אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

בולימיה לאומית

40 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

38.
אם נותנים לך לא תיקח?
למי שמשווה לארצות הברית -- אין לו מושג -- האנשים שם באמת אוכלים כמו חזירים וההשמנה שם היא מגיפה שמהווה סיכון לעתיד מדינתם. בארץ - החתונות והמסעדות זאת באמת חגיגה כי -מחירי המסעדות בארץ הם כה יקרים שיציאה לחתונה היא אירוע אכילה "בחינם" שצמים בשבילו כל היום. אם המחירים היו נמוכים בהרבה אז תרבות האכילה בחוץ היתה גדלה ואז אירוע חתונה או בופה לא היה מקבל כאלה ממדים.
אביב | 09.04.11
37.
ישארלי ממוצע = הרבה אנרגיה ומעט תרבות
מסכמים שלישאלים יש יותר אנרגיה בממוצע ? כך הקמנו את המדינה ואפילו את ההיטק (למרות ממשלה כולשת ובפרט מערכת חינוך כושלת) ? מסכימים שהרבה מאוד ישראלים חסרים תרבות ? לכן ישראלים אוכלים המון (כי האנרגיה שלהם מנותבת למטה) ואגב גם צועקים המון. זה לא שכבת הבינים, זו סתם השתוללות של פראיות, ואגב גם למנהיגים יש חלק בזה.
גידי | 09.04.11
32.
לראות ישראלים אוכלים זה מחזה די מזעזע ומגעיל
אין להם מושג איך ולמה צריך להשתמש בסכו"מ שלא לדבר על הדבר המוזר שנח לצידם, החל מ"מפית", דרך סוגי כוסות לשתיה קלה, חמה ואלכוהול וכלה במזלג לדג (שזה בכלל בכלל לא בתחום כי הם אוכלים את הדג בידיים). לא כל סכין שם למטרת מריחה ולא כל סכין נועדה לחיתוך לחם, דג או בשר... גרוע ומפדח יותר אם אתה נמצא עם ישראלים במסעדה בחו"ל... הטירוף של השאלות המוזרות והמתעלקות על על המלצרים שרק מחכים שכבר יאכלו ויעלמו מאיפה שהגיעו.... הרעש בזמן האורחה, הטינופת והבלאגן שהם משאירים אחרי הארוחה לא מעליב שום גן חיות. אנא, לפני שאתם יוצאים אל העולם הגדול לימדו לאכול כיאות ולהשתמש בכלי השולחן כנדרש. גם כשמסיימים ארוחה יש דרך מאוד מסויימת איך ואיפה מניחים את הכלים שהשתמשתם בהם. אין צורך לגעת בכל דבר או לנסות כל דבר. אין משיחין בשעת הסעודה וגם לא מטיילים ולא צורחים. רוגע ואיטיות רק יעזרו לכם להרגיש טוב, להנות ולא להאביס את עצמכם כמו הייתם ג'מוסים.
פרטוש | 09.04.11
30.
זה בגלל ההלקאה העצמית, די לשנאה העצמית....
ראיתי גם ראיתי בחו"ל לא ישראלים שגם בולסים ויוצאים עם שקיות פרות ומגשי אוכל לחדר, והם גם ניראים גרוע יותר מאיתנו. אנחנו עם שאוהב שפע , וכן לא רוצים להחליט, רוצים לטעום מהכל , זה מתבטא בעוד תחומים למשל בנסיעות לחו"ל..., אין עם שנוסע בעולם כמונו , מה רע בכך? כן נרבה, נאכל, נטייל ונשמח חג שמח
ישראלה  | 09.04.11
28.
מה הקשר למעמד הביניים?
חברים של סבא וסבתא שלי תמיד היו ממריצים אותנו לסיים הכל מהצלחת, ןכשהיו באים לבקר את סבי וסבתי - מביאים אוכל. כי יש. ופעם לא היה. זו מנטליות של אנשים שלקחו מהם הכל. לא רק ניצולי שואה , בכלל, דור מייסדי המדינה שברחו ממדינות המולדת שלהם והגיעו לשממה, כשלא היה כאן כלום. בלי כסף, עם מעט בגדים ואלבום תמונות. אסור לזרוק אוכל. אם יש - תאכלף כי מחר "הם" עלולים לבוא לקחת אותך ויותר לא יהיה. ההורים שלי וחבריהם גם הם ככה, וככה גם אני ואחיי גדלנו. כשיושבים לארוחה משפחתית, האוכל לא מצומצם לפי מספר האנשים המדוייק בשולחן, כי לפעמים יש הםתעות ועוד אורח מגיע, ולא כולם אוכלים את אותו הדבר. אז יש כמה מנות, שמונחות בקערות, ואפשר לקחת עוד תוספת ועוד תוספת, ומישהו הרי צריך לסיים את הקערה הקציצות, אז תעשה לאמא טובה ותיקח עוד קציצה. זו מין מנטליות שעוברת מדור רעב לדור שלא היה רעב אבל גדל עם החרדה שאוטוטו בכל יילקח ממך. מניסיוני באירוח של הולנדים ונורבגים בביתי, בארוחות המשפחתיות גם הם היו לוקחים עוד מנה ועוד מנה. אצלם בבית, פשוט אין - כל אחד מקבל מנה אחת, ואז הגמר האוכל. אצלנו - אסור שייגמר האוכל. ביום בו ייגמר האוכל נחזור להיות תחת הכיבוש הנאצי. לגבי היחלשות מעמד הביניים - אני יכולה לומר שאני אוגרת חומרי ניקוי, מטליות מטבח, אורז, פסטה, שימורים, אוכל קפוא - לא כדי להכין לי ארוחת מלכים אלא בגלל מבצעים, ואני לא זורקת כי אלו דברים שלא מתקלקלים. אני לא קונה דברים שלא אוכלים אצלנו בבית. לפעמים יוצא לזרוק ירקות, כי ירקות זה זול בארץ, וכל שבוע אנחנו קונים אותה כמות. ולא כל שבוע אנחנו אוכלים את אותה כמות הירקות... אבל פרט לירקות שנרקבו במשל 3-4 שבועות במקרר - איזה אוכל עוד זורקים? ועוד בשווי של 350 ש"ח?
צפי | 09.04.11
26.
יש מספר אי דיוקים בכתבה
אי הדיוק הגדול ביותר הוא תופעת האכול ככל יכולתך שבמקור מגיע מארה"ב . במסעדות באמריקה שיש בהם אכול ככל יכולתך אנשים ממלאים צלחות - לא ישראלים בכמויות. בנוסף, הטעם הישראלי אוהב סלטים ירוקים בכל ארוחה בניגוד לארצות אחרות אין בזה כל פסול כולם אוהבים פלאפל עם סלט אחרת זה מאוד יבש. נכון שהפאלפל המסורתי לא כולל סלט אבל הים בכל הכפרים הערבים מוכרים עם סלט למעט מקומות בודדים. הישראלי אוכל בד"כ ארוחה אחת גדולה ביום ולא שלוש הרוב מוותרים על ארוחת בוקר או צהריים.
משה  | 09.04.11
19.
ועדיין ארה"ב מנצחת בכמויות. כשהייתי שם הייתי בשוק.
אבל אנחנו בעצם מתקרבים אליהם בגישה שלנו ובכמויות. כשעליתי לארץ מארה"ב בתחילת שנות ה-80 הכל היה עדיין קטן פה. אבל בחמש עשרה השנים האחרונות השתגענו. אני זוכרת שבשנות ה-90 היה את יוטבתה שהיו מגישים מנות ענקיות שהיו אוכלים כמה יחד, אבל מאז באמת יש עוד המון מקומות כאלה. אבל יש גם המון מקומות שהם לא ככה. אנחנו עדיין לא ארה"ב. פה מגישים סלט וחביתה וכמה ממרחים ולחמניות בארוחת בוקר במסעדה בארה"ב זה פנקייק נקניקיות לביבת תפוחי אדמה ענקית קותלי חזיר ועוד ועוד. הכל דברים כבדים ומטוגנים לארוחת הבוקר וזה ככה עוד מהמאה ה-19 אצלהם. שם כשמגדילים שתיה במקדונלד זה לליטר וחצי. באמת שאין לאנשים פה מושג עד כמה המנות עצומות שם לעומת פה. לגבי בתי מלון, הייתי רק מעט פעמים בבתי מלון בארץ, אבל זה באמת מבלבל, הכמויות פשוט מפחידות ואתה לא יודע מה לקחת ולכן פשוט לוקחים מהכל..חח
יהודית | 09.04.11
17.
מה הקשר לשחירת מעמד הביניים?
אם ישראלי ילך למסעדה, יאכל מנה ראשונה+עיקרית+קינוח ועדיין יצא שבע-בקושי, הוא פשוט לא יחזור לאותה המסעדה. לגבי הפיתות- זאת המצאה גאונית, כי היא מגבילה מראש את כמות הסלטים שאפשר לצרוך. ובכל מקרה, ספק אם בפיתה מפוצצת בפלאפל ובסלטים יש יותר קלוריות ובפיתה עם ה-4 קבבים והחצי עגבנייה של הערבי ממזרח ירושלים. ודרך אגב, ה"אין שם יהודים" זאת שטות- מי שילך לאבו-חסן ביפו, שמוכר חומוס ורק חומוס, יראה כמויות אדירות של יהודים שצובאים על המסעדה הקטנה בכל יום. עוד סיבה למצב הזה היא שמסעדות מנסות לפצות על היעדר האיכות באמצעות כמות האוכל.
מישהו | 08.04.11
16.
אכן גם זאת גרגרנות כאשר
מרצה מן החוג לתולדות ישראל זולל את החוג לגסטרונומיה והופך בן לילה למומחה לאוכל. עכשיו אני אחפש את הקשר בין חג החנוכה המכבים ומספר הקלוריות בסופגניות.הופ,מצאתי ! הסופגניות הם הנקמה של היוונים (בהנחה שאנטיוכוס היה יווני) בעם היהודי. עד היום אנו סובלים מכך.....
ד"ר איתן מסט | 08.04.11
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת