אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

פאנל "כלכליסט": "מדיניות הממשלה משדרת חוסר החלטיות"

22 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

20.
צריך להשקיע בעיקר בפיתוח טכנולוגיה חדשה:
כלומר לתמרץ חברות סטארט-אפ פרטיות שעוסקות בתחום, לתמרץ חברות בינלאומיות שעוסקות בקלינטק לפתוח סניפים בארץ ולהגדיל את הסניפים הקיימים ולהשקיע בהשכלה הגבוהה בכל העניין. כרגע הטכנולוגיה לא כדאית- לפי התכניות בשנת 2020 ייצרו כאן 1,500 מגוואט של אנרגיות מתחדשות, שיעלו כמו 7,500 מגוואט.
מישהו | 06.06.11
18.
אסור לסבסד טכנולוגיה לא יעילה ומיובאת
פשוט שערוריה. השיטה הכי לא כלכלית להפקת חשמל היא השיטה הפוטו-וולטאית. צריך להשקיע בהתייעלות אנרגטית, אנרגית רוח וכו'. אבל בפאנלים מסין???? מישהו התחרפן בגלל הצעקות של הירוקים וספירת הירוקים של הטייקונים. תעריף החשמל יהיה גבוה, והמפסידים יהיו האזרחים והתעשיה הישראלית (התעשיה הסינית דווקא מייצרת את הפאנלים מפחם ונפט עלא-כיפק!). צריך לעצור מהר את הפארסה הסולארית!
שמואל | 06.06.11
17.
לקבל חות דעת
אני גר בבית פרטי ואני שוקל ליבנות על הגג לוחות סולאריות בעלות של מאה אלף שח דרך אחחת החברות שעוסקות בנושא .ןהם נותנים לי חוזה מול חברת החשמל שיקנו חשמל מימני.בשווי של 1300 שח בחודש . אני מעונין לקבל חוות דעת בנושא(לא חוות דעת עיסקית) האם באמת חברת החשמל מתחיבת ליקנות ממני חשמל לתמיד( התעריף כלכך גבוה ביחס לשוק) אשמח לשמוע מאדם שעשה את זה
אביב הרצל | 06.06.11
16.
אני מבולבל לחלוטין
יש לי גג בבית של כ- 100 מטר ואף יותר. חברה מסויימת התקשרה אלי ורצתה להקים לי בעלות של כ- 95-100K גג סולרי. הבטיחו לי רווח של כ- 13K בשנה לפחות. אם זה כל כך רווחי, למה לא כולם עושים את זה? האם יש מצב שהמחיר של החשמל שנרכש יירד, ויהפוך את הקטע ללא רווחי בכלל, ואף מפסיד? איז בטחונות אפשר לקבל על איכות המערכת והשירות? מחר החברה משנה את שמה ולא יהיו חלקי חילוף לחומרים, מה אני אעשה עם גג מלא בזבל? אנא תשובות ל- bicoms@gmail.com
BICOMS | 06.06.11
13.
עצם העובדה שהציבור ממן טימטום סולרי היא שערורייתית!
חשמל סולרי יקר פי עשרות מחשמל רגיל. אמינות גרועה. והכי חשוב! - הסובסידיות גורמות למחיר של הפאנלים להשאר גבוהה! תשקיעו במחקר להוזלת ושיפור הפאנלים. זה הגיוני. אבל לממן מוצר יקר וגרוע??? רק פוליטקאים מושחתים וטיפשים יכולים להשחית כך את כספי הציבור. חלם זה כאן.
מירי | 06.06.11
12.
הפתרון הוא פשוט, להנמיך את גובה הסובסידיה לנקודת השיווי משקל.
כל היחסי ציבור שאנחנו קוראים על גבי העיתונים זה אינטרסים של אנשי התעשייה שרוצים להמשיך לאכול סובסידיות גבוהות בדמות תעריף קניית חשמל גבוה זאת על אף שמחירי הייצור ירדו. יש עודף ביקוש של משקיעים? הפתרון פשוט להקטין את גובה הסובסידיה קרי את תעריף החשמל המובטח לקניית החשמל. כך רק המשקיעים היעילים יותר יכנסו לשוק והמדינה תרוויח יותר ברמת המאקרו. יש לתת תעדוף במצב אדיש בעלות לחברות הצורכות כוח אדם במסגרת הייצור כך שבפועל המשק ירוויח יותר. יש לדאוג לגיוון מסויים בכדי לפתח את התעשיה בארץ ולהיות חממה טכנולוגית של אנרגיה ירוקה. לכן יש לתת תעדוף לטכנולוגיות ישראליות עם פוטנציאל יצוא גבוה על פני חברות שמיישמות טכנולוגיה מיובאת בלבד.
אור משפטן כלכלן | 06.06.11
10.
יקר בהתחלה, זול בהמשך
אי אפשר לתת לאוצר לנהל מדינה. לאוצר אין אינטרס אלא לשמור על סטטוס קוו. כל שינוי מציף אל הקרקע התנגדויות שנכתבו לפני ארבעים וחמישים שנה למה יש להלחם בקידמה. אח"כ נערי האוצר פורשים מהמשרד היוקרתי ומוצנחים היישר אל תפקידי מפתח בחברות ענק ופתאום דעתם משתנה והם יודעים לתמוך בקידמה ובשינוי מכיסאות העור שלהם. השקעה בתשתית היא אחת ההשקעות החשובות והמשתלמות ביותרשיכולה מדינה לעשות ישראל, מדינה ענייה ומפגרת בתשתיות. השוק מסמן כבר זמן רב שאנשים מתלהבים להשקיע ומוכנים להשקיע עוד ובכך ליצור תחרות יפה ורווחית לכולם. זהו המצב האופטימלי שאפשר לבקש לפני כניסה לשוק חדש, וכן, בהתחלה יש צורך בתמריצים כדי ליצור את ההינע הראשוני. א-מה-מה, שיטת השקשוקה דורשת שקודם כל אחד משחקני הענק, שיכול למחוק באחת ולגמד את כל ההשקעות של השוק הפרטי באמצעות פרוייקט אדיר מימדים, יבחן עד הסוף את הכדאיות הכלכלית שלו להצטרף לשוק הזה, ורק אחרי שיקבל הבטחה מצד הממשלה והאוצר שתאפשר לו לגרוף לכיסיו שלו רווחי ענק לא פרופורציאנליים ולהבטיח מונופול עתידי- אין לממשלה שום אינטרס לקדם את כל הקבלנים הקטנים הפרטיים שמנסים לעשות פה כסף.
קרייזלר | 06.06.11
6.
אם יש כל כך הרבה קופצים, סימן שהסבסוד גבוה מדי.
זה לא אמצעי לפיזור עודפי כסף כמו שהפופוליסטים אוהבים לדמיין. אפשר להעביר את הכסף ישירות לחשבונות הבנק. אמור להיות קשה להרוויח מזה, כדי לעודד שיפורים והתייעלות. כדי שרק מי שיצליח לעבור את הסף יזכה בכסף מהמדינה. לא שכולם ילכו מכות על מי יקבל כסף חינם מהמדינה.
מיקי | 06.06.11
5.
שוב התעשיינים רוצים לעשות כסף על העניים
מי שיפסיד מכל המהלך זה העניים שאין להם יכולת להקים חוות סולאריות, והם יממנו את רווחי העשירים!! פשוט בזיון!!! אם אין לסולאריות רווח כלכלי ללא סבסוד ממשלתי אז שהעשירים ישקיעו במחקר ופיתוח עד שיצליחו ליצור מוצר רווחי ללא תלות בממשלה
משה | 06.06.11
2.
אין מילים. משרד האוצר לא מפנים את גודל החשיבות שהבינו במדינות כמו גרמניה, סין וארה"ב
אבל למה ללמוד מהם שאפשר ללמוד מאנגולה. פקידי האוצר, הגיע הזמן שתעשו שיעורי בית ותדעו לנהל משרד, השקעה באנרגיה, חינוך ורווחה הם השקעות לטווח ארוך והם הכי חשובות. מי שמזלזל וחושב שהמשקים בעולם ימשיכו להתקיים על פחם וגז טועה טעות אינפנטילית. אולי נלמד מהמדינה החזקה באירופה, או אפילו מהסינים שכבר הבינו שאין מנוס, אבל רק בישראל, מדינה פיצית שיכלו כבר מזמן להגיע ל 20 אחוז תפוקת אנרגיה, מישהו מרדם בשמירה ומדבר על עומס שיעבור לציבור, מצחיק אהה, ומה עם עומס הבטחון? עומס הישיבות? עומס הועדות המיותרות? צאו מהקופסא ותתנהגו כמו מנהלים, תגיעו להחלטות ותבצעו אותם!
דדי | 06.06.11
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת