אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

סודות מהלובי: 10 דברים שבתי מלון לא מספרים לכם

40 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

40.
ל-34
תלוי איפה באירופה. באנגליה, בהולנד, בדנמרק, בשבדיה, בנורבגיה, בשוויץ ובלוקסמבורג כמעט כל מוצרי הצריכה המתכלים יקרים יותר מבישראל והמשכורות בהתאם. אם תחיה באחת מהמדינות האלה ממשכורת ישראלית בקושי תוכל להתקיים אך לעומת זאת בארצות מזרח אירופה תוכל לחיות ברמה גבוהה מאוד ממשכורת ישראלית כי באמת הכל יותר זול. השוואה הכי טובה באירופה היא צ'כיה, תמ"ג לנפש זהה לישראל, משכורות זהות לישראל, אבל יוקר מחיה הרבה יותר נמוך מבישראל, בממוצע בצ'כיה דברים עולים בערך שליש ממה שהם עולים בישראל.
יאיר | 04.05.11
35.
הצעות אטרקטיביות בבתי מלון
חלק גדול מהנאמר בתגובות הינו נכון, יש לקחת את הנקודות המתאימות לכל אחד ואחד.ישנם מקרים רבים שסוכן יציע מחיר נמוך יותר, כי יש לו הסכם מועדף עם המלון, אשר נחתם זה מכבר. הדברים החשובים ביותר במלון הינם המזרון הנוח, נקיון החדר וכמובן האוכל
גיורא ניר | 25.04.11
34.
ל-31
מוזר מאד. עם המשכורת שלי, לשבת בבית עולה לי יותר מאשר לבלות חודש באירופה ולשלם על אדם נוסף. עלויות המחייה וכאלה. כי כשבמחיר שבו את קונה בישראל קילו בשר, באירופה אפשר לקנות מצרכים לשבוע לזוג, כנראה שלנפוש יוצא זול יותר. ככה אני. Going Viking לאירופה, כדי להבין מה זאת שפיות, מה הם מחירי מחיה פרופורציונליים. למרות שהמשכורות בארץ קטנות משמעותית, אפילו עם המשכורת המצ'וקמקת בישראל, באירופה ניתן לחיות ממנה טוב. כרגע אני רק צריכה לחשוב על מזימה כלשהי, כדי שאוכל לעבוד ממחשב נייד, לשלוח את כל העבודה שלי במייל לממונים שלי, לקבל משכורת ישראלית ולחיות באירופה.
StoutViking | 25.04.11
32.
תזכרו מה מטרת החופשה!!!
צריך לזכור מה מטרת החופשה ואז לתכנן בהתאם. אני מוצא הרבה חברים מתכננים חופשות מהסיבות הלא נכונות כמו לחץ חברתי, ה"צורך" לעשות משהו עם הילדים בחופש ועוד כל מיני. תיזכרו למה החופש ואיזה סוג של מתאים למטרה ואז תיפגעו בול ולא תתאכזבו. כך תגלו שהרבה מההערות פה נכונות למצב. תגלו אולי שלא צריך חופשה. חופשה זולה במלונית זולה יכולה להיות מעולה עם לקחתם את ארבעת הילדים אבל אם השארתם את התינוקת עם סבתא אחרי 13 חודש בלי חופש אז עדיף יומיים מפוצצים ביוקרתיות. או אולי עדיף לקנות ב12 אלף שקל בריכה לגינה להזמין את החברים ולקנות שני ארגזים של יין טוב (או כל מה שעושה אותכם "גבוהים" יותר). העיקר תהנו וקחו את הזבל איתכם, אף אחד לא יאסוף אותו בשבילכם. יש לנו רק ארץ... עולם אחד והוא כולו שלכם. יאללה, צריך לצאת מהשירותים. בי
הדייג | 25.04.11
28.
2 הערות חשובות בקשר לסעיף 2 ו7 בכתבה...
מנסיון של 12 שנה של הזמנות בתי מלון באירופה, עדיף להזמין דרך אתרים מסוימים, אתר אחד למשל מכיר את הפרופיל שלי ומנסיון של שנים הוא משיג לי חדרים זולים יותר החל מ1 יורו פחות ועד כדי 60% פחות מהמחיר של החדר בקבלה! כדי שאף אחד לא יגיד שאני כותב מטעם אוותר על לפרסם את שמו! סעיף 7 לגבי העמלות, הדברים הטיפשיים האלה אולי תופסים בארהב שם דוחפים ללקוח כל מיני שטויות בחשבון (עמלת מיני באר בחדר כשלא ידעתי שקיים מיני באר וממילא הגעתי לחדר בחצות ונירדמתי מיד) באירופה זה לא קיים ואם זה יגיע בתי מלון יסגרו מהר מאוד ויפשטו רגל, חוץ מזה שאני תמיד יודע כמה אשלם עוד לפני שהגעתי למלון!
יאיר | 24.04.11
18.
להזמין אכסון
חלק גדול מאלה שמעדיפים להזמין באמצעות סוכן בארץ עושים זאת כי הם מבקשים שלהזמנה יהיה"אבא" ובמקרה של שינוי ברגע האחרון, תקלה או בעייה עם המלון עצמו תהייה להם כתובת. עם סגרת, התחייבת או שילמת ישירות למלון והתעוררה בעיה - תצטרך להתמודד עם המלון ישירות כשבעצם אתה צריך להיות כבר בצ'ק אין בנה"ת, אגב, בחלק גדול מאד של המקרים ההזמנה דרך סוכן לא תהייה יקרה יותר!
מוסיק | 24.04.11
15.
שתי המלצות:
1. אתר TRIPADVISIOR - האתר הטוב ביותר לדעתי בקבלת חוות דעת על מלונות ממבקרים בהם. יש באתר תמונות מהמלון, שהמבקרים עצמם העלו ולא אחת יש פער אדיר בין התמונות שהמלונות מציג לבין המצב האמיתי, המיוחד החדרים עצמם והנוף הנשקף מהם. מניסיוני- הדירוג של כל מלון מצד הגולשים תואם למציאות. 2. אני תמיד מזמינה את המלומות מהאתר הרשמי של המלון/רשת. גם אפשר למצוא מבצעים שונים, וגם האמור בכתבה לגבי שידרוגים וצו'פרים אחרים-נכון. לדוגמא- הזמנתי חדר בהילטון מיאמי. מעבר למחיר המגוחך שהיה במבצע תמורת 5$ !!! שודרגנו לחדר דלקס ענק שצופה על כל הנמל
יעל | 24.04.11
14.
סעיף 2 - הפוך, גוטה. הפוך!
לעיתים רחוקות מאד המחיר באתר המלון יהיה זול יותר מבאתרים אחרים. דווקא בתחום המלונות, אין כל כך מה לבזבז זמן על חיפוש עיסקאות באתרי נישה קטנים. בדר"כ הגדולים הם אלה שיציעו את המחירים הכי טובים, שהם כמובן גם הרבה יותר זולים מאלה של אתר המלון. booking.com, hotels.com ודומיהם - זה המקום לחפש עיסקאות. אפשרות אחרת למצוא מלונות בזול היא בחבילות שנמכרות יחד עם טיסות. בחבילות האלה הספק מתחייב מראש למספר מסויים של חדרים, ולכן מקבל מחירים יותר זולים. הסיכוי היחיד למצוא מחירים יותר זולים באתרי המלון הוא כשמדובר במלונות קטנים, שאף ספק לא יבצע בהם הזמנה גדולה מראש, ולכן לא יקבל מחירים טובים. במלונות האלה, האתרים הגדולים הם בסה"כ צינור תשלום, ולכן אין להם מחירים טובים.
 | 24.04.11
9.
רוב הכתבה נכונה מלבד
העובדה שאין למלון שום אינטרס להסתיר מבצעים הרי מבצע מסוים יוצא לפועל כתוצאה ממצוקה של המלון לתאריך מסוים . לעמית מתגובה 2 אני אומר שטויות במיץ עגבניות הרי במלון מסודר מערך השיווק והמכירות קיים בכל מקרה אז על איזה כאב ראש אתה מדבר?זו סתם המצאה של סוכני הנסיעות. למרות זאת המלונות משתמשים בסוכני הנסיעות יותר בגלל הלקוחות הקבועים של סוכנים כאלו ואחרים אך בעידן האינטרנט זה כבר לא נחוץ.
מלונאי בכיר | 24.04.11
8.
אנחנו נופשים פחות מהממוצע רק פעמיים בשנה בחו"ל
אבל שאנחנו נוסעים אנחנו לא מתפשרים על מלונות ברמה גבוהה וטיסות סדירות ליעד גם אם זה "יעלה" לנו בלנסוע פעם אחת בשנה , לא מתפשרים על פינוקים . השנה למשל נסענו לברצלונה ולקחנו מלון נהדר מנדרין אוריאנטל ,האמינו לי היה שווה לטוס בשעות טובות של אל על לברצלונה ולקחת מלון 7 כוכבים בשדרה הראשית בשביל עוד 450 יורו ממה שהציעו בחברות צרטר . לנפוש אולי קצת פחות אבל בסטייל . דעתי בלבד . .תהנו
 | 24.04.11
6.
העצה הטובה ביותר היא לדרוש לראות את החדר לפני ההזמנה, אם יש לכם אפשרות
בתמונות אי אפשר לראות ריח לא נעים בחדר. בתמונות אי אפשר לראות שהחדר ממוקם ליד מכונות קרח ומשקאות קלים שמרעישות כל הלילה. בתמונות אי אפשר לראות שהחדר ממוקם ליד חדר הכביסה בו עובדות מכונות כביסה ומיבשים משעה מוקדמת בבקר ועד הלילה ומרעישים. בתמונות אי אפשר לראות את הזרזיף שיוצא מהברז במקום זרם מים. בתמונות אי אפשר לראות שיער שנשאר באמבטיה מהאורח הקודם או סימני ליפסטיק על הכוסות. בתמונות אי אפשר לראות שהחדר פונה לכביש רועש עליו נוסעות משאיות כל הלילה. אז להגיע למלון אותו בחרתם ולבקש חדר. לבקש לראות את החדר ולהתמקח על המחיר. לנסוע עם רשימת מלוונת פוטנציאליים ולא להזמין מראש. אפשרי כמובן רק במקומות בהם לא מתקיימת תערוכה ארצית או כינוס גדול כי אז לא תמצאו חדרים פנויים.
אזרחית | 24.04.11
5.
פשוט תנפשו בחו"ל והזמינו ברשת דרך אתרים זרים
כי במחיר של 2-3 לילות במלון באילת, אני נפשתי בעיירה פסטורלית ורומנטית, על גדת נהר המוזל: טיסה + רכב ל-4 ימים + מלון מקסים, עם נוף לנהר וליער, מלון שפעם היה אחוזה של איזו אצולה אירופית, ועוד נשאר לי עודף לארוחת ערב זוגית של 3 מנות, קנקן שתייה קלה ו-3 כוסות יין לכל אחד. הטריק הוא לטוס עם חברת לואו-קוסט (מטוס זה רק אוטובוס מעופף, לא צרייך את חצי מהדברים שאתם משלמים עליהם בטיסה רגילה), לרכוש את הכרטיס דרך החברה עצמה, או דרך אתר שמתמחה בטיסות זולות, ואז ניתן גם למצוא טיסה סדירה בחברה גדולה, אבל במחיר נמוך יותר. אני מאד אוהבת את האתר: www.swoodoo.com את הרכב להזמין מהשלוחה של החברה *במדינת היעד* ולא בארץ - כי אז יתנו לכם גם דיל טוב יותר, גם זול יותר - בארץ תשלמו 20 אלף עמלות. לדוגמא, אם נוסעים לגרמניה, להיכנס לאתר הגרמני, לבחור "Angebote", ותראו את המבצעים הרלוונטיים שאף סוכן של אותה חברה בארץ לא יראה לכם (רכב ב-29 יורו ליום ל-4 ימים, למשל). כששאלתי על אותו סוג רכב, לאותו מספר ימים, בשלוחה של השכרת הרכבים בישראל, נתנו לי מחיר גבוהה יותר ב-35%, ללא GPS, אותו הרכב בלי מזגן, ורצו שגם אוסיף עוד כסף בשביל ביטוח חובה ועוד ביטוח משלים. את המלון - פשוט לפתוח מפה של גוגל באיזור שבו רצונכם לנפוש ולרשום "מלונות", ואלו יוצויינו על המפה בצורת נקודות אדומות. ליחצו על כל נקודה, וייפתח חלון עם כתובת ופרטי המלון ואתר (במידה ויש) - כנסו לאתר (אני לא טורחת על מלונות שאין להם אתר) ותוכלו לראות RATES ללילה, וכמו כן תוכלו גם למצוא אצלם חבילות לכמה ימים, שבמחיר של 2 לילות, תקבלו 3 לילות + ארוחה בת 3-5 מנות במלון המסעדה + complementary wine. עוד דרך להזמין מלון היא לגשת לאתר תיירות זר (hapagfly מאד מומלץ, חבל שהפסיקו לטוס לארץ), ותראו שיש להם גם מחלקה של מלונות, דירת נופש ובקתות (צימרים). בעלות של 2 לילות באילת, תוכלו להשכיר דירת נופש מדהימה ומעוצבת, כולל מטבח מאובזר, או לחליפין בקתת סקי עם קאמין, לתקופה של שבוע. אני פשוט הזמנתי מלון ברגע אחרון, ישירות מהמלון, וקיבלתי חבילה במחיר מוזל עוד יותר, בתיאום של יום-יומיים מראש בטלפון ומבלי לפתוח הזמנה. שילמתי במזומן ביום שהגעתי למלון. בעלי המלונות שם יעדיפו לקחת מכם פחות כסף ממה שהם לוקחים בדרך כלל, רק כדי לכסות הוצאות, ורק שהחדר לא יעמוד ריק. בארץ המצב הפוך - הם יקחו פי 3, רק כי הצימר המצ'וקמק שלהם עמד ריק חודשיים. הפראיירים ימשיכו לשלם ולהידפק, ומי שיכול להשתמש במידע ובכלים שברשותו (אינטרנט, או מיי גודס!) יוכל להשיג את החופשה הטובה והזולה יותר ולנפוש בראש שקט.
StoutViking | 24.04.11
2.
להזמין דרך המלון יותר זול??? ממש לא תמיד!
בתור אחת שעבדה בעבר בסוכנות נסיעות- מלונות רבים מעדיפים להיפטר מכאב הראש של השיווק והתעסקות עם לקוחות תובעניים, ונותנים מחירים בלעדיים ומוזלים לסוכנויות חיצוניות כדי שיעשו את העבודה עבורם. לפחות ככה זה עובד בארץ. נתקלתי בזה המון פעמים עם רשתות המלונאות הגדולות - יותר משתלם להם לקצץ בעמלה לסוכן, ולחסוך את כוח האדם שלהם שיתעסק בטיפול בהזמנות. חוצמזה- יש למלון יותר חשיפה כאשר הוא נמכר ע"י ספק חיצוני - לקוחות לא תמיד יודעים בדיוק מה הם רוצים, ונציג מיומן ישכנע אותם להזמין את המלון שנמצא כרגע בהכוונת מכירה של הסוכנות, והלקוח אולי בכלל לא חשב עליו. בקיצור- אין תחליף לסקר שוק!
עמית | 24.04.11
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת