אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

"אנשים הולכים עם הילדים לפארק, ובמקום לשחק בודקים אימיילים"

50 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

41.
הטכנולוגיה יצרה דור מטומטם
כמה עלוב שיש מעלי תגובות המזלזלות באשה שהשקיעה 15 שנה במחקר הנוכחי ושנים רבות של לימוד ומחקר לפני כן. איך לא מתביישים להאשים בטכנופוביה את האנשים שיצרו את הטכנולוגיה המאפשרת לטוקבקיסטים להגיב במהירות גבוהה בהרבה מיכולתם לחשוב? הלו, זו פרופסור מ-MIT, לא מהפקולטה למדעי הרוח במכללת שקר כלשהו. רובכם יכול רק לחלום להימנות עם חוקרי המוסד הזה. מצד שני, אתם ממילא חיים בסרט... המשיכו להקבר בתוך הפייסבוק. לפי תוצאות מבחני ההשוואה של "הדור הטכנולוגי", זה ממש לא מקדם את היכולת השכלית.
 | 26.04.11
32.
המצב הרבה יותר גרוע ממה שהפרופסור מתארת.. הרגשות פשוט משותקים או נכים..
הקידמה התכנולוגית גיבשה בני-אנוש סופר מכונות. וזה התחיל כאשר על הכתף הניחו רדיו טייפ בקולי קולות והלכו אתו ברחוב בתחילת שנות השבעים, והמשיך עם הטייפים והאוזניות כאשר מה שנישאר מאז זה רק האוזניות שמחוברות לסלולרים או לאיפוד המשוכללים. המוזיקה נידחסת ישרות למוח ללא התנגדות מינימלית ואותה דחיסה מנתקת את האדם באופן כמעט מוחלט ממה שקורה מסביבו. הטבע איבד את כוח המשיכה שלו לטובת האוזניות.... וכעת זה פשוט החמיר באופן קיצוני ולפי המגמה הזו זה יחמיר עוד יותר..... לפי מה שנראה מסביבי, אין לאנשים מערכות יחסים אינטימית בכלל. יש "נוח לי" לא נוח לי" "המרחב שלי" אני ואני ואני....לי ולי ולי והבעיות שלי..... לא קיימת חשיבה או תפיסה של צרכי הקיום מסביבנו ושל הזולת בכלל... הזולת נתפס כאוביקט לא כאדם עם צרכים שדומים לכול שאר בני האדם... זו גם הסיבה העיקרית שלא צומחים מנהיגים אמיתיים בכול מדינות העולם... ואם אותם מנהיגים בפוטנציה קיימים, הם פשוט הולכים לאיבוד היות שהם לא יכולים מעצם טיבעם להיות שייכים לרשת חברתית כול שהי.... ההצעה של הפרופ' שרי טרקל להיות ממש בארוחה ללא סלולרי, לצאת עם הילדים ללא סלולרי וכו' זה ממש עבודה על הרגשות ופיתוח הרגשות.
אביתר | 26.04.11
30.
חממ
החוקרת נפלה לתוך קלישאה.... הדור המבוגר יותר לא מבין, לא רוצה או לא יכול לחיות עם השינויים והדרך בה הדור הצעיר חי. היא מנסה להבין את השינויים להצביע על הצדדים השליליים אפילו שזה ברור שאין טעם לכך שכן לא רק שהמצב ישאר כמו שהוא כרגע אלא הוא רק יקצין... מה הטעם לנקוט עמדה מתגוננת כל כך או למעשה כל עמדה שהיא. הדבר המעניין ביותר זה פשוט לחקור את השינויים ולשקף אותם לנו כדי שנוכל לראות איך החברה משתנה, משהוא שהוא בלתי אפשרי לנו בלי מחקרים כמותיים ונתונים סטטיסטיים, בדיוק הדברים שחוקרים כמוהה יכולים לספק.
ירון | 26.04.11
29.
It is SO TRUE
עם כל הטכנולוגיה החדשנית, שלכאורה אמורה ליצור יותר קשר בין אנשים, יש בעולם הרבה פחות קשר אנושי. במקום להיפגש, "נפגשים" בפייסבוק. הפכתי לאנטי טכנולוגי כי הטכנולוגיה הופכת אותנו לבודדים יותר, פוחדים יותר, תלותיים יותר. חבל ולדעתי יהיה לזה סוף כי זה מזוייף ואז כל הטכנולוגיה "תתפוצץ" לנו בפרצוף.
ori Harel | 26.04.11
27.
מסתבר שהתואר פרופסור לא הופך אדם למבריק.זה אומר
גם שאומרים לאדם מן השורה פרופסור זה ישר יוצר קונוטציה של מבין גדול (כמו רובוט והקונוטציה שהוא לא בן אדם). מסתבר שהרבה פרופסורים אינם מבינים גדולים (בלשון המעטה) ולכן יתכן שיהיו רובוטים יותר אנושיים מהרבה בני אדם.
שהוא חייב לפרסם מאמרים כדי להצדיק את הכיסא | 26.04.11
26.
על רובוטים חברותיים
כשהחוקרת דיברה על רובוטים חברתיים, חשבתי בהתחלה שהיא מדברת על אנשים שמתנהגים כנו רובוטים... ואכן, החברה שלנו מתמלאת ב"רובוטים" כאלה - אלה הם אנשים שיש להם הרבה חברים, והם אוהבים על כולם. אך כשמכירים אותם לעומק, מבינים שכל הקיום שלהם מבוסס על הודעות אסאמאס, סטטוסים בפייסבוק וסמול-טוק. ברגע שיש צורך לדבר על משהו טיפה פחות שטחי, הם מתגלים במערומיהם, ונזכרים שיש להם עוד 700 אסאמאסים לכתוב.
ג'ו | 26.04.11
21.
היא לא לוקחת בחשבון שני דברים:
1. הרובוטים החברתיים הם צורך קיומי הולך וגובר מאחר ושיעור הילודה בעולם יורד וביפן למשל, כבר כיום פשוט אין מי שיטפל בזקנים. 2. גם רמת ההזדהות של בן אדם עם אדם אחר היא שולית. אף אחד אינו יכול לחוות את החוויה של האחר גם אם כבר חווה אותה בעצמו. 3. גם אדם מעמיד פנים שאכפת לו כשלמעשה אכפת לו מעצמו. זה לא משנה אם הוא עושה מעשה שנחשב "הירואי" או "אנושי", המוטיבציה למעשה היא אגואיסטית לחלוטין.
רועי | 26.04.11
20.
נושא חשוב מאוד אבל אנחנו במסלול הכחדות או שינוי קיצוני בגלל סיבות אחרות לגמרי
נכון שהטכנולוגיה פוגעת והורסת אבל כריית המשאבים הרס הטבע בצורה כל כך ברוטלית הוא האסון הגדול שלנו יערות חיות אגמים הטבע נהרס על ידנו והטבע יהרוס אותנו מעבר לכך יש את כל השנאה בן בני אדם טכנולוגיה זה דבר שיעבור ההרס והחורבן הם אלו שיחריבו אותנו בסוף
מנו | 26.04.11
19.
שטויות, אנשים ממשיכים לצאת ולהיפגש ואולי אפילו יותר מבעבר
הטכנולוגיה מאפשרת כיום לכל בן אדם להיות מאותר (לחיוב ולשלילה), ניתן באופן הרבה יותר יעיל ומהיר להעביר מסרים אחד לשני. אני לא רואה פגיעה בחברה, היא אמנם השתנתה לעומת החברה של לפני 20 שנים אפילו, אבל תמיד חברות מתפתחות ומשתנות. היום אנשים יוצאים יותר מבעבר, צעירים שהיו בעבר יוצאים ונפגשים רק בימי שישי עושים את זה היום גם בשלישי ובחמישי ובשבת. המפגשים החברתיים הם חלק חשוב אצל לא מעט אנשים ודווקא אלה שהיה להם קשה או שהיו מחוץ לתמונה יכולים לקבל יותר אינפורמציה על מקומות מפגש ולהתקרב לשאר החברה. להיות נביא זעם זה קל, נראה אתכם פרופסורים לקשקשת מציגים דווקא את הלא מובן מאליו.
 | 26.04.11
18.
לפי המאמר, יש רק שתי אופציות לעתיד (מבחינה טכנולוגיות)
אפשרות ראשונה : שתמשיך ותהיה דומה יותר לסרט איש המילניה עם רובין וויליאמס. שבה הרובוט הופך יותר ויותר להיות דומה לאדם (רק עם יכולות מוגברות), והאנושות אוהבת אותו ואת מה שהוא עושה, למרות שמעט פוחדת ממנו. האפשרות השניה : המטריקס (הסברים באנימטריקס) שלמרות העוצמה והעזרה הרבה של הרובוטים - בגלל שיהיו כל-כך נפוצים, רבים וזולים, אנחנו נתחיל לייצר רגשות זלזול כלפיהם, עד ש"ימאס" להם והם יבינו שאנחנו הם המיותרים... אבל תכלס, לפי איך שזה נראה לי, אנחנו נתקדם לכיוון האפשרות השלישית, שהיא יותר דומה לשליחות קטלנית, שבה אנחנו בעצם מפריעים לרובוטים וכאקט של "הגנה עצמית" הם ינסו לגמור אותנו... שתי האפשרויות האחרונות הן מעיין "אבולוציה" של האנושות והכלים שלרשותם ואיך שהאדם משתמש בטכנולוגיה. בכל מקרה, לא נראה לי עתיד טוב כל-כך בעוד 50-70 שנה...
איתן | 26.04.11
15.
עכשיו הבנתי למה קשה לי להתחבר לפייסבוק
העובדה שפייסבוק משמש כבמה ל'חדשות טובות' יוצרת בעייתיות כאשר אתה חש רע ורוצה לשתף בתכנים אותנטיים מהחיים. מה תכתוב בפייסבוק - שאתה מבואס להיות רווק? שנמאס מהחגים והלחץ הזה....תשתף בshare ברגשות מורכבים? לא ממש.... אין על מפגש פנים אל פנים
ניר | 26.04.11
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת