אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

פייפאל תשלם: שבדי וישראלי נגד ענקיות התשלומים מארה"ב

26 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

20.
כשלון בדרך
מאחל להם הצלחה מכל הלב אבל זה חסר סיכוי. לא ניתן לפלוש לשוק ששולטת בו אחת ויחידה. עשרות ניסו והלכו בדרכים עקיפות (תשלומים לפורנו... ויאגרה, הימורים...) כל הדברים שפייפל לא עושה (היום כבר עושה הימורים במקומות עם רגולציה). Moneybookers Neteller WebMoney ועוד עשרות - נכשלו. פייפל היא מבית EBAY. חבל לכם על הזמן. ואגב, גם לPAYPAL יש קנה עכשיו שלם אח"כ. אז לא חידשתם כלום.
שי | 29.06.11
19.
בהצלחה
כמי שעובד בתעשייה הזו, אני חייב לציין שהשוק האמרקאי שונה לחלוטין מהשוק האירופי. בהקשר הישראלי לניתוח הסיכון אני מניח שיהיו מספר הגבלות כמו סכום הקנייה, מדינת המקור, נתוני צנזוס וכו'. השאלה העיקרית היא עד כמה החברה תהיה מוכנה לספוג הפסדים בעקבות הונאה. אני מניח שהאופצייה הזו תהיה קיימת רק לשוק האירופי ובהתחשב במידת הרגישות באירופה בכל הנוגע לצבירת מידע על לקוח המודל הנ"ל הוא בסיכון גבוהה. בוא נניח שהפלואו הוא כזה: הזמנה אצל סוחר > ספק התשלומים > יצירת חשבון > אימות נתונים וריסק > אישור קנייה ללקוח > החברה לוקחת את הריסק על עצמה הסוחר מקבל כסף > הלקוח טוען שלא הזמין את המוצר/לא משלם/טוען שזהותו נגנבה > הפסד לחברה (כל הסכום). פייפל ודומותיה גובות אחוז אחד ממחיר העסקה. אם סכום המקסימום האפשרי הוא 150 יורו אזי החברה עושה רווח של עד 1.5 יורו על כל רכישה. אם ההפסד היה גבוה מהרווח (נניח 1000 רכישות ביום שווה ל1500 יורו רווח. 10 הונאת ביום (אחוז אחד) שווה ערך לכל הרווח. כיום ספקי התשלום המקוון נעים בין 1.5 ל 5 אחוז מקרי הונאה. וזה לאחר שמקור התשלום ידוע. בכל מקרה בהצלחה זה שוק קשה וישנם הרבה מקרי הונאה.
A | 29.06.11
17.
ממש סיפור הצלחה, עוד חברה ישראלית עם פוטנציאל ענק שנמכרת בגרושים לזרים
שוודיה היא מדינה עם גודל אוכלוסיה דומה לזה של ישראל אבל עם כלכלה מפותחת בהרבה בזכות 10-15 חברות ענק שלא רואות את טבע. הכל קשור להבדלי מנטליות. המנטליות הישראלית היא למכור. אני לא מאשים את היזמים, הם צעירים ורוצים להתעשר. אבל איפה המדינה בסיפור? תאמינו לי שאפשר לעשות הרבה כדי למנוע מכירות כאלו.
גלעד | 29.06.11
16.
הגישה הזאת מניחה שהרמאים בד"כ הם המוכרים,
בעוד בפועל, הרמאים הם כמעט תמיד הקונים, שמוצאים את הדרכים לרמות את המוכרים גם כשהקנייה מתבצעת דרך פייפאל. איפה נשמע דבר כזה שמישהו יספק סחורה לפני ששולם עליה משהו?! אני מוכרת באינטרנט ומשתמשת בפייפאל, אין מצב שאני אורזת מוצר שלא שולם עליו מלוא המחיר.
 | 29.06.11
15.
בעיקרון גם בפייפאל אפשר לרמות באותה הדרך ויש כאלו שעושים את זה.
כמובן שפייפאל בתורה דופקת משתמשים רבים סתם כך, כדי לצמצם סיכונים. אבל בפייפאל יש בסיס מידע רחב יותר לניתוח הלקוח שמסופק מאיביי. איביי זו גם הסיבה שפייפאל בכלל צמח למימדים שלו, שכן למוכרים שנדפקים אין כל כך הרבה ברירות.... מה הוא המנוף שיעמוד מאחורי המיזם הזה? ומהיכן יגיע המידע על הלקוח כאן? הרי "קרדיט רייטינג" קיים רק במדינות מצומצמות... מס' 10- אהבתי את תגובתך.
 | 29.06.11
10.
fכל העיקרון זה מעקב
הרעיון של הקבוצה מבוסס על חברה שלמה שתנהל את הסיכונים של הפסד ורווח בעבור הגוף המפתח והמשווק. כלומר אנלייזר תתן את הסבירות של מרמה עיסקית ותייצר מערכת של איסוף מידע לגבי כל לקוח מחולק לתת פרופילים של סיכון ללקוחות. וכך כשמר X יבוא לרכוש דיסק או ספר דרך האתר הוא מיידית ייסוווג לרמת סיכון מסויימת ולפי כדאיות המעקב יכנס לקבוצת מעקב פעיל בפרופיל לקוח. במילים אחרות כל הלקוחות במעקב ומחוייבים לאמת פרטים מסויימים אך לא את אמצעי התשלום. במוצרי קמעונאות טריוויאליים כמעט ולא יהיה מעקב בעוד שבמוצרים מתקדמים יותר כמו מוצרי אלקטרוניקה ,תכשיטים ומוצרים דומים במחיריהם יהייה מעקב אוטומטי אחר הלקוח. דרך שמו וההיסטוריה המקומית שלו במדינתו -- בעיקר דרך הבנקים שעונים לשאילתות חשבון בנק שמופנות אליהם אוטומטית דרך מערכות המידע הפנימיות. ולכן יהיה אפשרי לקנות מוצר אך ורק אם הוא זול יחסית ואין לך שום היסטוריה מפוקפקת בבנק שלך או בבנק קודם. בכל מדינה. כל המערכת מבוססת שיטת אח גדול שיודע כבר מלפני שהזמנת פריט מאיזה מחיר מותר לך לקנות ללא מעקב רציני יותר. ואם אתה בעל הסטוריה של אוברדראפט או חשבונות סגורים מרובים או לקוח מוגבל ,תמנע ממך הזכות לרכוש מוצרים מתחום מחירים מסויים ומעלה אוטומטית על מנת למנוע הפסד לחברה. בשביל זה צריך את אנאליסט כדי שמישהו יהיה אנאלי.
Anon | 29.06.11
4.
הגיון עסקי... מעניין נאמר.
אפילו באירופה המוכרים לא כל כך תמימים. אין צורך לציין שבארה"ב זה פשוט לא יקרה - שוק הקניות האמריקאי פשוט לא עובד ככה בעיקר בגלל עניינים אחרים שחבל שהישמים לא טרחו לבדוק. בארה"ב אין מצב לבצע שום טרנזאקציה ברשת ללא זיהוי ואימות זיהוי. זה קשור בעיקר לפאניקת ה-udentity theaft שלהם.
 | 29.06.11
1.
מעניין איך הם ייתגברו על הישראלי שנקרא הקומבינטור
באירופה אני יכול להבין שהאנשים או יותר נכון 99.8 % כן יישלמו עבור הפריט לאחר קבלתו.. אבל בישראל?? עם הישראלי המצוי?שחושב שאין על מי לסמוך? וחושב שכולם מרמים אותו והוא חייב,אבל חייב מאוד ''לדפוק'' אותם חזרה?! מעניין איך ייתגברו על זה..
עופר | 29.06.11
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת