אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

"בנק ישראל שוב פוגע באזרח הקטן, בשכבות החלשות ובזוגות הצעירים"

22 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

22.
משכנתאות
להוציא חסרי דיור וזוגות צעירים אין גורם במדינה שמעונין להוריד את מחירי הדיור.מנהל מקרקעי ישראל שמצא אוצר בחולות הנגב,הקבלנים שבטוחים שהחגיגה תימשך לעד. הבנקים שרעבונם אינו יודע שובעה, שבשכר שנתי של מנהל יהם ניתן לקנות בנין שלם .מחזיקי הקרקעות שנופלות להם מתנות משמיים (קיבוצים ומושבים שאינם מסתפקים בנחלה לבן ממשיך אלא תובעים את חלקם בהרחבה).שמאים ומתוכים שרואים כיצד צומחות עמלותיהם בין לילה.משרד האוצר שנופלים עליו הררי מסים מעסקאות נדל"ן. נגיד בנק ישראל מעונין ביציבות הבנקים מעל לכל. דיור במחיר סביר לא מעינינו ולא באחריותו. ראש הממשלה - ובכן הוא דואג לדברים אחרים....
שלמה | 28.04.11
21.
בנק ישראל מתעניין רק בדבר אחד - שמירה על יעד האינפלציה מבלי להעלות את הריבית
בנק ישראל לא רואה את הזוגות הצעירים או השכבות החלשות כשמדובר במחירי הדיור וגם לא מתפקידו לדאוג להם. כל הדיבורים של הבנק על עזרה לצעירים או בועת נדל"ן הן מס שפתיים וההנחה של בנק ישראל, נכונה או לא נכונה, היא שאם הכלכלה טובה אז גם קבוצות האוכלוסיה הנ"ל יהנו מהפירות. שני הדברים שמעניינים את הבנק הם יציבות המחירים ויציבות המערכת הבנקאית. בגלל האנומליה של הריבית שהבנק נאלץ ליצור, שתי החזיתות הנ"ל נמצאות בסיכון מוגבר. הריבית הראלית בישראל ע"פ תנאי השוק והאינפלציה היתה צריכה להיות באזור ה- 5-6% לפחות. אבל ריבית כזאת היום אתה מחזקת את השקל מחוץ לכל פרופורציה ומרסקת את היצוא. התוצאה ארוכת הטווח היתה פגיעה אנושה בכלכלה הישראל וביכולת הכלכלה להתחרות בשווקים הגלובליים. בנק ישראל בוחר להמנע מהסיכון הנ"ל במחיר של יצירת שני סיכונים אחרים - אינפלציה וסכנה ליציבות הבנק כתוצאה מהלוואות דיור בהיקף חסר תקדים ובריבית משתנה ללווים שעשויים להיות חדלי פרעון במקרה של עליית ריבית. במגבלות על המשכנתאות בנק ישראל מנסה לעשות קסם - ריבית נמוכה ללא אינפלציה משמעותית. וללא המשך העליה במחירי הדירות.
מודאג | 27.04.11
20.
משכנתה
רבותי שימו לב בבקשה מה קורה במדינה שלנו היום כל אחד עם רצון או בלי רצון בבורסה שימו לב מה יש היום לאדם רגיל לעשות עם הכסף שיש בידו תגידו לי בבקשה אתם זוכרים פעם היו תכניות חיסכון לאן הם נעלמו אין פלא שכולם נוהרים לנדלן כי זה המקום היחידי שאנשים יכולים להרוויח אין פלא שאנחנו במו ידינו יצרנו בועה סליחה מפלצת שח נדלן מה קרה הבלוק שקניתי ב- 25 שח שווה היום שלוש מאות שח זה לא הגיוני מה יש לנו אינפלציה של 60 אחוז באמת עם היינו חוזרים לתוכניות חיסכון עם רבית נכונה אנשים היו חוסכים ולא משתוללים בנדלן או אפילו שמים כסף בפקמ מצחיק הה מי ישים כסף בפקמ עם רבית של 1-5 אחוז תבינו כולם אשמים וזה מתחיל מהממשלה וממשיך בבנקים ואני לא שוכח את הנגיד שהיום מנסה כביכול לעזור ללוקחיי המשכנתה רצית רבית נמוכה במשק וקיבלת נדלן בדמוי מפלצת מה עושים עכשיו
דוד | 27.04.11
16.
המדינה מתנערת מאחריות ומבצעת צעדים פאסיביים בלבד
המדינה מתנערת מאחריות ומבצעת צעדים פאסיביים בלבד. על המדינה להפסיק לשחרר קרקעות לקבלנים לאלתר. על המדינה לבנות רשות קבלית ולהוציא פרוייקטי בינוי למכרז במחירים מוזלים וידועים מראש לציבור. על המדינה לאפשר את חכירת הקרקע במקום רכישתה המלאה לשם הוזלת עלויות. עד עתה ראינו רק משחקים שוליים בריבית ללא צעדים ממשיים של מצב חירום לאומי. הכל למען בעלי ההון, בעלי הקרקע והשלטון היהיר והתלוש שקם בישראל. עוד היד נטויה ויומם של כל העושקים והגזלנים יגיע.
שכיר ישראלי פשוט | 27.04.11
11.
בואו נודה באמת.אם בעלי אנטרס נכנסים ללחץ זה אומר שהנגיד בדרך הנכונה.אומרים
שהזוגות הצעירים יפגעו.ההפך הוא הנכון.בצעד זה הנגיד שומר על הזוגות הצעירים שלא יסתבכו יתר על המידה מהחמדנות של האוצר והקבלנים.אומרים שמשפרי דיור לא יפגעו.זה נכון חלקיתכי אם משפרי דיור לא יוכלו למכור לזוגות הצעירים את דירותהם במחירים המטורפים של היום הם לא יוכלו לרכוש דירות מהקבלנים במחירים המטןרפים של היום.לגבי המשקיעים ברגע שיוכלו לקבל ריבית גבוהה יותר בבנק הם כבר לא יסתכלו יותר על הנדלן.זה כדור שלג שיפעל באותה צורה בפעל לגבי העלאות המחירים המטורפות של השנתיים האחרונות.לגבי הטיעון של מחסור 100.000 דירות זו גם שטות גמורה.לפי מה שאורים המחסור נוצר ב10 שנים האחרונות וזה אומר שב2009 כשמחריםהתחילו לנסוק היו חסרות 80000 דירות והמחירים עד אז לא עלו בטירוף.הם התחילו לנסוק כשהכסף הפך להיות זול הריבית על פקדונות היתה אפסית ולא היה כדאי להחזיק אותו בבנק.עכשיו המגמה מתהפכת וירידת המחירים תהיה יותר חריפה ממה שחושבים או לפחות באותה קיצוניות שבה הם עלו
מישהו מענף הנדלן | 27.04.11
10.
ל - 9 - אתה טועה טעות חמורה
המדינה הורידה את המיסים על הרכב, לרכבים שרמת הזיהום שלהם נמוכה - האם המחירים לצרכן של הרכבים האלו ירדו ? (תשובה : לא) המדינה הורידה את המע"מ (בשלבים) בכ 1.5 אחוז - האם המחירים ירדו (פרט למוצרים בפיקוח) ? (התשובה: לא) בתיאוריה, אתה צודק, רגע, בעצם, גם בתיאוריה אתה טועה. התיאוריה של שוק חופשי היא - כל אחד ממקסם את הרווחים שלו. אם ייתפנה כסף ע"י הפחתת מיסים, או ע"י סבסוד - המחירים לא ירדו, אלא הקבלנים יידאגו להעלות את המחיר בהתאם, ופשוט ייגרפו את ההפרש לכיסם הפרטי. כך פועל השוק. יכולת התשלום (הכסף הפנוי) היא שקובעת את המחיר.
 | 27.04.11
6.
לבנק ישראל , כגוף ציבורי, מטרה אחת! ואחת בלבד:
למקסם את ההטבות להן זוכים עובדיו. את הבונוסים, השכר, הכיבודים, וכו' אין לבנק יד ורגל במה שקורה אצלנו, הציבור. זה לא ניתוק משום שמעולם לא היה חיבור. בונוסים, שכר הטבות , עוד ועוד ועוד . נ ק ו ד ה . ועכשיו , "מדיניות בנק ישראל" בנושא הדיור שלנו קצת יותר ברורה ?
אוקטן 0 | 27.04.11
3.
בטח, סבסוד . . . כדי שהקבלנים ישלשלו את הסבסוד הזה לכיסם
הרי כל שקל שאנשים יכולים להרשות לעצמם לשלם על דירה, הקבלנים יאסםו לכיסם. אם יהיה סבסוד כלשהו, כל הסבסוד הזה יגיע ישירות לכיסי הקבלנים ע"י אי הורדה, ואפילו העלאה של מחירי הדירות. כמו שהיה כשעריית ירושלים ניסתה לעזור לסטודנטים ללמוד בירושלים - ע"י סבסוד מסויים לשכר הדירה - מה עשו בעלי הדירות בתמורה ? בדיוק !! העלו את מחירי השכירות בדיוק בסכום שאותו סבסדה העריה. ובדיוק כמו שקרה עם היצע הקרקעות - הקבלנים בנו דירות על הקרקעות שקנו במחירים מוזלים ?? ברור שלא !! הם שומרים את הקרקעות האלו, ומשחררים לאאאט,לאאאט. הצעד שעשה בנק ישראל הוא צעד ראשון. הצעד הבא שצריך להיעשות - העלאת ריבית ב 2-3 אחוז (ל 5-6 אחוז = כ1.5+ ריאלית). כשהקבלנים ייצטרכו לשלם עלויות מימון גבוהות לקרקעות שאותן הם מחזיקים תקופות ארוכות, הם יזדרזו לשחרר את הקרקעות האלו, ויתחילו לבנות בקצב מהיר.
 | 27.04.11
2.
במקרה מי שאומר את ה הוא מי שנפגע מהמהלך...
זה כמו לשאול את חברות הנפט מה דעתם על תגמולי הגז... פתאום אכפת להם מהציבור... הנגיד פעל בצורה אחראית כדי למנוע מצב דומה למה שקרה בארה"ב עם משקנתאות הסאב-פריים. כן יהיה קשה יותר לרכוש דירה, אבל זה עדיף על מצב שאנשים רוכשים דירה בצורה בלתי אחראית בלי שיש להם מאיפה לשלם את המשכנתא.
גדעון | 27.04.11
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת