אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

משרד האוצר ינסה למנוע הקצאת 500 מגה־ואט לחשמל סולארי

12 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

11.
לעבור משיטת המכסות לשיטת המכרזים
במקום לתת מכסות ייצור חשמל נקי, לעבור למכרזים באותם היקפים הנובעים מהחלטות הממשלה כאשר המחיר שהיה מתוכנן למכסות יהיה מחיר המקסימום במכרז. כל מי שישתתף במכרז יצטרל לתת ערבות התחיבות לעמוד בהסכם במידה ויזכה. הערבות תוחלף בערבותאספקה לאחר השלמת הקמת המתקנים בהתאם ללוז. הערבות תוחזר במהלך אותן 20 שנות אספקה רק במידה והזוכה עמד ביעד התפוקה שאליו התחייב.
אשחר | 02.04.11
9.
ברור שאנרגיית רוח עדיפה על סולארי! גם בתפוקה וגם עלות!
חוות רוח בעלות X ש"ח תייצר הרבה יותר חשמל מאשר חווה סולארית באותה עלות הקמה! שלא לדבר על כך שעלות התשלום לכל קוט"ש בסולארי גבוה במאות אחוזים מקוט"ש רוח ולכן משתלם למדינה ללכת על רוח מאשר סולארי באיזורים שבהם יש רוח אפקטיבית כמו באיזורים בגולן ובגליל. יאללה קבעו תעריף לרוח וצאו לדרך כבר!
ממתין זמן רב להתפתחות | 03.04.11
6.
בעניין הזה אני עם האוצר, אם כי מסיבות אחרות.
אכן אנרגיית רוח הרבה יותר יעילה וזולה עשרות מונים מאנרגיה סולארית ואפשר לנצל אותה (אם מתכננים וממקמים אותה בחוכמה) 24 שעות 365 ימים בשנה, בניגוד לשמש שאפשר לנצל רק חלק קטן מהיממה. גם מבחינת שטח ועלות הטכנולוגיה אין מה להשוות. הקמתי טורבינה קטנה בחצר בעלות של כ2000 ש"ח ואני מייצר כ0.5-2 קווט\ש כמעט כל יום *כל* היום. חפשו באיביי ויו-טיוב ותראו כמה זול ופשוט לבנות ולשים בחצר טורבינה שיכולה להפיק אנרגיה, או אפילו על הגג של הבניין. כרגע הבעיה היא שבינתיים צריך לאכסן את החשמל במצברים כי חברת חשמל לא מאפשרת לחבר את זה למונה ולמכור לה את החשמל כמו עם הפאנלים, אבל אולי בעתיד יאפשרו.
מני | 02.04.11
4.
אי אפשר לספור רק את החור שבגרוש
פקידי האוצר אשפים לספור את חורו של הגרוש מבלי להסתכל קדימה: לאחר יפן העולם השפוי יעדיף לשלם קצת יותר על חשמל ולא לבנות על זה שלא יגיע צונאמי לכור הגרעיני. מתקנים של 100MW הם ניסוי בתנאי אמת - הסטטיסטיקה מאוד חשובה - כמה ניתן להפיק לאורך זמן, מה הבעיות? באילו עונות? האם יעילות ההפקה משתנה כפונקציה של הזמן? מה ההשפעה של האבק כהפרעה לאינטרציה של חומר וקרינה? כמובן, שאפשר לעשות זאת יותר חכם, סובסידיה שיורדת בזמן למתקן שיתקיים עשורים, פתוח טכנולוגיה בארץ וקרש קפיצה ליצוא - בדיוק כמו שעשו עם תעשיית הטילים והחלל והתעופה - מכירת הפתרונות לחו"ל ממנת את הפיתוחים עתידיים. לסכום: אכן לא צריך לשפוך כסף מצד שני יש לוודא איך עושים זאת חכם.
דעתי. | 02.04.11
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת