אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

בית ספר לאקזיטים: תוכנית הלימודים שמקימה חברות סטארט-אפ

37 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

37.
הבינתוחומי הוא מועדון בתשלום
פשוט אנשים שיש להם מספיק כסף נפגשים ויכולים לקדם את הרעיונות שלהם. שזה סבבה אגב חצי מהחברות שצוינו זה לא סטארטאפ. זה כולה רעיון שיווקי ותכנות אינטרנט. אף אחד לא המציא אלגוריתמים, חומרה או קידם את האנושות. כולה מצאו דרך למכור לאנשים יותר מוצרים, בדרך אחרת. לא המציאו מוצר. המציאו בסטה יותר יפה. זה כמו לקרוא לרמי לוי סטארטפיסט. זה לא מוריד מההישגים, אבל בחיאת. בוגר טכניון מתכנן חומרה שמקדמת את כל עולם המחשוב. סטודנט למתמטיקה מהעברית מפתח אלגוריתמים למערכות בינה מלאכותית. אלו עושים לך אתר קופונים ונחשבים סטארט אפ. עושים כסף. לא יותר מתוחכם מקבלן ערס עם 8 שנות לימוד שמוכר דירה ועושה כסף. תירגעו. תהנו מהכסף כמו יהודים טובים.
יזם בדם | 08.09.11
36.
חוסר פרגון
מצחיק לראות את התגובות צרות העיניים של אנשים כאן.. לידיעתכם בבינתחומי 1 מתוך 5 הוא בעל מלגה כזו או אחרת כולל מגלות סוציו-אקונומיות. כשאני לא יודע משהו אני שותק.. ממליץ לכם אותו דבר. השתיקה יפה לחכמים. אל תפגינו את חוסר הידע שלכם בפומבי בצורה בוטה כל כך
גיא | 01.06.11
31.
יזמים למרות זל
הרעיון של תוכנית זל הוא מדהים, אבל הביצוע לוקה בחסר. מתוך ה20 שיש כל שנה, יש בדרך כלל אחד שהוא יזם, ועוד 19 ששם בגלל שזה נשמע מעניין וזאת תוכנית אקסקלוסיבית ומגניבה עם טיסה לחו"ל ופגישה עם וורן באפט. היזמים שעשו אקזיטים ברשימה נכנסו לתוכנית יזמים ויצאו ממנה יזמים, כאשר רוב היזמים שהגישו מועמדות לא התקבלו בגלל ש"אין להם מה ללמוד". אם יתבדקו את הסטטיסטיקה של יזמים שהגישו מועמדות ולא התקבלו תראו הרבה יותר הצלחות. חבל שלוקחים את הכסף של סם זל ומבזבזים אותו ככה. עם זאת, כל הכבוד לאחים גורה ושאר הבוגרים שהצליחו!
בוגר הבינתחומי | 26.05.11
29.
וואו - איזה מתפלצנים מגיבים פה
אחד מבקר את הסטודנטים בלי שהוא מכיר אותם , אחד רוצה שיהיו פריצות דרך אקדמיות כי החיים האמיתיים לא חשובים מספיק , אחד חושב שאנשים עשירים עושים עם הכסף שלהם דברים חסרי ערך (שאנשים כמוהו קונים) ושיזמים שעושים כסף הם חסרי ערכים?....מה זה התגובות האלו.....שאני אקים מיזם לפרגון??
בוגרת ZELL | 25.05.11
25.
מתי נשמע על תפוקה אקדמית שיוצאת מהבינתחומי?
כל הכתבות (הרבות) על המקום הזה מספרות תמיד על פרוייקטים בקהילה, החיים הטובים של הסטודנטים וכמה שהמקום הוא בעצם עממי ולא רק לבני עשירים. למה אין כתבות על העשיה המחקרית והאקדמית? זו בעצם המטרה של מוסד אקדמי, כל שאר הפעילויות אמורות להיות קישוט. קצת בילבלו שם את הסדר.
 | 25.05.11
22.
לא מתרשם - תנו לכל הסטודנטים מנטור שילווה וידריך אותם ותראו מה הסטטיסטיקה...
יש אלפי יזמים עם רעיונות מבריקים בישראל - מה שחסר זה מימון וליווי של מנטורים (שגם מביאים קשרים וחשיפה) תנו מימון וליווי חופשי לכל קבוצת 3-4 סטודנטים, ותראו שהסטטיסטיקה הזו לא מיוחדת בכלל. לא צריך להיות טייס ולא מיליונר , סתם צריך עזרה.
מהנדס ויזם | 25.05.11
21.
קשה שלא להתרשם שבכל זאת יש כאן סוג של אפליה
מקריאת הכתבה אי אפשר להתעלם מהעובדה שהמרצים במסלול מקושרים וסביר להניח שגם התלמידים והוריהם שמגיעים מרקע חזק ואליטיסטי עם גישה להון לצורך השקעה בסטארט-אפ של בנם/ביתם . אני לא מכיר אוניברסיטה שמציעה לסטודנטים שלה במדעי המחשב או בהנדסה שירות כזה. אתה נלחם על מקומך בתעשיה עם סיום התואר או ממשיך לתארים מתקדמים. אז כן, הגורם האליטיסטי כאן דומיננטי מאוד. אני באופן אישי פחות מעריך עסקים שנוצרים רק לצורך עשיית רווחים ומייצרים מוצרים פשוטים ,שאפשר בקלות לחיות בלעדיהם.
אייל | 25.05.11
17.
בין תחומי זה מצוין, ואני מפריפריה משכבת אוכלוסיה חלשה מאוד ולא למדתי בבין תחומי!
כל הזמן מדברים על כור היתוך, שוויון, צמצום פערים.... אסור, אסור לעשות את זה. מה לעשות, כאשר אנו נולדים - יש לכל אחד מרכם גנטי שמלווה אותנו עד סוף החיים. אלה שזכו לשכל, חייבים להשתמש בו, אין שום סיבה שאלה שזכו בתחונות אחרות, אך לא שכל יעקבו אותם (אני לא אומר להזניח אותם, להיפך, לעזור אף יותר, אבל חס וחלילה לא על חשבון ה"חכחמים"). איני יכול לתאר את גודל ההכזבה שלי מלימודים בביה"ס תיכון רגיל (אומנם כתה ריאלית) עם כל האנשים שמה לעשות קצת (וחלקם לא קצת) פחות מוכשרים. אגב רובם סיימו עם ציוני בגרות גבוהים בהרבה, מבלי להבין יותר. חייבים לפתוח פערים, לפתוח כמה שיותר. שכל מי שיכול להמריא - יוכל לעשות את זה! מצטיינים - שילמדו בחינם! זה העתיד שלנו! זו התקוה שתביא הצלחה ופרנסה גם שאר השכבות. מי שטוען שזה רק לאליטה - אני לא מסכים. כל מיני מכללות פרטיות שלא דורשות יותר מדי "קבלות", אלה רק 25-30 אלף ש"ח בשנה דוגמת מכללת נ***יה ומעבירים אנשים כמעט בכוח. אני לא מכיר אף אדם מוכשר (אגב אני דוגמה חיה לכך) שהיה עני, רצה ללמוד אך לא יכל לעשות את זה איפה שהוא רצה רק בגלל מחסור בקשרים או כסף. אין דבר כזה. אין דבר העומד בפני הרצון! אגב, אל תטעו, הדרך של אדם אני היא לא דרך קלה יותר, אבל היא גם אינה בלטי אפשרית. יש מספיק מלגות, ממלגות משרד החינוך, דרך קרנות, עמותות לחיילים או לדתיים, לקבקזים ולאטיופים, לעולים ולצברים, דרך מלגות של מוסדות לימוד, דרך מלגות למצטיינים, כאלה שלא רק ממנות את שכר הלימוד, אלה גם מסבסדות חיים צנועים. כל הדלתות פתוחות לכולם, תריך רק להתאמץ.
ג'ין | 25.05.11
14.
ל-1
תבין, יש הבדל ענק בין חברה בחיתוליה שלוקחת רעיון ומגשימה אותו לצורת מוצר או שירות, וחברה ייצרנית גדולה. המנהלים של שתי חברות האלו הם אנשים שונים לחלוטין, עם אופי שונה, עם חזון שונה, עם אחריות שונה. אותו אדם לרוב לא יכול גם להיות יזם טוב וגם מנהל טוב של חברה גדולה. אז או שמשתנים והופכים לאנשים שונים מהותית מיזמים למנהלים או מוכרים את החברה וממשיכים לעשות את מה שיודעים לעשות.
אלי | 25.05.11
10.
סטודנטים מהפריפריה
במרכז הבינתחומי לומדים יותר סטודנטים מהפריפריה ויותר סטודנטים אתיופים מכמעט כל אוניברסיטה אחרת בארץ. תבדקו את העובדות ואחר כך "תלכלכו" על רייכמן. אחד המוסדות היותר ציוניים ותורמים למדינה. נכון, יש אליטות גם, מי אמר שזה רע? התמהל במקום נכון ועובד.
מיה | 25.05.11
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת