אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

איך זה שלכל אפרסק יש טעם קצת אחר?

10 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

10.
כלורופיל לא קולט אור ירוק מכיוון
שאהאנרגיה של פוטונים באורך גל ירוק לא מתאימים לצמח. כדי להפעיל את הפוטוסינתיזה צריך 2 סוגי מנות אנרגיה: כחולה (אנרגיה גבוה) ואדומה (אנרגיה נמוכה). לירוק אנרגיה בינונית שפשוט לא מתאימה להפרשי האנרגיה הדרושות בתהליך הפוטוסינתיזה של הצמח. למה זה ככה? כנראה כי הצמחים התאימו את עצמם לקבלה בעיקר של אור אדום וכחול כי יש הרבה אדום וכחול מכיל הרבה אנרגיה. יש לציין שלא מדובר בצבע יחיד. הצמח קולט מרחב אורכי גל יחסית גדול מסביב לכחול וגם מרחב אורכי גל יחסית גדול מסביב לאדום. הוא בולע אפילו גם קצת מהירוק. אבל מהירוק הוא קולט הכי פחות, ואנחנו רואים בעין פשוט את מה שנקלט הכי פחות בצמח.
בן | 02.12.11
7.
מידע שגוי
מר אשוחי היקר,אני לא יודע מי אתה ומה אתה,אבל ברור שבקשר לאפרסקים אתה טועה טעות מרה,מחדירים לפירות והירקות,לאו דווקא לאפרסקים כל מיני כימיקלים והורמונים וזרזי הבשלה,ואז הפרי מבשיל טרם עת,ולאוכלים והאוכלות צומחים כל מיני דברים מוקדם מהצפוי,וזאת הבעיה הבנת את זה אדון אשוחי,אם יש לך בעיה ואתה רוצה לדעת משהוא,תשאל את יעקב,יום טוב
יעקב | 09.07.11
4.
טעם האפרסקים
יש שתי סיבות עקריות לאובדן הטעם בפירות בכלל ובאפרסקים בפרט. א. הפירות נקטפים לפני ההבשלה, דבר הפוגע קשות בטעם ב. החקלאים מזריקים הורמונים לפירות דרך ההשקיה. הפירות נראים כפרי בשל אך הפרי עדיין בוסר. אגב כתואת לוואי הילדות בארץ מתפתחות מינית לפני הזמן מסיבה זו. (נראים כפרי בשל אך הפרי עדיין בוסר.)
אני | 02.07.11
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת