46. לדעתי בעיקר מהעיקרון השביעי (פסקה אחרונה בכתבה) אייל שני עשה את שמו ומזה עושה הרבה כסף האיש פשוט גאון בשיווק של סתם מנות כמנות מיוחדות (ובהתאם מחירן), באמצעות תיאורים ציוריים ויצירתיים. להוריד בפניו את הכובע. כתבה נחמדה | 29.04.11 (ל"ת)
45. מה רע בזה מה רע בזה שמסעדה רוצה להרוויח,גם כך בענף הזה מסעדות סוגרות כל שני וחמישי שאתה מגיע למסעדה תעשה את החשבון איזה מאכל אתה אוהב אל מול כמות הכסף בארנק שלך. אף אחד לא אומר לך מה לבחור,רק אתה יודע איזה מאכל אתה אוהב ומה אתה יכול להרשות לעצמך. דרך אגב זה קורה בכל רשת קימעונאית ובכלל בכל דבר בחיים שלנו אז מה חדש בסיפור הזה? אלעד | 29.04.11 (ל"ת)
44. מעניין שלא הזכר את המשכורת של המלצרים אולי כי בעלי מסעדות לא משלמים למלצרים אבל מצפים מהם שיעבדו בניקיון ויסחבו שולחנות וכיסאות. זה שלקוח משאיר טיפ לא אומר שבעל המקום לא צריך לשלם משכורת למלצר! ל-43 | 28.04.11 (ל"ת)
42. אין לכם מושג לגבי תחום המסעדנות!!! זה שמנה שהמרכיבים שלה עולים 20 שקל נמכרת ב 100 שקל אבל איפה הוצאות החשמל? הארנונה? השכירות? הגז? משכורות לטבחים? משכורות למנהלי משמרת? החזרת השקעה על המימון לפתיחת המסעדה? הא?! לא לקחתם את כל זה בחשבון?! אחרי כל זה לבעל העסק צריך להישאר כסף בשביל עצמו! יש הרבה מסעדנים שיש להם כסף אבל סטטיסטיקה אומרת שאחרי 3 שנים מתוך 100 מסעדות שנפתחו רק 5 יעברו את 3 השנים הראשונות! אתם קולטים מזה?! | 28.04.11 (ל"ת)
39. כבר מזמן אין התאמה בין עלות המנה לבין מחירה בפועל. ברור שבעל מסעדה צריך להרוויח אבל אמור להיות גבול לפער בין עלות המנה לבין הסכום שגובים מהסועד. לא יתכן שמנה שעלות הכנתה כעשרה ש"ח, תוגש במחיר של 100 ש"ח, וזה מה שקורה בפועל. בעלי מסעדות הפכו לחמדנים יותר ויותר. הם רואים שאפשר לתמחר כל מנה במחירים מטורפים. כך גם לגבי עלויות השתיה במסעדה. בקבוק שתיה שמחירו כשלושה שקלים, נמכר ב- 18 ש"ח. הפעולה היא בשיטת 'מצליח'. כל יום מעלים עוד ועוד את המחיר. כל עוד זה מצליח העליה נמשכת. במקביל מורידים את אייכות המנה ומוזילים את עלות הכנתה (השיטות של מוצרים זולים שהוזכרו בכתבה כמו חסה, או כנפיים הן מהמפורסמות). בסופו של דבר אכילה במסעדות הופכת, כמו דברים רבים, להיות נחלתם של עשירים בלבד. כיוון שהאימרה אומרת שפראיירים לא מתים, הם רק מתחלפים, השיטה בינתיים עובדת. השאלה אם בסופו של דבר לא יתעוררו כולם ויבחינו בתרמית המטורפת. דרך אגב, לפני שנים לא רבות התופעה בארץ לא הייתה קיימת. ניתן היה לאכול ארוחה משובחת במחיר הגיוני ושפוי. החמדנות והרמאות שהתפתחה בעשורים האחרונים, משתלטת על כל התחומים. גם בעלי המסעדות רוצים לגזור קופון. | 28.04.11 (ל"ת)
35. ש ת י י ה !!! ומה עם השתייה שמוגשת במהירות שיא.... או המלצת המלצר על מנה מ ד ה י מ ה..! שמחירה אסטרונומי ! ועל הקינוחים היקרים להחריד מוטב שלא נדבר . אולם , למרות הכל ..... אני "מת" על מסעדות . זו חוויה,בילוי מהנה,משפר מצב רוח ומשביע . תיהנו.....תבלו...ושבעו אורי | 28.04.11 (ל"ת)
34. אנחנו כבר שנתיים לא ניכנסים למסעדות,בתי קפה וקניונים. גילינו שזה בזבוז אדיר,כוס קפה 12 ש'ח עלות קילוגרם קפה טחון 30 ש'ח, עלות מנה סלמון 100 ש'ח,עלות קילו סלמון טרי 60 ש'ח.כל כניסה לקניון 350 ש'ח ,אי כניסה לקניון חיסכון 5000 ש'ח לחודש ,תתחילו לחשוב נכון זה כדאי. מיכל | 28.04.11 (ל"ת)
30. המלצה לבעלי מסעדות ושפים אני משוגעת קולינרי מבשלת הרבה מכל הסוגים בהרבה חומרים לקוחה ותיקה של ספייס ביהוד אני משתמשת רק בחומץ יין לטיבול סלטים ולאחרונה גיליתי חומץ בירה שאיכותו לדעתי עולה על חומץ יין . חומץ בירה הלל. אווה | 28.04.11 (ל"ת)
25. חארטבונה מסעדות לא מוכרות מנות שלא משתלם למכור אז מה הבעיה השם נועד לתת תחושה ומי שרוצה יקנה ויש לי שאלה לעורך : איך זה ש46 מליון איש מגדילים בשקלים מידי יום במקדונלד ? ממתי השקל הוא המטבע האמרקאי או ממתי בישראל קונים כל כך הרבה מק ביום המבקר | 28.04.11 (ל"ת)
22. הרווח הגדול נעוץ בגביית דמי האבטחה. גובים מהסועד ולמאבטח משלמים 17ש"ח לשעה הסועד צריך לשלם אבטחה ישירות למאבטח.כמו טיפ | 28.04.11 (ל"ת)
21. אל תשכחו את מגש הקינוחים שדוחפים לכם לפרצוף ובסוף גובים על כל קינוח מחיר מופרך איש | 28.04.11 (ל"ת)
19. ל7 גם הפלאפל בארץ נהיה יקר בצורה מטורפת. כל פלאפלייה קטנה לקוחת לך 25 שקל על מנה פלאפל. ל7 | 28.04.11 (ל"ת)
18. המלצר מתאר את הקינוחים שלא מופיעים בתפריט את המחירו הגבוה של הקינוח מגלים רק שמקבלים את החשבון,מרמה וביזיון.. פיצוחי שווארמה | 28.04.11 (ל"ת)
15. כשכבר יוצאים למסעדה אני תמיד מזמין (תלוי במסעדה) סטייק, סטייק עוף שווארמה בצד תמיד סלט ולפעמים חומוס-בשר, ולפעמים לפעמים אורז או ציפס.... בז נודד דיגיטלי | 28.04.11 (ל"ת)
12. מחכה לסקר על מסגרות משקפיים-שם הכסף הגדול מסגרת שעולה לבעל העסק 10 ש"ח נמכרת ב-300 כספי | 28.04.11 (ל"ת)
10. סטייקים לא רווחי? כל המודל המתואר הוא דפוק. עדיף למסעדה למכור סטייק שעלותו 30 שקל ב-120 שקלים, מאשר המבורגר או חזה עוף ב-60 שקלים. המסעדנים מתמחרים מנות לפי אחוזי רווח גולמי וזו טעות. המגיב הקולינארי | 28.04.11 (ל"ת)
6. נשמע כמו מודל BGC אטרקטיביות שוק מול מיצוב תחרותי - סימני שאלה, כוכבים פרות חולבות וכלבים. ניצה ברקוביץ' | 27.04.11 (ל"ת)
5. הטריק בישראל הוא לגבות 15 ש"ח על כוס שתייה של 200 מ"ל שעולה למסעדה פחות משקל אחד או לגבות על שמירה גם כשאין בכלל שומר | 27.04.11 (ל"ת)
3. ומה עם העלות לקופירייטר שהציע לקרוא למנה "מקרוני וגבינה של אמא" ? והכי חשוב זה שהלקוח יהנה מהאוכל ולא ירגיש מרומה גם לאחר שעזב את המסעדה. לקוח שלא נהנה או שמרגיש מרומה, לא יחזור למסעדה וימליץ גם למקורביו להתרחק ממנה. זאת האמת הפשוטה: אוכל טוב, הנאה, פלצנות שאינה מוגזמת מדי בנוסח אייל שני ומחיר סביר. ב.ק. | 27.04.11 (ל"ת)
1. גנביים בני גנביים,גנבו לי את הכרם מדיי שנה בשנה בקבוקי המשקה נעשים קטנים יותר ויותר,ומחירם עולה ועולה. לא להכנס למסעדות שלא מוגש בקבוקי משקה של ליטר וחצי, | 27.04.11 (ל"ת)
למה מנת העוף מוקפת בעיגול? כל מה שרציתם לדעת על סודות התפריט והרווח
46 תגובות לכתיבת תגובה