אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

למה לפקח על לחם לבן ולא על לחם מלא?

37 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

35.
משהו לא מסתדר לי בהשוואה של הטחינה.
מחד אתם מציגים מותג פרטי של שופרסל לעומת הרדוף. מאידך אינכם מציינים את גודל האריזה, אבל מהתמונות ברור שמדובר בקילו של שופרסל לעומת חצי קילו או 400 גרם של הרדוף. מדוע זה לא ברור? כי ק"ג טחינה של היונה, ארז, גמל ומותגים איכותיים אחרים, עולה בין 22 לרגילה ל24 שקלים לטחינה מלאה. הרדוף בגודל כזה תעלה קרוב ל 30 שקלים אם הם מציעים את זה בכלל. ללא קשר, גם אני חושב שאין הצדקה למכור קמח מלא או סוכר חום במחיר גבוה יותר, למרות שעברו פחות עיבוד. היצרנים יטענו, שמכיוון שמוצרים אלו מיצרים בנפחים קטנים יותר להלן המחיר. אבל בכל העולם עושים קופה על טרנד הבריאות. ואני אומר, אם יורידו מחיר, נקנה יותר וכולם ייצאו מרוויחים!
משוגע על טחינה | 07.07.11
34.
ל-13
אם את נחרדת ממה שהילדים שלך אוכלים, אולי תחנכי אותם לאכול אחרת, ופחות. הכתבה הזו לדעתי נכונה בחלקה אבל גם אם יורידו את המחירים, זה לא חזות הכל. לרוב האנשים שאוכלים היום קמח לבן על כל צורותיו יש קבעון כזה או אחר, חוסר עניין משווע לדעת מה האוכל שהם מכניסים לגוף גורם בטווח הרחוק או שהם בכלל לא טורחים לקרוא את התווית. לחם עם שומן טראנס מעצבן אותך? גם אותי. אם תפסיקי לקנות אותו יחד עם עוד כמה מאות אלפי ישראלים, אולי היצרנים יבינו שאין לדברים האלה כאן שוק וזה יעלם מהעולם. כל עוד יש למוצר ביקוש, אף אחד לא באמת מצפה שחברה מסחרית תפסיק לייצר אותו על חשבון הרווחיות שלה, נכון? מזה ניתן להסיק איפה טמונה הבעיה באמת.
מעדיפה איכות על כמות | 07.07.11
32.
המדינה רוצה שהתושבים ימותו ולא יממשו את הפנסיות בגלל זה המוצרים המזיקים בפיקוח ובזול
מצחיק, אבל יותר זול ליצר לחם מחיטה מלאה ולא מחיטה לבנה, גם הם מיקרים בדרכים מלאכותיות את שמן הזית שהוא בריא ומוזילים את הקנולה שהוא בעצם שמן מנועים שעובר תהליכים כימיים והרתחה כדי שיהיה ראויו למאכל אדם יש עוד הרב דוגמאות בסגנון
העשירים שווים יותר | 07.07.11
30.
לכל אופי הלחם בבית
ישר כוח!! הלוואי וכולם יעשו זאת. וגם פסטה אפשר להכין בבית. ראיתי מתכונים מאוד פשוטים וטעימים בספר של השף העירום שבכוונתי לנסות הקיץ הזה עם הילדים. הכי בריא זה מה שמכינים בבית :-)))))))) חוץ מזה - דנקנר וחבריו טייקונים מפני שכולם שופכים עליהם את כספם. לכן, תמעטו לקנות מרשתות השיווק ובעיקר תפסיקו לדבר בפלאפון - גם שם שופכים כסף על הטייקונים - עד שיורידו את המחיר השערורייתי של הודעד סמס.
לילי | 06.07.11
29.
חייבים לשמור על הבריאות ! יקר בארץ להיות בריאים
אנחנו מונחים שוב ושוב לשמור על הבריאות ולאכול נכון, כשלא אוכלים נכון, מתחילים זיופים, גוף האדם הוא מכונה שמגיבה מיד, אם נקנה בזול מוצרים מזיקים זולים, נתחיל לצרוך דברים יקרים אחרים -תרופות למשל ... חייבים לדאוג שהמוצרים החדשים שנכנסו לשוק ונחשבים אוכל בריא יהיו זולים יותר ובהרבה ואז אפשרי יהיה שכולם יאכלו בריא. אנחנו שומעים הרבה בתכניות הבישול, עצות של דיאטנים ורופאים במדיה האומרים - שימרו על הבריאות, איכלו בריא. ממחאת הקוטג' למדנו שניתן ביחד לשנות ! אז קדימה ? מתארגנים ? אני מצטרפת למי שיודע איך מתחילים לגלגל את הכדור הזה ! והכי חשוב - שנהיה בריאים ! תאכלו נכון, שימרו על הבריאות ועד 120
ALIZA | 06.07.11
26.
הגזמת לגמרי
אולי זה מה שמצאת באינטרנט, אבל השווית רק למותגי בוטיק ולא לרשתות שמתמחות במוצרים מהטבע. מה גם שהמחיר הזול יחסית של ירקות בישראל די מוציא את האוויר מהטענה שיקר לאכול בריא בישראל: תאכל פירות וירקות לרוב, ואז לא יקרה כלום אם יתר התפריט שלך יכלול לחם לבן וטחינה (טחינה היא בריאה מאוד גם כשהיא לא מלאה, וצריכת החלב המוגזמת בישראל מספקת את כל הסידן שאתה מפסיד). ואגב, אם המוצרים הזולים היו מתייקרים יותר - היית עושה כתבה על כמה שהתייקרות הסל הבסיסי עושקת את העניים.
דמוסתנס | 07.07.11
24.
קמח מלא
קצת עובדות: מדוע לחם מקמח מלא יותר יקר לייצר מלבן? העניין הוא בתפיחה. הקמח המלא האמיתי, בעל הגרגירים של החיטה הוא כבד מהלבן. השמרים שבלחם לא מצליחים לעלות את הקמח והוא אינו יכול לתפוח, לכן אם רוצים לייצר לחם מקמח מלא אמיתי צריך להעביר אותו תהליך של החמיצה או בעצם תסיסה וכך הוא מקבל נפח, גם מאז לחם שהוא בעל 100% או אחוזים גבוהים צריך להיות מאוד מאוד דחוס. מכאן נובע שמחיר לחם מקמח מלא אמיתי אמור להיות יקר יותר מלבן, הזמן והמקום והמשאבים שלוקחים תהליכי החמצה של הלחם הינם הרבה יותר יקרים מעלות הקמח שהוא ממש זניח.... בכל מקרה, הבעיה אצלנו שגם דוחפים לנו קמח לבן עם מולסה\לתת\ צבעים וגם דוחפים לנו את המחיר כאילו היה זה לחם אמיתי מקמח מלא. בנוסף, אני יכול לספר לכם שלהכין לחם מחמצת מקמח מלא + תוספות (אגוזים, דגנים וכו) בתנור אבנים, בקיצור הלחם הכי איכותי שאפשר לייצר ביצור תעשייתי הוא +-5 שקלים. הלחם הזה נהיה נחלת העשירים ולכן עושקים אותנו 15-20 ש"ח לכיכר!!! בקיצור ידידיי, כרגיל דופקים אותנו....
ben | 06.07.11
23.
12 אחלה תגובה! וכל הכבוד לעמותת התזונאים- צודקים!
אני בחור מבוסס ומשתדל כמה שפחות לאכול לחם, כי זה רק משמין ועודף סוכר בגוף, אבל שהייתי ילד והמוני ילדים ואנשים משכבות אוכלוסיה חלשות, הלחם הוא מרכיב משמעותי בכל ארוחה,,,אסור לשכוח שרוב האנשים בס״כ צורכים לחם לבן או מאכלים לא הכי בריאים ודווקא יותר יקרים אירונית. אז כל הכבוד לעמותה הזו שנאבקת למען העם. זו דוגמא מצויינת לסולדריות. אולי עכשיו החמורים בכנסת יעשו גם משהו במקום לטחון לנו רק פוליטיקה זולה, שוד ושינאה.
ביזנס מן צעיר  | 06.07.11
22.
מה נזכרתם כעת? גם סוכר חום העובר פחות עיבוד יקר מסוכר לבן!!
למרות שבתכלס, שניהם פחמימה פשוטה ואין לחום ערך תזונתי טוב יותר....למרות מה שיגידו המומחים לתזונה. זה כולל דמררה לא רק לבן בתוספת מולסה. האירוני הוא, שבימים עברו, הקמח הלבן באמת שימש את האצולה בלבד והחום/מלא את הכפריים. איך שגלגל מתהפך. הלחם הלבן של היום וגם סוגים רבים של לחם בריאות מלאים בתוספים לא מומלצים ובכל מיני "E". בגלל זה, למדתי לאפות בבית על בסיס מחמצת. ואם לא בא לי, יש מאפיה מצוינת שב 9 בלילה מוכרת את כל הלחמים הטובים ב10 שקל.
 | 06.07.11
15.
קנו אופה לחם וצרפתי את המתכון
קניתי יד שניה ב 100 שח לפני כמה שנים טובות ומאז הוא אופה כל הזמן. קילו קמח מלא עולה בסך הכל 5 שח בממוצע. בערך שני לחמים לקילו. שלוש דקות הכנה ואחרי שלוש שעות וארבעים יש לחם נפלא. המתכון פשוט להפליא: כוס וחצי מים 3 כפות שמן זית 1 כף מלח 2 כפות סוכר קצת פחות מכפית של שמרים יבשים 4 כוסות קמח מלא או קומבינציה עם שיפון באמצע הלישה השניה יש צלצול ואז אני מוסיף אגוזי מלך וחמוציות. זהו. לחם מדהים ושיא הבריאות
קלי קלות וזול | 06.07.11
13.
יוזמה מבורכת והגיונית מאוד
אני די נחרדת מכמות הפיתות הלבנות שילדיי אוכלים. אני קונה ברמי לוי 25 פיתות ב-14 ש"ח, כאשר המחיר ל-5 פיתות מחיטה מלאה הוא מעל 10 שקלים במגה (אצל רמי לוי אין את המוצר הזה). ברור שאין הצדקה למחיר כזה ל-5 פיתות, רק שעד עכשיו הצליח להם. הגיע הזמן לשינוי. רוצים לחם מחיטה מלאה במחיר נורמלי. וגם - מדוע מפוצצים את הלחם האחיד בשומן טראנס??? מילא קמח לבן אבל שומן טראנס בנוסף? שוב, אם כבר יש פיקוח, אז הציבור מבקש פיקוח גם על התוכן של המוצרים. תודה.
לילי | 06.07.11
12.
הכל קרטל עובדה=
למה מחיר הקמח המלא יקר יותר???? מה זה קמח מלא???????? קמח מלא הוא חיטה שלא עברה תהליך קילוף. ומהו קמח לבן?????????????? קמח לבן הוא חיטה שעברה תהליך של קילוף. אז מי יכול להסביר לי למה מוצר שעבדו עליו,השקיעו בו זמן, אנרגיה,ומשאבים נוספים. יהיה זול יותר ממוצר שלא הושקע בוא דבר? נראה לי, שצריך להתחיל לחשוב שאפשר להסתדר מצוין גם בלי לחם(בכלל). לחם הוא סיבה להשמנה,השמנה היא גורם למחלות(בכל גיל), לחם הוא מרכיב משמעותי,בבניית סוכר,(שסוכר זה רע לגוף כל מדידה מעל 90.)
DONY | 06.07.11
9.
תזונה לקויה משרתת את בעלי ההון פעמיים - והמדינה משרתת אותם, לא? למשל:
מוכרים לנו מוצר בריא (שלאו דוקא עולה יותר לייצר אותו) במחיר גבוה - גם יחסית וגם באופן מוחלט - ממוצר דומה, אך לא בריא - עשו עלינו קופה בתעשיית המזון. התזונה הלקויה מביאה למחלות - עשו עלינו קופה בתעשיית התרופות. לממשלה אין אינטרס שהאנשים פה יהנו מבריאות, כמו שאין לה אינטרס שנהנה משעות פנאי, נפתח תחביבים, נהיה עם המשפחה, ובעיקר - נחשוב ונביע את דעתנו.
עדי | 06.07.11
4.
מזון בריא יותר זול יותר בחנויות הטבע
מזון בריא / מלא זול בהרבה לקנות בחנויות הטבע. קצת מחירים בחנות ניצת הדובדבן שבה אני קונה בדרך כלל: טחינה מלאה 500 ג' 10.90 קמח מלא 8.90 לק"ג אורז מלא 6.90 לק"ג לחם מלא 12.90-14.90 המחירים בעדן דומים מאוד. בשאר רשתות חנויות הטבע אני לא קונה אז לא מכיר מחירים.
איתן | 06.07.11
3.
האבסורד הוא שמוצרים מלאים דורשים פחות עיבוד ויותר זול לייצרם.
לאדווה - בהחלט יוזמה ברוכה אבל לטעמי אם לממשלה לא רשת משלה שתמכור לתושבים .לא תהיה תחרות והמחירים ימשיכו לעלות. ראי מוצרי חלב , תקשורת , חשמל ,דיור .כשי לממשלה אין חברה משלה אין תחרות כיוון שהחברות יוצרות הסכמה שבשתיקה כשי ישנה העלאה.
ציונה נ. | 06.07.11
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת