אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

כלכלה במשבר

10 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

10.
שום כלכלן, מעולם לא צפה משבר כלכלי. שום כלכלן מעולם לא פתר משבר
בעיות כלכליות נפתרות ע"י השלטונות עם קבוצות לחץ. כלכלן רק משקיף מהצד, מלביש נוסחאות ורץ להרצות. כמו רופא המתימר לרפא כאשר בפועל הגוף מרפא את עצמו והרופא רק מבצע ניסויים בבע"ח ורץ להרצות... כמו שהרופאים מעולם לא התגברו על מחלת הסרטן משום שהם, הרופאים עצמם הינם גורם מרכזי בגרימת והפצת המחלה, כך כלכלנים מעולם לא פתרו משבר כלכלי כי הם עצמם, בהיותם עובדים מיותרים הנהנים מתקציבים ממשלתיים באוניברסיטאות ומשרדי ממשלה, הינם גורמים מרכזיים למשברים כלכליים. רוצים מהפיכה כלכלית? בטלו את המקצוע והסירו את הקתדרה הזו מהאקדמיה. רוצים לפתור את בעיית הסרטן? העיפו את הרופאים והתחילו לאכול מזון לבני אדם במקום לינוק את חלב הפרה שנועד לעגל ולאכול את הביצה שנועדה לאפרוח. הסירו את האלכוהול, קפה, סיגריות, סוכר וקמח לבן מהשולחן שרפו את התרופות (לא אמרתי לשרוף את הרופאים בצוותא עם הכלכלנים !!!) שחררו את הפרות והתרנגלוות, הוציאו את הקופים והחזירים מהמעבדות וכולנו נעבור את גיל ה 120 ללא מחלות.
סוציאליסט | 03.02.13
6.
ל-2 - שטויות! הבעיה היא מחסור בסגל
אני למדתי כלכלה בעברית במחזור שהחל ב- 2004 ואלה ממש לא תנאי הקבלה. וחוץ מזה - אם יש כמות מוגבלת של מקומות אז ברור שיקחו את הסטודנטים עם הנתונים הגבוהים ביותר. וזה נכון לגבי כל תחום לימודים וכל מוסד אקדמי. הבעיה היא שאין מספיק מקום בכיתות ובעיקר אין מספיק מרצים וחוקרים בעלי שם בארץ ולכן לא ניתן להרחיב את החוגים הקיימים באונברסיטאות ולאפשר לימודים לקהל רחב יותר.
בוגרת כלכלה באונ' העברית | 19.05.11
5.
רק ששכחתם עוד דבר חשוב: שכר הלימוד
התקציב של כל הפקולטה -450 אלף דולר - הוא עלות שכר מרצה אמריקאי. זה נכון. התןצאה היא ששכר הלימוד באוניברסיטאות בארהב עומד על עשרות אלפי דולרים בשנה. כלומר החינוך האקדמי בארהב הוא מעולה אך בלתי נגיש בעליל. זה דומה למערכת הבריאות האמריקאית שמעסיקה רופאים מעולים אך בלתי נגישים: עלות יום אשפוז בארהב היא יותר מ5000 דולר. גם שכר מופקע למרצים הוא לא דבר נטול בעיות.
אחד | 18.05.11
2.
שורש הבעיה טמון בכלל בהיצע הלימודים ובתנאי הקבלה
מה שקורה בשני העשורים האחרונים הוא שכיום החוג לכלכלה באוניברסיטאות מיועד לגאוני הדור בגרות 100-110 פסיכומטרי 680 ומעלה ואז כולם הולכים למכללות משלמים יותר וכך מפסידות האוניברסיטאות אחוז הולך וגדל של סטודנטים.מן הראוי להגדיל את קיבולת הסטודנטים באונ' להוריד את תנאי הקבלה לשפויים כמו בעולם ואז יגדל מס' הסטודנטים יגדלו הכנסות ההאונ' מכל הבחינות אולי גם תקציבים יגדלו ויוכלו לשלם לסגל מה דעתכם? [יכולת התמודדות בשוק תחרותי ...זה מה שלימדו אותנו לא?]
אחד העם | 18.05.11
1.
זה לא עניין של משכורת, מדענים מסתפקים במועט. זה עניין
של תקנים. פשוט אין למדען מקום עבודה בארץ. במקרה הטוב אם הוא ממש מצליח ומקושר, הוא ימצא איזה תקן בבאר שבע או במכללת תל-חי, יקבל 12,000ש"ח לחודש, ויצטרך להתחנן לכל מכשיר שהוא צריך למעבדה. בהרווארד וMIT מחכים לו עם מעבדה מוכנה, תקציב של מליונים חופשי, ומשכורת חודשית של 12,000 - רק בדולרים. אז למה אנשים מתפלאים? תכפילו את התקנים בכל האונ' בארץ ותראו איך הם מתמלאים תוך שנתיים.
סטודנט | 18.05.11
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת