אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

הימור ההשקעות המטורף של סין

15 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

12.
פתרון אפשרי הוא שהחברות האמריקאיות יעלו באופן וולנטרי את שכר העובדים בסין
והתשובה לשאלה "למה שהם יעשו כזה דבר" היא "כדי שהסינים ייקנו עוד". בדיוק כמו שארה"ב נותנת לישראל מענק צבאי עצום כדי שישראל תרכוש תוצרת אמריקאית. היצרנים האמריקאים יכולים להגדיל את הצריכה של התוצרת שלהם ע"י הגדלת השכר של העובדים הסינים, תוך יצירת "מטבע סינו-אמריקאי" בצורת קופונים או מרכזי קניות מסוימים, שבהם תמכר רק תוצרת אמריקאית שמיוצרת בסין.
אבנר | 22.04.11
11.
ערי רפאים נטושים בסין - מחזה מדהים ומרהיב. אחד ההסברים שעולים על דעתי הם
שהסינים מתכננים פרוייקט אדיר מימדים שידרוש פינוי של סדר גודל של מיליונים מבתיהם עבור פרוייקט שאפתני (עוד סכר? עוד ייבוש ימה או יצירת ימת ענק?). ההסבר שניתן פה "הפנית משאבי ייצור לנדל"ן" לא נראה ונשמע סביר. מדינה לא מבזבזת משאבי עתק לחינם. בכל מקרה אני משוכנע שהסכנה הצהובה שבמזרח מריחים אותה כבר שנים ולא יודעים איך זה יתבטא בשטח - תתרחש. הסינים בשלב כלשהו יפרצו החוצה ויצאו מגבולות ארצם ואז נבין מהו שיטפון אנושי. כאשר נותנים להם את ריח החופש וריח הצריכה ורמת החיים הסבירה ואז לוקחים מהם את זה = זה יגרום להמוני סינים להגר במקלם ובתרמילם והם יעשו הכל על מנת לעזוב לעתיד עם חיים טובים יותר. ארה"ב עומדת לפני התפקחות וקבלת מכה כלכלית אדירה וכשהיא תבין שהטעות היתה להעביר מפעלים לסין וכשהיא תתחיל לשנע מפעלים והזמנות חזרה אל תוך המדינה כך יעשו גם מדינות אחרות והשוק הגלובלי יתכווץ בכיוון ההפוך או אז סין תיקלע לבעיה אמיתית שתהייה עילה למלחמה ולכיבוש פיזי של מדינות אחרות מעבר לנהירת ההמונים. המשק העולמי יעבור לשילוב של ייצור בתוך המדינה ורק את מה שמדינה נתונה לא תוכל לייצר היא תאלץ לרכוש בחוץ. הדבר ישפיע על העיוות שקיים כרגע בערך המטבעות ויגרום לנורמליזציה ומשטר חדש. כל זה יקרה יום אחרי שהדולר יתפוצץ וארצות הברית אחריו. שנים קשות ומרתקות לפנינו מבחינה כלכלית ובטחונית ברמה העולמית.
בינג | 22.04.11
10.
ל 7
יתכן מאד....תנופת הבניה האדירה נועדה לגרוף כספים לכיסי הנדלניסטים...הבנינים שנבנים ברובם לעולם לא יאוכלסו ע"י העשירים...רובם לא יגורו בבנינים של מאות דירות..ו"העניים" שעבור מרביתם נבנו ונבנים בניני המגורים הללו , ידם אינה משגת את כלכלת היום יום ואין באפשרותם לקבל הלוואות וודאי לא לפרוע אותן..דוגמא קטנה : ראה את מספר בתי המלון שנבנו בהשקעות עתק טרם האולימפיאדה ואשר רובם לא פתחו אפילו את דלתם...כולם פילים לבנים שישחירו עם הזמן....
BH | 21.04.11
9.
כתבה מאוד מבלבלת ונראה לי שלא מדוייקת
למגיב מספר 4: השבתת מפעלים? אבטלה? אתה כנראה חיי על פלנטה אחרת.... המצב בסין כיום הוא שיש ביקוש למפעלים שהם לא מסוגלים למלא את כל ההזמנות! יש גם חוסר עצום (!) בעובדי ייצור פשוטים ובגלל זה השכר שלהם עולה בערך ב 5% כל חודש כי מפעלים מתחרים מנסים "לגנוב" עובדים ממפעלים אחרים. הבעיה היחידה שאני רואה בסין היא שזמן ההספקה מתארך כל כך וזה גורם לחברות להעביר ייצור למדינות אחרות כדי לספק הזמנות יותר מהר. לפי דעתי הכותב בכלל טועה, הממשלה הסינית תדאג שאם יירד הייצור לייצוא אז הם יזמו פרויקטים מקומיים וכך אף אחד לא יישאר מובטל אלא יעבוד בעבודה לשוק המקומי במקום לייצוא כמו שהיה בזמן המשבר.
 | 21.04.11
6.
האם סין באמת תהיה מעצמה מס 1 ? כנסו
לפני למעלה משנה וחצי במאמר שכתבתי כתגובה לכתבה שפורסמה בכלכליסט "נבאתי" כי התפתחות סין תיעצר והנסיגה שלה תהיה חדה כמעט ללא מעצורים בתוך 2-3 שנים. 4.5 שנים הייתי בסין וראיתי את ההתפתחות הבלתי מבוקרת וללא תכנית אמיתית. כפי שהסינים יודעים ועושים הכל בגדול ולמראית עין. ההשקעות בתשתיות, מגורים, קניונים, בניני פאר היו מעולם נחלת העשירים ולא נחלת רוב העם. הפחתת הריביות לא עזרה וכהוא זה לרוב העם שנשאר עני וחסר אמצעים בהשוואה לרובד עשיר שממשיך להתעשר על חשבונם.ה"בריחה" של חברות חיצוניות למדינות האזור כמו ויטנאם ( שמשוועת לטכנולוגיות ומתגמלת השקעות ) שההנהגה שלה ברובה מבוססת על דור צעיר שלמד והתחנך במערב, קמבודיה שחסרת כל, מלמדת כי משקיעם חיצונים בתחום ההי טק והתעשיה הבינו כי תור הזהב של סין הולך ומסתיים ומחפשים יעדים חדשים שיאפשרו להם לספק מוצרים תחרותיים כפי שהעולם הורגל. בשבוע שעבר התפרסמה כתבה ובה נאמר כי כ 20% מהפועלים המועסקים בתת תנאים לא חזרו למקומות עבודתם לאחר חופשת ראש השנה,וכי יצרנית האייפון תפטר כ 100 אלף עובדים שהם 20% מסה"כ העובדים בסין. העובדים לא חוזרים לעבודתם משני טעמים ראשיים: 1. תנאי העבודה המחפירים ( 3$ ליום) 2. הזדקנות ההורים, כיבוד ערך עליון של כיבוד אב ואם מחייב אותם להשאר ולסעוד את ההורים ( מפאת קיום החוק של ילד אחד במשפחה)...לכן, התעשיה מחוייבת להצטייד במיכון חכם, יקר המעלה את מחיר המוצר ומקטין את נפח המכירה. המגמה רק תמשיך להריץ את סין כלפי מטה ,יעצים את האטת הכלכלה ויחליש את סין כלפי העולם - ויחזק מדינות מתפתחות באזור ובאסיה בכלל.. חרף כל זאת סין תשאר מעצמה אולם השפעתה בעולם תחלש ויתכן כי המצב החדש אליו היא תקלע יגרור אותה לעימותים עם טיוואן......שיגבירו את ההשקעה של המדינה בתעשיה הבטחונית ע"ח השקעות אחרות.
BH | 21.04.11
5.
חי-חי-חי; הוא מדבר על סין או על ישראל??
ציטוט: ".....סין חייבת להפריט את החברות הממשלתיות, כדי שהרווח שלהן יהפוך להכנסות עבור משקי הבית - או להטיל מסים גבוהים הרבה יותר על רווחי החברות הללו ולהעביר את הרווחים הפיסקאליים למשקי הבית...". גם בארצנו הקדושה משקי בית משלמים מס בשיעורים אדירים ונשארים בלי הכנסה פנויה כמעט (אפילו העני והאביון שמקבל הבטחת הכנסה משלם 16% מע"מ על כל מה שהוא קונה.....), ואילו החברות משלמות מס חברות באחד השיעורים הנמוכים ביותר בעולם, והמע"מ מוכר להן כהוצאה..... אל תדאגו, בעוד כמה שנים גם פה יקומו על השלטון, כי המעמד הבינוני הולך ונמחק מהמפה.
 | 21.04.11
4.
1: במלים פשוטות סין משעבדת את העתיד לטובת צמיחה מופרזת בהווה
רוביני לא הראשון כמובן שמבין שצמיחה מוגזמת היא פצצת זמן: הגדלת הצמיחה בקצב מטורף של 10% מדי שנה מגדילה את כושר הייצור וכשזה גדל בלי פרופרוציה לצריכה העולמית, נוצר עודף בכושר הייצור שמביא להשבתת מפעלים, אבטלה ומיתון. סין בדרך לשם. במלי פשוטות יותר, בסין צומחת בועת ענק של עודף ייצור שתתפוצץ בקרוב. ומה זה אומר לגבי העולם כולו? חוסר יציבות פוליטית בסין, ומיתון בשאר העולם כי מיצון בסין יביא לייסוף של היואן וייסוף היואן (כמו גם הגירת מחפשי עבודה) יקשו עוד יותר על משקים אחרים בעולם לצמוח.
דני | 21.04.11
3.
הסבר פשוט
הוא אומר במילים פשוטות : הבעייה היא לא בייצור, אלה בצריכה. אין לאנשים כסף לקנות דברים, אז אין למה לייצר. בארה"ב ניסו להתגבר על זה ע"י הרייגונומיקה(הורדת ריבית מ19ל0 ב30 שנה) ובכך לתמרף צריכה מוגזמת ע"י אשראי. ועכשיו הם עמוק בחובות בלי אפשרות לצאת מהם. הבעיה היא בביקוש, לא בהצע. הוא גם מציע פתרון: ורק אם הפערים החברתיים יצטמצמו והעבודים ירוויחו יותר הם יוכלו לצרוך יותר. אבל נראה לכם שהטייקונים יוותרו על החלק והכח שלהם?
פאבל | 21.04.11
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת