אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

תיק וינרוט־ויטה: האם הפרקליטות צדה את הלקוח הלא נכון?

19 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

18.
הרשימה הזאת מדגימה כמה האישום בשוחד מופרך
וינרוט הצליח לבנות את מעכמדו כעורך דין צמרת דוקא באמצעות שמות של לקוחות גדולים וידועים. הטבע האנושי מחייב לקוח פוטנציאלי להניח שמי מי ש,נניח, יפתח רון טל אך גם אנשי מסים כמיכאלוביץ, ברזילי וויטה)פונה אליו הוא בודאי עורך דין מהשורה הראשונה וכדאי לפנות אליו. מתן שירות זול לידוענים כאלה לא היה אלא השקעה ב ט י פ ו ח ת ד מ י ת , שהתגלתה כהשקעה נבונה ומוצלחת מאד. ל א בגלל "טובות הנאה" או "העדפה" אלא בגלל המסקנות ש"השוק" מסיק מכך שוינרוט מייצג אותם( אף אחד לא יודע ולא שואל כמה שכ"ט התבקש מהם) כשאני קורא את הכתבה הזאת מתגנבת לראשי המחשבה:" חבל שאני לא הייתי בנוי לאיטרטגיה כזאת"(למען האמת אני בכלל לא חשבתי על הרעיון הזה וכמובן אני בכלל לא יכול להניח שלו חיקיתי את האיסטרטגיה הזאת הדבר היה מניב תוצאות דומות) לו
עו"ד ותיק | 17.06.11
17.
וינרוט רשאי לקבוע תעריפים לפי שיקול דעתו.
משרד וינרוט הוא משרד פרטי-משפחתי שאינו עובד לפי המקובל במשרדים יותר גדולים ו"מאורגנים". בתור מי שעבד שם אני יכול לומר שכמעט כל פעם שפנה אדם שהוא מחוסר אמצעים, וינרוט הסכים לייצגו ללא תשלום. שום משרד אחר לא נוהג כך. מעולם גם לא היה במשרד פרוטוקול מוגדר לקביעת שכר טרחה. וינרוט היה קובע את שכר הטרחה כרצונו, לפי תחושת בטנו ולפי מה שחש שהלקוח יכול לשלם. כלל לא מפתיע שעובדי מדינה - שעובדים שעות רבות ומשתכרים הרבה פחות ממה שיכלו בשוק הפרטי, נתבקשו על ידו לשלם סכומים קטנים. זה האיש וזה המשרד שלו, וזכותו לקחת מעובד מדינה שהוא יחסית דל אמצעים סכום נמוך ומאוליגרכים למיניהם סכומים בשמיים.
עובד לשעבר (עוד מתקופת הוברמן) | 15.06.11
14.
חקירת אוכלי החינם משולחנו של עו"ד וינרוט
מדובר באירוע סדרתי של אנשים שונים בעמדות בכירות ביותר - שופטים, פקידי שומה, קציני צה"ל ומשטרה ואחרים שלטענת עו"ד וינרוט היו סמוכים על שולחנו וקיבלו ממנו ארוחות חינם במשך תקופה ארוכה ובנושאים שונים... אם יזוכה וינרוט בסופו של דבר ניתן יהיה לומר על כל הפרשה: "כשר (אולי משפטית) אבל מסריח עד השמים (מוסרית וציבורית)"... גם אם דבר זה יקרה חובה על פרקליט המדינה להנחות לאלתר את המשטרה לפתוח בחקירה מיידית כנגד כל אותם אישים שהיו וחלקם עדין נושאים במשרות רמות ושנהנו מארוחות החינם... ונותרה שאלה ללא מענה: כמה דלתות וחלונות מכל מיני סוגים נפתחו בפניו של עו"ד וינרוט עת מילא אחר מצוות חז"ל "שלח לחמך על פני המים..."???
גיא | 15.06.11
7.
כן? ומה עם פרשת קצב?
האם המדינה לא פיספסה כשהתמקדה בקצב במקום לבדוק איך יתכן שבכיר מצליח לנצל את מעמדו בצורה כה מכפירה משך שנים ארוכות בלי שהמערכת תוכל להתמודד עם התופעה? רק כאן המדינה מפספסת? מתי ראיתם כאן התייחסות מערכתית. שלטון החוק לא יודע להתייחס מערכתית, הוא יודע רק לדוג אישית.
המומחה | 15.06.11
2.
היה ברור כבר מההתחלה. הפרקליטות נכשלה בהרחבת הפרשנות לשוחד, ונסוגה.
הפרקליטות טיפסה על עץ מאוד גבוה, והתרסקה על קרקע המציאות. הנסיון לשוות שכר טירחה נמוך לשוחד ממש, הינו נסיון כושל מלכתחילה. לאחר שהפרקליטות החליטה לסגת מהרחבת הפרשנות הזו, היא בעצם הודיעה על כניעה...
מתן | 15.06.11
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת