28. ל 16 מה אתה אתה לא מכיר את השיר ״אבטיח אבטיח לא על עץ ולא על שיח, על הארץ הוא גדל, גם בשמש גם בצל״. ירון | 06.07.21 (ל"ת)
27. ל18 יש דרך עיקרית לייצור זרעים תעשייתי, יש צמח "אבא" ויש צמח "אמא" וכל הזמן מפרים ביניהם ויש זרעים חדשים ככה שכל הזמן יש אותו דור אולן | 02.11.11 (ל"ת)
25. תשובה ל-17 תשובה ל-17 העברתי את תגובתך ב-GOOGLE TRANS לקח למחשב שעה עד שהתייאש... תשובה ל-17 | 24.07.11 (ל"ת)
21. באירופה רוב האבטיחים עם גרעינים. יש לזה יותר ביקוש כי הם פשוט יותר טעימים. כבר שנים לא אכלתי אבטיח בלי גרעינים ותאמינו לי שחבל שלא משווקים בארץ עם גרעינים, זה כל כך הרבה יותר מוצלח גרה בגרמניה | 16.07.11 (ל"ת)
20. שווה את זה? רק בשביל לקבל אבטיח בלי גרעינים עוררנו שדים מרבצם! כבר עכשיו בצורה סוחפת קשה להשיג חיטה ותירס "אורגינליים" שלא התעסקו בהם. זה המצב בשורה ארוכה של פירות וירקות. כשמתעסקים עם אמא טבע מקבלים בחזרה ובהפוכה ובלי פשרות. הפירות והירקות והתוצרים הללו לא עוברים סתם כך בקיבת האדם. הם משאירים חותם. העגלים והכבשים ושאר שיבוטים גם עושים בנו שמות. יום אחד החשבון יגיע. ירמי יהו | 16.07.11 (ל"ת)
19. והדור הבא? אבל אחרי שגידלנו את כל האבטיחים שלנו בלי גרעינים (עקרים), איך אנחנו זורעים אבטיחים לעונה הבאה? לה לה | 16.07.11 (ל"ת)
18. לא הבנתי..... גם עני קמו מגיוו 1 + 4, וקול אשאר לא אוונטי האכטבה עיך נוצאר האווטיח ???? העם הוא נצבא בעדום אל ידיי השמש???? עו שקכה הוא מתבשלל??? קי ארי הגראינים שזוראים בו אט העדמא הם שכורים אז איך זה נעפף פתהום לאדום???? מא יש פה אוקוס פוקסוס??? תאנו לי ווכשה זה מעוד משקראן עותי,== טודה ראווה. אורי | 16.07.11 (ל"ת)
17. אני אוהב את האבטיח המקורי לטעמי האבטיח המקורי עם הגרעינים טעים יותר בריא יותר (לא עובר טיפולים בחומרים כימיים) והכי חשוב טיבעי יותר. חשבון פשוט | 16.07.11 (ל"ת)
13. ולכן האבטיח הזה פחות בריא! מדובר באבטיח שצמח מתוך משחקים גנטיים שמערבעם חומרים לא בריאים וכימיים לטיפול בשיגדון... נורא... וגם יותר סוכר מהמקור, יותר משמין ופחות בריא אל תשכחו שנוכחות הגרעינים בפרי מוסיפה לו פרמטרים בריאותיים שיש בפרי פורה לעומת פרי עקר פשוט תאכלו את מה שאלוהים נתן לכם ולא את המשחקים הכלכליים של בני האדם שי | 16.07.11 (ל"ת)
12. אני אנסה לתת הסבר קצר בייצור הזרעים (אצלנו ובאבטיחים) מתרחשת חלוקת הפחתה, כלומר תא רגיל שמכיל שני עותקים של החומר הגנטי מתחלק לשני תאים שמכילים רק עותק יחיד. לדוגמה נבחר כרומוזום בשם T, בכל תא בגוף יש שני עותקים (TT), בתאי המין לאחר חלוקת ההפחתה נשאר רק עותק אחד (T), וכשתאי המין של שני ההורים נפגשים שוב יש עותק כפול (TT). אם נסתכל על האבטיחים בכתבה, לצמח האם יש מטען כפול (TTTT), כלומר בתאי המין שלו יהיו שני עותקים (TT), כאשר מפרים אותו אם צמח רגיל שיש לו עותק בודד בתא המין (T), מתקבל צמח צאצא עם מטען גנטי בן 3 עותקים (TTT). מכיוון שהמספר אינו זוגי לא יכולה להתרחש חלוקת הפחתה תקינה והאבטיח החדש הוא למעשה "עקר" שמייצר זרעים לא תקינים ומנוונים. מקווה שעזרתי להבין ולא בלבלתי יותר. אם לא הבנתם תנסו לקרוא שוב מההתחלה ועד לסוף, אם עדיין לא הבנתם אז עזבו, זה לא בשבליכם... Seedless | 16.07.11 (ל"ת)
10. ל-7 לא הבנת כלום! זה לא צמחים מהונדסים גנטית זה, צמחים שהכרומוזומים הוכפלו באמצעות חומר בשם "קולכיצין" מאיה | 16.07.11 (ל"ת)
7. למגיב 1 ושאר המבולבלים - אנסה להסביר את שהבנתי. צמח האבטיח נבט מגרעין מהונדס גנטית כך שיכיל מטען גנטית כפול. עכשיו, אתם יודעים שצמחי האבטיחים נוקטים רבייה זוגית, נכון? אבקנים של צמח אחד מפרים את פרחיו של צמח אחר. אבא ואמא ממש כמו אצלנו. המגדלים מאביקים את פרחיו של הצמח המהונדס עם אבקה של צמחי אבטיח רגילים והשילוב של מטען גנטי כפול ורגיל גורם לכך שהזרעים שנוצרים באבטיחים שלהם הם של צמחים שינבטו, יפרחו ויתנו פרי אך פרי נטול זרעים. משתמע מכך שעל כל דור נותן פרי נטול זרעים צריך לגדל דור הנותן פרי עם זרעים. אור קטן | 16.07.11 (ל"ת)
6. שאלה קשה זכור לי מילדותי האבטיח הנפלא,ששזורים בו הגרעינים השחורים שלו לתפארת. בכל חנויות הפיצוחים, רואים תמיד גרעיני אבטיח,שצבעם חום בהיר לגמרי.שאלתי:האם אלה הגרעינים השחורים, שצבעם דהה בעת קליית הגרעינים?אין בחנויות הפיצוחים גרעיני אבטיח שצבעם שחור...ולדעתי, עוד כמה שנים לא יהיו בכלל גרעיני אבטיח לא שחורים ולא חומים! מינה וסלי | 16.07.11 (ל"ת)
2. דווקא מאד פשוט גרעיני האבטיח עוברים טיפול גנטי, ולכן האבטיח שיוצא מהם הוא עקר. יש לו גרעינים, אבל הם מנוונים. מיקו | 16.07.11 (ל"ת)
איך זורעים אבטיח חסר גרעינים?
28 תגובות לכתיבת תגובה