אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

באקדמיה חוקרים את ניהול המבנים המשותפים: "חברות התחזוקה הן פתרון שווא"

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
צריך מנגנון ביורוקרטי המפקח על חברות הניהול ודורש פקדונות כספיות מראש
וגם חובה ע"פ חוק - וכן, כללים ביורוקרטיים מעוגנים בחוק - שיעמיד את התשלומים החודשיים של הדיירים על רף גבוה היותר. בקיצור המילה השנואה הזאת - ביורוקרטיה - מהסוג ההגיוני והחיוני, חסרה במדינת ישראל. חיוני ממדרגה ראשונה מנגנון שבו המדינה מפקחת על הנעשה בתחום, ולא שכל חאפר או סטם מובטל ללא כל מושג בניהול בתים משותפים בהיקף כזה, יחליטו בוקר מובטל אחד להפוך לחברה לניהול בתים משותפים ללא פיקוח רגולטורי והפקדות הסכומים הנדרשים. שנים רבות מדי נעשה שטיפת מוח לאנשים, והפץ סימאות שכביכול יש מדי הרבה ביורוקרטיה במדינה בזמן שברוב התחומים כמעט ולא קיימת ביורוקרטיה. המושג ביורוקרטיה הפק מזמן לשק החבטות של כולם, כולל הפוליטקאים כולל רה"מ נתניהו שקרא ל"סופרטנקר נגד ביורוקרטיה". אין מדינה מתוקנת בעולם שאין בה ביורוקרטיה מפותחת ומפקחת! אך המדינה שעושה יד אחד עם הטייקונים אינה רוצה להפחיד קונים מלרכוש דירות במגדלים ולהודות בכך שבעצם צריכים להיות עשיר למדי בכדי לתחזק דירה במגדל.
לב הענין | 24.04.11
3.
למדינה שלנו מגיע מראה יפה מבחוץ ומבפנים
הפעיה שמעלה פרופ. רחל בעיה חריפה מאוד--ויש צורך לצעוק לשמים מאנשים מהסוג הזה שלא משלמים עבור שרותים שהם כן מקבלים כגון ניקיון .חשמל.מעלית ועוד....אני חושב שצרכים להטיל על העריות משימת ארגון אגודות לבתים משותפים--ושזה יהי מעוגן בחוק כמו בפלורידה--ולמה אני מצייע את זה? בגלל המראה החצוני של הבתים האלה .שהוא מראה של העיר והשכונה וגם למנוע סכסוכים בין השכנים על הענינים האלה-כמובן וגם תביעות והרגשת הפרייר לאנשים שכן הם משלמים ונורמטיביים-אני חושב שאפשר לגבות את זה עם חשבון הארנונה וגם בסיוע שנתי ממשרדי הממשלה-הבניה התירות והשלטון המקומי. כך לדעתי הבניין הישן והחדש יראה גם מבפנים וגם מבחוץ כמו במדינות המתורבתות. בכבוד רב
הישאם קאסם | 22.04.11
2.
אלטרמן הזאת סתם ממשיכה באותה מנטרה להגיד שלא יבנו לגובה
כל חודש בערך יש ךה איזה סיבה אחרת שבללה אסור לבנות, בכל פעם הסיבה נשמעת יותר יותר מופרחת ואי אפשר להבין מה היא בכלל רוצה, העיקר להופיע שוב בכתבה, והפעם תוך מיחזור של איזה מסמך משנת 2005, מתי אי פעם עשו בדיקה למשהו ואמרו שהכל טוב ואפשר להמשיך? אף פעם אז ברור שימצאו גם ליקוים קלים באחזקות המבנים, אבל מפה ועד להגיד שצריך להפסיק לבנות , זה נשמע תלוש מהמציאות.
ערן | 21.04.11
1.
המושג הכלכלי הרלבנטי הוא Free rider
המחקר נשמע מעניין, חבל שלא הבאתם קישור. הבעיה המתוארת היא שחלק מהדיירים "רוכבים" על גבי אלו שכן משלמים. אצלי בבניין יש גם בעיה שכזו. שכנים שעלו ממדינה אפריקאית שלא נזכיר את שמה, בעייתיים בתשלום הכספים וצריך לרוץ אחריהם. כמה חודשים לא היה ניקיון אבל זה לא עונש בשבילם כי הם הגיעו ממקום שזה עוד נחשב נקי מבחינתם ולכן העונש הוא בשביל יוצאי אירופה. אני פשוט הבנתי שרמת החיים של אותם שכנים היא רמת המוות בשבילינו ולכן כאשר אוספים כספים לועדת בית צריך להתחשב שכמה לא ישלמו (לא רק אותם שכנים אפריקאיים). אני מעדיף לשלם גם עבור אותם שכנים. נדמה לי שבתורת המשחקים היו מכנים אותי "שחקן min-max" שחושב שכולם ידפקו אותו. מה אתם מציעים?
מישקפופר | 21.04.11
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת