אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

התמ"ת: 58% מהעסקים הקטנים חיים "מהיד אל הפה"

41 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

41.
שכר יועצים
הרבה מהיועצים הטובים לא מוכנים לעבוד עם התמ"ת. התמ"ת משלם רק 192 ש"ח לשעה ושוטף + 60 במקרה הטוב וגם זה רק לאחר תום הייעוץ (ייעוץ לוקח לפחות 3 חודשים). חשוב לדעת שעל כל שעה מדווחת יש לפחות עוד שעת עבודה לא מדווחת (טלפונים נסיעות ועוד). אז תעדכנו את שכר היועצים שלא התעדכן כבר שנים ותדאגו לשלם בזמן. בהתנהלות שלכם אתם מוכיחים שכל המטרה היא רק להראות כאילו עוזרים לעסקים הקטנים בעוד שבפועל אתם באמת דואגים רק לטייקונים.
אורן | 10.08.11
39.
זה לא רק העסקים הקטנים,זה גם העצמאיים.
אחת הבעיות הגודלות הן התנאים שמעימידים כל גופי האילו סיוע,עסק או עצמאי בקשיים לא מגיע לתנאי הסף.ומעבר למעמ ,ומס הכנסה הבעייה הגדולה היא חברת הגבייה הנקראת ביטוח לאומי.משלמים הרבה בלי לקבל תמורה,והם מתנהגים כמו חברת גביה בשוק האפור.
roni | 30.06.11
37.
בעלי העסקים הקטנים
הקשיים הכלכליים של עסק קטן היא הארנונה הגבוהה אשר עושקת את בעלי העסקים. הארנונה יותר גבוהה מהשכר המקום, אחרי שאתה משלם ארנונה המקום מוזנח,אין כביש נורמלי להכנס למקום אז אינני מבינה על מה אנחנו משלמים? ומי קבע שבעלי עסקים ישלמו יותר ארנונה? הרי בעלי העסקים יוצרים עבודה וכמה שהעסק יתקדם נצטרך יותר עובדים. וככה המדינה תרוויח יותר.יש הרבה אבסורד בהתנהלות של המדינה שלנו.חושבים שבעלי עסקים יש להם כסף ולא מגיע להם כלום. המאבק של בעל עסק לקיום הוא פי עשר מאשר לשכיר. צריך להיות חזק ומתחוכם כדי לנהל עסק, כולל ההתקלות עם רמאים והסכונים הכרוכים בכך.
כרמלה מנדה | 30.06.11
34.
עוד לא שמעתי בעל עסק שלא בוכה שקשה לו ומצהיר כי העסק עובד מצויין.
תמיד אני שומע תלונות על מיסים גבוהים, ירידה בהכנסות בגלל המצב הביטחוני, רכבת קלה שמפריעה, מזג אוויר לא נוח, לקוחות קמצנים, עובדים שדורשים את השכר המגיע להם וכו'. בעלי העסקים אומנים בבכי ותלונות שקשה להם ותמיד מישהו אחר אשם בכך. יש לכך כמה סיבות ומטרות: 1. מצגת שוא מול הרשויות ובעיקר רשות המיסים כדי לקבל עזרה ולא לשלם מס אמת. 2. פחד שאם הרשויות יראו שיש רווחים גדולים בענף יעלו מיסים תעריפים וכו'. 3. כדי שהשכירים והלקוחות לא יקנאו בהם.
דוד | 30.06.11
33.
עצמאי שיוצא ל21 ימי מילואים, העסק מדשדש, שני ילדים קטנים,
מדווח הכול למס הכנסה, משלם כל חודש מס הכנסה, מע"מ, ביטוח לאומי, מס דלק, ארנונה של העסק ושל הבית, גנים בעלויות מטורפות, משכנתא מטורפת, עלויות סלולר מטורפות ועוד ועוד ומה מקבל מהמדינה - תלוש הנחה למסעדה מאתר בהצדעה.
איל | 30.06.11
32.
אם במכרז לרכישת מרכזיה ב30 אלף ש"ח דורשים תנאי סף הון נפרע של מיליון שקל
כמה עסקים קטנים ובינוניים יכולים להשתתף בו? ואני מדבר על מכרזים שראיתי בשנה האחרונה. בין המטמיעים של מערכות טלפוניה בקוד פתוח אין למיטב ידיעתי אף חברה שעונה על תנאי כזה וגם אין בו שום צורך. הפקידים מעדיפים חברות גדולות שמוכרים מערכות מותגיות יקרות עם דמי אחזקה יקרים וציוד מותגי ייחודי ויקר כי הכסף לא יוצא מהכיס שלהם.
michael | 30.06.11
29.
רשות המיסים
אתם מבינים???ואחרי כל זה רשות המיסים לא מפסיקה לעשות מבצעים ראוותנים ופשיטות על העסקים הקטנים.נכון שכל עסק קטן מעלים הכנסות ונכון שלא כולם טלית שכולה תכלת אבל הי,ראיתם פעם בעל קיוסק או מעדניה שמהשחור שהוא עושה קונה מגרשים בניינים ושאר ירקות???העסקים הקטנים לצערי מעלימים מס בשביל לשרוד!!!! זה אבסורד!
אין לי אומץ לרשום שם | 30.06.11
27.
מס הכנסה, מע"מ וביטוח לאומי ממררים את חיינו ולא נותנים לעבוד
בכל יום עבודה אני מתעסק קרוב לחצי יום בעניינים שקשורים אל שלושת אלו - שעות שיכלתי להקדיש להגדלת העסק. מע"מ דורש את הכסף בגין החודשיים הקודמים לדיווח עד ל-15 לחודש אבל מחזיר את הכסף רק לאחר חודש וחצי! את הכסף אני משלם עם הוצאת החשבונית ואת התשלום מהלקוח אני מקבל לאחר חודש (אם יש לי מזל). תצרפו את שני אלה ומה יצא: חייבתי לקוח ב-1,000 + מע"מ -> 160 ש"ח מע"מ שילמתי לספק 1,000 + מע"מ -> 160 ש"ח מע"מ מועד הדיווח הגיע, אני כבר שילמתי לספק, הלקוח שלי עוד לא שילם לי. לכן, שילמתי מכיסי גם 160 ש"ח מע"מ לספק _וגם_ 160 ש"ח מע"מ ישירות למע"מ. כך שאני שילמתי למעשה 320 ש"ח, את הכסף מהלקוח לא קיבלתי עדיין! את הזיכוי של ה-160 ש"ח של המע"מ ששילמתי לספק אני אקבל רק בעוד חודש וחצי! למעשה סיפקתי למדינה הלוואה קצרת מועד __בחינם__ ועל חשבון עלות האשראי שאני צריך לשלם לבנק!!! למה בכלל עסקים צריכים לשלם מע"מ בינם לבין עצמם? הרי המע"מ חל רק על הצרכן הסופי!!!!!!!!!!!!!!!!
בעל עסק קטן/ | 30.06.11
24.
הבעיה זה שההוצאות יותר גבוהות מההכנסות
אני בעל עסק לשעבר נאלצתי לסגור את העסק כי הרגשתי שאני ממן את המדינה במיסים הגבוהים שהם מבקשים מס הכנסה, ביטוח לאומי, ארנונה, שכירות גבוהה , ביטוח עסק יקר, מים וחשמל בתעריף יותר יקר לעסקים, אישורים של מכבי אש וכו' קיצר פראייר מי שפותח עסק קטן
 | 30.06.11
19.
בושה למדינה!
עוזרים מסבסדים וכל מה שצריך, אך ורק לעשירים. לעסקים קטנים וביננוים הם מחפשים רק איך לקבור אותם. וזה בדוק! כמו למשל יבואן שמביא לארץ סחורה צריך לשלם מע"מ במזומן שזה רוב הכסף לשחרור המכולה. ולאחר 45 יום מחזירים/מקזזים את המע"מ. למה? למה לעשות חיים קשים.(הרי ידוע תנאי האשראי בשוק. 120יום +++) אחר כך שואלים למה העסקים לא יכולים לעמוד בתזרים המזומנים שלהם. מספיק מדינה. אתם מרויחים הרבה כסף מאצלנו אז מספיק תנו גם לנו לחיות!!!
אין צדק | 30.06.11
18.
חייבים רפורמות לעידוד עסקים קטנים
המדינה מסרסת עסקים קטנים. מסים מטורפים. ביטוח לאומי ומס בריאות זה כסף שהולך לפח, לא מקבלים כלום מביטוח לאומי ושירותי הרפואה הציבוריים לא אנושיים. העשירים מעלימים מס במיליונים בעזרת תרגילי חשבונאות והקטנים נאלצים לשלם אחוזים גבוהים מידי. קרנות הפנסיה והביטוחים גובים עמלות מקסימום מעצמאים קטנים ללא יכולת מיקוח. בקיצור זאת לא המדינה לצמוח בה, אלא אם אתה מרמה או גונב בדרך כלשהי.
אמיר | 30.06.11
17.
בואו ואספר לכם מה קורה בקצרה:
זה מטורף. עסקים קטנים לא מצליחים לחסוך דבר! רק השרידות והפרנסה הרגעית מעניינת אותם. אני, כעורך דין, מלווה כאלו. דבר הכי קטן כמו מזמין עבודה שלא משלם או מלאי שיורד לטמיון בגלל היעדר ביקוש מפיל אותם. איך מצפים מהם לעזור לילדים שלהם לרכוש בתים? הפצצה החברתית מתקתקת, והיא חזקה מתמיד. מה שקורה בארץ זה טירוף מוחלט ואני אומר לכם - תתחברו לארץ. תתחברו לאנשים הקטנים. צריך לעזור רק למי שעובד ולא למי שמתבטל. למי שמנסה לשרוד ולהתקיים. שם הבעיות מצויות - במעמד הבינוני!
מחובר לארץ | 30.06.11
15.
הנה מה שהמדינה צריכה לעשות,
* דבר ראשון - דוגמא אישית: המדינה צריכה להפסיק לשלם לספקים בשוטף +180 או +365. זה מחלחל הלאה לספקים שלהם, ולספקים שלהם, וכל המשק משלם בשוטף +++, מה שמקשה על תזרים מזומנים. * לאסור לחלוטין את השימוש במשק בשוטף + 60 ומעלה. אין כסף? אל תזמין עבודה. לא יתכן שספקים קטנים יתנו אשראי ללא ריבית לחברות גדולות ועשירות. שוטף +30 זה עוד סביר. * להפסיק עם החמדנות של מס הכנסה. מי שפותח עסק, משלם 30% ניכוי מס במקור בשנה הראשונה. זה אומר ש-30% מהכסף, שעסק מתחיל צריך כמו חמצן לנשימה, לא מגיע ומתקבל באיחור של שנה, רק לאחר הגשת שנת מס. * להתחיל לאכוף את חוקי העבודה. חלק לא קטן מהעצמאיים הם בכלל פרילנסרים שמועסקים ע"י חברות במשרה מלאה ולא מרוויחים יותר משכירים בענף. רק שהם משלמים יותר ביטוח לאומי, מקבלים את שכרם בשוטף +60 ו-90 ולא נהנים מזכויות סוציאליות.
נועה | 30.06.11
10.
הצביעות של הרשתות הגדולות, לוחצות ספקים קטנים לשוטף 180, סוחטות אותם ומחרימות ספקים
הגיע הזמן שנשים את הקלפים על השולחן ונגיד את מה שחושבים בחדרי חדרים אבל מפחדים לדבר עליו בתקשורת: הרשתות הגדולות מחרימות , עושקות וממומנות ע"י הספקים הקטנים! רק ארגון חברתי צרכני אמיתי ידע לתמרן את הקמעונאים הגדולים לטובת הציבור וגם לטובת החברה ע"י פיקוח כמו שהחברות הגדולות בעולם מפקחות על היצרנים בסין בנושא כוח העבודה ותנאי העסקה נאותים (לא שזה תמיד מצליח) חייבים להתאגד Isco - israclub 050-5414736
רון קובי | 30.06.11
5.
מדינה אוכלת יושביה
כל עוד כח הקניה של הצרכנים נשחק, ומצד שני עלויות התפעול של העסק רק צומחות, המדד עולה וכו'... כבר לא נשאר בשביל מה להפעיל את העסק. מחירים אי אפשר להעלות כי התחרות קשה והלקוחות סופרים כל שקל, מצד שני הארנונה, המיסים, השכר, הכל עולה... רק הרווח יורד. מצד שני אם נסגור, אפילו אבטלה לא מגיע לנו... מתי יתעוררו ויבינו שהציבור תלוי לפרסנתו בעסקיפ הקטנים, המשק תלוי בהם, והם על פי תהום באופן קבוע! נמאס כבר מהמדינה המחורבנת שלנו.
דן | 30.06.11
3.
לא מעט אנשים מחזיקים עסקים שהם "מפסידים" על הנייר וחולבים את העסק
נכון, יש את אלו שבאמת מתמודדים ונאנקים - אבל אם הם באמת מפסידים הם סוגרים. אין טעם להחזיק עסק שמפסיד באמת גם אם אתה מושך ממנו כספים כי אחרת יום הדין מגיע מהר מאוד. עצם העובדה שאנשים מחזיקים עסקים שמפסידים כבר 5 שנים - זה אומר שמישהו פה מרוויח ויש לו אינטרס להחזיק את העסק בחיים. אנשים לא פראיירים ולא מחזיקים עסקים שמפסידים ואנשים לא יביאו כסף מהבית שאין להם להחזיק כזה עסק. לעומת זאת מאוד משתלם להציג עסק כמפסיד - מכל הבחינות בעל העסק מרוויח. אין בעיה לנפח הוצאות ולהציג מצב של הפסד. אין בעיה למשוך משכורות ולהנות מהחיים גם בתור שכיר וגם בתור בעל הבית וגם להפריש משכורות לבני משפחה.
על השחיטה. | 30.06.11
2.
ואולי הגיע הזמן לבדוק את ריביות הנשך שהבנקים גובים על אשראי?
אני מרוויח יפה מאד (טפו טפו טפו), אין לי מינוס כלל ויש לי חסכונות בבנק. הייתי צריך לקחת הלוואת גישור זעומה על סך 10,000 ש"ח. הבנק הציע לי יותר מ-10 אחוז ריבית. אתם קולטים? יותר מעשרה אחוזים! אם שייקספיר היה כותב ששיילוק דרש עשרה אחוזים, אף אחד לא היה מאמין לו. ואם לי, שאני לקוח סולידי וההלוואה שביקשתי היא פסיק מסך החסכונות שיש לי בבנק וחצי ממשכורת הנטו שלי. אם לי הציעו עשרה אחוזים - מה מציעים לבעלי עסקים? שמונה מיליון אחוז? מה שיפה הוא שעל פקדונות של הבנקים מציעים שברירי אחוז של תשואה. צריך להכניס את מרווח הריבית לפיקוח ויפה שעה אחת קודם.
מישהו | 30.06.11
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת