אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

הזמנה מתל אביב, מרשם מהאינטרנט, תרופה מאמריקה

15 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

15.
המצב בישראל:
(לתגובה מספר 11 ומספר 13): המצב בישראל: 1. כדי לקבל מרשם מרופא אתה מוכרח להיפגש עימו בקשר ישיר. 2. ניתן להזמין תרופות מרשם דרך האינטרנט אך ורק מבתי מרקחת מקוונים אשר קיבלו אישור לכך ממשרד הבריאות. 3. החברה היחידה (נכון להיום) שמבצעת את השירות הזה בישראל לפי נהלי משרד הבריאות נקראת "מירשמים" והיא פועלת עם כל קופות החולים (למיטב ידיעתי). השרות שלהם יקר יחסית ואינו מוזיל את עלות התרופות... אבל זה בהחלט פתרון לכאלה שאינם מסוגלים להגיע אל בימ"ק או מתביישים להגיע אליו.. ומהיכרותי האישית עם התחום ישנם רבים כאלה.
רוקחת ותיקה | 31.12.11
14.
לתגובה מס' 2- אתה מדבר כמו ילד קטן, "האוויר שלי ברשותי"
מסכים כי לכל אדם זכות על גופו, זכות זו נשללת ממנו כאשר הוא גורם פגיעה כלשהי בזכות כלשהי של האחר. לא איכפת לי אם תחליט להתאבד ולקפוץ מהגג בתנאי שלא תגרום לשירותי כבאות/משטרה/אמבולנס להתעסק בהחלטה הזו שלך ושלא תשאיר משפחה וילדים שאני והציבור יצטרך לסבסד. ולעניינו , אם וכאשר תיקח תרופה שתגרום לך נזק (כי הרי אתה יודע מה טוב לך) , תבזבז את זמנם של הרופאים והמשאבים המועטים גם ככה של מערכת הבריאות. הזכות שלך על גופך נגמרה ברגע שבטמטומך אתה גורם לי נזק ואני צריך לממן את הטיפול בך. כשתעבור לארה"ב ותשלם לרופא 1000 דולר לביקור אז תוכל להגיד "רופא אמור לשרת, ליידע ולסייע בכל כוחו לפציינט- לא להחליט בשבילו", לא בישראל ... עבדתי במערכת הבריאות כרוקח ומטופלים כמוך מוכרים לי והם גם הסיבה שעברתי לתעשיית התרופות. אנשים שמבחינתם הרוקח/הרופא הם מכשול בדרך להשגת התרופה ולא בעל מקצוע שמנסה לעזור להם. גם אם תשב שנה שלמה מול האינטרנט לא תגיע לקצה הידע שקיבלנו בלמודים האקדמיים שלנו. בהצלחה.
רוקח | 04.08.11
13.
איזה שטויות
על פי חוק תרופות כמו ריטלין, סומה, טרמדול וכו' מחייבות את הפציינט או מישהו מטעמו להגיע לביהמ"ק להזדהות עם ת"ז ורק אז למסור את המרשם ולקנות את התרופה. נכון שפרוזק ויאגרה ועוד אפשר לקנות אונליין/בדואר ולדעתי זה משהו שיכול לעזור בעיקר לכאלה שגרים רחוק מכל בימ"ק. אגב, הרופאים מסתכנים בתביעת רשלנות אם קורה משהו לפציינט. אבל זבש"ם. לעשות את זה מישראל זו שטות כי בישראל מחירי התרופות הם זולים משמעותית מהמחיר בארה"ב. מי שקונה באחד מ"בתי המרקחת" באינטרנט מסתכן בקבלת זיופים סיניים או חיקויים הודים לתרופות המוכרות. החיסכון לא שווה את הסיכון.
 | 31.07.11
9.
ל-3. ברוב הגדול מאוד של המקרים (אגב, לא ב*כולם*), הרופא אכן כנראה מכיר את העדויות
ברפואה המערבית יותר טוב ממך. ואכן בהרבה מקרים זה יהיה נבון להגיע להקשיב לרופא (אגב, עדיף לבוא לכמה כי חוות דעת הרבה פעמים יכולות לסתור), הוא בעל נסיון ובאמת כנראה יודע טוב ממך מה לעשות (אגב, ברפואה המתגוננת של ימינו, "בעל נסיון" לא אומר הרבה. כולם הולכים לפי פרוטוקול ומי שלא- מהר מאוד מעיפים אותו. את זה אני יודע בגלל מספר חברים רוסים שהם רופאים, אנשים מוכשרים עם אהבה למקצוע, כשהם עוד היו חדשים כאן הם יישמו את השיטה שהייתה נהוגה ברוסיה ששם הרופא פעל לפי הנסיון שלו ואם ראה שטיפול כלשהו עוזר למטופליו הוא רשם אותו- גם אם לא מדובר במשהו קונבציאונלי. מהר מאוד הם הפסיקו. בארץ (ואולי זה כנראה ככה גם בכל המערב), הרופאים הם "ראש קטן", כי אם משהו שהם יעשו לא יהיה לפי השבלונה והסיפור לא יגמר טוב(כמו שקורה בהרבה מקרים לאנשים חולים)- מהר מאוד הם ימצאו את עצמם עם תביעה ואם עדות נגדם מצד הממסד הרפואי. האם זה בהכרח רע? לדעתי כמו לכל דבר, יש יתרונות ויש חסרונות, אבל מה שבטוח זה שצריך לדעת את זה. אה, ואפילו לא הזכרתי את הלובינג של חברות התרופות). לדעתי האישית, לריפוי מקסמילי אכן צריך ללכת לרופא. (בניגוד לבנקאי, כמו הדוגמא שהביא מס' 5, בגלל ששם אכן יש לו יותר מומחיות, אבל כלכלה זה מקצוע אפילו פחות מדויק מרפואה. וטובי הכלכלנים לא יודעים מה ילד יום). אבל, השאלה כאן היא שאלה של זכויות. האם אני אדון לגופי? האם מותר לי להשתמש בגופי בכל דרך שאבחר ולצרוך כל חומר שארצה? כיוון שאני זה שחי עם ההשלכות- אז לדעתי האישית - בהחלט! מה שכן, זה שלאנשים אין *גישה* לרופא- זה כבר לדעתי מזעזע. זו כבר מניעה של כלי חשוב ביותר בקבלת החחלטות שמשפיעות על חייך. בתפקיד של המדינה/חברה היא לפתוח כמה שיותר אפשרויות לאזרח ולתת כמה שיותר חופש. אם כבר "תחום אפור"- אז זו צריכה להיות העובדה שלאנשים שם אין את האפשרות הבסיסית להבין את מצבם הרפואי ולטפל בו...
 | 29.07.11
7.
מה הרבותא? ה"קשר הישראלי" הוא טכני בארץ מאות מוקדי שירות שפונים לחו"ל
יש בארץ אוכלוסיה אנגלוסכסית לא מבוטלת הדוברת אנגלית רהוטה. אנחנו לבד הקמנו קרוב מעל עשרה מוקדי שירות שכל פעילותם מכוונת לשוק האמריקאי והזיקה הישראלית היחידה היא שבארץ עלויות כח האדם במוקדי שירות ומכירות והעלויות הנלוות הרבה יותר זולות מארה"ב. בעידן הVOIP אין משמעות למיקום הגיאוגרפי של מוקד שירות ויש לנו לקוחות שהמוקדנים בכלל עובדים מהבית.
asterjet | 29.07.11
6.
הקליינטים שלהם קיבלו מהרופא הפרטי שלהם מרשם
ואחרי פעם אחת שקנו את התרופה במחיר מלא הם החלו לקנות באינטרנט בדיוק כמוני. אני קיבלתי מהרופא שלי את המרשם ואני לא מוכן לשלם את המחיר שגובים בבית מרקחת בארץ ולכן אני קונה באינטרנט. הבעיה היחידה היא הסיכון לקבל זיוף של תרופה . אבל על בית המרקחת ממנו אני קונה יש הרבה תגובות חיוביות באינטרנט וגם אני מאוד מרוצה מהתרופות שקיבלתי. הראיתי אותם לרופא שלי ולדעתו הן מקוריות.....מה גם שהן עושות את תפקידן כבר מספר שנים. אני מרוצה אך יש סיכון גדול לקבל זיוף ולקבל הרעלה או אף למות מזיוף של תרופה. צריך להזהר מאוד ולבדוק טוב טוב ממי קונים.
החמור | 29.07.11
3.
הרופא יודע יותר טוב ממך מה הטיפול הנכון בשבילך
לרוב האוכלוסייה הרופא אכן יודע יותר טוב את הטיפול הנדרש מהצרכן. נכון שרוב המידע זמין בקלות אך אין יכולת לאדם הפשוט לעשות אינטרגרציה נכונה לטיפול הנדרש בשבילו. יש הרבה מידע זבל באינטרנט וצריך לדעת לנתח אותו נכון.
שלמה | 29.07.11
2.
רגע, תנו לי להבין, אז אם אני חושב שטיפול מסוים הוא הטיפול הנכון בשבילי- אין לי
את הזכות לעשות זאת? לא ידעתי שביטלו את הזכות של אדם על גופו, מעניין... שום תחום אפור, אם אני צריך תרופה מסוימת שאני מאמין שתרפא אותי, באיזו זכות הרופא מתנשא עלי ומחליט שאסור לי לקבל אותה? רופא אמור לשרת, ליידע ולסייע בכל כוחו לפציינט- לא להחליט בשבילו.
 | 29.07.11
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת