אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

בדיקת "כלכליסט": הרווח המופרז של מסעדות מיין

64 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

64.
מחירי היינות בחנות נמוכים מכפי שציינתם בכתבה
בסטופמרקט יגור נמכרים היינות במחירים הנמוכים ממחירים אשר ציינתם בכתבה. ירדן מרלו 2 בקבוקים ב 160 ש"ח. יראון, מירון, ירדן סירה, ירדן פינו נואר 2 ב 170 ש"ח. פטי קסטל 110 ש"ח קסטל גרנד וין 200 ש"ח שאטו גולן קברנה 120 ש"ח שאטו גולן אליעד 165 ש"ח. ירדן קברנה 2 ב 210 ש"ח. טוליפ קברנה ריזרב / סירה ריזרב 2 ב 150 ש"ח במחירים אלו אנו מרוויחים אומנם רווח צנוע אך הופכים אותם נגישים לחובבי היין ובמטרה לפתח תרבות יין
אורי | 17.08.11
63.
מה זו הקשקשת הזו? זו לא בדיקה צרכנית!
ככה לא בודקים תפריטי יין. מה הקשר בין כמה עולה לי בקבוק בחנות לכמה הוא עולה במסעדה? הרי גם חביתה עולה הרבה יותר במסעדה כי מכינים לי אותה... בכל אופן ובלי להכנס לפירוט - זוהי כתבה שלא עבדו עליה וסיכמו השוואות מחירים על ידי טבלאות. אם רוצים לבחון עבורינו תפריטי יין הרי כדאי שיספרו לנו כמה יינות יש בכל תפריט של מסעדה, איזה מגוון, איזה יינות פתוחים גם בכוסות ובאיזה מחירים, האם יש יין החודש, איזו הוא וכמה הוא עולה, מה היינות הזולים וכדאיים באותה מסעדה ומה יקרים יותר. זוהי בדיקה! אולי כדאי להחליט איזה שירות רוצים לתת לנו לקוראים ולא לקשקש סתם כתבה כזו. זו לא בדיקה צרכנית!
המזועזעת מהכתבה הזו | 09.08.11
61.
או קיי בואו נדבר רגע על מרטיני
בקבוק מרטיני מחירו הסיטונאי 30 ש"ח, ניתן למזוג כ 13 מנות מבקבוק אחד.ומנה אחת עולה 30 ש"ח.אנחנו מדברים על מכפלת רווח של 13???????????!!!!!!!!!!!!!!!! זוהי רק דוגמא אחת. ומרטיני בניגוד ליין אינו דורש מקרר מיוחד לשמירתו, אינו דורש מיומנות הגשה ומזיגה, לכל היותר כוס אולד פיישן שבניגוד לכוס יין מאוד עמידה בשטיפת הכילים . בקשר לתמחור היין במסעדה לא ניתן להשוות תמחור יין בחנות למסעדה: 1.חנויות יין רוכשות כמויות מהספקים במיוחד לקראת חגים ונהנית ממבצעים שלא ניתנים למסעדות.לדוגמא יראון הרי גליל שמגיע אף ל10+2 בחגים. 2.חנות יין אינה שומרת את רוב היינות שלה בתנאים אופטימליים:מקרר יין .רוב המסעדות שצויינו כאן שומרות את כל היינות שלהם במספר מקררי יין על מנת להגיש את היין בתנאים אופטימליים. 3.כמו שהוזכר בכתבה כוסות יין הן עניין יקר בעיקר כוסות יין איכותיים המשפרים את חווית השתייה של הלקוח.מה שלא צויין היא רמת השבר של כוסות איכותיים אלו.נתון שחייב לקחת בחשבון, מדובר ברמת שבר של כוס אחת ביום בממוצע 30 כוסות בחודש.כוס יין טובה עולה 20-30 ש"ח לכוס אחת. 4.מקצועיות רבותיי עולה כסף !!!!! ואני חייבת לומר שבתור לקוחה אני מוכנה לשלם יותר אם לפניי עומד צוות מקצועי שמבין על מה הוא ממליץ יש והיין מוגש לי בצורה הנכונה, בכוס הנכונה, ותפריט היין מגוון ועשיר.
אני | 26.07.11
60.
מחירי היין ה"מוגזמים"..............
במסעדות "שף" או כמותם - מחירי המנות הם ביזיון, נקודה. יצא לי לשבת באחרונה בכמה מסעדות והמחירים בשמיים. אבל, מי שהולך למסעדות כאלה שלא יתפלא שגם מחירי היינות בהתאם. ובקשר לכתבה - אני לא בטוח שאם יורידו את מחירי היינות במסעדות צריכת היין תעלה בארץ, ממש לא. צריך לעשות עוד הרבה דברים שזה יקרה.
עופר | 24.07.11
57.
מופרז לגמרי
איזו השקעה יש ביין אף שף לא נוגע לא מבשלים לא חותכים רק מקררים במקרר שניתן ע"י הייקבים בד"כ באירופה המחירים סבירים לכן שם שותים 80 ליטר לנפש לשנה ובארץ רק 6 עוד חייב להיות מהלך של הייקבים בנושא גם ככה רוב האנשים לא מבינים ביין תישתו רק מה שטעים לכם גם עם עלה 4 ב100
אשר | 23.07.11
53.
לא רק יין
נכון שבחלק מהמסעדות המחירים מוגזמים, אבל כל אחד מאיתנו כבר לקח בקבוק יין ונשנוש קטן והעביר כמה שעות טובות במסעדה ועל כן התמחור תריך להיות שונה. לא פי שתיים אבל שונה. אבל וכאן ה אבל הגדול זה באמתצ מחירי הבירות שברבים מהמקומות משאירים את המחירים של החצי ורק מקטינים את הכוסות. העובדה שברבים מהמקומות מוכרים פיינט ב 0.4 (במקום ב 0.56), ורבע במקום שלישף, אבל המחיר עומד בגאון. בברלין הבירה היקרה ביותר עולה 3 יורו. כאן אולי בפיצוציה....
רני | 22.07.11
52.
כתבה מעולה
להבדיל מבר יין במסעדה היין הינו מוצר משלים ולא עיקרי. אין סיכוי שבנוסף למחיר הארוחה הגבוה אנשים יזמינו בקבוק יין שמחירו המינימלי הינו מחיר כל הארוחה דוגמה למסעדה טובה ולא גרידית שהבינה שלא צריך לעשוק היא לימוזין ברמת ישי מחירי היין כמעט זהים למחיר בחנות
זכי | 22.07.11
50.
אמיץ וחשוב
עמית יריב עשה מעשה אמיץ וחשוב בכתבה זאת. אמיץ - כי לא ממש נעים לחבוט בפרצוף לכאלה שכתבי יין מגיעים אליהם מעת לעת לאירועים. חשוב - הדיוק כי צריך לחבוט בפרצופיהם של בעלי המסעדות שלמדו מזמן כי מאוכל לא מרוויחים, ובטח לא כמו מיין, בעיקר שחלק ממזמיני היין רוצים להוכיח כי יש להם (ארנק) יותר גדול - ולא כי הם חס וחלילה מבינים מה הם מזמינים ולוגמים. בית היין במעברות, המפעיל חנות ולצדה מסעדה - מאפשר לקנות בקבוק יין בחנות, מתוך מבחר גדול - כחול לבן ועולמי, לשלם דמי חליצה בסך 25 ש"ח בלבד, ולשתות בכייף - אפילו שני בקבוקים במחיר בקבוק מופקע אחד.זו רק דוגמא למה אפשר לעשות. וכפי שיריב עמית כותב - הביאו יין מהבית. תמיד יהיה לכם זול יותר לשלם דמי חליצה. לגבי מסעדות שאומרות: "הבא את היין שלך בתנאי שאין לנו אותו בתפריט היין", זהו כמובן אתגר אינטלקטואלי, מפני שברסט תמצאו תפריטים של הרבה מסעדות, אך לא את תפריטי היין שלהן.
רענן רוגל | 22.07.11
47.
הכתבה מציגה מחירים מומלצים למדף חנות ולא למסעדה! הז מטעה.
המחירים המוצגים בכמומלצים הם אולי מחירים למדף בחנות, אולם במסעדות, יין, כמו כל מוצר הוא חומר גלם שעלותו צריכה להיות כשליש ממחיר המכירה (ובתופסת מע"מ!). אמנם חלק מהמסעדות מפריזות מאוד, אולם בשנים האחרונות יש דווקא מגמה של הוזלה יחסית של מחירי היינות במסעדות. ספידי
איתי | 21.07.11
46.
מספיק לבכות!
כל מי שהחליט להגיב בנימה בכיינית של: "למה גובים לי ככה" או "הם עושים עליי 90%" צריך להסתכל בראי. אתם הסיבה שהמחיר כ"כ גבוה, לא גברת שטראוס ולא אדון שוקו. אם פעם אחת תהיו החלטיים ותעמדו מאחורי הדעות שלכם, אולי נגיע להישגים. מה שבטוח שלא נראה הורדות מחירים אם הרווח של רשתות השיווק על ב 8.5% אחוזים ברבעון האחרון שהיה "רבעון המרד". די לבכי, ויותר חשוב - מספיק להצביע לביבי
אבישי | 21.07.11
45.
שוק חופשי- החרימו מוצרים ומוסדות יקרים
אני כבר לא הולך למסעדות כי ניתוחי הבטן שלי אינם מאפשרים לי הנאה מארוחה מלאה ומה עוד שהכל בה יקר פי כמה מהעלות. יש מוצרים הדורשים טיפול ניקוי ובישול כאן אפשר להוסיף את מרווחי העלוןת והרווח אבל ביין שכל שם עושים הוא להגישו בטמפרטורה הנכונה ועוטפים אותו באריזה יפה - לא תמיד- החרימו ואל תשתו. אבל תמיד יהיו כאלו שאינם משלמים בעצמם ויזלזלו - בכל זאת - חרם צרכנים - יוזיל.
סתם אזרח זקן | 21.07.11
36.
התשובה פשוטה ביותר! 109 שח פחות 35 אחוז זה בערך 70 שח בנוסף המסעדה מזדכה על ההוצאות
שמוכרות במס ומזדכה גם על המע"מ שהצרכן בסופר לא מזדכה עליו ועכשיו הסיבה העיקרית: פשוט כי יש פראיירים שמשלמים. למה רכבים חדשים עולים כאן בארץ פי 50 - כי יש אזרחים ישראלים פראיירים שמשלמים למה בתים חדשים עולים כאן בארץ פי 50 - כי יש אזרחים ישראלים פראיירים שמשלמים למה פירות וירקות עולים כאן בארץ פי 50 - כי יש אזרחים ישראלים פראיירים שמשלמים למה פלאפונים חדשים עולים כאן בארץ פי 50 - כי יש אזרחים ישראלים פראיירים שמשלמים למה מכשירי חשמל חדשים עולים כאן בארץ פי 50 - כי יש אזרחים ישראלים פראיירים שמשלמים למה בגדים מתוצרת סין וכל דבר מסין שעולה לייצר כמו שעולה לייצר מסטיק בזוקה עולה כאן בארץ פי 50 - כי יש אזרחים ישראלים פראיירים שמשלמים אפשרלהמשיך את הרשימה גם על הוט יס וכל השאר תזרקו אתהממירים לפח דחפו להם אותם חזרה לפנים שלהם לכו תקנו ממירים 5 ערוצים ב 150 שח תתחילו להילחם תפסיקו לשלם על חנייה יא אפסים פראיירים
 | 21.07.11
33.
בוא נקים תנועת מחאה נגד מסעדות יוקרה
רק עשירים יכולים להרשות לעצמם לאכל במסעדות יוקרה!! עד לאיפה תגיע השחיטות, עד כמה החוצפה תגדל? הזמנתי גביע קוטג' ב"כתית" ולקחו ממני 30 שקל+דמי חליצה!!!! כל מי שחושב כמוני, הצטרפו לדף המחאה בפייסבוק "העם דורש - מסעדות יוקרה במחיר שווה לכל נפש"
המוחא | 21.07.11
32.
על המסעדות אתם יורדים???
הנה יין לדוגמה. אני ממש ממש לא מבין ביין, רק מבין בכללי שמדובר על יין צרפתי שהוא כנראה טוב מאד. 2005 Chateau Plince Pomerol Bordeaux WS--91 היום, 6 שנים אחרי ההשקה שלו הוא עולה באיביי כ-60 דולר כולל משלוח. זה 240ש"ח כולל מע"מ! יין ישראלי שאני מסופק אם הוא יותר איכותי עלה בזמן ההשקה 60 ש"ח יותר והיום הוא עולה פי 4 יותר. אם זה לא הזוי, אז מה כן?
גיל | 21.07.11
30.
חברים, להרגיע. הכתבה מאוזנת ועניינית. יין במסעדה זה לא קוטג' ואף אחד לא טען אחרת.
ועדיין יש מקום לשאול למה מסעדות שונות לוקחות עשרות ומאות אחוזים יותר בצורה לא הגיונית. אם כולם היום מעמיסים 150% על מחיר היין בסופרמרקט אפשר היה להבין, ומי שלא רוצה לא צריך. ההבדלים בין המסעדות הם שמראים לנו שצוחקים עלינו בעינים.
לוקולוס | 21.07.11
28.
מחירי האלכוהול בישראל שערוריה
גם בזה דופקים אותנו. דווקא הדוגמאות המובאות בכתבה אינן מובהקות. במסעדת יוקרה יש ליגיטמציה לקחת מחירים גבוהים בגלל הסומלייה, האווירה וכו'. קחו את כל הפאבים שבירה עולה פי 2 ויותר מחו"ל. כוס יין שולחני הכי פשוט 35 ש"ח. כמה אותו מוצר עולה בצרפת ארץ היין? בארהב? כמה עולה כוס בירה בהולנד? פחות מחצי מחיר
עמית | 21.07.11
24.
ומה עם המשקאות הקלים ובקבוקי הבירה במסעדות ?
הם קונים אותם במחיר נמוך יותר מהמחיר שאנחנו נדרשים לשלם עבורם בסופר ומוכרים אותם במחירים מופקעים. פחית משקה קל של 330 מ"ל עולה 12 ש"ח !! במסעדת קרולה בחיפה קראף יין הבית עולה 75 ש"ח !!!! בצרפת בכל מסעדה קראף יין הבית עולה 7-8 אירו שהם 35-40 ש"ח, חצי מחיר.
אזרחית | 21.07.11
21.
תגובה ל 7 - יש להרוויח ויש חזירות
אין ספק שמסעדה צריכה להרוויח אבל צר לי לאכזב אותך המחיר שהיא משלמת ביחס לרשת הוא לא בהרבה יותר יקר בו נניח שההפרש מסתכם בין 10 ל 20 ש"ח לבקבוק (ההפרש הוא נמוך יותר אך לצורך הדיון) תוסיף עלויות אזוריות וכלליות של המסעדות הנ"ל המפורסמות בכתבה ורווח עדין תגלה שמדובר בחזירות...
אנונימי | 21.07.11
18.
נמאס
נמאס כבר מהכתבוות הללו כאילו זה מוצר צריכה נדרש כל מסעדה קונה גם בשרבמחיר מסוים ומוכרים במה שרוצים איין קשר ביין המחיר למוצר עם מסעדה יושבת במרכז תל אביב ומשלמת 50000 שקל רק שכירות ועל כל ההוצאות השוטפות זה נגמר בסכומים דמיונים וא מגיע השכלולל של מנה ובקבוק ולחם ועוד ואיין קשר בין זה למחיר
חיים | 21.07.11
17.
מחירי יין במסעדות
כצרכן יין ותיק אני מזדהה עם כל מילה בכתבה. מחירי היין לסוגיו במסעדות בארץ מופקעים ללא כל יחס למחיר המדף לצרכן ולמחיר שבעלי המסעדות משלמים לייקב. נכון שזה מאוד מרשים להציג תפריט יין שהמחירים בו בשמיים ויש לא מעט סועדים שמזמינים את הכי יקר מבלי לדעת מה הם שותים. אבל לצרכן יין כמוני..הזמנת יין במסעדה היא טאבו. זו דרכי להביע מחאה על המחירים המופקעים. כאשר הדבר מתאפשר אני מביא יין מהאוסף שלי ומשלם דמי חליצה. זה לבטח זול יותר . אוסיף דברים ששמעתי מאחד מאנשי המקצוע הבכירים בתחום שכששאלתיו להסבר לפער ענה לי בפשטות מדהימה: על היין הם המסעדנים, מאזנים את הוצאות התפעול. אי אפשר לגבות סכום כזה (יחסית) על ספל קפה אבל על יין אפשר....וזה על גב הצרכנים חבל שבעלי המסעדות בחרו שלא להתייחס.
משה פלדמן | 21.07.11
12.
מצביעים רק ברגליים
כחובב יין כבד, עם מקרר יינות שמנמן בבית, אני מוצא את עצמי לא אחת מתאפק ולא מזמין יינות במחירים מופקעים במסעדות. יין הוא כמו כל מוצר אחר מבחינתי, יקר לא קונה, זול תביא 2, פשוט. דמי חליצה סבירים זה פתרון ישים במעט מאוד מקומות, נתקלתי גם בדמי חליצה של 70 ש"ח ויותר, משהו כמו רוצה לדפוק אותנו עם היין היקר שלנו? נדפוק אותך חזרה עם דמי החליצה פלצניים,
נעם | 21.07.11
11.
ומה לגבי משקאות קלים?
יין - נכון, מוצר יוקרה, מסעדות יוקרה, מקבל. אבל הרי בכל ארוחה מקובל להזמין משקה קל, ושם לדעתי הרווח הענק והחזירי של המסעדות, יוקריתיות יותר או פחות - זה לא משנה. כוס מיץ תפוזים שעולה 12 ש"ח, כשבקבוק גדול של ליטר עולה מחצית מזה - זו חזירות לשמה. וכנ"ל קולה, ואפילו מים מבקבוק. שם העושק האמיתי.
נעשק בקביעות | 21.07.11
7.
רגע רגע....
רבותיי, כחובב יין נלהב, עליי להרוס את חגיגת השמחה לאיד ולהצטרף ולתמוך דווקא במסעדות!!!! נכון שבחלק מהמסעדות התמחור הינו מופרז. אך יש לזכור כי המסעדה משלמת יותר כסף על היין מאשר משלמת רשת חנויות יין ענקית שקונה יין במשטחים! וזו עובדה רבותיי!!. אין לצפות שמסעדה תמכור יין ברווח המקביל לחנות יין! איפה האלמנט של חדוות הישיבה במסעדה? ואיך הקהל מצפה מחד גיסא שייפתחו עוד מסעדות בשביל המגוון והתחרות ומאידך גיסא מצפים שהמקום לא ירוויח? מסעדות הם לא מלכ"ר. הם כאן בשביל להרוויח!! אז מספיק להתלהם על כל דבר קטן! יין זה לא קוטג'. שדאגות הכתבים יופנו למוצרים מהותיים יותר שעולים הון תועפות.
אנונימי | 21.07.11
6.
מחירים במסעדות שערוריה העיקר התנפלו על הקוטג.
המחירים במסעדות הם שערוריה ואף אחד לא מטפל בנושא היכן הם כל היושבים באוהלים ברוטשילד, העיקר התנפלו על הקוטג ,היום בהרבה מסעדות משלמים יותר מ150 שח על ארוחה בלי טיפ.בקבוק יין שמסעדה רוכשת ב30 שח נמכר ב120 שח מינימום ומה יקרה אם ימכר ברווח של 100 אחוז בלבד.בירה בסופרמרקט 6 שח במסעדה 25 שח .הגיע הזמן להתעורר עושקים אותכם וזה כבר לא קשור בממשלה.
איציק | 21.07.11
1.
בואו נדבר על קאווה
אם ממש דופקים אותך, יגבו בשופרסל שלי במחיר הכי יקר בשיא של השיא 39 ש"ח. אז למה במועדונים גובים 200??? הרי הם משלמים על הבקבוק במקרה הגרוע 20 שקל - זה 90% רווחיות!! ועוד אני צריך להשאיר לברמנית המדהימה שחוץ מהשורטס הקצרות והגופייה הצמודה לא ממש תרמה לי, הרי לפתוח את הבקבוק לוקח 2 שניות במינימום מאמץ. בגלל העובדה המדאיגה הזו הנוער של היום (ועוד כמה בני 30 כמוני) טורחים לשתות בבית לפני שיוצאים למסיבה/מועדון/בר, מגיעים שיכורים ושותים עוד איזה כוס כי לא נעים.... ואח"כ שואלים למה יש תאונות ונהגים שיכורים.
סוף סוף משהו מעניין!! | 21.07.11
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת