אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

"התביישתי כשבאו אליי אורחים הביתה - והחלטתי ללכת על פינוי-בינוי"

34 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

33.
הפיתרון הנכון - התארגנות דיירים בליווי ממשלתי !
במדינה בה מעכרים העוסקים בצייד חתימות של דיירים לתמ"א 38 בלי לקיים הבטחות, הפתרון הראוי והטוב הוא התארגנות של דיירים לטובת מיזם שכזה. יש להקים במשרד השיכון גוף מלווה לדיירים שכאלה, שמוכנים להרים את הכפפה ובלי התערבות מבחוץ - לדאוג לעתידם. הגוף הזה צריך לעסוק בליווי משפטי, המלצות על קבלנים ויזמים בעלי נסיון, ייעוץ בדבר זכויות הדיירים ופיקוח על הבניה. גוף שכזה יסיר את מחסומי החשדנות של רבים מהדיירים וייתן מענה לכל שאלה או בעיה שצצה. שכרו של הגוף הזה - אחוז מהיטלי ההשבחה של הבניין. באופן זה - גם המדינה תרוויח ( לא רק כסף - בעיקר בניין חדש ועמיד ברעידות אדמה ), היזם ירוויח ובעיקר הדיירים שישדרגו את איכות חייהם. לא לתת רק לכחות השוק לשחק כאן בדיירים. רובם משכבות נמוכות, חסרי השכלה וקשרים ובעלי פוטנציאל להפוך לקורבן של יזמים ומעכרים שמבטיחים הרבה ומקיימים מעט, אם בכלל.
עמרי | 11.04.11
30.
מבוגרים עלק....!!
מבוגרים מסכנים ,₪500 וועד..בלה...בלה! מישהו חשב על הצעירים ?אלה שהילדים שלהם כבר מסודרים לא ממש מעניין אותם אז מן הסתם הם חושבים על עצמם ולא מוכנים לחתום אז צריך להילחם בהם ואם יש צורך גם לפנות אותם כי יש גם זוגות צעירים שחושבים על העתיד,שלהם ושל הילדים שלהם שעדיין לא מסודים,חומר למחשבה
אביעד | 08.04.11
25.
ל-10 - לידיעתך, העבודות מתחילות בספטמבר
רכבת תחתית תהיה גם תהיה עד 2018. כל התכניות מוכנות, כל האישורים ניתנו, נשאר רק לחפור ומתחילים בספטמבר השנה.. כבר עשו בארץ פרויקטים יותר מסובכים אז אני לא מודאג. הטעות עד היום היתה שחשבו שחברה פרטית מסוגלת להרים את זה. זה פרויקט שרק ממשלה יכולה להרים, כפי שקרה בשאר העולם.
אין בעיה | 08.04.11
24.
כמעט בלתי אפשרי
אתה לא מכריח 34 אחוז להתפנות מהדירות ללא רצונם - אולי טוב להם בדירתם ומה שמוצע להם בהחלט לא מספיק. אתה לא נותן ל100 דיירים עכשיו לחפש דירות להשכרה - כי מתוך 100 לפחות לשליש תיהיה בעיה אם לא יותר, מבעל הבית שעושה אוונטות על קטנות עד להסתגלויות לסביבה חדשה עבור המבוגרים. המבוגרים דווקא בעד- זה הרי משרת את הבנים והנכדים שלהם אבל כמה אפשר לתת לבנאדם מבוגר לספוג??? וזה לא נגמר כאן אני יכול למנות כל כך הרבה סיבות. אתה לא נותן להם לחתום על חוזה "חאפרי", מה לעשות אבל כנראה שהחוזה שיחתם יכסה את האם אמא של התחת של הקבלן גם במקרים הכי גרועים והדייר הקטן והמסכן ישאר ללא קורת גג- במקרה הגרוע ביותר כמובן. אתה פשוט לא, אבל פשוט לא נותן לאנשים ששילמו 50 שקל לוועד הבית מידי חודש לשלם 500 שקל(בסדר אולי אני מגזים) אבל טוב שאתם לא רוצים לבנות פה את המגדלים הכי יוקרתיים שיש, חדר כושר בבניין, בריכה, שומר, וחניה תת קרקעית, כאילו למה שהם ישלמו פתאם כל כך הרבה כסף לוועד. ואתה מר עורך דין קטן שחושב שתעשה קופה יפה, תשכח מזה כי אנחנו כבר לא מאמינים לכם. וגם אתה קבלן יקר, אתה רוצה לעשות עסקה ולהרוויח מליונים??? אז אולי כדאי מאד שתתחיל לחשוב קצת יותר, כי אנחנו ממש אבל ממש לא פראיירים. בקיצור לסיכום ,אתה/אתם רוצים פינוי בינוי? צריך כאן התערבות חד משמעית של הממשלה, שתדאג ותתחייב עבור הדייר לדירה חלופית ששייכת לו עד שלא מסתיים הפרוייקט, לרובם של הדיירים זה הנכס היחיד שלהם , אל תשחק איתם בדבר היחידי שעוד נשאר להם לאחוז בו. ואתה הדייר, כן אתה דייר יקר, הגיע הזמן שגם אתה תתחיל להביע נכונות, כי בשורה התחתונה שום דבר לא זז בגללך.
איתמר | 08.04.11
21.
כל אחד צריך לשאול את עצמו - מה אם...? הכשלונות הם בדרך כלל יתומים.
הרבה דברים יכולים לקרות בזמן שמרימים פרוייקט מסוג כזה. מי ערב לבית שאתה שם? החברות (היזמים) מגיעים בד"כ עם כל מיני כלים פיננסיים. שם חברה כמו 'טופ שיר ערובה ובניה בטוחה בע"מ' טומנת מחוּבה מלכודת. אני לא אומר שהם לא יסיימו - אבל למה ליצור חברה לפרוייקט???? מה אם מחירי הדירות ירדו בצורה משמעותית. זה קרה לפני 12 שנים (בערך). בית שנרכש ב 130 נמכר ב 65. חברו את הנתון הזה לשכונה שלמה - והרי לכם מתכון לאסון. זכותו של פנסיונר לא לצאת - ולקבל את העיניין. זה הבית שלו (כן - רשמתי 'שלו') משמע, הוא לא חייב דו"ח לאף אחד. ואם נוסיף לזה את האינטואיציה שיש לאדם כזה (בזכות שנותיו) הרי שכדאי להתיחס ולקבל דעות של סרבנים (או "סרבנים"). ויש את "הסחטנים". כל אדם רשאי למכור את מרכולתו בכל סכום. האחר לא חייב לקנות. אבל אם משהו חושב שעפרון משומש שווה מליון ואחר מוכן לשלם - אז אין בעיה. ואם בכל זאת אתה רוצה את העיפרון אז תשדוד אותו, אבל אל תשחירו את פני הסרבנים אנחנו לא ברוסיה (של פעם). ש ב ת ש ל וֹ ם.
מוּשׂא | 07.04.11
19.
תגובה ל 9 - ורד את צודקת וכל מילה בסלע! אבל אין ברירה אחרת..
בסופו של דבר אתה "תדפק" מכאן או מכאן... אז את מציעה במקום שייקחו יעוץ משפטי של עו"ד ומה? הם ישלמו? בד"כ מדובר באכלוסיה שלא תרצה להוציא כסף מהכיס הפרטי שלה על פרוייקט כל כך מסובך שמי יודע אם הוא יצא בכלל. ונניח והם כבר שילמו , הקבלן בטח יגיע אליו בדרך זו או אחרת ויצפר אותו במידה אם הוא יצליח לשכנע את הדיירים לחתום. לצערנו במדינת ישראל 2011 אי אפשר כבר להאמין לאף אחד. עצוב אבל נכון.
יהונתן | 07.04.11
15.
לאבי - תמא 38 היא אסון כי אין שם אחריות מקיפה כמו בדירה חדשה
לא רק שבדירה חדשה בפינוי בינוי אתה מקבל אחריות ל 20 שנה מחברה רצינית אלא שבתמא אין לך אחריות בכלל וגם אם איזה שיפוצניק יתן לך הוא יכול לסגור את החברה ולהעלם דקה אחרי השיפוץ. ואם אחרי 5 שנים הבניין מתחיל לשקוע בגלל החפירה ביסודות או בגלל שהוא שם 300 טון על הגג - זו בעיה שלך !!!! תמא 38 בכל קנה מידה היא אסון לאומי. לא פלא שהמדינה לא נכנסת לפרויקטים האלה ולא נותנת ערבות לדיירים. כל הסיכונים נופלים על הדיירים המסכנים. לא ממליצה לעשות תמא 38 אלא רק פינוי בינוי אם אתם רוצים לעשות משהו....
חנה  | 07.04.11
13.
בינוי פינוי
אצל המכיר שלנו הןלך להתחיל הפרויקט--המקרה שלו מאד מאד חריג-הוא גרוש ועל פי הסכם הרבנות נאלץ לחלק את הדיר העם גרושתו(הוא לקח חדר וחצי ועשה חלוקה בקיר גבס--הוא גר בדירת קרקע ובשטח יש לו מחסן שמשמש לכלי עבודה המשותף עם בנו איתו הוא עובד -כך שלפי דעתי המקרה שלו מאד חריג--איך יוכל לחלק דירה בבית משותף במגדל הרי לא בונים דירות צמודות קרקע על מנת שיוכל לחלק אותה האם לכם הגולשים יש רעיון או הצעה במקרה זה? אשמח לתגובתכם
גולי | 07.04.11
9.
פשוט מזעזע !כל המיליונים שיריב וגיל יעשו מזה כתובים שם-ציטוט מהכתבה .
איך יתכן שהעו"ד יריב והאדריכל שנהב יקבלו מיליונים על גב הדיירים.ומי משלם את שכר טירחתם?!הקבלן כמובן.יש לזה טעם לפגם.איך יריב מייצג דיירים ומקבל את שכר טירחתו מהיזם.הדיירים חתמו על יפוי כוח בתמורה למה?נתנו את רכושם!!ומה קיבלו?הבטחות,הבטחות והבטחות...פחד אלוהים.ערביות מכר במקרה פינוי בינוי לא מספקות מאחר ואפשרות המימוש של ערביות חוק המכר הינן מוגבלות מאוד ומדובר בבטוחה מאוד בעייתית.הגדרות החוק לא מתאימות למצב של עיסקת פינוי בינוי.מייעצת לא להתקשר עם קבלן,ללא יעוץ משפטי צמוד מעו"ד שלך ולא שהקבלן משלם את שכר טירחתו.
ורד | 07.04.11
6.
הגורם האנושי
הגורם האנושי הממשלה יכולה להוסיף הקלות, תמ"א תישאר תקועה. למה? בגלל הגורם האנושי. לא כל בעל בית הוא מומחה לתמ"א היודע את זכויותיו וחובותיו במסגרת תמ"א 38. כל בעל דירה העומד ואולי גם מעוניין מאוד להיכנס לפרויקט עומד בפני שלל אפשרויות וגדודי יזמים להוטים. בעל הבית אינו יודע מה עליו לדרוש תמורת גג ביתו. היזמים מתחרים בשלל הצעות ותמורות אך בעל הבית עומד חסר אונים ואינו יודע לנהל משא ומתן שיכול להעמיד את ביתו בסכנה. התוצאה היא שבכל בית יש מספר דיירים שמעדיפים את ביתם הצנוע והבטוח לעומת הרפתקת הבית המשופץ והמורחב. לכן, תמ"א 38 תתפוס תאוצה ברגע שהממשלה או העירייה או כל גורם ציבורי לא אינטרסנטי אחר, ייקח על עצמו את תפקיד המדריך, זה שמסביר את החוק, מכיר את ההשלכות השונות היודע מהן הבטחות סרק. רק אז ירגיש בעל הבית מוגן במידה סבירה כדי להפקיד את ביתו בידי יזם/קבלן שנתפס לעיתים ככריש שכל מטרתו היא לעשוק את בעל הבית המסכן. עיריית רעננה כבר עושה משהו בעניין, אדם מטעמה המלווה את הדיירים לאורך כל המשא ומתן. ככל שעיריות נוספות יתייחסו לגורם האנושי ביתר תשומת לב, כך ירבו הדיירים שיאמצו את הפרויקט. בעניין זה צריך להתייחס לעוד שני פרמטרים: הענקת רישיון לעסוק בייזום תמ"א (כמו לקבלנים, מתווכים ועוד) והפסקת התופעה המגונה של סחר בחתימות דיירים, אך אלה נושאים לכתבה אחרת. www.tama38.me אבי כהן
אבי כהן | 07.04.11
2.
כמובן. אפס התחשבות בבניינים הסמוכים שעליהם הם יצלילו.
אפס התחשבות במרקם העירוני, בתנועה שלא ערוכה לכל כך הרבה רכבים, בחניה לאורחים של כל אותם דיירים עתידיים. די עם המגדלים! מגדלים עולה הון תועפות לתחזק. אם האוכלוסיה לא מאוד מאוד חזקה, מהר מאוד הם יתדרדרו לסלאמס. 8 קומות זה מספיק בהחלט. זה מספק מקום לעוד דיירים, ובלי העלויות המטורפות!
-- | 07.04.11
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת