אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

ההצטיינות של הסטודנטים לווטרינריה עולה להם ביוקר

15 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

15.
והחשוב שכחו!
ראשית כל אני חייב לציין שהשנה הקלינית הייתה אחת החוויות הזכורות לי לטובה מכל הלימודים והייתי נשוי + שני ילדים קטנים ועבדתי בנוסף בשתי עבודות. אין ספק שבית הספר הוא אחד הטובים לפחות באזור הזה של הגלובוס וללמוד בחו"ל הרבה יותר יקר. אך חברה: מי שלא התחיל עוד שלא יעשה שטויות!!!!! אין כמעט עבודה!!!(אני עובד, לא כל כך במקצוע, מרוויח הרבה ואין לי תחרות כך שאין לי אינטרס למנוע מאחרים ללמוד) אני מבין שהדחף בא מהבטן אך תפעילו קצת את הראש ובחרו במקצוע אחר (רפואת בני אדם למשל, בארץ זה אותו הדבר הרי ישראלים הם עוד סוג של חיה)
בוגר בית הספר (הרבה שנים) | 16.05.11
14.
תשובה למגיבה מתגובה 13
אני לומדת בוורשה שבפולין. אנחנו המחזור הראשון הלומדים באנגלית באוניברסיטה הזו. בתשובתי אלייך אעביר מידע שאנשים מסויימים עלולים לחלוק עליה, אך זה מה שהניסיון שלי לימד אותי. אם את רוצה ללמוד במקום בו רמת הלימודים הן התיאורטיים והן המעשיים גבוהה, תכווני את עצמך למערב אירופה. כמובן, תיאלצי לרכוש את השפה המקומית. המקומות עליהם שמעתי דברים חיוביים בלבד הם באיטליה, בלגיה, אנגליה (מאוד יקר) והולנד. אם את מתעקשת ללמוד באנגלית, כנראה שתיאלצי להסתפק במזרח ומרכז אירופה. אם ימליצו לך על רומניה הונגריה בולגריה יוגוסלביה רוסיה בלרוסיה ליטא ולטביה - תסרבי מיד. חלקם זולים יותר מסופ"ש בכינרת, אבל אלה לא מקומות שבונים וטרינרים אמינים ו/או מקומות ידידותיים ליהודים/ישראלים (אני יודעת שזה נשמע נדוש...). כמובן, שאין לי מידע 100% מדויק. רק דיעות, הערות וחוויות מאינדיבידואלים. בהצלחה לך!!
סטודנטית לוטרינריה מחו"ל | 15.05.11
12.
קינאה קלה
כמובן שאלה מאיתנו הנאלצים ללמוד בחו"ל מקנאים מעט בסטודנטים בארץ. ליבי עם הסטודנטים השחוקים, אך הייתי רוצה להיכנס לנעליהם. למרות רמת הלימודים התיאורטיים הגבוהה באוניברסיטה שלי, שעות הפרקטיקה לוקים בחסר. אני מרגישה שעם סיום הלימודים אהיה מרחק אסטרונומי מלהיות וטרינרית. עם סיום הלימודים אאלץ לעבוד כסטז'יונרית לפחות שנתיים רק בכדי לרכוש את הידע שהסטודנטים בארץ סופגים במהלך הלימודים עצמם. כואב לי כי חצי הכוס של עמיתי מישראל כה עוקצת, אך הייתי מחליפה איתם בן רגע.
סטודנטית לוטרינריה בחו"ל | 11.05.11
11.
הכשרה מצויינת אינה פותרת מצדק ומהגינות
לכל אותם בוגרים שטוענים לזכות ההכשרה המצויינת שניתנת לנו במהלך שנה ד,' אני רוצה רק לומר כי זה לא נושא הדיון. אף אחד לא מתווכח על טיב ואיכות ההכשרה. הדיון נעשה על הגדרת חוקים וגבולות להכשרה שיהיו הוגנים כלפי הסטודנטים. אני בטוחה שאפשר לקיים הכשרה לא פחות טובה לסטודנטים בשנה ד' גם מבלי לנצל אותם ככוח עבודה זול ( חינם ). לא נראה לי שסטודנטים לרפואה יוצאים רופאים פחות טובים משום שלא ניצלו אותם במהלך השנים הקליניות. אם יהיה פה נסיון להשוות את השנה הקלינית שלנו לשנת הסטז' של הרופאים ההומניים, יש לציין כי על שנת הסטז' רופאים צעירים מקבלים תשלום משכורת ואינם משלמים שכר לימוד. מעבר לכך, לטעון כי כל הרופאים בבית החולים עברו את זה קודם, צר לי עליהם אבל זה לא הצדקה להמשך הניצול שנעשה. לא כל מה שנעשה בעבר במשך שנים רבות ראוי להמשיכו מפאת המסורת. לדוגמא: שריפת נשים על המוקד בכיכר העיר רק משום שהן "מכשפות".
סטודנטית לוטרינריה | 09.05.11
10.
כולנו היינו שם, ההכשרה מצויינת
יש למציין שכל הרופאים ואנשי הסגל בבית החולים "היו שם" כולם. כולל כל התורנויות. חיי הוטרינר, גם לאחר הלימודים כוללים שעות לא שגרתיות, מקרי חירום, לילות וסופי שבוע. בנוסף, התייחסות לכלבים כולל ניקוי כלובים והוצאה לטיולים נכללת בהכשרה, כי יש משמעות לאיכות חיי בעל החיים, דבר שלסטודנטים בשנה הקלינית יש נטיה "לשכוח" כי הם כבר "מעבר לזה..." .. הסטודנטים היקרים שכחו לציין שגם אנשי הצוות ה"קלגסים" עובדים מסביב לשעון, סופי שבוע, חגים ושעות נוספות ללא קבלת תשלום עבור שעות נוספות כשלרובם יש משפחות וילדים. ההכשרה שהסטודנטים מקבלים היא מהטובות בעולם, באוניברסיטאות הטובות (והיקרות) בארצות הברית תנאי העבודה דומים ואף קשים יותר. סטודנטים מאוניברסיטאות באירופה שאינם מקבלים הכשרה דומה לוקים בחסר בידע קליני - דבר שהסטודנטים בבית החולים יודעים היטב.
רופאה מבית החולים | 08.05.11
7.
אז ככה
בתור אחד שליווה מקרוב אדם אשר את הלימודים הוטרינרים אני יכול להגיד שמעבר לבעייתיות של להעביד אנשים 25 שעות ברצף הבעיה היא שהם אמורים לטפל בחיים של בני משפחה (כן כן ישנם משפחות שהכלב לא נופל בחשיבותו משל כל חבר אחר במשפחה...) וכמובן אח"כ לעלות על ההגה רק כדי להגיע הביתה ל 6 שעות שבתוכן יש לדחוס מקלחת אוכל ושינה... הכל טוב ויפה וניתן לבצע את הנ"ל פעם פעמיים אבל בואו ותנסו לעמוד בכך שבוע שלם. אני לא יודע מה איתכם אבל אני לא הייתי רוצה שאדם אשר ישן במצטבר 15 שעות בשבוע שלם יטפל לי בכלב, לא מכיוון שאדם זה אינו מבין או יודע מה הוא אמור לעשות אלא בגלל הסיבה הפשוטה כי עייפות גורמת לאדם לעשות טעויות, וזה לא בדיוק המצב שהייתי רוצה שיבצעו בו טעות... מעבר לכך אני לא חושב שעצם היותם סטודנטים נותן לבית החולים בבית דגן את הכוח להעביד את הסטודנטים גם בחגים ושבתות. בואו נחשוב על זה הם עובדים בבית החולים, עובדה לכך היא שללא הסטודנטים לא היה מספיק כוח אדם במשמרות שם, אך אינם מקבלים ולו שקל אחד על כך!!! אנשים נלחמים על הגדלת משכורת המינימום במשק אך הסטודנטים הנ"ל משתכרים בגירעון של 12,000 ש"ח בשנה הזו שבה הם עובדים קשה יותר מהרופאים בבית החולים. בקיצור(אחרי שכתבתי מעט...) הגיע הזמן לשחרר את הסטודנטים לוטרינריה מעבדות לחירות!!! או לחילופין שישלמו להם על השנה הנ"ל כסף עבור משמרות שמתבצעות מעבר לשעות רגילות ובטח ובטח בחגים ושבתות. (כמובן גם לילות...)
אריאל | 06.05.11
4.
כמה בכי
השנה הרביעית הינה שנה חוויתית, מלמדת ומכינה לחיים כרופא. נכון לא תמיד קל אך גם ממש לא קשה. ההתנסות שווה את כל המאמץ ושכר הלימוד, תשאלו את כל יוצאי איטליה ומזרח אירופה. השוו את רמת הידע של בוגרי בית הספר לוטרינריה בארץ למקומות המובילים בעולם ותראו שאיננו נופלים מהם. כאחד שביקר בכמה מוסדות נחשבים בעולם הרגשתי כאחד הסטודנטים והותרתי רושם חיובי מאוד. תפסיקו לבכות, תנסו להנות, רוב הסטודנטים נהנה מהשנה הקלינית ובכל מחזור יש כמה בכיינים. אתם עוד תבכו כהשנה תיגמר... עלו והצליחו והכי חשוב תדאגו לחיות...
בוגר טרי | 05.05.11
3.
14 שעות??? יותר לכיוון 27 שעות
מצחיק שמציינים בכתבה משמרות של 14 שעות ללא תשלום. מי שישאל את הסטודנטים בשנת הסטז' יגלה שהם עושים משמרות של 24 שעות באופן קבוע (ללא שינה כמובן) שבמקרים רבים ממשיכות ל27 שעות ויותר. ואז, אם עושים להם טובה, "משחררים" אותם לישון. וחשוב לציין שאנחנו מדברים על סטודנטים אשר משלמים שכר לימוד מלא עבור "התענוג". אז כן, בית הספר מלמד אותם להיות וטרינרים טובים, חלקם אפילו יהיו מצויינים, אבל הדרך היא בוודאי לא הדרך הנכונה. סטודנט עייף לא לומד ועושה טעויות, בחלק מהמקרים זה מגיע על חשבון בעלי החיים או הסטודנטים עצמם (ויעידו אלו שעשו תאונות בדרכם הביתה לאחר משמרת ארוכה במיוחד - ההנהלה מודעת למקרים אלו).
רונן | 05.05.11
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת