אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

"בנק ישראל נותן לרוכשי הדירות אגרוף שישאיר להם צלקת"

46 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

46.
חג'ג' ראינו מה נתת לנו בגוש הגדול בצפון תל אביב מכרת לנו קרקע
ליחידת דיור שלכאורה היינו אמורים לגור בהם כבר לפני שנה .אבל אתה את שלך לקחת עם עוד שני פנטהאוז ברווח והלכת להחתים אחרים.היום רוב הקונים מצטערים על השתתפות בקבוצת הרכישה! אז שכולם ידעו על כל פרויקט משוווק הרווח היזמי הוא בין שניים לשלושה דירות או פנטהאוז תלוי בעונה(המיקום)ובטיב השכנה(הפריירים) ועל מה? על מכירת קרקעות לבניה על הנייר ללא הבטחה וללא אישורי בניה
ר. קונה מאוכזב | 16.05.11
43.
זהו את הבועה - מול עיניכם כבר מזמן
הנחמה היחידה שאני יכול להציע - כל בועה מתפוצצת בסופה וכך גם יהיה בישראל. חבל שבינתיים מאות אלפי אזרחים טובים אוכלים אותה כאן. התרגלנו שכך העניינם - כל העת מהלכים עלינו אימים עם חיזבולה, אחמדיניג'ד, חמאס, אש"פ, נכבה ועוד ובשל כך ניתן לדפוק אותנו עם 60% מס על דלק, ממשלה מנופחת שלא עושה לטובתנו כלל, מיסוי גבוה ומחירים בשמיים על כל המוצרים. בכל מדינה אחרת השלטון הרקוב הזה היה הולך לכל הרוחות מזמן - גם בדמוקרטיות. בישראל כנראה שנידונו לחיי נצח עם ראש ממשלה פוזאי שלא מוליך אותנו לשום מקום טוב. חבל - אך אלו העובדות - הציבור פה כנוע ו מ פ ח ד!! הפתרון היחיד שאני יכול להציע לנו הוא להפסיק להצביע על פי מצע של שטחים ומי יחלק את ירושליים וכו' ולהצביע למפלגות שעל דגלן חרוטה ראשית כל טובת האזרח ותיקון מצבם של השכיר הממוצע. בשנים האחרונות המעמד הבינוני נדחק הצידה ומצבו קרוב יותר לעוני כיום מאשר למעמד ביניים בריא. תודה מיוחדת לנתניהו בייחוד - אז בבחירות הבאות תעזבו את המתנחלים וירושליים והגולן וחשבו על עצמכם, ילדיכם וכו ועל הצורך לתקן עיוות כלכלי שנעשה על חשבונכם!
מזהה את הבועה מזמן | 15.05.11
41.
המפתח אצל הממשלה
כמו ברוני הנפט של אופ"ק שמוכרים את מרכולת השחורה במשורה על מנת לווסת את המחירים, כך גם המדינה המשחררת קרקעות לאט ובמחיר גבוה וכך גם הקבלנים שבונים "בקצב שלהם" מתוך מטרה למקסם את הרווח על כל מ"ר. מאחר שאין אף אחד שמונע זאת מהם, הם יעשו זאת כל שיתאפשר להם ואף לא מסתירים זאת (חלקם מציינים זאת בראיונות). המפתח נמצא אצל הממשלה, היא שולטת בקצב שחרור הקרקעות ובמחירם, ברצונה היא יכולה להוציא מכרזים בשיטת "מחיר למשתכן", ברצונה היא יכולה להטיל סנקציות כבדות על קבלנים שמעכבים פרויקטים (לדוגמא - 10% מס רכוש על הקרקע לכל שנה עיכוב, שלילת הזיכיון על הקרקע תוך אי החזרת אחוז מהסכום ששולם וכו'). אבל הממשלה לא רוצה שהמחירים ירדו, הם רוצים שהמחירים ימשיכו לטפס בקצב איטי וישארו גבוהים, גבוהים וכך גם הכנסותיהם וכן היציבות (היותר ויותר וירטואלית) של המשק הישראלי. בעלי הדירות בישראל מרוצים על הגג שהם רואים איך הם מתעשרים על הנייר ועדיין כמות חסרי הדיור המתוסכלים קטנה מכדי להשפיע על תוצאות הבחירות. על ידי וויסות הקרקעות במדינה, הממשלה יכולה לכאורה לדאוג לכך שגם אם מחירי הנדל"ן לא יטוסו, הם לפחות ימשיכו בטיפוס הדרגתי. אבל - רק לכאורה, משום שכמובן ששוק הנדל"ן יכול ליפול שלא ברצונה של הממשלה - כחלק מההאטה כללית במשק, חדלות פרעון של חלק מנוטלי משכנתאות ופליטת כמות גדולה של דירות שיוביל למפולת שגם תוציא לשוק רבבות דירות של משקיעים שגם הם ברובם ממנופים מאוד - מדובר בתסריט אימים שתוצאותיו יהיו גרועות ככל שהממשלה תתמיד בישיבתה על הגדר.
אזרח | 15.05.11
40.
לממשלה ולנגיד מצפה עוד דרך ארוכה לייצוב מחירי המקרקעין
עו"ד צחי חג'ג' הזכיר רק חלק מהפתרון למיתון מחירי הנדל"ן בארץ. אך לממשלה ולנגיד יש עדיין דרך ארוכה ליישם רפורמה כמו שצריך. העלאת הריבית תפגע בעיקר בזוגות הצעירים ובזכאים ולא תביא לירידה במחירי המקרקעין, אנו עדים לכך בחודש האחרון. רבים מרוכשי הדירות יושבים אמנם על הגדר, אך הזמן פועל לרעתם. ירידה מבוקרת במחירי המקרקעין לרבות במחירי הקרקעות הזמינות לבניה יכולה להתרחש רק בצעדים אקטיביים של קברניטי המדינה, קרי ראה"מ, שר האוצר, שר השיכון ונגיד בנק ישראל. מדינת ישראל ככלל הנה מקום קטן וללא מלאי גדול או עצום של עתודות קרקע, כאשר מרכז הארץ מהווה את אזור עיקר התעסוקה לרוב תושבי המדינה. לכן אזורי הביקוש במרכז מאד יקרים ביחס למצב הרצוי המתבקש ע"י הרוכשים. כל אחד מאיתנו אזרחי ותושבי מדינת ישראל משווע לדירה משלו וללא משכנתא. פתרון של שכירות הנו פתרון משני שאינו רצוי ע"י הכלל ורוב הזוגות הנשואים רוכשים את דירת חלומותיהם מהר ככל שניתן. להם עדיף לשלם לבנק על דירה משלהם ולא לבעלי נכס ממון היורד לטמיון מבחינתם, וזה נכון. המדינה סופחת אליה מיסוי רב מעסקאות המקרקעין ואינה יכולה לוותר על חלק זה מתקציבה, אחרת גירעון בתקציב יקפיא את המדינה כולה והמדינה לא תתפקד. מאותה הסיבה עלו מחירי הדלק (פרט לשינוי מחירו בעולם) ומס הבלו על הדלק חצה כבר את רף 135% שהנו מטורף לחלוטין אך המציאות העובדתית. כל עוד לא ימצא תחליף למיסוי המקרקעין כחלק מתקציבה של המדינה והממשלה, לא ירדו המחירים כפי שאחדים מהמבקרים צופים פה וכל נבואותיכם הינן לשווא. גם מנכלי"ם במשק תומכים בדבריי כי רק שינוי במדיניות הממשלה בנושא הגדלת היצע יח"ד לזוגות צעירים הוא הפתרון להרגעת מחירי הדירות בארץ. עוד גורסים אותם גורמים כי העלאת הריבית הנה צעד לא ראוי כלכלית לטווח הארוך, פוגע בזוגות הצעירים , טעות חמורה של הנגיד והנו הרגעה זמנית בלבד. קרי העלאת הריבית במשק אינה הפתרון הראוי והחכם, אשר יביא אותנו אל המטרה! הפתרון הוא שינוי מדיניות הממשלה, שחרור קרקעות בהוזלה ניכרת במקום בו אפשר, מבלי להפסיד ממון רב, כי גם על קרקעות אלה הממשלה מרוויחה את תקציבה. שחרור החסמים בועדות התכנון הגדלת היצע הדירות לרבות בפריפריה לרבות לזוגות צעירים וזכאים. החדשות החמות בנושא מיום שישי האחרון הן, שמפלגת ש"ס כבר מאיימת במשבר קואליציוני, אם לא יוקצו יח"ד זולות בפריפריה. ונקווה כי יחידות הדיור יוקצו לא רק לתומכי ש"ס, אלא לאזרחי המדינה כולם. כמו כן יש להגדיל את מכסת העובדים בענף הבנייה וליישם את חוק מס רכוש שבוטל בשנת 2000. יישום חוק מס רכוש ישחרר קרקעות זמינות לבניה, יגרום להיצע רב יותר וימתן את מחירן.
ענב.א | 15.05.11
39.
אגרוף לפנים
לקיבוצים דאג המערך למושבים דאג אריק שרון לחרדים דאגו שרי הפנים בכל הממשלות הערבים הם אחלה דואגים לעצמם הלוואי עלינו העשירים דאגו לעצמם אבל ישנם כאלה שבשנות השבעים והלאה התיישבו בערים ועכשיו אלו ילדיהם הם אלו שאינם מסוגלים לרכוש דירה בשלב זה עוד אחוז בריבית ואותם אלה שעשו את הטעות וקנו גם יקרסו לצערנו מעניין מי יבוא לעזרתם ואלו הם שבאמת יקבלו אגרוף לפנים, ולא אתה מר עו״ד חגג שכבר עשית את הקופה שלך
אגרוף לפנים | 14.05.11
38.
ל-14 רוצה פירוט ושקיפות לעלויות, בבקשה-
בניה 4000 31% 4500 15% אגרות 600 5% 600 2% תכנון 200 2% 200 1% שווק 700 5% 1000 3% קרקע 5000 38% 18000 60% רווח 2000 15% 5000 17% מימון 500 4% 700 2% 13000 30000 הסכומים בש"ח מתיחסים לעלות למ"ר בנוי וטווח העלויות באזור המרכז. קח בחשבון שבסך העלויות יש מרכיב מס של כ-55% שכלול בסך הסכום.(כולל: מס רכישה, מס השבחה, מס שבח, מיסי קניה, מס על עובדים זרים, ביטוח לאומי וכמובן 16% מע"מ)
עלויות | 15.05.11
36.
8 באחריות של מי?14 אתה הזוי
כי אין שום בועה,למרות שאנשים מנסים לשכנע את עצמם שיש,ביקוש גבוה מההיצע מחיר גבוה. 14 אתה חושב שסוחר שמוכר לך סחורה צריך לספר לך כמה הוא שילם עליה? תמשיך לחלום,ככה לא מנהלים מסחר. תקנו את מה שאתם יכולים להרשות לעצמכם,,לא יותר לא פחות,המחירים בישראל יקרים לא רק בדירות,קשה לראות את זה משתנה מקצה לקצה בינתים.יכול להיות שבאוסטרליה יותר קל לחיות, יכול מאוד להיות.
יוסי | 14.05.11
35.
פינוי -בינוי, הקבלן יודע מה הוא מקבל, הדיירים נותנים את הנכס ונשארים בחסדי השמאי.
קיבלתי הצעה לפינוי בינוי, הקבלן אמר אתה תחתום, אנחנו נביא שמאי והוא יחליט מה מגיע לך, איזו מין עסקה זו בה אתה נותן דבר מוחשי וברור, ולא יודע מה אתה מקבל. סטנלי פישר מנסה לעשות את מה שהוא יכול בכלים שיש לו, הבעיה היא שהממשלה יושבת מהצד ולא תומכת, אם הממשלה היתה דואגת לסבסד לכל זוג צעיר את המשכנתא לדירה היחידה שלהם, לזוג צעיר אפשרי וכדאי יהיה לקנות דירה ואילו הםפקולנטים ימכרו את הדירות כי לא יהיה ביקוש להשכרה וכך ניתן לשבור את המעגל, דירות ללא זכאים יתייקרו מאד והזכאים יהנו מעזרה ממשלתית, הבעיה היא שזו ממשלת הפרטה לטובת הטייקונים ולא לטובת האזרחים הקטנים, הפראיירים שעושים צבא ומשרתים במילואים.
תמים | 14.05.11
34.
להביא לכאן קבלנים מחו"ל
אני בטוח שקבלנים קוריאנים וסינים יעשו את העבודה לא פחות טוב מהקומבינטורים ישראלים ופועליהם הערבים! כשעבדתי ב-YES ראיתי את האיכות עבודה של הקבלנים הישראלים: לא עובדים לפי תקנים (חוטי חשמל בצבע זהה וכו'), סלילות צנרת באלכסון מבמקום במאונך (מעל השקעים) , במקום צנרת (עבור כבלים) לכל האורך, זורקים כבל חשוף ורק בקצוות שמים צנרת (למראית עין בלבד). קירות מתפרקים, צבע מדולל, אריכי קרמיקה נופלים אחרי שנתיים ועוד... אני בטוח שקבלן סיני עדיף בכמה רמות על פני קבלן ישראלי\ערבי - גם יותר זול וגם איכותי יותר. בנוסף, אני חושב שלא הקבלנים צריכים לעשות טובה ו"ליזום" אלא המדינה צריכה ליזום ולחפש קונטרקטורים לביצוע העבודה.
 | 14.05.11
31.
הקבלנים כלום לא מעניין אותם
ברור שפישר דפק אותם, מצידם למכור כמה שיותר דירות בכמה שיותר כסף,מעניין אותם אם הקונים יקרסו אחר כך כי לא יהיה להם כסף להחזיר את המשכנתא? מעניין להם את הישבן,מצידם שכולם יפשטו רגל העיקר שהם לא יתקעו עם אדמות שקנו ביוקר וצריכים למכור בזול במצב של ירידת מחירים,הגורם האחרון שניתן לתת בו אמון אלה הם הק'בלנים,חוסר אמינות משווע,פשוט תאוות בצע שלא יודעת גבול. הם מצד אחד והבנקים מצד שני, כולם חוגגים על האזרחים,איזה מדינה זו.לא יאומן.
יוסי | 14.05.11
30.
נראה כי קבוצת חג'ג בפאניקה
הקבלנים מתחילים להילחץ תאמינו לי היחיד שאין לו איטנרס זה לנגיד כל הקבלנים מספרים סיפורים שהציבור יפגע ובלה בלה בלה הגיע הזמן לעשות הפסקה לחגיגת הקבלנים שמרוויחים מיליונים על גבם של החברה הצעירים במידה ואין בישראל כוח קנייה אזי הנגיד ישנה את כללי המשחק
רועי | 14.05.11
29.
השנוי הכי נכון יבוא מהתרת עסקאות קומבינציה- כמו פעם
פעם זה היה פשוט (לפני 20 שנה) לאזרח הקטן יש מגרש לקבלן קטן יש את המקצוע והיחע אז מגיעים להסכם, בונים ומתחלקים בתוצר. כמה פשוט- כל בעל נכס וכל קבלן קטן יכלו להיות יזמים. היתרון הגדול- דילוג על מערכת המימון והמסוי במקור. התופעה פרחה, בעיקר במרכזי הערים על חלקות ריקות או חלקות שעליהם בניה מעטה יחסית לזכויות. הבעיה היתצה שהאוצר לטש עניים למסוי במקור, והיזמים הגדולים או הבנקים הממנים הרגישו מיותרים.. באו חכמנו ומיסו את העסק במקור והרסו את התופעה. עכשיו לא האזרח הקטן ולא הקבלן הקטן יכולים להיות ישמים- הענף מהפך לענף של יזמי על ומימונים בנקאיים. העלויות טופלות וכולם נהנים ...
האוצר והטיקונים מתנגדים | 14.05.11
27.
צודק בהחלט, חוסר התיאום בין רשויות הממשלה פוגע ברוכשי הדירות.
אף קבלן לא יקבל מימון לפרוייקט אם לא יעמוד ביעד מכירות ראשוני שהוגדר. אז מה שהנגיד בעצם עושה זה 2 דברים : 1 פוגע ברוכשי הדירות שנטלו ויטלו משכנתא (האחרונים נפגעו יותר) 2 מפחית התחלות בניה חדשות. שורה תחתונה צעדים שלא מתואמים עם כלל הגורמים הממשלתים רק מחמירים את המצב וחבל.
שמאי מקרקעין | 14.05.11
25.
אכן פינוי בינוי זה חשוב
צריך רוב של 68 אחוז לדעתי ... כמו כן חשוב לעשות חוק שכולם מקבלים אותו דבר ...!!!.לא יתכן שבגלל ששכן מתנגד. ינסו לרצות אותו ויתנו לו יותר.....או שכולם אותו דבר או שאף אחד לא יקבל כלום. שיבין אדון חגג שפישר מסתכל קדימה עוד 5 שנים.....ומנסה להגן על כול המשק. שהמחירים ירדו למקום הגיוני .בנקים ואנשים שלקחו משכנתאות יפלו כמו זבובים מסוממים
אזרח | 14.05.11
24.
אתה חצוף - יענו אפשר יהיה לפנות מי שלא מסכים לפינוי בינוי ולפסוק לו כמה שמתחשק לשמאי
כאילו אנו לא חיים במדינה עם חוק כבוד האדם וחירותו.... יענו - לגזול רכוש של אנשים לזרוק להם כמה לירות ולתת לך מתנה.... צריך לשלול את הרשיונות לכל הקבלנים התחמנים והרעים האלו. לחייב כל קבלן להשלים פרויקט תוך X שנים. אבל - צודק שקצב האישורים לחלוטין לא לעניין.
יותנן | 14.05.11
22.
מר חג'ג' - אינני מקבל את עמדתך מהסיבה הבאה:
משכנתאות נועדו לתת לאנשים הזדמנות לשפר את חייהם, לא לדרדר אותם. הכפייתיות העדרית לנדל"ן הפכה לסיכון לאומי (בניגוד לסיכון האישי שפעם היא היוותה). אינני רוצה להכנס לדיון כלכלי בטוקבק קצר ומקוצר; אולם אני כן רוצה להעלות סוגיה תיאורטית: א. במידה ואין בועה - הרי שחוקי השוק החופשי אמורים להמשיך ולהשפיע, כך שמכירות הנדל"ן לא אמורות להיפגע. קבוצת השחקנים ש'יוצאת' מהמשחק היא קבוצה בעלת הון עצמי נמוך ואפשרויות קניה מוגבלות מלכתחילה. ב. במידה ויש בועה - הרי שעליך להודות על הצעדים שננקטים. צעדים אלו אמורים למנוע ממך ומיזמים אחרים ליפול לתוך התהום שפוערת קבוצת השחקנים הלא-יציבה.
בועז א.ה. | 14.05.11
14.
"שמאי חיצוני יחליט מראש מה כל אחד מקבל בפרויקט" ????!!!!!!!!
מריח כמו מתכון לקומבינות מכאן ועד הודעה חדשה, על חשבון הדייר כמובן. מי אתה שתקבע\תשנה\תזיז\תחליט מיסטר חגג? מזל שזה נאמר רק בגדר "חג'ג' סבור כי אחד הפתרונות...". חושב שזה מעניין את הדייר - ה"מחסור בדיור"?? ברור שלא, זו לא בעיה שלו הרי הוא כבר "דייר", תשאל את משפחתך\מקורבייך, למרות שמבחינתך, היזם\קבלן זה הדבר הכי נחמד שיכול לקרות. אמרת איזה דבר חכם או שניים בתחילת הכתבה, אבל בסוף ליכלכת. להוציא דייר מהבית בכח, איזה ראש..
תל אביבי | 14.05.11
1.
למה רק 50 אחוז??? למה לא 10 אחוזים?
בכלל אולי לא צריך הסכמת דיירים כדי לבנות. הקבלן הנכבד מר חג'ג' בינתיים ראינו מה עשיתם במגדלי הצעירים. לא נראה לי שיש לך מה לתת עצות. פרופ' פישר ודר' שטייניץ הם אנשים משכילים ומובילים בתחומם- תן להם לעשות את עבודתם בשקט. תודה.
צעיר עצבני | 14.05.11
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת