אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

ניתוח "כלכליסט": אם הכל כל כך טוב, אז למה כל כך רע?

63 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

60.
מה שחשוב מה אפשר לקנות בנטו ולא חצי מבילבולי השכל שנכתבים פה
יכולת הקניה זהו הנתון החשוב, אם ניקח נתון בסיסי כמו שכר מינימום שהוא כ-20שח, בארה"ב זה 5.7$, שזהו אותו השכר לערך(בשקלים), אבל מה אפשר לקנות בסכום הזה. נקח לדוגמא משחת שיניים קולגייט הטובה ביותר,עולה בארץ (100מל) כ-18שח, בארה"ב אותה משחה (200מל) עולה 2.6$ שזה 4.5שח ל100מל, משמע, שעובד ישראלי יכול לקנות משחה אחת לשעת עבודה כאשר האמריקאי יכול לקנות 4.5 משחות(100מל). שעת עבודה לאמריקאי 5.7$ שווה לכ-80שח בהקבלה לישראלי לפי יכולת קניה, פה רואים את הפער, אם זה אוכל,רכב, בית, מוצרי חשמל,דלק או כל דבר, למעשה השכר בישראל הוא 1/4 ביכולת הקניה מול השכר בארה"ב. הגיע הזמן שכולם ללא יוצא מן הכלל יצאו מהמזגן ויתחילו לדפוק על השולחן ולצאת להפגין נגד קומץ משפחות שלוקחות את השכר של כולנו, ושנוכל להרים את הראש בכבוד.
אא | 24.07.11
58.
כולם נגשו במעמד הביניים ואז הוא נעלם
אני עבדתי בחברת הייטק כשני עשורים, החברה בעשור האחרון לא הוסיפה שכר להיפך הורידה שכר ישיר בטענה שהחוזים שלה התחדשו בירידת ערך, החברה מאיימת על עובדיה שלא ימצאו תעסוקה במידה והם מתעקשים לקבל את המגיע להם, החברה נגעה כמעט בכל סעיף , אם זה ערך שעות בימי חול מועד, חישוב ימי מחלה, ימי הבראה לא קיבלנו, צמצמו בתנאים היקפיים כגון אספקה קטנה , דלק בחריגה ואז באה המדינה וקנסה אותנו בזקיפת הטבה לטלפון ולרכב , המדינה העלתה מיסים עקיפים(סיגריותמשקאות תחבורה דלק בלו על פחם וגז בכל דרך שרק יכלה כאילו נכנסה לעלם האוצרות הבלתי נידלים, ואז נגמר הסוס של מעמד הביניים הוא לא סוחב והוא על סף התמוטטות, פתאום הו מבין שלא כדאי לעבוד, לא כדאי לחיות פה ואפשר אחרת אז תתקנו זאת מהר בכדי שלא תהיה יציאה המונית של הצעירים כפי שקרה בבולגריה כאשר נפתחו הגבולות ומדינה שלמה נשארה ללא צעירים
אפס | 24.07.11
56.
ל-10
בגדול אתה צודק. אבל בוא נסתכל על זה בצורה אחרת. אני לא רוצה שיעשו רפורמה במס הכנסה. גם אני וגם אותו אחד מהעשירון העליון נשאר עם אותו התשלום למס אבל את הכסף "שכביכול" הם מחזירים שיפנו לחינוך בריאות ועוד. מה שבפועל הם עושים זה שהם מחזירים מס הכנסה אבל ממשיכים להטיל מס חדש או להגדיל מס קיים ואז הרוב הדומם אוכל אותה. מקרה קלאסי היה המקרה עם שווי מס לרכב שבפועל מי שנדפק הם אותם עשירונים אמצעיים ולא העליונים.
אריה | 24.07.11
52.
סוף סוף כתבה שכוללת כמעט את כל התמונה בכל זאת יש לי שלוש הערות:
1. אין תהליך קבלת החלטות בממשלה הנוכחית וכמעט לא היה תהליך כזה בממשלות הקודמות. 2. אין הכתב מזכיר את העליה הצפויה במחיר החשמל, עליה שכול כולה נובעת ממס הבלו שהוטל על הפחם בסוף השנה הקודמת (בלי להסביר זאת לחכ"ים ובלי שאלה יבינו במה מדובר) כמו גם על מס הבלו על הסולר לייצור החשמל. 3. כל תוכניות האצת הבנייה והחוקים לה נועדו למגזר גדול שאינו תורם למדינה הרבה אלה צורך משאבים ויש לו לובי חזק שמשפיע על מדיניות הממשלה. שימו לב האינפלציה חוזרת ובגדול במיוחד עם לא יבוטל מס הבלו על החשמל (ובכל מקרה אין לנו ייצור מספיק שלו ויהיו הפסקות חשמל).
ליאור | 24.07.11
51.
הדבר הכי הזוי הוא הגדרת עשירון 8: 8000 נטו! זה לא מספיק לשכר דירה וגנים לילדים אפילו
ובנוסף, הפער העצום בין "עשירון עליון" למאיון העליון. כשמדברים כאן על "עשירונים עליונים" מדברים על מי שמכניס בין 7000 ל - 20000 נטו שזה לא כל כך הרבה במיוחד בהתחשב ביוקר המחיה ובצורך לשלם מהכיס על הכל כי אין תמורה למס
שירלי | 24.07.11
50.
תנו לו קרדיט, שטייניץ המציא שיטה כלכלית חדשה בעולם המערביי.
יש שתי שיטות עיקריות בככלכות מפותחות. ארה"ב=מיסוי נמוך, שירות מינימלי של המדינה. סקנדינביה= מיסוי גבוה, שירות מקסימלי של המדינה לאזרח (גני ילדים ואוניברסיטאות בחינם וכו'). ישראל= מיסוי גבוה, שירות מינימלי לאזרח. לא פלא שהחברה באוצר מרוצים. כדאי שיתחילו לשקשק. אנשים יוצאים לרחובות, לא כשהמצב מתחיל להיות קשה, אלה כשהוא כבר בלתי נסבל תקופה ארוכה.
אבי | 24.07.11
49.
נתונים, נתונים ועוד קצת נתונים
אני זוכר כילד בחופש הגדול, מטייל הייתי בקניון הקרוב לביתי. בשעות הצהריים הקניון היה הריק ורק ילדים משועממים כמוני בזבזו את זמנם בין החנויות הריקות. היום הגעתי לאותו הקניון ולא הצלחתי למצוא חניה. מדובר ביום ראשון בצהריים, והחנויות מלאות ובתי הקפה גדושים ותוססים. עזבו את הנתונים בצד (כמו שאומרים יש שלוש סוגי שקרים בעולם: שקר, שקר מוחלט וסטטיסטיקה) ותענו לעצמכם האם מצבכם הכלכלי טוב יותר ממה שהוא היה לפני עשור.
סטודנט בדימוס | 24.07.11
45.
ועל מה תוותרו?
אני מרוויח 9 ברוטו ולא תמצאו אותי ברחוב בוכה "תביאו לי" בלי לוותר על משהו. זה לא מציאותי. קשה לי לא בגלל עשיר כזה או אחר, שיבושם להם. קשה לי כי חלק גדול מהתקציב, בצורה ישירה ועקיפה הולך בגלל השטחים. יש לזה מחיר. אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. לכלכלה יש חוקים משלה, אם ממשלה מורידה מחירים באופן מלאכותי זה יהיה הרבה יותר גרוע בעתיד. זה פשוט לא יצליח. רוצים להעלות את איכות החיים שלכם? תעשו חשבון נפש מה יותר חשוב לכם. אם חשוב לכם להמשיך להוציא כסף על השטחים, סבבה, אבל לפחות תכירו בכך שיש לזה מחיר גדול. זו המציאות. זהו טיעון כלכלי מאוד פשוט. לאלו שטוענים שאין ברירה בגלל סיבה ביטחונית, אז, נו טוב, ככה זה. תתרגלו.
דניאל | 24.07.11
43.
יש פתרונות מיידים - שלא יעבדו עלייכם
לא חייבים לחכות ל2020 עם רפורמות על קרקעות שמי יודע באיזה קומבינה יקנו אותם ובכמה ימכרו בעוד 3 עד חמש שנים. אפשר לעשות מעשים עכשיו: 1) להכיר בשכ"ד למי שאין לו דירה כהוצאה מוכרת 2) להכיר בקניית דירה ראשונה כהוצאה מוכרת 3) להכיר באוטו ראשון כהוצאה מוכרת 4) לבנות סל מצרכים בסיסי שקנייתו תהווה הוצאה מוכרת 5) שינוי דרגות המיסוי שיהיו דומות לעולם (בניגוד לאיך שמציגים את הנתונים אומנם מדרגות המס דומות עולם, אבל החלוקה שלהם שונה לחלוטין) חמשת ההחלטות הללו פשוט יחתכו בחצי את עלויות המחייה (דיור, תחבורה ואוכל) בצורה מיידית לכל מי שעובד (קרי לא יעבוד על חרדים ובטלנים אחרים). מאיפה יהיה אפשר לעשות את הקיצוץ הזה? 1) מס על ירושות גדולות (מעל 5 מיליון שקל) 2) הגדלת מס רווחי הון 3) הגדלת המיסוי על החברות הגדולות (ולא על כל החברות כמו שהציעו בעבר) אבל... אף אחד לא מדבר על זה כי זה יפגע רק בשכבות העליונות ובחרדים. במקום זה מדברים על קומבינות כמו הפשרת קרקעות בזול (טוב לעשירים), דיור בר השגה (טוב בעיקר לחרדים) וכו...
מס הכנסה | 24.07.11
42.
יש להעקיף את התשובה הנכונה
שאלה: למה אחוזי אבטלה אצלנו כל כך נמוכים והתוצר לנפש כל כך נמוך? התוצר לנפש שלנו דומה לזה של יוון וכיוון שיוונים לא ידועים כמכורים לעבודה, בזמן שאצלנו עובדים 10 שעות בממוצע יש לחשוב על הסבר אפשרי. איך יכול להיות שכולנו עובדים, עובדים הרבה שעות ולא מייצרים מספיק?, איך אין כסף לרופאים ולדיור?: א הנתון של % 5.8 הינו נתון מטעה ואינו כולל את החרדים ואת הערבים אלא רק את אלה שחתמו בלשכה (בעלי מקצוע שמחפשים עבודה) ובפועל האבטלה בארץ היא מן הגבוהות בOECD ב נטל המס מאד גבוה (כולל מסים עקיפים כגון מס על דלק ומע"מ) יחסית לשאר המדינות, שאמור לממן את הרופאים, מורים ואת הדיור הציבורי ובפועל מממן את הפרזיטים ואת הערבים שלא משלמים מסים ג חלק גדול מחברי הממשלה מורכב ממפלגות סקטוריאליות ששואבות את התקציב ללא רחמים. ד הממשלה מייפה את הנתונים/דו"חות כמו חברה ציבורית שלא אזכיר את שמה ע"י טריקים חשבונאיים זולים ,כאשר בפועל הכל קורס. ה כל התשובות נכונות
אנטון | 24.07.11
40.
רע לנו?
אם כלכך רע לנו כמעמד הביניים? אם אנחנו לא סוגרים את החודש? אין כסף לשכירות, אין כסף למחייה, מינוסים חונקים. אז איך כולם טסים לחו"ל, קונים מכוניות חדשות, סלולרים חכמים, מחשבים ניידים? מכירות המכוניות החדשות רק עולות משנה לשנה. סלולרים חכמים נמכרים כמו לחמניות בתי הקפה בת"א מלאים עד להתפקע מאות אלפים טסים לחו"ל לחופשה. על כל דירה בת"א יש 50 קופצים גם במחירים מטורפים. משהו לא מסתדר כאן!!!!
ישראלי | 24.07.11
39.
ואללה לא הבנתי
גם לפי הנתונים של כותב המאמר - השכר נטו של העשירון השמיני עלה מעבר לאינפלציה בין 2007 ל 2010. אז מה שאתם מקטרים זה שבזמן שבעשירון השמיני השכר עלה רק מעט מעל האינפלציה, בעשירון 10 הוא עלה יותר ובמאיון עוד יותר. אם משוים למדינות אחרות בעולם ששם יש ירידה בכל האוכלוסיה ההבדל הרבה יותר משמעותי. כלומר לא כואב לכם ש"יש לי פחות" (כי אין לכם פחות) אלא שלשני יש יותר. ועדיין אין לנו את נתוני 2011 (שיכול להיות שיהיו עוד יותר טובים) בקיצור אתם בעד הפתרון של "תוציא לו עין אחת" (למי שמכיר את הבדיחה).
 | 24.07.11
38.
סוף סוף גם העיתונות הכלכלית התעוררה
אחרי שנים שמרבית העיתנואים, גם הכלכליים, וגם הכלליים, יישרו קו עם כיוון הרוח, דהיינו, תמיכה בתיאוריית ה"שוק החופשי" , פתאום מסתבר שלמטבע יש גם צד שני, ושלא מדובר רק בתחושת בטן, אלא בנתונים ברורים המגובים במספרים ובעובדות. השאלה היא: איפה הייתם עד היום? מה עם האחריות שלכם? אזרחי ישראל העשוקים לא הפכו לכאלה ביום אחד. שנים ארוכות של זלזול בציבור, הן מצד פקידי האוצר, והן מצד פוליטיקאים ציניים, אלה וגם אלה - משרתיהם של בעלי ההון ולא של הציבור ששילם את שכרם. להוציא מספר צדיקים כמיקי רוזנטל למשל, איפה היו העיתונאים שמתפקידם להתריע, לבקר ולחשוף???
בוקר של יום חדש  | 24.07.11
37.
המאיון העליון משלם מס 25% ולא כשכירים
השכירים מהעשירון העליון משלמים מס גבוה מאד. אבל זה לא נכון לגבי המאיון העליון. אלה מקימים חברות פיקטיביות על שמם וככאלה משלמים מס של כ-25% . הם בעצמם הופכים רשומים כשכירים בחברתם ומושכים משכורת צנועה . משכורת זו מהווה בסיס לחישוב מס ההכנסה, ביטוח לאומי ומס בריאות. באופן כזה הם מתחמקים מתשלום האמיתי שהיו אמורים לשלם כשכירים אם משכורות עתק. הם אינם עוברים על החוק אלא מנצלים אותו עד תום. וכל האחרים סוחבים אותם על גבם
שרון | 24.07.11
36.
הפכ נו ממדינת רווחה למדינת "ימי הביניים" בו היו אצילים ומלכים, ופשוטי העם, וסלים וצמיתים...
שכן, זה רוב העם. השמנים והחזירים עאוכלים שותים ונהנים, והאחרים פשוט עובדים למענם. כשיש צמיחה, העשירים מרויחים, והוסלים והצמיתים רק כורעים תחת הנטל והעומס. אין להם זמן לבלות עם הילדים, כי הם עובדים, ואת המעט שיש להם הם מוציאים על מעט מזון, כדי לשרוד... לאן הגענו...? היכן המהפכה התעשייתית? מיסים, מיסים ועוד מיסים על המעמד הבינוני... והעשירים מלקקים את שפם השמנת שיש להם מעל הפה.
אור | 24.07.11
35.
מבקש חלוקת נטל שווה (מיסים, מילואים, ביטוח לאומי....)
נכון, אנו מעמד הביניים מהווה רק רבע מהאוכלוסיה, אבל, על כל אחד ואחת מאיתנו 'רובצים' 4 'עלוקות כלכליות'. אנו מרויחים בינוני, משלמים מלא (ללא הנחות) ועושים מילואים. כל השאר - פטורים ממילואים, פטורים ממס הכנסה, הנחות והטבות בביטוח לאומי או סתם 'גנבים חוקיים' שהחברה שלהם רשומה במדינת פנמה(?). אז עכשיו, איך 3-4% מהשכר - זה המון בשביל אחד שסוחב על גבו את הנטל!!!!
מילואימניק גאה | 24.07.11
32.
הבעיה אינה רק בדיור כביכול העלו לנו את הנטו אבל המס העקיף עלה באחוזים גבוהים יותר
לצערי ממתמקדים בעיקר בנושא הדיור שגם אם ימצא פיתרון הדבר יקח משך זמן ארוך הבעיה שמעמד הביינים נשחק ונדפק כבר עד דק ביבי עשה לנו אחיזת עיינים עם הרפורמה במס וכביכול עלה לנו שכר הנטו אך בפועל כל המיסים העקיפים עלו פלאים למשל רכב צמוד מהעבודה התייקר פי 2 המים החשמל הדלק מוצרי המזון והצריכה בקיצור הכל!!! כך שנתנו לנו בכיס אחד וגנבו מאיתנו כפול ומכופל מהכיס השני. מעמד הביניים להתעורר לא להרפות רק במחאה ציבורית גדולה וסוערת נחזיר את המדינה לשפיות זאת המדינה שלנו ומגיע לנו שיתחילו לקחת אותנו ברצינות!!!
דורון שוסטר | 24.07.11
30.
מה קרה? איפה הייתם עד עכשיו? מה השתנה? נתתם לחתול לשמור על השמנת והוא נתן.....
אותה לעשירים. תאשימו את עצמכם .שהלכתם להצביע ראיתם בדיוק את מי שלחתם לכנסת ולממשלה. עם שלא יודע לבחור את מנהיגיו .שיבוא בטענות לעצמו. א ב ל . אם עכשיו המחאה תתמוסס. הלך על מעמד הביניים. ו.... שלא יעבדו עליכם.
נו, באמת | 24.07.11
29.
אני מעידה על עצמי
לפני 5 שנים הייתי מצליחה לחסוך4000 ש"ח כל חודש לתוכנית חיסכון שתאפשר לי זקנה בכבוד. במשך ה 5 שנים האחרונות ההוצאות החודשיות שהן די קבועות עלו,והחיסכון התחיל לרדת ל 3000 ואח"כ ל 1000 והיום אני משתמשת בחיסכון כדי לגמור את החודש ב 1000 ש"ח. לא הבנתי איך הגעתי למצב הזה והתחלתי לחקור את חשבונות הבנק וראיתי שהוצאות הסופרמרקט עלו מ 4000 ש"ח ל 8000 ש"ח והוצאות המים והארנונה טיפסו בעוד כ 800 ש"ח כל חודש,ורק השכר שלי שושל בעלי נשאר אותו הדבר. פעם נסענו לחו"ל כל שנה אכלנו במסעדות בילינו בתאטרון ,היום אין כבר את כל אלה.
 | 24.07.11
27.
איך יכול להיות שהמזון באירופה הרבה יותר זול מבארץ, חייבים לקרוא!!!
טיילתי כשבועיים עם קרוואן בגרמניה, שוויץ ואוסטריה קניתי שם בסופרים כחלק מחווית הטיול ופשוט נדהמתי מהמחירים. הרבה יותר זולים!!!! הממשלה הזאת הצמיחה קרטלים שעושקים אותנו. לא מאפשרת להתחרות וליבא. הדרך היחידה זה לצאת לרחובות.
אמיר | 24.07.11
26.
ל-10: במדינה מתוקנת הם צריכים לשלם הרבה יותר - במדינה החזירות הם יבכו שהם רוצים ללכת למקום אחר
במלים אחרות, הם צריכים לשלם הרבה יותר אחוזים. במקום להוריד להם את מס ההכנסה היה צריך להגדיל את מס ההכנסה למאיון הראשון ואת הכסף שמגיע ממנו, היה צריך להפנות לשירותים בסיסיים לאזרח - כמו בריאות (מי מבין הקוראים שילם פחות לבריאות בשנתיים האחרונות לעומת לפני שנתיים גם באופן יחסי לשכר שהגיע), חינוך (חוק חינוך עשירים), רווחה (הגיע הזמן שהמדינה לא תשקיע רק בנזקקים ביותר - אלא גם למעמד הביניים שצריך את זה) תחבורה (למה המסים על רכבי היוקר לא עולים? ובמיוחד על אלו שצורכים יותר כסף) ולמה המדינה לא הופכת את התחבורה הציבורית גם בתוך הערים ליעילה ונוחה הרבה יותר... מי שמרוויח את סכומי הגבוהיים ביותר לא צריך לשלם פחות מס - אלא הוא צריך לשלם יותר. אל תדאגו, הוא גם כך ירוויח יותר מכם. או איך שבתי הקטנה אומרת - "לא יאה ולא נאה"
אחד | 24.07.11
21.
השיטה של ביבי עובדת לטובת העשירים על חשבון הרוב והרחוב
ביבי היה שר אוצר של עשירים והיום הוא ראש ממשלה של עשירים הגיע זמנו ללכת לקיסריה לחגוג עם חבריו העשירים. ראש ממשלה הוא לא יכול להיות והמפלגה שלו צריכה לשבת כמה שנים טובות באופוזיציה כדי להיפטר מכל השומן והשחיתות.
מעמד הביניים | 24.07.11
19.
כל המצב הזה כי כולנו מקבלים בכניעה הכל!!!! מחירי הדירות,הדלק,האוכל ,המיסים-משלמים כל מחיר!
ברגע שנחיל להחרים את הסופרים היקרים - לתל אביבים - טיב טעם,מגה,וAMPM שנשבות ונקים כל צעקה כמו שצריך לא פעם בעשור . אולי אז זה יזיז למישהו עד אז הקוטג' היה רק סממן ,עכשו מאבק הדירות והרופאים וזה רק ילך ויחמיר או לחילופין ילך ויחמיר עד שבאמת לא נוכל להתקיים והבועה תתפוצץ לכולנו בפרצוף , הרי אף אחד לא באמת יכול לעמוד בזה.
נוי | 24.07.11
18.
תכירו את המעמד החדש בישראל - מעמד החזירות...
מעמד הביניים ירד כיתה ופינה מקום לשכבת החזירים שהשמינה וגדלה. זה המעמד ששולט היום במדינה: טייקונים בגרוש שמתבכיינים על האג"חים שלהם, "בכירים" למיניהם ופקידי אוצר שהקפיצו את יוקר המחיה לעננים. הלאה החזירות - קדימה החירות!!!
מוריס והיונים | 24.07.11
17.
שילשום שהייתי בקאנטרי שלושה זקנים דיברו בניהם תוך שהם מסכמים את הדברים במשפט אחד
"הממשלה לא נתנה והממשלה לא תיתן" לשאר דברי הכלכלנים וגדולי ישראל בתורה שאת כל דיברהם ניתן לסכם במספר מילים "ציניות" "ציניות" ו"ציניות" אליהם אני אפילו לא רוצה להתייחס מרוב גועל נפש !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
spider(black widow algorithm | 24.07.11
16.
שימו לב להיעדר הפער בנטל המס בין העשירון העשירי למאיון העליון
בעוד שמבחינת ערכים מוחלטים, הפער בין ההכנסה נטו של המשתכר בעשירון העליון היא עצומה (פי 3.28 שכר נטו), הרי שנטל המס הוא כמעט שטוח לגמרי - 37% בממוצע בעשירון העליון לעומת 39% בממוצע במאיון. העשירון העליון הוא דוגמא קלאסית למעמד בינוני בכיר העמל קשה מאוד לפרנסתו. הוא אינו שייך בשום אופן למה שמוגדר כ"בעלי ההון". למרות זאת, בגלל השטחה מגמתית של עקומת המס יוצא שנגזר עליו לשלם כמו העשירים האמיתיים - ואפילו יותר: השערוריה של העלאת התקרה של ביטוח לאומי מביאה לכך שמי שמשתכר ברוטו סך של 40 אלף ש"ח לחודש משלם מס שולי אפקטיבי של 57%!!! בעוד מי שמשתכר 100, 200 ו - 300 אלף ש"ח בחודש משמלם מס שולי של 45% בלבד!!! זה היה זמני ב - 2009 ונותר קבוע כמו בטון, שהרי אנחנו עסוקים מידי בלהתפרנס ולא עושים בלאגן...
דובי | 24.07.11
12.
קצת הגינות: שימו לב כמה אחוז מסי ההכנסה משלמים בעשירון העליון
אני מרוויח כמו הממוצע של העשירון השמיני ומשלם בהתאם 26% מס מההכנסה (ההפרש בין הברוטו לנטו) אמנם זה בון טון לשנוא את העשירים והטענה המרכזית בכתבה היא שהממשלה העבירה לכיסם אלפי שקלים בחודש כתוצאה מרפורמה במס הכנסה אבל בואו נהיה הוגנים: גם אחרי הרפורמה אדם מהעשירון העליון משלם כמעט 40% למס הכנסה ונשאר עם 26 אלף שקל מתוך ברוטו של 41 אלף - זה המון!!! בכסף זה פי 6 ממה שאני משלם. יש כלל גדול של התנהגות חברתית "מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך" אני מציע לכל אחד מאיתנו לשים עצמו במקום אחד מהשעירון העליון (חבר,ה זה לא טייקונים זה אנשים שעובדים קשה בשביל השכר שלהם) ולחשוב מה היית מרגיש כשהממשלהלוקחת לך כל חודש חצי מהכסף אותי זה היה מבאס מאוד. עד דיכאון. אז לפני שנסחפים עם ההמונים והקלשונים תחשבו רגע אחד על אלה שמשלמים פי 6 מכם לקופת המדינה ומקבלים בעצם אותו דבר
איש העשירון השמיני | 24.07.11
11.
שיעור האבטלה גבוה יותר והאינפלציה גבוהה יותר
אין נתונים על אנשים שמפסיקים לחתום בלשכת התעסוקה לאחר שגמרו לשלם להם את דמי האבטלה.אני מידיעה אישית יודע שאבטלת נשים מעל גיל 40-45 הינה בשיאה כיום !!!!! הן בכלל לא מדווחות והופכות בעל כורחן לסוג של עקרות בית . כמו כן, מחירי מוצרים עלו בשנים האחרונות בעש/רות אחוזים בעוד האינפלציה כמעט ולא עלתה באותו יחס. בקיצור- יש בעיה רצינית במדדים עצמם, אבל כולם נחים על זרי הדפנה....
איציק | 24.07.11
10.
נוצרו שני מעמדות...
מעמד אחד של עשירים אבל עשירים מאוד,מאוד מאוד,שהוא חלק קטן מאוד מכלל האוכלוסיה. ומעמד שני שהוא רוב העם ,של עבדים,שתפקידם לשרת ולפטם את המעמד העשיר. המעמד העשיר דואג שמעמד העבדים יקבלו בדיוק את מה שהם צריכים לקבל בשביל שיוכלו להמשיך לשרוד ולשרת את המעמד העשיר. יחד עם זה המעמד העשיר דואג שמעמד העבדים לא יקבל יותר ממה שיספיק לו לשרוד בכדי שלא יוכל להתקדם ולהפסיק ולהיות עבד. זה סיפור הכלכלה שביביהו ושטייניץ יצרו כאן,ביחד עם כל עושי דברם. רק שהם שכחו שהעבדות הסתימה עם גאולת עם ישראל ממצרים,גאולה שהקדוש ברוך הוא גאל אותנו.
N | 24.07.11
7.
מחאה פוליטית
הכל שטויות. זה לא נובע ממצוקה אמיתית אלא מרצון להפיל את ממשלת נתניהו ממניעים של שמאל ימין. כשדרך המלך נכשלה, פנו לדרך של מחאה כאילו חברתית כאילו אמיתית כאילו מהרחוב שמאחוריה מסתתרת מערכת משומנת של מפלגות פוליטיות ויועצים מקצועיים. אנחנו לא תמימים
ענת | 24.07.11
2.
נתוני המאקרו של שטינייץ - שקריים, זה ההסבר ולא שום דבר אחר
אם מדד המחירים לצרכן, שאמור לשקף את יוקר המחיה, עולה באחוזים בודדים כאשר מחירי הדיור עולים ב-100%, מחירי המזון ב-50%, מחירי הדלקים ב-50%, מחירי המים ב-200% ועוד אזי המדד אינו משקף ויש להחליף אותו בשיטת מדידה אחרת. יתרה מזאת, תהיו בטוחים שהלשכה המרכזית לסטטיסטיקה שמפרסמת את המדד עורכת בו "התאמות עונתיות" שזו מכבסת מילים למניפולציה. שיעור האבטלה הנמוך בישראל נובע מאי הכללה של חרדים וערבים - מה השלב הבא אולי לא יספרו את אלו שלא עובדים?
עוגי | 24.07.11
1.
תקציב דו-שנתי יחזיר את המחירים ללפני שנתיים ?
האם שטייניץ מסוגל להחזיר את המחירים למה שהיו כשנכנס לתפקידו לפני שנתיים ? הרי זה מה שתקציב דו שנתי אמור לעשות: לשמור על יציבות. אנו במהפכת הקוטג' www.koteg.co.il לא מבינים מדו מנהלי חברות היצוא לא מצטרפים למאבק להפוך את ישראל למדינה תחרותית יותר. מה הם חושבים - הרי הפתרון הוא או העלאת שכר (שחיקת רווחיות היצוא) או הורדת מחירים גורפת וביטול המיסים העקיפים ששוחקים את מעמד הביניים. מהקוטג' למדנו שהעם יכול. ביחד נחזיר את המחירים לשפיות.
איל ממהפכת הקוטג' | 24.07.11
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת