אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

"מעמד הביניים פסימי? בצדק"

110 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

108.
האמת ? זה מאוד פשוט
הקפיטליזם בגרסתו הנוכחית מקטב את האוכלוסיה , וזה בגלל שברמה מערכתית יש יותר תהליכים לכיוון פולריזציה , ואין תהליכים המספקים איזון. תחשבו על זה כמו 2 מיכלים , אם יש צינור המפמפם מים רק לכיוון אחד , בסוף אחד יהיה מלא והשני ריק. צריך לייצר תהליכים שממחזרים את ההון והתעסוקה - מיסים , מכסים והגנות נוספות הוצאו מהמשוואה לטובת בעלי ההון והגלובליזציה , אבל אם לא נתעשת ונמצא תחליפים הרי שמדינות המערב יעברו תהליכי הרס קשים ויתפוררו.
ירון | 16.06.11
104.
כשלבני רצה לחתונה של תשובה וביבי מארח אותו אצלו בבית מה הפלא?
ממתי לבני וביבי חברים של תשובה? מבי"ס? מהצבא? מהלימודים? התשובה ברורה , מהאינטרסים על חשבון מעמד הביניים. ככה זה כשראש ממשלה בישראל ניסה לטרפד את שישנסקי(למזלנו פישר סינדל אותו, כן לא נשכח את זה למרות כל הספינים בעתיד) וכראש האופוזיציה בהתבטאות היחידה בעניין רוצה לרכך את המסקנות (לא יאמן אבל גם את זה לא נשכח למרות כל הספינים)... וכנשיא המדינה (הקונצנזוס אלק) מנסה לקדם תעסוקה של ערבים וחרדים( על חשבון מי אנחנו יודעים) ...נמאס כבר איך זה שאין מפלגה שחורטת על דיגלה זכות בחירה רק ליוצאי צבא ושירות לאומי
טייקונים ופריירים מצביעים ביבי ולבני | 11.06.11
102.
המיזם להתחדשות עירונית- קהילתית כל השאר המצאה
לא יעלה על הדעת לקשר בין עמי אירופה ועמי אמריקה וכל השאר אל העם היושב בציון, אין עם בעולם שאוחז בקרקע עם חותמת של אלוקים, תחום המקרקעין בארץ הינו בגדר גזילה ופעילות ארגונית אנטי חברתית כלפי בני הארץ, מחירי הקרקע בלתי פרופורציונליים. מעמד הביניים אשם בכל מה שקורה איתו כי הוא מתיימר להיות מעמד איכותי מלומד וקובע, אשר אינו יודע לעשות שימוש בכלים שהדמוקרטיה מעניקה זאת הלקאה עצמית , מי שקובע את הדרישה הם הצרכנים נקודה, ובארץ מעמד הביניים כה דפוק שאין סקטור כזה מקופח ודווקא הסקטור האיכותי והעיליתיסטי , מאיר שטרית ועוד מספר בודדים שיכים למחנה הליברלי הדמוקרטי הטהור ואכן המיזם מייצר מענה ברמה מקומית לכל פרט ופרט לכן הוא מסוכל עלינו לקום ולעשות כי העת שבה ברמת גן 35% בלבד שהם קבוצות הפוליטיקה הצביעו בבחירות. כל שאר 65% אחוזי חרדה ולא הצביעו ולא השתתפו בחיגוגות הדמוקרטייה כביכול לכן זאת שורש הבעיה ניצחון מגמות אי השיתוף, אנחנו במיזם מגדירים מגמות של שיתוף מלא ונכון חומר למחשבה מה קורה לנו למה אנחנו מקבלים דרך שלטונית זו?
יגאל אלוש | 11.06.11
101.
מזמן אמרתי שאחד הגורמים העיקריים לבעיות כלכליות זה המונופול של התאגידים הגדולים.
חברת מקורות, אגד, בזק חשמל חברות הדלק הגדולות וכל אלה ששומרים לעצמם להתעסק בתחום ולא לאפשר לעוד חברות להכנס לסקטור. אפילו לא לחפרים שמנסים למצוא תעסוקה לעצמם כדי להתקיים בכבוד. עוד גורם הוא הרווח המטורף שיש היום לבעלי הבנקים והחברות הממשלתיות. לא צריך להיות מומחה לכלכלה בעל תארים וכל החרטה הזה כדי לראות איך בעלי הבנקים מרוויחים הון כל חודש!! והכל מכספי הציבור. למה מכספי הציבור ? כי העמלות מטורפות פר הלוואה או פר משכנתה. גם זה כל כך ברור שמעלים את מחירי הדירות כדי שהמשכנתא תעלה כך הריבית והעמלה גם יעלו, בעלי הבנקים ירוויחו מכך, בעלי הדירות/ חברות הבניה ירוויחו גם מכך ומי שישא בנטל זה מעמד הביניים בסופו של דבר. עד שמעמד הביניים לא יצא לרחובות, או שיגרור אחריו חרם צרכנים - זה לא יפתר.
רונין | 11.06.11
98.
הכל מתחיל בכלכלה-שטויות שהומצאו ע"י חמדנים ואו משועממים
בלי יצור אין רווחים אך בכלכלה יש את הבורסה שהיא מכון הימורים יש את המעבירים סחורות וכסף אשר לא באמת מיצרים אלה חושבים איך להרויח עוד ממה שהם קנו. אז מה נשאר מהמערב וישראל פרזיטים שלומדים שום דבר בכל מיני מכללות הכסף אשר יביאו לסופם הכלכלי כאשר המדינות המיצרות כמו סין יהפכו למעמות כסף(כלכלה בשפה שלכם).
יניב | 11.06.11
97.
הקפיטלזם, כמו כל תיאוריה אחרת, יפה על הנייר אך לא עומד במבחן המציאות!
כמו הסוציאליזם, הקומוניזם ויתר התיאוריות האחרות, גם כאן הכוונות היו טובות. הבעיה, התיאוריות מתעלמות ממשתנה אחד מכריע - הטבע האנושי וייצר האדם הרע מנעוריו. הן שוכחות את השחקנים במשחק הזה - בני אדם, ובעיקר בני אדם המחזיקים בכמות גדולה של הון. רציונאליות - על בסיסה הופרחה התיאוריה הקפיטליסטית - היא עוד מילה יפה של מעבדות וסקרים, אך בפועל ידוע לכל מאן דהו, שהאדם אינו רציונאלי לחלוטין ואינו ניתן לחיזוי, מדידה או הסתמכות (רואים את זה אצלנו, למשל, כמעט בכל מערכת בחירות). הבעיה המהותית בקפיטליזם (שאך טבעי היה שיהפוך לחזירי) הוא שבמקום להפוך ריכוזיות שלטונית (שאין ספק שהביאה עמה חוליים רבים) לשוק חופשי ותחרותי, הפכה הריכוזית השלטונית לריכוזיות חבורה מצומצמת של טייקונים. העניין הוא שלא רק שהמצב לא השתפר, אלא שהוא החמיר. ביג טיים. ובמה דברים אמורים, השלטון נגוע במידה כזו או אחרת של שחיתות שלטונית, אף לכל הפחות הוא כפוף לביקורת ציבורית, הוא כפוף לחוקים, תקנות ונהלים והחשוב מכל, הוא מבוקר באמצעות גורם מקצועי, חיצוני ובלתי תלוי. לעומת זאת, הטייקונים השולטים בכלכלה בארצית והעולמית, אינם, הלכה למעשה, כפופים לדבר. מה שמניע אותם הוא כוח וכסף וכמיהה בלתי מרוסנת לעוד כוח ולעוד כסף, גם במחיר שעבודם ואומללותם של רוב חלקי הציבור האחרים. אני חסיד גדול של ההיסטוריה. בסופו של דבר, יובל הציבור לנקודת העל חזור. לנקודה שממנה אין מה להפסיד יותר, ואז יתרחש שוב שינוי סדרי בראשית. הדבר יכול לללבוש כסות של מלחמות, מרידות, הפיכות ושאר מרעין בישין. הטייקונים אולי ינגנו בכינור עד הרגע האחרון, אבל בסוף, האש תאחז גם בהם!
פסיכולוג בגרוש | 11.06.11
94.
אני תוהה אם הוא באמת מאמין למה שהוא אומר, כנראה שלא
אפשר לשקר לחלק מהאנשים כל הזמן, אפשר לשקר לכל האנשים חלק מהזמן, אבל אי-אפשר לשקר לכל האנשים כל הזמן. והתשובה בגוף השאלה - "ספנס מפרסם תחת קורת הגג של "המועצה לקשרי חוץ", אחד ממוקדי הכוח הבולטים של האליטה האמריקאית" יש פה מגמה מכוונת, ה"בעיות" לכאורה שאין להן פיתרון מוכוונות מלמעלה ע"י אנשים שיודעים טוב מאוד מה הם עושים ולאן הם רוצים לקחת את העולם בכלל, ואת מעמד הביניים בפרט. הגיע הזמן להתעורר - לאף אחד - כולל מר ספנס היקר, לא באמת אכפת ממעמד הביניים
ג'ורג' אורוול | 11.06.11
92.
הבעיה היא לא השיטה הקפיטליסטית אלא טבע האדם החזירי
לא הקפיטליזם הוא חזירי אלא בני האדם. כשלמנהל או בעל חברה כלשהי יש למשל עסק יצרני והוא מצליח לתחזק שורת רווח נאה בסוף כל שנה, תוך כדי שהוא מספק משרות מקומיות, זה פשוט לא מספיק לו. התאווה האישית שלו או של בעלי המניות שלו גורמת לו לעשות כל מה שניתן בכדי למקסם את הרווח ויהיה המחיר אשר יהיה, ואז הוא מתחיל לנייד מפעלים ומשרות למזרחו של הכפר הגלובלי, שם כוח העבודה זול, זמן, ממושמע ומוכן לעבוד בתת-תנאים.
אלון | 11.06.11
91.
DAF16
נהניתי מהמאמר. תודה למר אורי פסובצקי. ישראל במיוחד, היא מדינה שבה החל לפעול DAF16, בטרם עת. DAF16 הוא גן חשוב מאד, שמומחי גנטיקה רבים, רוצים לרתום להפיכתו למכרה זהב. DAF16 הוא גן מתוחכם שקיים בכל יצור חי. הוא נקרא גן המוות. באחת הגרסאות של שמו. אחרים רואים בו גן החיים. בגמר הזמן שהוקצב לאותו יצור, מתחיל DAF16 לגרום להפסקת התפקוד של מערכות חיוניות ואי חידוש תאים בגוף היצור, עד למותו. DAF16 הצית את דמיונם של מיליארדרים ואוליגרכים, שעודדו גנטיקאים מומחים, בעיקר בעלי פרסים וצלש"ים בתחום הגנטיקה לעבוד במעבדה שתנסה לפתח את סרום החיים, ותאפשר לאדם אם לא לחיות לנצח, אז לפחות לדחות את ההזדקנות במאה שנה. הם אפילו ניסו לפתות גנטיקאים שחיים בשולי החברה ונרדפים על ידי ההוצל"פ הכי טובה בעום כולו. ניטרול ה DAF16 מצריך ידעעצום וסבלנות על. כי ה"אבולוציה" דאגה לתחכום על בהפעלת הגן. ניטרולו מעורר גיבוי וגנים אחרים משתלטים על התחום. נסיון להאיט את פעולת הגן, גורם לו להשתקם במהירות על ידי הופעת תכונות של DAF16 בגנים אחרים. בינתיים, הצלחנו להאריך חיי זנים מסוימים של תולעים ולתקופה קצרה בלבד. מי שעסק בנושאים גנטיים, חושש להגיד, שהסיכוי שאבולוציה מעורבת בנושא, דומה לסיכוי, שמטוס קרב חדיש, יצמח על קקטוס במדבר מוהבי. זה היה גן החיים ? יש לנו גם את גן הדעת... נושא שמעסיק אותנו עדיין, הוא ממי קיבלנואת 49 הגנים בסדרת HAR. האם אלהגנים מהאבא האורנג אוטנג או מהאמא החוליה החסרה ? כמובן שלא קיבלנו את הגנים האלה מאף אחד כי אין אותם אלא רק לאדם. גם לנאנדרטאלים לא היו הגנים האלה. כנראה שהגנים האלה בלעדיים לקרו מניון. לא אאריך. מדינה איננה יצור חי ואין לה גנים פגומים. אבל אולי כן ? העובדה שכל הישויות המדיניות של העם היהודי אופיינו על ידי שחיתות וחורבן, מעידה לכאורה, שהעם הזה, לא למד לנהל מדינה משלו ואולי חסר לו גן כמו HAR7 ואחרים, שיאפשרו לו ללמוד ולנקוט בדרך הנכונה ? ההרס של הכלכלה והחברה בישראל, יגבה מאותנו מחיר יקר. ולא במאה הבאה. אגב, גנטיקאים רבים חושבים שמחלק מבני האדם, נשלל הגן המאפשר להם להקשיב, להבין ולהעמיק חשוב. בעתיד אולי אזכיר כמה גנים מענינים נוספים. אני מקווה שאין מי שחושב שה DNA התפתח במרק גנטי בממלתה של האבולוציה ירום הודה.
קוטדור | 11.06.11
89.
מה שיציל את מעמד הביניים והאנושות זו כלכלה באמת חופשית והדדית
וכלכלה כזאת מתפתחת כל הזמן ואפילו מאיצה מתחת לראדאר של מומחי האקדמיה ושל מי שנחשבים בטעות לאנשי עסקים כיום זאת כלכלה המבוססת על יצירתיות ויושרה ולכן לא יכולה לשרוד את ליקוקי התחת ההדדיים שהם בעצם התשתית למה שנחשב כקפיטליזם ואפשר לראות את סימניה בדעיכה הדרגתית של הסרסורים כגורמים מתווכים שנשענים על מחסור מדומה ומתפרנסים ממצוקות ועוולת שהם עצמם יוצרים גורמים כמו חברות מדיה ומשרדי עורכי דין ופרסום ושאר טפילים שמתפרנסים על יצירתיות של אחרים יעלמו עם הזמן כשיותר ויותר אנשים יוותרו על שירותיהם המפוקפקים ויעברו ליחסים ישירים של אחד לאחד היוצר עצמו מול הלקוח שגם הוא יוצר בעצמו ולכן יש להם פלטפורמה משותפת שהרשת היא רק התחלה של ניסוחה שיוויון אמיתי זה שיוויון בין אנשים יצירתיים שזה אנשים שאוהבים ואפילו חייבים ליצור ולכן יותר מכסף מה שמעניין אותם זה יחסי אנוש הכלכלה שרומסת את המעמד הבינוני זה לא קפיטליזם אלא זו מתון של פיאודליות שמרכזת כח בידי אנשים שמעדיפים כחנות על פני יחד אנושי בכלל שאין להם שום מושג ורגש ויכולת יצירתית אמיתית כמו שכבר נכתב כאן למומחים בעיני עצמם אין שום יכולת לשקלל את המצאות העתיד כי היצירתיות האנושית האמיתית היא בדיוק מה שנעלם וחסר במה שנחשב בטעות לאקדמיה
משה | 11.06.11
88.
בחברת תוכנה בינלאומית שבה אני עובד מחליפים אותנו בסינים
בתהליך הזה אנחנו כורים לעצמנו בור, שכן שלא כבעבר בו העבירו, נניח, את כל ה-QA להודו או לסין ואכלו קש כי הם פשוט פישלו כשכל האופרציה עברה לידיהם, הפעם הסינים כבר משולבים בתוך הצוותים הישראלים, ולצורך ההצלחה של פרוייקטים והעמידה בלוחות זמנים מטורפים, אנחנו דואגים להכניס אותם לעניינים, אנחנו משפרים את היכולות שלהם, אנחנו דואגים לסלקציה שלהם שבסופה רק המהדסים הטובים ביותר מביניהם שורדים (ומספרם הוא בלתי נדלה), מלמדים אותם את שיטות העבודה, משלבים אותם חברתית בצוותים, מנהלים אותם ליעילות מירבית, מספקים להם את משאבי המיחשוב, ומה קיבלנו? בקבוצת הפיתוח שלי כ 30% מהעובדים בתוך הצוותים הישראלים הם סינים שעובדים ב-REMOTE מסין. והם מעולים, הם חרוצים, הם יעילים, הם נותנים תפוקה יפה וראשי הצוותים מאוד מרוצים כי הם מצליחים לעמוד בזכותם ביעדים. בפועל משרות רבות שהיו אמורות להיות מאויישות ע"י ישראלים בוגרי אונברסיטאות, תפוסות עכשיו בידי סינים. למעשה, בתוך זמן קצר של פחות משנה, החברה קיבלה סינים שעובדים ברמה של ישראלים, עובדים בצוותים ישראלים אבל ברבע עד חצי מחיר של ישראלי! אט אט מפוטרים מהנדסים ישראלים שנופלים ביכולת מעמיתיהם הסינים, והמגמה הזאת תמשך ומספר הסינים יגדל ואנחנו המשת"פים הגדולים ביותר שלה.
שחר | 11.06.11
87.
Daemon threads
We mentioned that a Java program exits when all of its threads have completed, but this is not exactly correct. What about the hidden system threads, such as the garbage collection thread and others created by the JVM? We have no way of stopping these. If those threads are running, how does any Java program ever exit? These system threads are called daemon threads. A Java program actually exits when all its non-daemon threads have completed.
תקראו אותי בבקשה | 10.06.11
86.
כלכלה קשורה בהתנהגות האנושית -לכן זו בעיה חברתית וערכית בבסיסה
זו קודם כל בעיה חברתית וערכית ,זילות ערך האדם ,חוסר שאיפה לביטוי אישי שאינו כספי במהותו והעמדת ערך הכסף המקום ראשון . יש לנקוט בעמדה חברתית ולא כלכלית לפתרון הבעיה . האדם מהמעמד היצרני אינו מכובד . מכובד הוא העשיר בשל עושרו . זו בעיה של חברה שמאדירה כסף בזמן שהוא רק אמצעי . מאחורי רעיון זה מסתתרת שטחיות . אין ערכים אחרים בחברתנו שהם ראויים יותר ? כפי הנראה שלא .....
אורית  | 11.06.11
85.
איזה מין קפיטליזם זה שרוב ממשלות העולם מחרימות מעל לחצי מהמשכורת השנתית
של אדם לטובת התפעול של הממשלה, חלוקת קצבאות וכיוצא בזה? איזה מין קפיטליזם זה שרוב ממשלות העולם ממציאות הרים של רגולציה שמונעות כל אפשרות של סחר חופשי באמת? הדוקטור מגיע מהאליטה השמאלנית של ארה"ב, שתמיד ניסתה לכפות את ערכיה על העולם. אגב, הבורות של חלק מהכותבים פה, שאני מניח שהם אנשים משכילים, הינה מחרידה.
דקארט | 11.06.11
84.
ההפרטה- שיטה שפורטת את המשכורת של העובד לפרוטות
ממשל נתנייהו הוא דוגמה מצוינת להתנערות השלטון ממחויבותו לאזרח והעברת השירותים שהיו תחת אחריותו לידיים פרטיות, תהליך שבסופו של דבר מייקר את השירות לאזרח, מקטין את השכר לעובד ומכניס כסף רב לבעלי ההון ולמדינה. לדוגמה: הפרטת השירות הסוציאלי, העסקת עובדים דרך קבלן, הפרטת משק המים, ועוד... דרך נוספת היא הסרת הפיקוח ממוצרי הייסוד, מתוך הנחה שגוייה שהתחרות בשוק תקטין את המחיר לצרכן. מצב שוק העבודה השתנה בעשורים האחרונים עם כניסתם של יותר נשים לשוק העבודה, ומצד שני עבודות פשוטות יותר כקווי יצור של מוצרים רבים עברו למדינות בהם כוח העבודה זול יותר, דבר שפגע באלפי עובדים בתחום הטקסטיל וגם בתחומי החשמל והאלקטרוניקה. המסקנה שלי: שככול שהטכנולוגיה תשתכלל והשלטון ייתן לכוחות השוק החזירי להשתולל, יהיה פחות עבודה למגזר היצרני, המשכורות יצנחו, האבטלה תתרחב והחזירים ילכו ויתעשרו יותר
zohari | 11.06.11
80.
השיטה הקפיטליסטית בדרך לחורבן
השיטה הקפיטליסטית היא שיטה נעלה יותר משאר השיטות הקימות. בגלל זה היא הצליחה בקנה מידה עצום, ומכן יגיע גם חורבנה. היות וכול המדינות בעולם מאמצות את השיטה כולל סין והודו, כך שכבר אין יתרון בשיטה. המשאבים של כדור הארץ מוגבלים, עד הזמן האחרון המערב נהנה מיתרון של הכלכלה הקפיטלסטית, והיה הצרכן הגדול ביותר בעולם, פי עשרות אחוזים ממדינות העולם השלישי. אבל כיום, שכולם כבר העתיקו את השיטה, המערב מאבד מאחיזתו בהון ובמשאבים. החלוקה החדשה של השיטה הקפיטליסטית תביא לכך שההון והמשאבים של העולם יתחלקו בין ערים של מולטי מליונרים (נקודות חמות), שהיו פזורות בכול העולם. כאשר המדינות עצמם יסבלו מעוני הולך וגדל. ואז נקבל את מרד הענים בצורה הרבה יותר מוחשית וחזקה, בכול המדינות בעולם.
בני בני | 11.06.11
77.
חופש ושוויון
הקפיטליזם דוגל בחופש, הסוציאליזם בשוויון. הבעייה היא שחופש מחייב אחריות עצומה שהפרט לא תמיד מודע אליה ומסוגל להתמודד איתה. האחריות היא להתפתח ולהיות רלוונטי כי לכל אחד יש את החופש לפטר אותך....בנוסף, תמורות כלכליות מהירות יותר מקצב קבלת השינוי של האדם (כמה פעמים החלטתם להשתנות ולהפסיק לעשן) ולכן מעמד הביניים שקשה לו להתמודד עם המצב החדש מוצא את עצמו בקשיים, או נעשה מושחת כדי לשרוד. הפתרון לדעתי הוא ההבנה שהישרדות היא תנאי קודם לחופש. במצב הקיים לא ניתן לא להתחרות ולקיים חיים נורמאלים. כדי לשרוד יש לקחת החלטותבטווח הארוך על חשבון רמת החיים בטווח הקצר. חברות עשירות ושבעות בדרך כלל קוצרות את הפירות בטווח הקצר (מישהו אמר אקזיט) ולא משקיעות בעתיד. מדינות עניות דווקא מונעות מהרצון לחיים טובים יותר ולכן מתפתחות בצורה מואצת . ישראל הבינה את זה והפכה למדינה מתפתחת ממדינה ענייה. ההודים והסינים לומדים מהר, ומנהל שנמצא בתחרות עם עוד מנהלים הרוצים לרשת את מקומו חייב להתייעל. ברגע ששווי המשקל מעודד . התחרות.כל האמצעים כשרים והחזק שורד.
שושן | 11.06.11
76.
הכל טוב ויפה
אבל למה מדברים פה על הטבות לערבים? עשו לי טובה, חייתי בכפר ערבי בישראל ואין מישהו שסובל יותר מהערבים - הם מקבלים עזרה מהממשלה, אבל באמת - זה אפילו לא חלקיק ממה שמקבלים בני הישיבות. אצל הערבים הרחוב מריח מזבל ומי הביוב מתקבצים להם בכל פינה. בחורף אי אפשר אפילו עם רכב כי הרחוב מוצף. נקיון - חרא. הם חיים בכפרים ושכונות מוערמות אחת על השנייה - בדיוק כמו בברוקלין או בגטו מלחמה. אז תגידו טוב טוב תודה שאתם לא ערבים, ותפסיקו לבלבל בשכל.
אמיר | 11.06.11
75.
ארה"ב בדרך לשקיעה מסיבה אחת
בדרכי לטיול בצפון אוסטרליה, הקרינו סרט דוקומנטרי על המשבר GFC כפי שמכונה פה, ואיך באמת הכל התרחש וגם למה. המסקנה הברורה ביותר מהסרט: 1) שום צרה לא נפטרה. 2) מי ששולט בממשל הוא לא אובמה - הוא רק בובה של העשירים - שמשחקים בו כבלוח שחמט 3) המכה הבאה תהיה פי 1,000 יותר כואבת והיא תגלגל את העולם 500 שנים אחורה. אבל, אין לכם מה לדאוג כל מי שאוחז בכסף כעת, יחזיק בו גם במשבר ולא יפסיד סנט, רק מעמד הביניים יפסיד. לכל מפזרי הקפיטליזם, אם יש דבר אחד שלמדתי מ-5 יחידות היסטוריה, הוא שההיסטוריה תחזור גם תחזור על עצמה, בדיוק שאנחנו קרובים למימוש מצב הפאודל-וסל - המודרני כך גם הסוציאליזם יחזור ובגדול, ואיתו יושמדו כל העשירים במהפכה גדולה שתוצת ביום בכל רחבי העולם, אולי לא ב-20 השנים הבאות, אבל אחרי התקופה הזו הכל אפשרי. פשוט מעמד הביניים הרבה יותר משכיל מפעם, ומבין שסוחטים אותו כמו תפוז עד הטיפה האחרונה, במצב כזה, הכל אפשרי.
אחד | 11.06.11
74.
צריך לצאת מהקופסא כדי להבין יותר טוב לאן הולכים
אנחנו חיים בעולם סופי - כמות המשאבים מוגבלת. בשנים האחרונות אנחנו הולכים ומורגישים יותר ויותר את הלחץ הזה. למשל בנפט אבל יותר מזה במתכות, מינרלים, מזון מהים ועוד. הכלכלה שלנו לא לוקחת את זה בחשבון. השיטה הכלכלית שלנו מדברת על דבר אחד בלבד - מקסימום רווחים. הדרך למקסימום רווחים עוברת בין השאר בניצול המשאבים בכדור ללא חשבון. למשחק הזה יש סוף כי חלק מהמשאבים שלנו מתכלים ללא יכולת מיחזור. בנוסף לזה, השיטה שבה אנחנו עובדים עם כסף מכילה בתוכה תהליך מובנה שאין מוצא ממנו - מעבר ההון לבעלי ההון - אלה שיוצרים אותו. התהליך מתחיל בבנק המרכזי של כל מדינה, שמייצר את הכסף (הדפסה, הלוואה - איך שתקראו לזה) ומקבל על הכסף הזה ריבית מהמדינה. זה תהליך שמזין את עצמו ואין מוצא ממנו. את הריבית הזאת כולנו נאלצים לממן בעבודה. זה תהליך עולמי. המרוויחים היחידים ממנו הם בעלי ההון. הבנקים. שימו את שתי התהליכים האלה ביחד ותבינו לאן אנו הולכים. המצב הזה רק יחמיר. המוצא ממנו מורכב. בסופו של דבר נאלץ להכיר בעובדה שהעולם סופי, וכמות המשאבים סופית כך שיש צורך לנהל את העולם בצורה שתחשבת בסופיות שלו. זה נקרא כלכלה מבוססת משאבים שבמהות שלה אומרת - זה מה שיש ועכשיו בא נראה איך מסתדרים עם זה. הפתרון יכול להיות ע"י ניהול באמצעות מיחשוב למשל. זה לא משנה כל כך. צריך קודם כל להכיר בעובדה שהעולם סופי ושכלכלה שמנצלת אותו לשם הפקת רווח מבזבזת את המשאבים של העולם ומובילה לאסון. הרי בסופו של דבר הפ ייגמרו - ואז מה נעשה עם הכסף? נאכל אותו?!!! מי שרוצה להבין יותר טוב, לשמוע עוד מוזמן לראות את הסרט ZEITGEIST ADDENDUM צאו קצת מהקופסא - יש עוד אפשרויות.
נדב | 11.06.11
72.
קאפיטליזם
לצערי כאן אין קאפיטליזם מפני שהשלטון "שם רגליים" למי שהוא "לא אוהב".... תקראו במילון מה פירוש קאפיטליזם ותבינו שכאן זה לא עובד!!!! לצערי, את כול " הרעות חולות" של המשק האמריקאי אנחנו מייסמים!! (ראה ערך שכר המנכל"ים) אבל את היוזמה החופשית ואת הנלווה אליה אנו לא מייסמים!!( ראה ערך שמירת הריכוזיות וחוסר התחרות במשק) בגלל הטייקונים שקונים את השלטון בכספם.!!!
משה | 10.06.11
71.
זוהי כלכלת שוק ועל הדברים הנ"ל הסתמך האייק
בסופו של דבר כלכלת שוק היא יוצרת באופן ברור פערים ולפחות על פי האייק הפערים האלה הם לא נוראיים כל כך כפי שהם נראים. הבעיה היא שיש כאן מצב של מנצחים ומפסידים, ולצערי אנחנו נמצאים כרגע במקום של המפסידים על חשבון המדינות המתפתחות (ויקום הגזר ויכה את הגנן כבר אמרנו?). הרי השעבוד של המדינות המתפתחות מצד המדינות המפותחות היה צריך להסתיים מתישהו. מי שחושב שאנחנו לקראת שינוי של המצב לפחות בארץ צריך להיות מודה כי הרעיונות של האייק ואחרים הם בדיוק מה שביבי מבצע היום בכלכלת המדינה. ויסלח לי מי שחושב שמדיניות של מדינת רווחה תעזור, אבל זו שטות גמורה.
גיא זיידמן | 10.06.11
69.
הבעיה המתחילה כשהתחילו לחלק פרסי נובל מכלכלנים...
אם יש מקצוע אחד בעולם הזה שלא ראוי לפרס או להערכה היא הקישקוש הזה שנקרא כלכלה. מין מקצוע מוזר שמשלב תחומים כמו מתמטיקה, פסיכולוגיה ותורת הזיבול לכדי אוסף רב של אנשים שלא מסוגל להסכים על שום דבר, לא על מה היה ובטח לא על מה יהיה. כל מה שצריך זה לראות "לילה כלכלי" כדי להבין שאם שני אנשים מסוגלים על כל נושא לא להסכים, כנראה שאנחנו לא בדרך הנכונה.. אתם מתארים לכם תוכנית כמו "לילה הנדסי" בו שני מהנדסים מתווכחים אם הגשר יחזיק מעמד או לא? או הבניין יתמוטט או הרכבת תשאר על הפסים?! פרופ' בכלכלה שטוען ש-"אין עדיין סימנים לאינפלציה בארצות הברית.." הוא עוד דוגמא לטימטום המוחלט שיש במקצוע הזה. הבעיה היא שהכלכלנים ובראשם ברננקי מובילים את הכלכלה העולמית ואת מחיר הטמטום שלהם ישלם כל העולם המערבי.
אדום | 10.06.11
66.
כלכלן בגרוש
בחיים ( ותאמינו לי , אני קורא המון כלכלנים ) לא ראיתי קשקוש שכזה, פשוט בושה שקשקשן כזה עומד בשורה אחת עם ענקים כמו סמואלסון, פרידמן , סטיגליץ או קרוגמן . אםהקפיטליזם לא מסוגל להביא רווחה למרבית האזרחים , עתידו מוטל בספק . איש לא יוכל לעמוד מול צבא הרעבים והמיואשים שידרשו את חלקם בעושר החברתי. הלא אם כל אחד אמור לדאוג לעצמו , אז למה לא לקחת את זה בכח? לעצם העניין , הצמיחה של המשקים זקוקה לביקושים , ואת זה מסוגל לספק רק, טך ורק מעמד ביניים חזק ובטוח בעצמו , מה שמחייב חלוקה הוגנת של העוגה החברתית. חלוקה לא שוויונית של העושר יוצרת מצב של תת צריכה בגלל שהחל מנקודה מסויימת של עושר אנשים פשוט מפסיקים להיות רלוונטים כצרכנים ..... וסתם משחקים עם הכסף  . הצמחה של היולם השלישי בעשורים האחרונים מבוססת על הביקושים של העולם המערבי , ובעיקר ארהב שקונה מכל הבא ליד באמצעות מכונת ההדפסה שלה, זרימה של עודפי הון לעולם השלישי ומניעת הגירה חופשית לעולם המתועש. כל זה רחוק משוק חופשי כמרחק מזרח ממערב. השיניוי האמיתי של הכלכלה יבוא ביום בו מדינה גמו סין תגיע למסקנה שהיא לא יכולה להמשיך לצמוח תוך השענות על אמריקה. זה יחייב אותה לפתח שוק פנימי כלומר להעלות משכורות אבל זה יהיה כרוך במאבקים חברתיים עקובים מדם . בקיצור, רק חלוקה צודקת יותר של ההון יש לו סיכוי להטיח עתיד בהיר יותר לאנושות
כלכלן  | 10.06.11
65.
כתבו כמה מלים לא ברורות על תיאוריה די מענינית והטוקבקים ממש לא לענין
נעזוב את המושגים שלו - הוא חידד משהו ידוע שמישרות עוברות מהעולם המפותח לעולם המתפתח. בנסיבות אלה מי שמרוויח הם בעלי השליטה והמנהלים של החברות הגלובליות. וזה נכון, שיווי המשקל משתנה בין היתר כי רבמת החיים עולה ורבים המדינות המתפתחות עלולים לפגר לא אחרי מה שהיה להם אלא ביחס לסביבתם ולאבד את היתרון היחסי על העולם המתפתח. אז מה כל כך חדש ומענין בכתבה ? העובדות ידועות ושקיעת המערב המאבד משרות, המזדקן והמגיב באטיות מסוכנת (כמו ביוון ובספרד) בלתי נמנעת. ואלה לא סתם מלים חסרות משמעות. אלה מלים ש"מבטיחות" הרבה סבל עד כדי מלחמות המקומות שונים. צר לי, אבל הכל ידוע. במקביל לשדרוג בארצות המתפתחות. אז מה אפשר לעשות ? בעיקר לשפר את המנהיגות, כולל רמות הניהול בארגונים השונים, שיכולה להקל על התהפוכות הרבות כשוגמא משבר 2008. ובישראל ? המצב באמצע בין המפותח ובין המתפתחות ובסך הכל טוב. אבל, לא נוכל להימלט מטלטלות כמו 2008 אפילו שהיתה קצרה והשפיעה על ישראל רק בשולים.
גידי שמיר | 10.06.11
64.
חוק הכלים השלובים הכלכלי מחייב ירידה דרסטית ברמת החיים במערב וצבירת חובות
מדיניות הכפר הגלובלי, הסחר החופשי, האינטרנט והתקשורת למינה, מאפשרת ליזמים להפעיל את גורמי היצור בחו"ל ולרכוש מספקים בכל נקודה בכדור הארץ. ארצות המערב, הסוציאליסטיות ,ברמה זו או אחרת, בגלל שיקולים פוליטיים ומגבלות הדמוקרטיה, מבטיחות רמת חיים הגבוהה בסדר גודל (שירותי בריאות, חינוך, דיור, מזון איכותי,פנסיה,,,) משל האזרחים במדינות האסיתיות למשל, העניות. אבל העוני הזה מבטיח ליזמים , לעסקים הבאים לארצות אלה תנאים מועדפים וכוח עבודה זול, מחירים זולים. התוצאה - ארצות המערב שוקעות באבטלה, הכנסות הממשלות ותשלומי המיסים למינהן פוחתים. אבל הממשלות המחויבות לרמת חיים בסיסית גבוה יחסית מחויבות לסבסד את השירותים לאזרח (בארץ שכר המורים, הרפואה,עורכי הדין,,,, עלה כמובן). התוצאה מחיר השעה הגלובלי ליצרן עולה והוא מאבד את כושר התחרות ונאלץ להעביר את קוי היצור והאספקה לארצות שבהן האזרחים עניים וללא תנאי חיים גבוהים ושהרגולציה בהן לא דורסנית. מי מפסיד ? אלה שלחצו להעלאת רמת חייהם, קרי מעמד הבינים.
ראובן גרפיט | 10.06.11
62.
על סיבות ונסיבות
בוא נאמר שכל זה קורה רק משום שהחברה המודרנית רודפת ומבוססת על אידאל הדוניסטי. משום שמטרת החיים הפכה לכזו המקדשת את הסיפוק המיידי והאימפולסיבי, משום שהוא "בטוח" וודאי יותר מהעמל הקשה לטווח הארוך, היא בסופו של דבר נכשלת. איך זה בא לידי ביטוי? הקפיטליזם צומח אך ורק משום שהצרכנים עצמם משתפים עימו פעולה. קפיטליסטים או בעלי הון, ממציאים, טכנוקרטיים ותאגידנים לא עובדים ולא מתקיימים בוואקום - הם מתבססים, באופן פשוט, על הרצון של מעמד הביניים לחיות ברווחה ובנוחות (האידאל ההדוניסטי). לא, הדיאלקטיקה בין "מנוצלים" ו"מנצלים" היא בסופו של דבר שגויה משום שהיא מניחה שה"מנוצלים" (אם זה הפרולטריון או מעמד הביניים) נקי מכל אשמה ואין לו חלק בכלל בהצלחה של הקפיטליזם - ומשום כך, גם בדגנרציה המאוחרת יותר. אלא שבעולם הליברל-דמוקרטי - לאדם הפרטי יש חופש וולונטרי להחליט ולקבוע איזה סגנון חיים הוא מאמץ ואיזה נתיב הוא בוחר. משום שהאידאל החילוני הוא הדוניסטי או - יותר מדוייק לומר "אידאל הסיפוק לטווח הקצר", האדם המערבי בעת שהוא צורך מוצרים כאלה ואחרים, לא נשמע או חושב על ההשלכות של מעשיו לטווח הארוך (הוא לא עוצר לקרוא פרקים נבחרים באתיקה), הוא בוחר במוצר X או Y על בסיס המחיר הזול ביותר והתמורה הגדולה ביותר שאותו מוצר יתן לו. בדיוק בצורה הזו תאגידים מתעשרים והופכים חזקים יותר ומניעים גם את הכלכלה וגם את הטכנולוגיה קדימה (קפיטליזם הוא הפטרון של הטכנולוגיה המודרנית). ברגע שזה קורה, מין הסתם "שוק העבודה" ישנה פניו. מעמד הביניים הופך חלש יותר משום שהוא אינו מסוגל ולא יכול לעבוד במגזר הסחיר (לדבריו של ספנס). למה זה קורה? קודם כל משום שעבודות או מעמד סוציו-אקונומי גבוהה יותר הוא גם תוצאה של עבודה קשה ודחיית סיפוקים הדוניסטיים (בדרך כלל, אנשים שיודעים לדחות במידה כזו או אחרת את משמניה ותפנוקיה של החברה ולא להיכנע לאידאל הדוניסטי - או מי שהחברה תכנה "חנונים) אך גם הנטייה הקוגנטיבית של אנשים מסויימים "להיתקע" במעמדות מסויימים או בחתכים סוציו-אקונומיים מוגדרים. הנטייה הזו חרוטה בגנים של בני האדם ובתורשה. לפיכך, השינויים שחלים במעמד הביניים, הם פשוט חלק ממגמה עקלקלה שבו מעמד בינוני (הן מבחינת יכולותיו, הפונקציונליות או הפוטנציאליות) נהנה פחות או יותר מההתפתחות שמונעת ע"י הבוהק התבוני, היוזמה והיצירתיות הקוגנטיבית של כמה יחידי סגולה. הדיאלקטיקה הזו, כמו גם המגמות השונות בעולם המודרני, לא הולכות להשתנות - משום שהביולוגיה האנושית טרם השתנתה. http://spengleriantimes.wordpress.com
Zorba | 10.06.11
61.
גילה את אמריקה
קפיטליזם מביא בהכרח לעוני. תמיד. אז למה עד היום לא שמנו לב? הוא הביא עוני למקומות אחרחים בעולם. ארה"ב ואירופה בנו את עושרן על ניצול עמים אחרים בצורות שונות במשך מאות שנים. במאה הזו, בעקבות הגלובליזציה, המדינות מתקרבות. אז העולם הופך ל"כפר קפיטליסטי", ויתקיימו בו שני מעמדות, כמו שמוכרחים להתקיים, עשירים ועניים. זה ייקרה בתקופת חיינו. או שנהיה עשירים, או עבדים. האם נתקומם כמו שמרקס חזה? אתם יכולים להמר על זה...
ז"א | 10.06.11
60.
המסקנה המתבקשת: הקפיטליזים אינו חזות הכל!
צריך לבצע בו שינויים רבים, במגוון רחב של נושאים: הממשל צריך להיות מעורב יותר בנושאים כלכליים הן בתחום של רגולציה והן בתחום של חקיקה ואכיפה. לדוגמא: כל הנושא של חשבון נוסטרו בגופים פיננסיים שמנהלים את כספי הציבור הוא עיוות חמור ועשוי להגיע לכדי שוד כספי ציבור. מי מבטיח לנו שחברות פיננסיות לא יטפחו את רווחי חשבון הנוסטרו שלהם על חשבון כספי הציבור?! עוד דוגמא: שכר הבכירים בחברות ציבוריות. שכר זה הגיע לממדים מפלצתיים עד כדי כך שלעתים שרוב רווחי החברה הולכים למשכורות הבכירים. מצב זה פירושו המעשי הוא שבכירי החברה ניכסו לעצמם את החברה! כי בעצם מבחינה כלכלית השווי הכלכלי של חברה הוא שווי הרווחים שלה, ואלו הולכים לשכר הבכירים...
עלי באבא | 10.06.11
59.
בקיצור אין ציונות אין צבא העם מי שעני או מעמד הביניים שלא ישלח את ילדיו לצבא
שהעשירים הנצלנים מעסיקי עובדים זרים ועובדי קבלן ישלחו את ילדיהם להגן על העושר שלהם, כמובן שלממסד אין בעייה עם הניצול... כל עוד אפשר להטיל עליו מס, מי שעני שלא ישלח את ילדיו לצהול בצה"ל אם הוא לא משלם משכורת הוגנת כמו צבא ארה"ב כי צהל הוא מזמן לא צבא העם.
זיטו | 10.06.11
58.
צייטגייסט מציעה שיטה כלכלית שאיננה מבוססת כסף
מעין קומוניזם רק ששם מרבית האנושות תוחלף במכונות, ואנשים יעבדו במתן שירות, פיקוח או תיכנון. לא תהיה שחיתות כי כולם בעיקרון יקבלו את כל צרכיהם. החינוך יהיה שונה לגמרי. השלטון לא יהיה שלטון של מיעוט, והקו המנחה היה קווים פרמטיים מדעיים ומוסריים.
אמיר | 10.06.11
57.
קפיטליזם היא שיטה מצויינת
קראתי את התגובות של כולכם עד כה, אז ככה...הרעיון הוא שבשוק חופשי בעל העסק, החברה (שמקרה מעסיק עובדים) מחפש למקסם את הרווחים של הארגון שלו. הוא לוקח את הסיכונים כשהוא מתמוטט אז הוא נאלץ לפטר את העובדים ולעיתים לאבד את ביתו וכשהוא מצליח אז מועסקים הרבה יותר עובדים. מעצם היותו כזה - זוהי זכותו להחליט כמה הוא לוקח לביתו וזכות העובד להתפטר אם לא נראה לו...(רמז: הוא יכול אפילו לפתוח חברה משלו ולקחת סיכונים - פתוח לכולם) כחלק מהעולם הקפיטליסטי אם יש עובד שעושה את העבודה בפחות שכר. החברה תעסיק אותו על חשבון העובד שעולה יותר...די לגיטימי...(איפה תקנה צעצוע לילד - איפה שזול או היכן שיקר?) לכן עובדים רבים במערב פוטרו לטובת עובדים זולים מהמזרח... מדינת ישראל צריכה להשקיע בהון האנושי כיוון שהעבודות הסחירות זולות מידי במזרח לייצר בגדים עולה מעט מאוד בסין ולכן אין סיכוי למפעל ישראלי להתחרות בתחום זה. מה תעדיפי - לקנות צעצוע יקר ממפעל ישראלי למרות שאם היבואן יביא את המוצר תקני אותו בחצי? התשובה די ברורה שוב. עתיד ישראל הוא בטכנולוגיה במקומות שלמזרח או למערב אין יתרון עלינו ולהיפך בתחומים שאנו מומחים בהם. באופן שבתחרות בינלאומית אנו ידינו תהיה על העליונה. אין ספק שיש ניתוב רע של הכסף ממשלמי המיסים במדינת ישראל אך זה לא קשור לקפיטליזם , זה קשור לניהול כושל , לא יעיל וקצר טווח שנובע משיקולים פוליטיים ולא מראייה רחבה וכוללת.
איתמר | 10.06.11
56.
לידיעת ביבי והאחריות שלו בלבד
אתה הולך אחרי הכח האלקטורלי והורס את כלכלת ישראל. ההשקעה צריכה להיות בתשתיות בחינוך ובבריאות של המעמד היצרני. מהמיסים הנגבים צריך להנות המעמד העובד והמשלם מיסים . השאר שילכו לעבוד ודי לפרסה ולהרס.בעוד עשור או שניים כשמעמד הביניים ישחק ויהיה רוב לחרדים וללא מועסקים יקום הקץ לכלכלת ישראל.ולמדינה . ואתה האחראי הבלעדי כיום למצב..במקום לטייל ולהנות ממנעמי השלטון עשה את העבודה הנחוצה! היה אמיץ.
שרה | 10.06.11
54.
שיטה כלכלית אינה חזות הכל, יש לשלב מדיניות חברתית.
הקפיטליזם טוב עד לנקודה שההתיעלות הכספית פוגעת במרקם החברתי, תפקידה של הממשלה אינו מסתכם בהפרטת כל מה שזז, שיטת יצירת עמותות שיספקו את השרותים החברתיים ע"י "עבדי קבלן", משכורות שלא מאפשרות לאדם עובד לגמור את החודש בכבוד זו שערוריה, תפקידה של הממשלה לווסת את העושר הפיננסי במדינה באופן שיאפשר למעמד הביניים להתקיים בכבוד ולגדל את הדור הבא באופן שמתאר כותב המאמר, חינוך טוב והשכלה ויבטיחו עתיד כחברה חדשנית, מתקדמת, מתגמלת ויצרנית מתוחכמת שתבטיח מיקום טוב עתידי בעולם תחרותי, לצורך כך צריכה הממשלה לגייס את המשאבים הכספיים מאלו מרוויחים ברמה הנקראת "חזירית" שם נמצאים הכספים להם זקוקה הממשלה למימון פעולות חיוניות אלו.
תמים | 10.06.11
52.
אני ממש לא מרקסיסט, אבל מה שמתואר במאמר מזכיר באופן חשוד...
...את מה שמרקס הזהיר מפניו. מרקס טען שהקפיטליזם יגיע לבסוף למבוי סתום, כאשר לכל הצרכנים יהיו את כל המוצרים. הוא טעה בנקודה הזאת, היות וההתקדמות הטכנולוגית הביאה להמצאת עוד ועוד מוצרים ושירותים חדשים וכך המשיכה השיטה הקפיטליסטית להניע את עצמה. אבל עכשיו היא הגיעה למבוי סתום מסוג חדש - היא העתיקה את כל מקומות העבודה למקום אחר, ובכך רוששה את קהל צרכניה. כלומר, במקום שיגמרו המוצרים - נגמרו הצרכנים. קפיטליזם נכון הוא כזה שמקיים את עצמו, ואם התעשיינים אינם מסוגלים לגרום לזה לקרות, הרי שהרגולטור (הממשלה) צריך להתערב. רגולציה אינה מילה גסה!!!
אורן | 10.06.11
51.
בהתחשב בנטהיה של אנשי םמסוגו לנסח דברים בזהים. אי אפשר שלא להיות מודאג מאוד
לאחר קריאת המאמר. בניגוד לפרשנות הכתב, ספסר לא משחרר לגמרי מאחריות את השחיטות במערכת הפיננסית. הוא רק טוען שהבסיס לתהליך השחיקה של מעמד הביים הוא השיטה הקפיטליסית. דברים אלו סותרים את הטענה הרווחת לפייה הפושע בסיפור הוא השחיטות ואם רק נטפל בה השיטה הקפיטליסטית תשוב להביא שגשוג לכולם. יחד עם זאת הוא מצטרף לטענה שהשחיות בגופים הפנסיים כן מסכנים את היציבות הכלכלית וכן עלוללים לפגוע בהתאוששות הכלכלית: "התרבות בארגונים האלה, ומה הם חושבים על תפקידם והאחריות שלהם ליציבות המערכת, משאירים אותי עם סימני שאלה." ובתרגום חופשי: מה שקורה בגופים הפפנסיים הגדולים (ראה גולדמן זאקס) זו שחיטות שמסכנת את כולנו. מי שרוצה להבין עוד יותר שיראה את The inside job.
 | 10.06.11
50.
מעמד הביניים פסימי ובצדק
על זה התבססה ומתבססת התוכנית של הכלכלן הדגול מר' בינימין נתניהוֹ הוא נותן אוצרות טבע מפעלים חברות תעופה רכבות חברות ספנות אוניות קרקעות כבישים הכל בחינם לחבריו העשירים -ואת בוחריו הופך לעניים,ואילה האחרונים לא מרגישים מרוב טיפשוטם
חוזליטו | 10.06.11
49.
ממש לא מסכים
היד הנעלמה אמורה למחוק את החברות שאינן יעילות. השוק אינו מתנהל באופן יעיל ועל מנת למנוע קריסה של חברות גלובליות דוגמת AIG GM ועוד, הם קיבלו מהמדינה הלוואות עצומות העיקר שלא יפשטו רגל. יש מה שנקרא TO BIG TO FALL חברות שהן גדולות מידי ליפול, זו אינה יעילות, זה דומה לשוק מונופוליסטי, בו היצרן/ פירמה מעבירה את כל העלויות לצרכן - מעמד הביניים.
 | 10.06.11
48.
מדבר שטויות והכל סתירה פנימית פרט לעובדה שאנחנו בקטסטרופה -לדבריו
מייקל ספנס מבין שהוא לא מבין דבר ואין לו כל פתרון -"אולי בהשקעה בחינוך אבל מאידך זה יצר רק מובטלים רבים נוספים " -כך לדבריו . כלומר הוא יודע שהעולם נמצא בקטסטרופה אבל זו תגיע לאיזון בעוד "חצי מאה " ,והקפיטליזם עובד מצוין לדבריו . זה הרי פשוט שטויות !!! איך הוא לא מתביש לעשות צחוק מאיתנו?
סם | 10.06.11
47.
הבעיה המרכזית של הקפיטליזם, כמו הסוציאליזם, הוא זה שבמסווה של דאגה ליחיד,
השיטה פועלת בעצם עבור בודדיפ, שהם בעלי הכוח. אם נבחן את ההיסטוריה האנושית, נראה שלאורך מרבית שנותיה עיקר הכוח והעושר היה בידי יחידים, והרוב אכל חרה. החצי השני של המאה העשרים היה חריג קיצוני בהיסטוריה האנושית: העושר החל להתחלק בצורה שיוויונית יותר. מאזן האימה שנוצר בין הגוש הקפיטליסטי לגטש הקומוניסטי יצר מצב פסיכולוגי שבו הקצוות של הקפיטליזם קוצצו, והיו בו הרבה יותר מרכיבים סוציאליים. התמוטטותו של הגוש הקומוניסטי הפכה את הקפיטליזם לשיטה יחידנית, והיא החלה להתפרע, כלומר - להיות כוחנית יותר ויותר. התוצאה היא העולם שבו אנו חיים: מעמד הביניים הולך ונרמס לטובת בעלי הסיגרים. על מנת שהמצב הזה יתוקן צריכה לקום שוב חלופה אמיתית לקפיטליזם, שתערער על עצם צדקת קיומו. משהו כמו הקומוניזם. ללא כל קשר אם השיטה החלופית טובה יותר או פחות, עצם קיומה של אלטרנטיבה יכריח את בעלי הכוח להיות זהירים יותר וחמדניים פחות. רק מנגנון כזה יקהה את הקפיטליזם כדי שיהפוך להיות שיוויוני יותר. מי יודע? אולי ההפתעה תגיע מהכיוון הכי פחות צפוי? מהמהפיכות בעולם הערבי? נראה אם יצליחו להעמיד אידיאולוגיים אמיתיים שישנו את התמונה. שאר העולם (להוציא צ'אווס וקאסטרו) ממילא משתחוה בוקר בוקר לקפיטליזם.
שגיב | 10.06.11
44.
קפיטליזם
רבותי הוא צודק..אקסון ולדיז הכריז על רוחים של רבע השנה בסכום של 37 ביליון דולר..זה רק אקסון. מה בנוגע לעשרות חברות אחרות.. זוכר אני שהייתי מפקיד כסף בבנק והייתי מקבל ריבית לא אומר על חשבון חיסכון אפילו על חשבון של המחאות. כיום שכח מזה..תכסיס של בנק . הבה נאמר שהפקדת כסף בבנק בשעה עשר בבוקר הבנק משנה את זמן ההפקדה לאחר הצהרים כך שכל ההמחאות שכתבת הם לא מכוסות ועל כל המחאה אתה נדרש לשלם 35 דולר עונש..חברות הביטוח ושאר הקפיטליסים הגדולים הפכו את האדם הפשוט לשק חבטות..שאלתי היא.. מה הם יעשו עם כל הכסף הזה ? יקנו את העולם ?
ישראלי..חו"ל | 10.06.11
42.
חיפוש תבניות נדון לכישלון מראש, אנחנו מגששים באפילה ועוד נביא תורן מוליך אותנו בגאון.
כל כך הרבה תאוריות קראתי בשנים האחרונות בכל מיני נושאים אבל התאוריות הכלכליות הן ההזויות והתלושות והלא נכונות בעליל BY FAR. המשותף לכולן הוא עיוורון וקוצר רואי ובטחון עצמי של ממציא התאוריה שהוא צודק. הדבר היחיד שוודאי הוא שאנחנו במקום סינגולרי בזמן ומעולם לא היינו בנקודה הזו ולעולם לא נהייה ולעולם לא נדע לאיזה כיוון הדברים זורמים. המצב הכלכלי מחובר בעיקר לכמה משתנים שיכולים להפתיע ובראש ובראשונה הטכנולוגיה. גם אם ננטרל את המצב הגיאופוליטי אנחנו נמצאים בקצה הנמוך של גרף אקספוננציאלי שבו הטכנולוגיה עומדת "לעוף". הניסיון לנבא מה יהיה המצב הכלכלי לאורה של הטכנולוגיה היום דומה למצב של מלתוס שניסה לנבא 100 שנים קדימה - אין סיכוי בעולם שהוא ירחיק ראות כי המציאות עולה על כל דמיון. מספיק שמחר יש לנו פרפטיום מובילה ואין יותר בעיית אנרגיה בעולם הרי שהכלכלה כפי שאנחנו מכירים אותה נמחקת כמו גם גבולות מדיניים ויבשות. עניין המכוניות החשמליות יכול לגרום למהפיכה בתוך שנים מועטות. עניין ההדסה הגנטית כנ"ל. החיים שלנו עשויים להשתנות ולהיות מושפעים מכל כך הרבה דברים שהדאגה האחרונה שלנו צריכה להיות להבין את הקפיטליזם בצורתו הנוכחית שהיא ייחודית וספציפית לתנאים ולמצב הנוכחי שמחר בבוקר עשוי להשתנות. האם ניתוח של הכלכלה בשנת 1970 יכל לנחש ולהצביע על כיוון כללי אליו צועדת האנושות? התשובה היא לא ולא. אין ולא היה אחד שיכול היה לנחש. ועכשיו בקצב השינויים הטכנולוגיים שהוא מהיר הרבה יותר אין דרך לנחש מה יהיה בעוד חמישים שנה - מי שקורא ומהנהן הוא טיפש ומי שמוכר את הסחורה או נוכל או טיפש. ZEITGEIST למשל מנסה ומתאימה את התאוריות שלה למציאות תוך כדי הליכה. כך גם שאר השרלטנים וכולם דואגים לומר:"כן אמרנו כך בעבר". -אז הם לא נקודה. ומעבר להתייחסות לקונטקסט של הדברים רק אוסיף דבר אחד: ההמונים הם אלו שיכתיבו את מהלך ההיסטוריה ואם השיטה לא תתאים להמונים הם תמיד יתקוממו כאשר יגיעו לנקודת רתיחה. המונים שגדלו אל תוך העוני אינם דומים להמונים שהיו עשירים וחוזרים להיות עניים. האחרונים הרבה יותר מסוכנים והרבה יותר אקטיביים. אני גם חושב שבמסגרת השינויים הגיאופוליטיים השינוי הגדול ביותר יגיע מאפריקה ומהארצות הדרומיות שיציפו את צפון כדור הארץ העשיר במיליונים שיברחו ממקומות בהם תנאי המחיה בלתי נסבלים. מה שאנחנו רואים עכשיו זה זירזוף קל לעומת ההגירה הגדולה של מיליונים שיצאו מדרום אסיה וסין צפונה ומאפריקה לאירופה וממרכז אמריקה. התאוריות הכלכליות וגורלו של הקפיטליזם - הן האחרונות בצרותנו.
לוי יצחק מברדלה | 10.06.11
40.
איזו מדינה
אורנג' גנבו לי אלף שח לפני שלושה שבועות, יש לי שני מספרי פנייה מאז מנציגים אדיבים שהסכימו אותי שנגבו "בטעות" 800 שח יותר מדי. בנתיים אני מסתכל על המספרי פנייה האלו וחושב לעצמי באיזו מין מדינה אני בחי בה חברה * גונבת* במהלך עסקי מתוכנן מראש ממאות אלפי לקוחות מליוני שקלים ולא צריכה לענות על כך לאף אחד. עברו 3 שבועות 5 מכתבים למועצה לצרכנות וחברת האשראי והכסף עדיין אצל הגנב.
רז | 10.06.11
39.
הבעיה איננה הקפיטליזם אלא השילוב שלו עם הכפר הגלובלי הקטן
מאותו רגע, שבו לחברות יש את היכולת לייצר במקום זול א', לסחוט אותם עם מיסים נמוכים והטבות ממשלתיות, רק שיבואו ויתנו פרנסה למיליוני רעבים, זה יבוא על חשבון מעמעד הבינים במדינת האם. עד שהממשלות בעולם המערבי, לא יאחדו כוחות ויקבלו החלטה לא נעימה אך הכרחית, שפסי היצור של החברות במדינות שלהם לא יכולות להעביר יותר מאחוז מסוים ממנו למדינות אחרות, הפער הזה לא יסגר. בנוסף, בשונה מהעבר שבו עניים היו מתים מרעב, פשוטו כמשמעו, היום העניים חיים עם טלויזיה, מחשב ומכונית. רק שכשהם רואים למה אפשר להגיע הם מקנאים, ובצדק
אלעד | 10.06.11
38.
ועוד דבר קטן ששכחו
מעמד הביניים הוא מעמד משכיל ברובו. זה מעמד שמוכן להסתפק בחיי נוחות יחסיים אך לא יהיה מוכן לאורך זמן לספוג הרעה במצבו. גם ממשלות ישראל יודעות היטב שכשהפתיל הזה יסיים לבעור תהיה הפיכה בשלטון שתסמן את סיום מימון החרדים והערבים, הוקעת משתמטים והענקת זכויות על בסיס מילוי חובות. המצב הנוכחי הוא בהחלט משחק סכום אפס. הציבור מבין את זה ופצצת הזמן החברתית מתקתקת בשאון.
ירון | 10.06.11
37.
חדשות עתיקות. כבר מרקס ידע
כבר מרקס ידע שהקפיטליזם בנוי לשחוק את מעמד הביניים. על רגל אחת, הוא חשב שכשמעמד הביניים ייעלם (עקב משברים פיננסיים חוזרים) תיפתח מלחמת המעמדות בין מעמד הפועלים והאוליגרכים. בינתיים זה לא קרה, כי ממשלות המערב כל פעם מצאו דרך חדשה להחיות את מעמד הביניים. מקווה שזה ייקרה שוב. בינתיים הצמיחה במערב פירושה שלפחות ופחות אנשים יש יותר ויותר כסף (מעמד אוליגרכים הולך וקטן אך מי ששם מתחזק) וליותר ויותר אנשים יש פחות ופחות (מעמד ביניים הולך ונעלם). מצד שני מרקס קבע שמעמד הביניים הוא מעמד מהפכני ונפיץ, והם לא ידעכו בלי מאבק...
ארי | 10.06.11
36.
הבעיה היא הקמת חברות כח האדם על ידי הממשלה - אולי הציבור יתעורר
במידה ולא היו חברות כח האדם, סביר להניח שמעמד הביניים לא היה נשחק כפי שקורה כיום. הבעיה היא שחברי הכנסת הם שהקימו את חברות כח האדם, ויש מהם בעלי אינטרסים אישיים מובהקים בחברות הללו. בנוסף קיימת בעייה עיקרית והיא זווית הראיה של ההנהגה הפוליטית והכוונה לבנימין נתניהו וחבר מרעיו בעלי ההון. ביבי נבחר על ידי בוחרים שהינם בעלי מעמד בינוני ונמוך,\בתקווה שהוא יועיל להם במשהו מהבחינה הכלכלית. אך הלכה למעשה הוא פועל בהיפוך גמור למצע המפלגה ולציפיות הבוחרים, כך שלמעשה הוא מטפח את קצה הפירמידה שהינה בעלי ההון. על מנת לשפר את המצב ולו במעט, צריך לבטל לאלתר את חברות כח האדם, מה שיקרה הוא שיהיו פחות "סמי עופר" ויותר אנשים שיוכלו לנשום לרווחה תרתי משמע. במקרה הקיצוני אולי מה שקרה במדינות ערב יכול שיקרה שמדינת ישראל, אבל רק כאשר כל המועסקים במערכות הבטחוניות(צה"ל, שב"ס, משטרה ועוד) יבינו שמשתמשים בהם לתחזק את הקפיטליזים המושחת של ביבי. הקפיטליזם החזירי בישראל צמח בעידוד מסיבי של ביבי. כל מעמד הביניים מוחזק כבן ערובה באמצעות המשכנתאות שהממשלה מאפשרת להם, כך שהם לא יכולים לחשוב על פתרונות יצירתיים לשינוי המצב אלא לכל היותר לצוף על פני המיים, כאשר ביבי טס לו במחלקות ראשונות על חשבון בעלי ההון אותם הוא מטפח תוך הפקרת נכסי המדינה, בבחינת שמור לי ואשמור לך. ישראל היא בין המדינות הבודדות בעולם בה מספר אילי הון שולטים במעל 90% מהמשאבים.
שלומי | 10.06.11
35.
ואני אומר...
עלי באריקאדות! די לעושק הקפיטליזם החזירי! כל החירטוט של עשירי וחזירי הון=שלטון יגמר כשהקופות יתרוקנו והאויבים יצבאו על הגדרות סביב וזה מאד קרוב. או-אז נראה כמה עשרות מטוסי מנהלים סילוניים עמוסי מזוודות מלאי מט"ח ממריאים בחפזה ממסלול מאובטח בנתב"ג לכוון הוילות והרכוש שנצברו במהלך שנות העושק בחו"ל ו...יאללה ביי. הפראיירים המנוצלים עם משכורות הניצול יוותרו להתמודד עם האסונות הבטחוניים,חברתיים והכלכליים שיותירו המנצלים. יאללה לרחובות ולכיכרות! ל א זה היה חזון הציונות,בהחלט לא. עד עתה הציוניות מאד השתלמה רק לכ-1000 משפחות-די!
באקונין | 10.06.11
34.
האשם הוא לא השוק, האשם הוא מנגנון מדינת הרווחה ויכולת של הממשלה ליצור מונופולים
התאגידים וענקיות התעשיה הבין לאומיות צמחו בגלל שהן יכלו להשתלט על שווקים בעקבות מעורבות של הממשל בחיי הפרט. הנחת היסוד של הפרופסור היא 'שיוויון' ושלי היא 'איזון' אני מעדיף לא לכוון לשיוויון ולזכות בו מאשר לכוון אליו ובדרך להפוך את כולם לעניים באותה המידה. מדינת רווחה הי אמודל כושל, היא מכבידה על משלמי המיסים, לא מאפשרת יזמות, יוצרת מונופולים בתחומים רבים, מפקיעה את העשייה הערכית מהקהילות ובסופו של יום יוצרת גרעון שהולך ומצטבר כמו בגרמניה, כמו בצרפת, כמו בבריטניה, כמו בספרד, כמו ביוון כמו בארה"ב(אל תדאגו- 52% מהוצאות התקציב האמריקאי הינן לשירותי רווחה)... מדינה כעסק, אם אינה יכול הלהחזיר חובותיה תפשוט רגל ותיפול. מדוע פרופסורים מהמועצה ליחסי חוץ זוכים לבמה?הרי הוא משת"פ של האינטרס האליטרי ...הוא הוא מייצגו בדבריו. עורו!
אהרון ABרק | 10.06.11
32.
חרטטניהו מסית את הדעת מהמציאות,מהלך אימים,איראן,אטום,ירושלים,צוללות....
רבותי,הכל חרטה....כולם יודעים מה יש לישראל,והכוונה לידע ואנונו.....זה תקופת האבן.... אף מטורף הכי פסיכי בעולם לא יקח עליו אבדן מוחלט......הכל כדי להמשיך ולעשוק את הציבור בשם רעיון הזוי זה או אחר....בינתיים לתייקונים כבר אין לאן לדחוף את הכסף.... קנו את כל משאבי המדינה בגרושים,שולטים על כל שירותי הכלכלה והבנקאות,למעשה המדינה שייכת להם,20 משפחות עושות כאן מה שהם רוצים...כולל מינויים פוליטיים.... וזה מדובר רק בישראל...חיייבים לשנות את שיטת הבחירות,ולשנות את אחוז החסימה לפחות ל35% !!!!!!,אם לא הלך עלינו ב 100% !!!!!!
תרגיל שקוף... | 10.06.11
31.
תמיד זה היה סטיסטיקה, אבל פעם לא היו כאלה הבדלים במשכורות ולכן עכשיו זה השקר הגדול.
יש סיפור שאומר: אם בחדר אחד יש 3 נשים כאשר אישה אחת בת 30 בחודש התשיעי להריונה ועוד שתי בתולות בנות 15 בסטיסטיקה יש לנו 3 נשים בנות 20 שכל אחת בחודש השלישי להריונה. כאשר מדברים על השכר הממוצע או צמיחה בארץ מסויימת עובדים בדיוק באותה שיטה סטיסטית. וכאן המעמד הביניים הגדול מקבל מצד אחד את השקר הגדול ומצד שני הממשלות אוהבות להסתכל במספרים בלבד.
משה | 10.06.11
30.
הקפיטליזם הוא שיטה שמעודדת חמדנות ותאבת בצע, ושכבת העשירים המצומצמת מתעשרת ע"ח מעמד הביניים
לא צריך ללכת סחור סחור ולעשות את הבעיה מסובכת. כאשר מנהלים בכירים ומנכ"לים משתכרים מאות אלפי ומיליוני ש"ח בחודש, ללא הגבלה, את המחיר לכך הם גובים מהעובדים הזוטרים שמשתכרים שכר מינימום של כמה אלפי ש"ח בחודש. העיקר שהם מראים בדו"חות של החברות והמאזנים שהם מצליחים לשמור על עלויות שכר נמוכות לעובדים, ויגייסו לשם כך גם עובדים זרים, או יעבירו את הייצור למדינות עולם 3 כהודו, על מנת להוריד את ממוצע השכר לעובד ("התייעלות"). שכר העובדים - מעמד הביניים נמצא בהקפאה עמוקה. לעומת זאת תראו לי מנכ"ל אחד שיהיה מוכן להוריד משכרו האסטרונומי בכדי לעזור ל-"התייעלות" החברה.
מעמד ביניים | 10.06.11
27.
הכותרת לא מתאימה למה שהבן אדם אומר
הפרופסור הנכבד בשום פנים לא מתכוון למה שניתן להבין מהכותרת, שהקפיטליזם הוא שיטה רעה שבהכרח יוצרת עוני. מה שהוא בסך הכל אומר, זה שכסף לא גדל על העצים, ועצם העובדה שיש משטר קפיטליסטי לא אומרת שעכשיו לכולם יהיה רולס-רויס ווילה. הבעיה הגדולה של העולם המערבי, שאליה הוא מכוון אבל לא אומר במפורש, היא שכולם שם התרגלו לחיות ברמת חיים מאוד גבוהה שרק עולה כל הזמן, ומה לעשות שכרגע אין כיסוי לרמת חיים כזאת. ואז אלה שהתרגלו לחיים הטובים מתלוננים וחושבים שדופקים אותם.
מרק לוגובסקוי | 10.06.11
26.
זה ברור שהוא צודק לחלוטין.
זה ברור שהעשירים נהנים ממיסוי נמוך. אם עשיר מסוים צריך לשלם מס 40 מליון שקל., אבל הוא משלם רק 4 מלחון, אז הכסף חסר לנו. ולוקחים אותו ממי שנוח - נכון, ממעמד הביניים, שאינו עשירולכן לא יכול להתמקח. ובישראל יש עוד אוכלי חינם שמקבלים קצבאות על חשבון האנשים העובדים. לכן ,אצלנו זה חמור ביתר שאת.
עמי | 10.06.11
25.
ל 22: יותר גרוע: החוגים לכלכה נשלטים ע"י בעלי ההון
בארה"ב, אנגליה (ומי יודע אולי גם בישראל) ידוע מי מממן ותורם לאוניברסיטאות המפורסמות בעולם, ותוך כדי כך משפיע על תכניות הלימוד ועחל זהות המרצים בחוגים לכלכלה. בעלי הההון דואגים שמה שילמדו שם זה שהכלכלה היחידה שעובדת לאורך זמן היא קפיטליסטית- ליברלית וגלובלית. כל מרצה שיש לו דעות אחרות מסולק תוך זמן קצר, לפני שיספיק "להרעיל" את מוחותיהם של הסטודנטים באיזה רעיון על רגולציה, התערבות ממשלתית או (ח"ח שומו שמיים) סוציאליזם
אנא-מורפיוס | 10.06.11
23.
בולשיט, ההסבר שלו לכשלון מופרך ומומצא..הקפיטליזם עוקם במצבי משבר !!
במשבר הבנקים והמשכנתאות הממשלה העבירה טריליון דולרים ויותר לידי העשירים שכשלו ושהביאו למשבר, אז איך זה בדיוק תואם את הקפיטליזם האמיתי?? אז שיפסיק הפרופסור הזה ודומיו לזבל לנו בשכל כנראה גם הוא חלק מאותה קליקה שהרוויחה מעיקום הקפיטליזם, אילו לא נהגו כך ואלה שכשלו לא רק שלא היו מקבלים כספים אלה נלקחים מהם ומוכנסים לכלא על רמאות ושוד לאור אז אפשר היה לבדוק האם הקפיטליזם עובד או לא !! למי שלא הבין אלפים מראשי המשק בארהב צריכים להיות מאחרוי הסורגים וכספם מועבר לאוצר המדינה מה שיוצא כ3 או 4 טריליון דולר שהיו מוזרמים לשוק ולכל המעמדות בהתאם לכללי הקפיטליזם..כזה יקרה תחזרו אליי ואז נמשיך לדבר !
פרופסור להמצאות | 10.06.11
22.
הבעיה נעוצה באקדמיות ובוול סטריט
החוגים לכלכלה למנהל עסקים ברחבי העולם עוד יזכרו לדראון עולם כמי שהביאו את הקטסטרופות שפוקדות את המין האנושי,החומר הנלמד הוא שגוי ומתבסס על הנחת היסוד של וול סטריט שטוענת ללא בושה שתאבת בצע היא דבר מבורך,עד שלא יקומו המרצים,הכלכלנים ויודו בכישלונם וישנו את הקונספציה לנצח נהיה במלחמה. ותראו את הסרט שהמליץ עליו תגובה15,תשובות טובות מאלו שניתנות בסרט הזה לא תמצאו בשום מקום.
מורפיוס | 10.06.11
20.
מכירים משחק מונופול? שיחקתם פעם עד הסוף??
בהתחלה כולם מתחילים עם מעט, קונים עוד ועוד רכוש, ואז הפלא ופלא, פתאום מצבם של שניים מתחיל להשתפר, ושניים מתדרדרים, עד שבסוף אחד מהם הופך לפושט רגל. מהשלב שנותרו שלושה זה שבאמצע מתדרדר גם כלפי מטה והראשון מהשלושה הולך ומתעשר עד שהאחרון (השלישי) פושט רגל, ואחריו השני, ובסוף אחד נשאר עם כל הרכוש והמשחק נגמר. לכן קוראים לו מונופול. המשחק משקף את הכלכלה הקפיטליסטית במיטבה (או במירעה...) - כסף הולך לכסף, וכסף קטן הולך לכסף גדול. מי שבעד שיטת הפעולה של "הישרדות החזקים ביותר" גם בכלכלה, כמובן לא יכול להתנגד למשחק....
 | 10.06.11
17.
ל16
ואיפה יהיו עובדי הייצור שהצריכה תרד? גם הם יהיו בלשכת האבטלה. למה ללכת לעבוד בתעשיה? גם שיש ביקוש לדוגמא כרגע לרתכים וחרטים בעלי המפעלים מסרבים לשלם להם שכר הגון ומעונינים להביא עובדים זרים במקומם. אבל אם העבודה תרד הפועלים יהיו הראשונים ללכת הביתה. לפחות את הזבנים עדין אי אפשר להחליף בעובדים זרים . לדעתי בארץ יש כשל שוק. כאשר מדברים בארץ על משכורות נמוכות טוענים שאילו כוחות השוק שקובעים(יחד עם יבוא עבדים מחול) אבל כוחות השוק לא חלים על המנהלים הבכירים,כאילו אם הם היו משתכרים מחצית מהשכר המשולם להם לא היו מוצאים מועמדים. כך גם בארהב. יש מעט מעסיקים והרבה עובדים,המנהלים מייצגים את בעלי המניות והעובדים במשכרם הנמוך ממנים את ריווחהם של בעלי המניות והמנהלים כך שיש מעט אנשים המרוויחים המון והמון המרוויח מעט. אין באמצע
Shimi | 10.06.11
16.
הבלוף הכלכלי שנקרא Trickle down economics התגלה במערומיו!
זה נכון לעולם המערבי וזה נכון לארה"ב וישראל במיוחד המחקה את קודמתה. BB משתמש במונח הארכאי הזה ללא הרף. בכלל, צריך לשרוף את ספרי הכלכלה ולהתחיל מאפס. התאוריות שמלמדים בבתי הספר כלכלה, לא מחזיקות מים. ל 4, 5 ו 9, אחת הסיבות שאמריקה נקלעה צרות צרורות, נובעות ממה שתואר בכתבה כמקצועות "לא סחירים". מכלכלה של מדינה המייצרת ומייצאת, היא הפכה למדינה המספקת שירותים בלבד, במתכונת של אנשי מכירות בקניונים וברשתות. פועל יוצא של העברת המפעלים לאסיה וסין. אז מה הפלא שהיא שוקעת? כפי שהוכיחו השנים האחרונות, יש גבול ליכולת הצריכה ברגע שהקרקע נשמטת מתחת לרגלים. למרבה הצער, זה גם מה שקורה בישראל. גם אם כרגע המצב טוב לכאורה. מדוע לכאורה? כי עלויות המזון והמגורים מחד והמסים מאידך, שוחקים עד דוק את מעמד הביניים. תסתכלו מסביב....מישהו יודע מה היחס בין אנשי תעשייה ליחס של נותני שירותים שמבזבזים את חייהם לדעת כזבנים בקניון? ומה הם יעשו ברגע שהצריכה תאט? נכון...הם ימצאו את עצמם בלשכת הסעד ותורי המובטלים.
945 | 09.06.11
13.
מעמד הבנייים בישראל שחוק מפני שהוא זה שממן את כל הפרזיטים!
למעשה ניתן לומר שלא שווה לעבוד למי שמשתכר עד 4500-אפשר לעשות ילדים לשבת בישיבה ולחיות באיכות חיים גבוהה יותר . מעמד הבניים בישראל הוא זה שמממן את המעמד ה"נמוך" -הללו חיים פחות או יותר באותה רמת חיים ,אלא מאי ההבדל הוא שמעמד הבניים עובד כמו חמור! תנו קפיטליזם אמיתי דרקוני שכל שירות יעלה הרבה כסף ותורידו את מס ההכנסה למינימום-ככה כל אדם יוכל לבחור למי הוא רוצה לתת את הכסף שלו! מי שרוצה שירותי דת יממן אותם ,מי שרוצה לצרוך תרבות ישלם בכסף מלא וכו'... מי שלא עובד שיחיה מתרומות של אנשים ברחוב ולא מכספי משלם המיסים!
עומר | 09.06.11
12.
הפרופ לא ציין שהעושר בא מהלוואות מקו"ג-שלא יזכו לראות את כספם,כשהבנק יפול
השלטון יציל = ומציל בהווה עי העברת הכספים = מחשבונם של אלו שאין להם היכולת להגיב בזמן, כפי שנעשה בIAG , וכפי שהצילו את הבנקאים ( חכו ותיראו את בנק אוף אמריקה ב2013) וכפי שהצילו את הבנקים בישראל ב1983 , השיטה =שהכי עובדת = בשבדייה, שימו לב שהמיסים בישראל יורדים לעשירים - ובו בזמו מחירי המזון הבסייסם והדלק עולים- והנפגעים העיקריים הם המעמד הנמוך - ראה מדוע מובראק נפל
-מדד הפיתה | 09.06.11
11.
At last words of wisdom!!!
At last some words of wisdom!!! Free market is like a game of cards, when most of the cards end up in the hands of few and the middle class who has few cards left is reluctant to play because of future uncertainty (social security, Medicare) the game halts and the youth, left without cards, faces bleak future. This is by no means a social crisis and cannot be solved by economics means alone. Economics didn't fail us but the total lack of social vision!!!
Anonymous | 09.06.11
10.
תודה על הכתבה, מאירת העיניים.
לאזרח יש את הזכות המלאה והבלתי מעורערת, לכלכלה בריאה ולקיום בכבוד. בנוסך לזכויות הפרט ודמוקרטיה, יש להוסיף קיום בכבוד. חובה היא, על מקבלי ההחלטות, לדאוג לחלוקה צודקת של העוגה הלאומית ולא לספק את תאבונן של קבוצות לחץ, על חשבון מעמד הביניים והחלשים. שיטת הגועל של השכר מכר בשמירת הקואליציה חייבת להיפסק. זהו עיוות משווע, הפוגע בדמוקרטיה ופוגם בקבלת החלטות ראויות. בגלל משטר הגועליציה במדינה, ממשלות מתחלפות, בכל שנתיים וזה משדר חוסר יציבות ופגיעה בנוהל התקין של כלל המערכות במדינה. לולא ניה כך, המעמד הבינוני היה משגשג ולא היה תורך בטייקונים, אשר נצלו היטב, את אי היציבות השלטונית. לולא היה כך המדינה היתה במקום טוב יותר בכל התחומים.
 | 09.06.11
9.
ל 4 + 5
ל4 - אני חושב שמה שאתה כותב נכון אבל בכלל לא מהסיבה שעלתה בכתבה אם אני מנסה לתמצת את הכתבה אז מעמד הביניים במדינות המערב מאבד את מקום העבודה שלו למעמד הביניים / נמוך ההולך וגדל במדינות שפעם נקראו - עולם שלישי כך שבממוצע - העולם צומח אבל במערב הנהנים הם המשכילים מאוד שמרוכזים במגזר הבנקאות / שרותים ולא במגזר הייצור שנדד מזרחה הסיפור של המדינה שלנו הרבה יותר פשוט מעמד הביניים הולך ונאנק תחת עומס המיסים ולאן הולכים המיסים ? חזרה למעמד הביניים דרך שרותים שונים שאמורים לקדם את המדינה כמו חינוך , בריאות , שמירת החוק וכו' - לא ולא ולא הם הולכים למה שנקרא בשפה מצוחצחת - "תשלומי ההעברה" - כסף שעובר ממך האיש העובד למישהו אחר והם ביטוח לאומי חינוך - אבל לא שלך ועוד כהנה וכהנה - ושוב לא לך למי כן למי שעושה 5 ילדים ומעלה - הרבה למי שיושב ולומד בישיבה / כולל וכו' - עוד יותר הרבה לצערך וצערי אלו המגזרים הצומחים - הערבי והחרדי , ואתה המגזר המצטמצם המדינה מעודדת את זה דרך סבסוד החינוך , בניית דיור זול, מימון לימודים וכו' כך שהמצב רק הולך להחמיר ................
דרור | 09.06.11
8.
מה יוון מייצאת, בדיוק?!
לא שכחנו את הבסיס לכלכלה? אי אפשר לייצור עוד ועוד משרות ממשלתיות ולהכריז על הטבות לעם, בלי לגבות את זה עם מגזר ייצרני שיעבוד בשביל הבטלנים האלה. זו הסיבה שגרמניה יכולה (בינתיים) לתת כסף ליוון. את העיוותים בשוק העבודה בארץ אפשר לשפר בעשרות אחוזים ע"י איסור לקיום חברות כ"א. זה אחד מהדברים בקפיטליזם שדורשים פיקוח. הגענו לקיצוניות לא בריאה בנושא.
דובב | 09.06.11
7.
מטעה- הוא מקבל את הכללים של הקפיטליזם החזירי ואז אומר שאין ברירה
מי אמר שהכללים התומכים בגלובליזציה (כלומר בתאגידים ובבעלי ההון) הם הכללים האופטימלים אנשים קבעו אותם ואנשים יכולים לשנות אותם מספר לנו (מעמד הבינים והשאר) שאין לנו ברירה בשעה שאין לנו ברירה כל זמן שאילו הכללים
עמי | 09.06.11
6.
מי בכלל סופר את מעמד הביניים.
מעמד הביניים הנשחק, מנוצל לצורכי הצבעה בקלפי ולצריכת תוצרת, שהמעמד העליון מייצר, בלבד. יש לבזר את תאגידי הענק ליחידות רבות וקטנות יותר, מאחר וריכוזיות ההון בידי מעטים, מהווה סיכון ליצירת זעזועים כלכליים, העלולים לפגוע, בכל אחד. הררי הכסף הנאגרים בידי בעלי ההון ותנועתו הפראית ממגזר אחד לשני, מהיום למחר, גורמים לאי יציבות ולתנודות לא ראויות במערכת הכלכלית. כשנוצרים הפסדים מהתנהלות שלוחת הרסן, מעמד הביניים, הראשון להיפגע ולשלם את המחיר, ממיתון עד להתייקרויות ונושא בנטל, לכסות הפסדים על מנת להחזיר את המערכת לשפיות. לא פלא שהמעמד הביניים הולך ונשחק, ונעלם.
 | 09.06.11
5.
ל-4
הוא לא דיבר על ישראל באופן ספציפי. הרעות החולות שהוא תיאר נוגעות בכל מקום בו נהוגה השיטה הקפיטליסטית. אני דפנטלי לא מסכים איתו, אבל תיאור המציאות העלובה שלך על ישראל 2011 לוקה בראייה מצומצמת וללא כל השוואה למה שהיה לפני כן ולמה שהכלכלה יכולה להביא הבן אדם. לכן לפי דעתי הנתונים הללו לוקים בחד מימדיות, נוקטים ראיה חלקית של המציאות תוך כדי עיוותה ובמטרה לקדם אג'נדה מסויימת..
 | 09.06.11
4.
משבר חמור במעמד הבניים בישראל מוסווה באופן מרשים
מבלי להיכנס לכל הנתונים המורכבים של כלכלת ישראל ,שמראים תוצאות של צמיחה. צריך לראות את התמונה הבאה : 1.שרותי הבריאות בישראל - נכשלים. 2.שרותי החינוך בישראל - נכשלנו. 3.ביטחון פנים - סביר מינוס. 4.תיירות - נכשלנו. 5.כוחות הצלה - נכשלנו. 6.תשתיות - נכשלנו. 7.בטחון - עומדים בפנינו מצבים שמהם אי אפשר כבר לנצח. אם מדינת ישראל הייתה משקיע את הכסף שנכנס שנים האחרונות ב - 7 הסעיפים להעיל,בכולם או בחלקם בכמות שהיא צריכה בשביל להעביר אותם מנכשל לטוב , אז לא היינו מראים תמונה של כלכלה בצמיחה , אבל אולי היינו בונים עתיד למדינה. לא צריך להבין בכלכלה מספיק לשאול את עצמנו : האם - מורה,שוטר,אחות,גננת וקצין לא גומרים את החודש .... אז יש לנו בעיה. וכן זה הולך להיות הרבה יותר חמור ,מאחר ולדור של מחר לא יהיה את מאט השומנים שמהם נהנו הורינו ואנחנו. לא יהיה סיכוי לבנינו ולבנותינו למצות את הפוטנציאל שלהם ...וגם המאטים שיצליחו יסבלו מכך שמעמד הבניים ימשוך את המדינה למטה.
eran | 09.06.11
3.
עוד צורם הניגון...
לפני כמאה שנים היו אינטלקטואלים בראשות מרקס ושותפיו שניסו לבצע הפיכה שלטונית. הם ניסו להסית את הפרולטריון, את המעמד הנמוך, כנגד השלטון. לאחר שניסיון זה נכשל כישלון היסטורי חרוץ, יורשיהם של אותם אינטלקטואלים (בגרוש..) מנסים שנית, להמריד את העם כנגד השלטון. הם הבינו שמהמעמד הנמוך לא תצמח הישועה, כעת את מירב מרצם הם מפנים למעמד הבינוני. בשנים האחרונות אנו עדים למתקפה חריפה כנגד השיטה הקפיטליסטית, הם מציגים נתונים חלקיים וחסרים, ומנסים בכל הכוח להכניס את המעמד הבינוני לתחושת דיכאון ואי אמונה בדרך. כפי שבסיבוב האחרון הסוציאליזם נחל כישלון כביר, גם בסיבוב הזה ההיסטוריה תראה לו אבק...
קפיטליסט גאה | 09.06.11
2.
לא ממש מסכים
כאשר כל שיטה הולכת לקצוות שלה אז השיטה נכשלת יש לקרוא למה שקורה עכשיו קפטליזם חזרי ואז לבחון את העניין כאשר בעלי המניות מעונינים רק בתוצאות החברה, גם במחיר רמיסת זכויות, ומחרי עבדות אז מתחילה להיגרם בעיה בעידן שבו מנכ"לים מרווחים מיליוני שקלים בלי פרופורציה לביצועי החברה, בימים שפרסומות עולות מליוני שקלים - בימים כאלה לא מסתכלים על העובד הפשוט ואז מעמד הביניים הולך לאיבוד
לא ממש מסכים | 09.06.11
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת