אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

אני, רובוטריק

27 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

26.
עדיף שהיו לומדים איך להשתמש בגוף האנושי כיצד לעלות את הIQ או איך לזרז תהליכי מחשבה
למה לשלב רובוטיקה בגוף במקום זה עדיף פשוט ליצור מחדש את הרגל טבעית של האדם בעזרת תאי גזע. בכל מקרה העתיד הולך להיות מסובך ובעייתי מאוד לדעתי אני חושב בעוד 100 שנים יהיו שלוש מגמות של אנשי על אחת הטבעונים - הם ילמדו איך לנצל את המוח טוב יותר ואת הגוף בכלל על ידי הנדסה גנטית . המגמה השניה היא של טכנולוגים שישתילו בגוף עוד ועוד טכנולוגיה עד שלא יכולו להנות כמעט מהנאות החיים המוכרים לנו ולא יהיו אנושים כמעט כלל. המגמה השלישית היא כאלו שיהנו מכל העולמות ופשוט ישלבו בין שני המגמות האלו . בסופו של דבר האדם המוכר לנו כיום יהיה דבר נדיר.
איש המאתיים | 07.05.11
25.
בשנות ה80 קורצוויל הבטיח ממשק דיבור למכונות "תוך שנתיים"-וזה לא קרה עד היום
ואני לא מתכוון לצורה הפרימיטיבית שזה קורה בה היום- מספר מוגבל של מילים, חזרות וטעויות. ממשק דיבור אמיתי אפילו לא באופק. וזה הרבה יותר פשוט ממה שחולמים כאן. ותיקון אחד- לא יקראו לכם מחשבות, כי אין מרכז חשיבה במוח שאפשר להתחבר אליו. במקרה הטוב תהיה יכולת התחברות לפריפריה של החישנים.
איציקידנה | 07.05.11
20.
לראות את התפתחות העתיד זה לא כל כך קשה. האתגר האמיתי הוא לראות את ההווה.
הלא כל ההתעסקות עם ה"מה יהיה בעתיד" היא מנגנון ההדחקה הכי מתוחכם שיצר האדם. הבעיה עם העתיד היא שאתה אף פעם לא יכול להגיע אליו..... עוד עשרים שנה, תפתח את כלכליסט ותראה בדיוק את אותה כתבה מנסה לחזות את העתיד.
בועז | 07.05.11
15.
למה לא לעשות את כל זה באופן טבעי?
שהרי זה בדיוק מה שחוכמת הקבלה מלמדת.. באופן מעשי ופרקטי... מה זו בדיוק ההשגה הרוחנית שמגיעים אליה קבוצות מקובלים מאז ומעולם? (מא קבוצתו של אברהם אבינו, דרך משה והעם שהוציא ממצרים, רבי עקיבא ו24,000 תלמידיו, עד הרשב"י ועוד תשע מהמקובלים שישבו איתו במערה וכתבו את הזוהר בשלב ההשגה הרוחנית). זה בדיוק זה. בול. אפילו טוב יותר מזה, שכן החיבור לפי הקבלה מתבצע מעל האגו. בטכנולוגיה שפה מתארים האגו עדיין בתמונה, וזה רע... אין מה לחפש את החיבור הזה בין מוחות ותודעות בטכנולוגיה באופן מלאכותי. הכל טבעי וקיים כבר עכשיו. רק צריך ללמוד קבלה בדרך הנכונה ולבקש.. בהצלחה kab.co.il
אבירם מעיין | 07.05.11
13.
סינגולריות
הטכנולוגיה לא מתקדמת כל כך מהר כמו שרוצים לחשוב. היישומים מתקדמים, כוח המחשוב מוכפל, וצבירת אנרגיה 5x ב-10 שנים, אם אני זוכר טוב, אבל יש כמה נקודות חשובות שהנביאים שוכחים: ב-20 השנים האחרונות לא חלה שום פריצת דרך בתחום הכי חשוב: אינטלגנציה מלאכותית. אלגוריתמים לזיהוי תבניות השתפרו, בעיקר בגלל הסתמכות על סטטיסטיקה והאפשרות לסרוק יותר מידע, אבל הבנה, אין. כל ילד יכול להבדיל בין כלב לחתול ולזהות פרצוף מתוך אלפי אנשים. מחשב רחוק מזה, וכוח המחשוב שנדרש כדי לעשות זאת בזמן הגיוני, לא קיים. דבר שני, כל טכנולוגיה חייבת מודל כלכלי ורצון של אנשים לאמץ אותה, וזה גם אין בהרבה מהנושאים החמים של סינגולריות. דבר שלישי, ל-3/4 עולם לא יהיה מספיק מים ואנרגיה, וגם בתחומים האלו לא חלה פריצת דרך כבר זמן רב. ממשלות כבר משקיעות בכך יותר מאשר בשליטה במחשבות, וזה רק יחריף.
סינגולר | 06.05.11
10.
נקודת הסינגולריות האמיתית תהייה כאשר הטכנולוגיה תייתר את הגוף.
מצד אחד תודעה בלי גוף ובלי החסרים הגופניים ומצד שני חיי אלמוות ללא התרבות במובן הקלאסי. איך זה יקרה? ככל שאנשים שישתמשו יותר בטכנולוגיות של ממשק מכונה אדם כך בשלב מסויים ובצורה בלתי נמנעת יתחילו להיוולד בני אנוש שהם "הכנה למכונה" ובצעד הסופי רק מוח נטו. אין ולא יהיה צורך בגוף. כאשר כבר עכשיו משלבים מכונות בגוף האדם ועורכים מניפולציות על הגוף האדם שיתאים למכונות מהר מאוד יופיעו המוטציות הללו בבני האדם בגנים ואז התחרות תחל: למה לשמוע רק תדרים "רגילים" למה לא להרחיב את טווח התדרים של הראיה והשמיעה ושל הכוח והמחשבה ועוד פרמטרים? וכך מהר מאוד האדם "החדש" שירגיש את עצמו נעלה על האדם קדמון (אני ואתה) ולא יחשוב פראנויה כלפי השילוב עם הטכנולוגיה אלא זה יהיה בשבילו פולקלור ותו לאו, האדם הזה ירוץ קדימה וישארו מובלעות של אנשים מהסוג הישן. ואם תגיעה מלחמה או עימות בלתי נמנעת די ברור איזה צד ינצח. ואלו שחושבים שכל אלו מעשיות ובדיות ואלו שחושבים שמכונית מעופפת היא לא מציאות - אלו אנשים ישנים קלאסיים שלעולם לא יבינו. המכונית המעופפת היא עובדה ומסיבות כאלה או אחרות הן לא עוברות לייצור המוני. אין בעיה טכנולוגית לייצר ויש לא מעט אבי טיפוס של מכוניות מעופפות וגם של כאלו ששטות בים. קצב התקדמות הטכנולוגיה הוא קצב מסחרר וברגע שנגיע לתחום המעריכי, אין ולא יהיה בידו של אף אדם לעצור את הסחף. לאן זה מוביל? בנקודת זמן מסויימת תתרחש הקטסטרופה או הנס תלוי בנקודת ההשקפה: הגוף מיותר ומסורבל ומחזיק את התודעה במוח בצורה מגושמת ולא יעילה בעליל. לגוף יש צרכים שמכבידים על התודעה ומשנים אותה ומשתמשים במשאבי נפש לא מעטים על מנת לספק את הצרכים הללו. תארו לכם מוח מבריק שלא רודף אחרי בחורות ואחרי אוכל או צריך לטרוח להישרדותו העצמית על ידי השגת אוכל קלאסי. האוכל היחיד שהתודעה תאלץ להשיג הוא אנרגיה ואספקה של מקום בטוח לתודעה "לרוץ". ופה מגיעים לנקודת ההתחלה או אולי הסוף: ישנה תאוריה ישנה שאומרת שהיקום כולו הוא בצורה של מוח. כל מה שסביבנו מתרחש בתוך המוח ובתוך התובנה הגדולה הזו. לא אלוקים ולא שום דבר בעל השגחה אישית עלינו אלא סתם תודעה אחת גדולה. ואפשר גם לכיוון ההפוך: עולם אפל שמחזיק ומשעבד גופות של בעלי חיים ושמפיק אנרגיה על מנת לספק את הצרכים המפלצתיים של תודעת ענק שכזו. הלכתי להתאשפז (-: שבת שלום
בריין ג'וב | 06.05.11
9.
בעייתי...
לדוגמה, אני ואישתי בערב אינטימי, אני מחפש במחשבה משפטים רומנטים, בטעות נכנסתי לאיזה אתר מלא פופאפים צועקים לי בראש, "נבחרת להיות הזוכה ב300000 שקל ביוני", אני מנסה לסגור את אותו לא מצליח למה יש עומס על המערכת אישתי אומרת לי אתה לא מרוכז, מנסה להתרכז המחשבות מפרשות את זה בטעות ונפתחים לי מלא אתרי פורנו, אישתי מתחברת לי למוח רואה מלא פורנו מתעצבנת אנחנו רבים, אני חייב לעשות ריסטרט למוח, פתאום אני מבין שאני לא יודע איפה הכפתור שמכבה את הכל... סנריו טיפוסי, בטוח יהיה עליו מערכון בארץ נהדרת עונה 1024. תכלס מגניב מאוד.
גיא | 06.05.11
8.
מעניין? כן, שימושי? לא בטוח
לא בדיה ולא נעליים, העניין היחיד שכל "חוזי העתידות" מהעיתונים למינהם לא מבינים הוא שעל מנת שטכנולוגיה מסוימת תכנס לשימוש, הציבור צריך לרצות להשתמש בה, (אנחנו עוד לא חיים במשטר ש"מכריח" אותנו לעשות דברים...אנחנו בדרך לשם...אבל עדיין לא...) וגם אם נראה לכם שכל הדברים שהוכנסו לשימוש בשנים האחרונות הם "טרנדים" והוכנסו מתוך עיקרון העדר, אתם די טועים...הצורך היה ממשי ולא מומצא ומי ששולט בשוק שולט כיוון שהמוצר שלו הכי מתאים, נוח וקל לשימוש המוני ולא כי עבר "פמפום פירסומי" (היו רבים שהקדימו את פייסבוק למשל, אך אף אחד מהאתרים הללו לא תפס את חשיבותו וגודלו, כי הממשק שלהם היה פחות ידידותי, ופייסבוק קודם היה אתר גדול ומלא במשתמשים ורק אח"כ עבר "פימפום פירסומי", צר לי לספר לכם, אבל אם אתם מאלו שנרשמו רק לאחר ששמעתם עליו בתקשורת, כנראה שהצטרפתם כבר הרבה לאחר שהאתר היה גדול...והצורך החברתי קיים שנים רבות, הוא רק תורגם גם לסביבה וירטואלית ולא רק למפגשי פנים אל פנים כפי שהיה נהוג בעולם הפרי-דיגיטאלי. מחשבי הטאבלט או הסמארטפונים למינהם ענו על הצורך של חיבור למדיה ולעולם הוירטואלי - ומשם לעבודה, חברים, משפחה וכו' על הדרך (on the go)...כיוון שטכנולוגית השבבים והרכיבים הנוספים השתפרה כמו גם טכנולוגיית החיבור לאינטרנט מהיר ממכשירים אלו ונתנה לייצר מכשירים קטנים יותר שניתנים לנשיאה בקלות ולשימוש נייד וכן הלאה) אך, האם יש צורך והאם כל אחד רוצה חיבור ישיר המחשב לחייו בכל זמן נתון? לא בטוח, ימים יגידו איזו מידת זמינות תקשורתית נצטרך על מנת לחיות בעתיד, אך גם אם הזמינות תאלץ לעלות, לא בטוח שזה יתבצע תוך חיבור ממושך לרשתות ממוחשבות, בני האדם תמיד רצו "אפשרות ניתוק" ופרטיות בשלב מסוים (בגלל זה אגב, למרות שיש כיום אפשרות להשאיר את הסקייפ לדוגמא פתוח 24 שעות, כמעט איש מאיתנו לא עושה זאת, בגלל זה בפייסבוק אתה מחליט ובוחר במה ועד כמה לשתף את העולם או את חבריך ומשפחתך במעשיך...) ואפילו במערה שהאדם הקדמון חי ביחד עם השבט/משפחה שלו, הוא כנראה מצא דרך לבלות גם זמן לבד...
הנבואה | 06.05.11
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת