
תסלח אדוני המלומד אבל אתה טועה ובגדול!
אני גר בארה"ב ואין דבר יותר טוב מאשר חופשה נוספת ביום ראשון. זה טוב למשק, למשפחה, לילדים ולכולם. אין שום סיבה שישראל, מדינה הרואה עצמה מערבית עם תל"ג מערבי ותוצר לנפש מהגבוהים, לא תסתנכרן עם מדינות העולם ותעבור לשבוע של חמישה ימים וחצי יום ביום שישי. בינינו, רוב המקצועות החופשיים שלא עובדים כיום בימי שישי - ובעיקר הייטק, ימשיכו לא לעבוד ביום שישי או לחלופין לעבוד מהבית. זה גם צודק לגבי הדתיים שהיום אין להם באמת חופש כי הם לא יכולים לסוע בשבת ולהנות, זה יפתור כל מיני דברים כגון משחקי כדורגל בשבת וכיו"ב. בארה"ב יום ראשון הוא "יום השבת" ורוב העסקים סגורים למנוחה, אבל ביום שבת - זה יום הבילויים - רוב העסקים פתוחים וזה טוב למשק ולכל המשפחה. בישראל מן הסתם זה יהיה הפוך - השבת תשאר שבת לעם ישראל אבל יום ראשון יהיה יום החופשה השבועי לכל המשפחה. זה דבר מצוין. וחוץ מזה, כשהשבוע מתחיל ביום שני, הזמן נראה שעובר מהר וסופ"ש מגיע כן די מהר מה שעוזר לרגיעה ודי מעודד מבחינה פסיכולוגית ואני מדבר מנסיון של אחד שחי בארה"ב. וכל זה עוד מבלי לחזור על כל הסיבות החיוביות האחרות שאתה בעצמך העלית במאמר. וכל הסיבות שנגד שהעלית הינן או מוטעות או אינן ממין העניין. בקיצור - הלוואי שזה יקרה בישראל ויפה שעה אחת קודם!
יובל | 03.04.11
56.
יש מדינות בעולם שמזמן כבר עובדות בשיטה הזו וכולם מרוויחים!!
לדוגמא חיסכון האנרגיה,דלק,חשמל,זיהום אוויר כי פחות ינסעו לעבודה,ופחות ידליקו חשמל,וכו,וזה לא המצאה שלי ישנם מחקרים שנעשו במדינות שעברו ל4 ימי עבודה. בארץ זה לא יקרה בגלל בעלי אינטרסים חזירים ובעלי עסק שחושבים שיש להם עבדים ולא עובדים!
פנתר שחור  | 03.04.11
54.
לתגובה 4
אם אתה רואה בעוד יום בשבוע עם המשפחה כזה מטרד - אולי תשקול שינוי מסויים באורח החיים שלך. ולגבי המאמר וכותבו הנכבד. הידעת שלפני כמאה שנה תחרות במשק נחשבה לגורם שמעלה מחירים כיוון שעלות התחרות נחשבה למה שמייקר את ערך המוצר? תפיסות שגויות תמיד נראות הגיוניות לאנשים הבינוניים של התקופה. במקרה הזה הנימוקים שלך נשמעים מאוד...לא מאתגרים את רוח הזמן. אני באופן אישי חושבת שאתה טועה, כשאני באה לעבודה ביום ראשון ואני יודעת שהרבה מהעבודה אני אצטרך לדחות למחר - כי אין לי עם מי לעבוד - הפרודוקטיביות שלי כן נמוכה יותר.
מהנדסת | 02.04.11
53.
חייבים לישר קו עם העולם המודרני
מדינת ישראל חייבת לישר קו עם אירופה. מה שקורה בפועל זה שבשוק הפרטי קורעים יותר את התחת שכן צריכים לעבוד גם ביום שישי מול חברות באירופה. להגיד שיום ראשון מאפשר לעשות דברים בשקט מגוחך לדעתי. למה שלא נעבוד גם בשבת אם כך ?? לגבי הילדים - זה יאפשר לאבות שעובדים מסביב לשעון להיות יום אחד עים הילדים - גם ככה זה הסידור ברוב המשפחות שיום אחד האבא לוקח מהגן ואמא משלימה שעות - אז לפחות זה מסודר ומאפשר לאב לעשות כן בלי לחצים ממקום העבודה. מגיב מס' 2 - יישר כוח על החשיבה על הזמן המשפחתי. מגיב 4 - כואב לי לחשוב שיש לך ילדים שכל מה שאתה משמש להם הוא "קצין בידור" ואני רק יכולה לקוות שתגלה את החדווה שבלהיות עם הילדים ולהנות מהם בהמשך הדרך - ביום ראשון או בכל יום אחד בשבוע. אתה בטח מסוג הגברים שאומר לאשתו "המנדנדת" שהוא נשאר בעבודה עד מאוחר כי אין ברירה כשבפועל האמת היא שאתה מעדיף להיות בעבודה שם יותר נוח ולא צריך לבדר אף אחד ואתה יכול לבדר את עמצך בגלישה באינטרנט ובשתיית קפה.
מיכל | 02.04.11
48.
דתיים
מה יקרה עם הדתיים, שומרי השבת. הייתי שנה בארה"ב כחלק מקבוצה במסגרת לימודים, בשנה זו הבן שלי עלה לתורה בבית כנסת מקומי וזה היה בשבת. בקבוצה שלי היו דתיים ישראלים שלא הבינו איך היהודים המקומיים "מורחים" את כל הבוקר ושהם רגילים בארץ "לתקתק" את הבוקר בבית הכנסת כי צריכים לחזור הבייתה לנוח ולמחויבויות אלו ואחרות, ההשערה שלהם הייתה שבגלל שליהודים במקום יש חופש ביום ראשון אז יש להם את הזמן והשקט לבלות בבית הכנסת ולקחת את הדברים ב"איזי". אני מסכים עם 2 שלכל דבר יש מחיר ותמורה, אני מעריך שהכלכלה הפנימית של ישראל תרוויח וגם תייצר מקומות עבודה בנוסף נושא החינוך לא סובל מחוסר שעות אלה מחוסר איכות.
עמוס | 03.04.11
46.
טל שביט צודק. ובכל זאת איך לי זה יעזור ? באופן זמני.
מזה שנים אני לא מצליח להתחייב לתוכניות ארוכות טווח - לימודי תואר שני. מהסיבה שהלחץ בהייטק גבוהה, עד כדי כך שאין לי ממש יכולת להתחייב להקדיש זמן ללימודים בזמני הפנוי. אם החוק ייכנס אני ארוויח מכך אך כאמור כל המשק יפסיד!!!! יפסיד ? אולי, השאלה אם כולם ישקיעו את הזמן הפנוי לקידום מקצועי\אישי - סימן שאלה אחד גדול. בכל זאת ישראלים הא ?
 | 03.04.11
41.
בתור אחר שחזר מארה"ב אחרי 4 שנים אני אומר בפה מלא -יום ראשון חופש זו ברכה
זה נותן מרץ לכל השבוע..ואם אני עובד ביום שישי עם ציפייה לסופ"ש ארוך זו בעיה של המעביד ולא שלי.. חוץ מזה זה נותן זמן איכות שכל כך חסר לנו במדינה עם הילדים.. ואני ששומאר שבת יכול לבלות במקומות שללא נסיעה בשבת לא יתאפשר לי.. בקיצור השלם גדול מסכום חלקיו או בתרגום חופשי מעלות יום המנוחה גדולים מחסרונות בפירוק לגורמים של העניין.. לידיעת הכותב
שי ע | 03.04.11
39.
מעניין שבמקןמות אחרים זה כן עובד ורק בישראל זה לא יכול לעבוד
הייתי אומר שהגישה של ד"ר שביט נובעת מהסתכלות פחדנית והססנית. העולם צמח והתקדם לא בזכות גישות שאתה שאתה מקדם!!! לשמחתנו העולם נע קדימה ואנשים עם גישות חשוכות , פסמיסטיות וחסרות מעוף נשארים חסרי משמעות בהסטוריה. הגיעה הזמן להתקדם ואם יש לך בעיה עם ההצעה נסה להעלות הצעות לשיפורה ולא לשלילתה. בנוסף כל מה שאתה מתאר לא קשור כלל לבעיות הקיומות בשאר התחומים. החינוך בישראל צריך לעבור רפורמה אמיתית וזה לא משנה אם הם ילמדו יותר או פחות שעות הבעיה האמייתי היא בתוכניות הלמידה ומודלים הלמידה הנהוגים בארץ שלא לדבר על מערכת הערכים והתרבות בארץ. הפערים בין השכבות השונות לא יגדלו בגלל הוספת יום מנוחה ,אלא בגלל התרסקות המערכות הסוציאליות בישראל והתנערות שלטונית מאחריותה לקידום שכבות חלשות. הפערים ימשיכו לגדול גם בגלל שהחברה הישראלית הפכה להיות תלותית ומשפחות ואנשים בכלל רואים את עצמם כתלותיים במקום לקחת אחריות על החיים שלהם ולקדם את עצמם. מדיניות הקצבאות מגדילה פערים אלה והופכת אוכלוסיות שלמות לפרזיטיות בחסות המדינה. אולי כדאי שתתמקד בבעיות האמיתיות. אני רואה את הכתבה שלכה לא פחות פופוליסטית מהצעתו של סילבן שלום פופוליסט ידוע בדורנו שמחפש תמיד את הדרך הקלה לגרוף אהדה ציבורית. מה שהוא לא יודע שהעם מספיק חכם כדי להדוף צביעות ופופוליזם כפי שאישיותו הפוליטית משקפת.
אורי | 03.04.11
38.
b
הקטע עם "אפקט הצפייה" נשמע מטופש, אולי באמת יש אפקט שכזה, אבל הסברה שזה יהפוך את יום שישי למיותר נשמעת מוגזמת ומאולצת. אני גם לא מבין את הטיעון שזה יפגע בשכבות החלשות, ועם זאת שאני מאמין שמדינה נמדדת באיך שהיא מתייחסת לחלשים שלה, האם השכבות החלשות צריכות להיות במרכז תשומת הלב במדינה קפיטליסטית? אנשים בארץ ישראל, ממה שאני רואה, לא נחשפים מספיק לתרבות, פנאי, תחומי עניין שיוצרים בסופו של דבר אזרחים שיותר חושבים ומועילים לעולם.
B | 03.04.11
36.
כותב המאמר המלומד חושב רק על ההשלכות הכלכליותולא על השיפור הגדול באיכות החיים
יש לחשוב על איזוניפ ופיתרונות על מנת שהיצרניות לא תיפגע אבל זה נישמע לי נהדר בחינת שיפור איכות החיים של האנשים =יותר זמן לבלות עם המשפחה והילדים ולאוו דווקא רק בשופינג ןקניות זה מעולה למי ששומר שבת וכך יכול בימי ראשון לטייל ולבלות עם מישפחתו עדיף שיהיה כצת ירידה בפיריון ושיפור באיכות החיים של האנשים אי אפשר להחיל את זה על כל המשק איך זה שאמריקה הייצרנית וארופה המערבית מיסתדרים יפה כל כך עם זה ולמה שאנחנו לא נילמד מהם?
יגאל | 03.04.11
35.
אנשים (1 ו-2) אתם שפויים???
איפה יש פה עוד יום מנוחה נוסף בשבוע? חוץ אולי מכמה תחומים שאני לא מסוגל אפילו לחשוב על אחד כזה כולם עובדים בימים ראשון עד חמישי ומורים עובדים חמישה ימים עם יום חופשי מתחלף כל שנה. אם יש ציבור עובדים שעובד 6 ימים שיעגנו בחקיקה שני ימי חופש, אבל למה כולם צריכים לבוא לעבודה ביום שישי במקום להתארגן לשבת? אני בטוח כמעט לגמרי שזו מתיחה של 1 באפריל, אבל אין הודאה בכך בסוף הכתבה ואני מתבסס על תאריך הכתבה והעובדה שהיא הזויה לגמרי.
יוסי | 03.04.11
34.
יום חופש. באמת מיותר.
נראה לי שאם היו שואלים את הכותב, הוא היה מסביר שגם החופש בשבת מיותר, ופוגע בפריון העבודה. ובכל מקרה, כשצריך לתת מענה ללקוחות בחו"ל אז לא באמת עובדים, וגם כשחושבים על סוף היום התפוקה יורדת. אולי בכלל עדיף שלא נחזור הביתה בערב. סנדביץ' קטן ומקלחת, והופ - בחזרה לעבודה. אם לא נחשוב על סוף היום, לא נתחיל להתעצל אחה"צ. וחוץ מזה, חופשות הן סתם בזבוז. סתם מקור לבזבוז כסף על ילדים, במקום זמן יקר לעבודה.
 | 03.04.11
33.
מטומטמים אנחנו לא...
הצעה מצוינת מנסים להלך עלינו אימים בכל מיני טיעונים מטופשים... כאילו אנחנו עומדים להמציא את הגלגל... מרבית העולם כבר חי ככה ואין שם שיעור גרושים גבוה וכל שאר האיומים. חמש שנים מחיי חייתי בשוויץ שמתנהלת כך - והחיים שם מצוינים. אין ירידה בתפוקה ואין התדרדרות בלימודים... יתכבד נא הדוקטור המכובד ויבדוק את העובדות לפני שהוא יוצא בהצהרות מקושקשות... הכיוון של המשנה לראש הממשלה והשר לפיתוח הנגב והגליל הוא כיוון מצוין - ובמקרה הזה הוא המבוגר האחראי... כל הכבוד לסילבן שלום
בועז | 03.04.11
32.
לגבי הטענה שזה יביא לבזוז כסף ביום ראשון בגלל שהורים יצטרכו לקנות יותר
כל כלכלן מכיר את ה"multiplier effect" - והחשיבות שיש לבזבוז כסף. יותר אנשים קונים - יותר כסף זורם בכלכלה, ויש לאנשים יותר דברים. בכלל, הכתבה שלך רק הראתה את הדברים השליליים, למה לא גם את הדברים הפוזיטיביים.
עומרי | 03.04.11
30.
מי עובד לפי השעות היום - מה אנחנו מתפרה בדימונה ??? איפה אתה חי ??
מנצלים אותנו ואנחנו כבר היום עובדים 10 שעות ויותר בפועל - ולא בממוצע ! אני רדם דתי - ואני רוצה יום חופש בשבוע שאוכל לטייל בו - ולצרוך בו - ולהנות בו כמוך. אל תתבלבל - התפוקה השולים הפוחתת ? מאיפה הבאת את זה ???? חחחחח אתה מוזמן למקום העבודה שלי - לראות כמה שעות אני תופר כאן ביום - 9 שעות אתה חושב ??? תחשוב טוב - כי הייטק זה לא כלכליסט.
ron | 03.04.11
28.
סוף שבוע ארוך? מי צריך את זה?
עד כמה שאתה צודק, ד"ר טל :-) ממשלת ישראל צריכה לגלות אחריות ולבטל גם יום מנוחה בשבת... בדרך זה 1. אף פעם לא תהיה לנו "אפקט הצפייה" 2. משפחות לא יצטרכו להוציא כסף על בילויים בכלל 3. ביצועיי תלמידי ישראל יעלו פלאיים 4. אף אחד לא ישלם שכר כפול פספסתי משהוא?
גיל | 03.04.11
27.
טעות ! יום חופש נוסף יתרום משמעותית לשיפור המשק
אני מתגורר מזה 5 שנים באירופה , לא צריך יותר מדי לפטפט ולהיות נביאי זעם כאן המשק עובד מצויין עם יום חופש נוסף והסיבה היא שהכסף זורם ומחליף ידיים בקצב יותר מהיר לאנשים יש יותר זמן פנוי לקניות ובילויים וזה אומר הזרמת כסף לשוק התיירות המסחר השוק הקמאוני, יותר חנויות נפתחות מסעדות מקומות בילוי וכדו, ההצעה הזו מצויינת ורק תעשה טוב למשק ולעם ישראל
רן | 03.04.11
26.
עובדה שזה עובד יפה מאוד בכל מקום בעולם, אז למה דווקא כאן זה יביא לירידה בתפוקה?
עוד יום עם המשפחה והפחתה בלחץ יועילו מאוד לבריאות הנפשית הכה חשובה לאזרחי ישראל, ובנוסף יעלה את שביעות הרצון ממקום העבודה, שכידוע לדוקטור הנכבד, זה גורם חשוב מאוד ביעילות בעבודה. ואתה לא חייב לבזבז כסף ביום הזה! זו סתם הערה פופוליסטית! בנוסף, להוריד יום ולהוסיף שעות בבתי הספר זה רעיון מעולה! כך תלמידים יהיו יותר בבתי ספר ופחות ברחובות, ובימי ראשון בהשגחת הוריהם.
יעל | 03.04.11
23.
כן, אבל למה לעבוד ביום שישי?
מה אם ההכנות לשבת? ולמה להוסיף עוד שעה ביום? מה, אנחנו רובוטים? אז נעבוד פחות שעות וימים, מה יש? יש דרכים להגדלת הפרודוקטיביות על מנת להשיג יותר תפוקה בפחות שעות. ובמאמר מוסגר לנערי האוצר- איפה שצריך- מותר להוסיף תקנים. זו לא מילה גסה. יש מערכות שקורסות ומזמן פועלות על בסיס לא נכון של פעילות אמיצה ומתאבדת של יחידים שמצילים אותן וגורמים לעצמם נזק.
אורי | 03.04.11
22.
איזה יום חופש זה מוסיף? סה"כ מדובר בחופש בשבת+ראשון במקום בשישי+שבת.
רוב המשק עובד 5 ימים בשבוע (ימים א'-ה') * 9 שעות ביום. עפ"י ההצעה החדשה נמשיך לעבוד 5 ימים, רק בימים ב' עד ו'. ומכוון שיום ו' הוא יום עסקים קצר בגלל השבת, ישלימו את השעות בשאר השבוע, כלומר יעבדו 9.5 שעות בימים ב'-ה' וביום ו' יעבדו 7 שעות. בכל מקרה נשארים עם 2 ימי חופש.
בכל מקרה עובדים 5 ימים בשבוע | 03.04.11
18.
חיי בניו-יורק כולם עובדים בכל הימים רגיל יום ראשון זה המלצה !!!!!!!!!!!!
בילבול מוח עובדים פה ועובדים כמו חמורים 6 ואפילו 7 ימים רצוף בשבוע שישי זה יום רגיל שבת זה יום רגיל עבודה מלאה !! יום ראשון בגדר המלצה ,אנשים שיש להם כסף יושבים בבית ,כל השאר עובדים ועובדים קשה מאוד גם 12 שעות ביום בשביל מרדף אחרי הדולר אז שלא יעבדו עליכם
יוני | 03.04.11
17.
כל המצדדים - זה לא יוסיף לכם שעות פנאי
עוד שעת עבודה בכל יום לא תותיר לרוב האנשים פנאי בכלל באמצע השבוע כבר היום יעידו מי שעובדים 10-11 שעות ביום בהייטק, בפרסום ובתחומים אחרים על הקושי למצוא שעות פנאי או אפילו שעות להיות עם המשפחה והילדים ! אז לעבוד עוד שעה ביום ישאיר בקושי זמן לסידורים ושינה במקרה הטוב... אנשים יסיימו את השבוע מותשים. בנוסף - לא באמת מתווסף יום ! גם היום מרבית המשק לא עובד בימי שישי כך שימי החופש הם שישי ושבת וההצעה מדברת על לעבוד ביום שישי חצי יום (ותוסיפו לזה שעות נוספות / עיכובים בעבודה + נסיעות - זה יוצא לכם יותר מחצי יום) אז בסופו של דבר בעצם רק מחליפים את שישי בראשון, אבל גם עובדים עוד שעה בכל יום !
אני | 03.04.11
16.
עוד סוגיה מעניינת
אם יום ראשון יהיה יום מנוחה, המיועד לקניות ולבילוי, מה יהיה על אותם אנשים שעובדים במקומות האלה? - עובדים בחנויות - כולל בעלי אותן חנויות - עובדי שירותים בקניונים - נקיון, אבטחה - עובדי תחבורה ציבורית - עובדים באתרי בילוי ותרבות ועוד ועוד - נראה ששליש מהעובדים במשק יצטרכו בכל זאת לעבוד ביום המנוחה החדש, בנוסף לעבודה שלהם ביום שישי. נראה לי ששוב אלה יהיו בעיקר עובדים מהמעמד הנמוך ביותר? כאלה שמרוויחים שכר מינימום.
יובל | 03.04.11
11.
מסכים עם המחבר
למה לשנות מצב קיים שעובד טוב עם הוכחות, הרי למשל: מי שהתחתן עם אישה שהיא "גם יפה וגם אופה" לא יתגרש ממנה כי "בא לו" וגם אישה שהתחתנה עם המאהב הטוב ביות בכל הזמנים שיודע גם לנקות ולבשל, בחיים לא תחליף אותו בעד שום הוא וממון שבעולם כך גם אני לא רוצה להחליף את ימי העבודה ובטח שלא להאריך גם כך אני עובד יום ארוך אז להוסיף לזה עוד שעה, תהייה זו התאבדות כלכלית מבחינת המעסיק שלי, כפי שציין הכותב אצלנו בחישוב גס תוצאת חישוב "חוק התפוקה השולית הפוחתת" תהייה לא יותר מתפוקה של 40%
גלעד | 03.04.11
9.
למה אני לא תומכת בהצעה:
כרגע יש לנו יתרון על פני ארצות אחרות בזה שאנחנו כן עובדים ביום ראשון. מבחינתי עדיף לפרוש את העבודה על פני כמה שיותר ימים מאשר שיווצר עומס יתר בכל ימות השבוע, כשעובדים צריכים לעבוד יותר מדי זמן ביום הם נשחקים. חוץ מזה - לא ברור מי כן עובד ומי לא עובד ביום ראשון. יש לך חופש ביום ראשון ואתה רוצה ללכת לקנות, לעשות סידורים, לרוץ לדואר, לבנק - אבל רגע, אם גם להם יש חופש ביום ראשון איך אני אמורה לעשות את כל זה?
nh | 02.04.11
4.
הצעה מטופשת ומסוכנת.
כל החישוב של שעות העבודה מופרך לגמרי. נראה שהאיש לא מבין מה זה תעשיה ושוק פרטי. ובטח לא היי-טק. ולגבי מגיב מס' 2 - עוד יום עם המשפחה, יעלה את סף הלחץ לאזור היונוספרה. עוד יום שהאישה תנדנד. עוד יום שצריך להיות קצין בידור של הילדים. כמות הגרושים יעלה אקספוננציאלית.
האיש הקטן | 01.04.11
2.
אני מסכים עם מגיב מס1. אתה לא תופס את המשמעות של זה לקידמת ישראל. תקרא
יום מנוחה נוסף יאפשר לישראלים להיות יותר פרודוקטיביים בימי העבודה, יותר חושבים, יוךר פועלים למען הסביבה, יותר משקיעים במשפחותיהם, פחות עצבניים, הכיוון הוא מאוד חיובי. ע"י הסתכלות צרה מבחינה כלכלית לפי הנתונים היום לא תוכל להבין את המשמעויות הנלוות לצעד. בעולם המודרני דרושים יותר ימי מנוחה. בעזרת הקידמה הטכנולוגית אנחנו זמינים, מחוברים ויכולים לעבוד 24 שעות ביממה. הקצב הוא מהיר יותר בהכל- מה שלקח שעה לעשות לפני עשור היום אפשר להספיק בחמש דקות. אנחנו יותר יעילים עם פחות זמן חופשי ולכן פחות מחוברים לסביבה, יותר עצבניים ויוצרים נזקים בסופו של דבר גם מדינתנו וכלכלתינו. תתפלא לשמוע מר כותב יקר שאני לא אתפלא אם עוד כמה עשורים אף יום שבת וראשון לא יספקו כי קצב החיים ידגל עוד יותר יותר... כמו בכל דבר בחיים צריך איזון, גם כך בחיים, וגם כך על מנת לפתח נכון את הכלכלה והתרבות
ליאור | 01.04.11
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת