אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

עדיף מחאה אחת ביד

36 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

36.
אריאלי צודק ++
ראשית- הןא צודק 100%. מרב עצים- לא רואים את היער. זה כבר מתחיל לעייף! (אשכרה ראיתי "מחאת הליצנים שאין להם איפה להופיע". אמיתי! וביבי אשם! :-)) שנית- למגיב 17: מדינת רווחה- כדאית, בעיקר, לעצלנים... מה שנקרא: כולנו רוצים שיורידו לנו מסים (ושייעלו למישהו אחר... :-)) אתה נותן את דוגמת סקנדינביה. זו אגב דוגמא גרועה.. רק הביאה אליהם עוד ועוד מהגרים, ששותים את קופת המדינה. כל כלכלות אירופה קורסות- בגלל הסוציאליזם. אגב: באנגליה: כלכלת רווחה, דיור בר-השגה וחינוך חינם. יצא לך לראות טלויזיה לאחרונה ולראות מה הולך שם? שבת שלום!
סטודנטית לשעבר של אריאלי | 12.08.11
34.
פתרונות תעסוקה לגילאי 50+
היגיע הזמן שימצא פיתרון לבעיית האבטלה הנכפיית לאנשים בגילאי 50+. אנשים עם המון נסיון, זמן, יכולות אשר יכולים להשתלב במעגל התעסוקה, אך בעיית הגיל חוזרת ועולה בכל פעם מחדש!!! מתסכל, מביך ואף מעליב והנורא מכל זהו מצב המביא מציאות כלכלית נוראה! זו צריכה להיות מחאה!!!!!
שולמית | 03.08.11
32.
מה צריך לעשות??צריך למנוע את התפשתות הגדולים
אני יתן דוגמא את העיר מודעין...בעיר מודעין נבנו עם הקמתה כמה מרכזים מסחריים.שפירנסו יפה גם את מקימי המרכז וגם את בעלי החניות וגם את בעלי ההעסקים ובשרשור כל מרכז פרנס יפה כמה מאות משפחות... המדינה הוציאה מכרז לקניון שכמובן ההעלות הכוללת שלו זה כמה מאות מיליונים...עכשיו מי בארץ יכול לגשת למכרז כזה אולי 2-5 משפחות...ואכן את הקניון בנה עזריאלי... ברגע שקם הקניון נפגעו קשות ההעסקים ובעלי החניות שהיו במרכזים הקטנים הפרוסים בעיר...וכך נפגעו מאות משפחות מכל מרכז שהיה עובד ובגלל הקניון ירדה העבודה....ותכפילו את זה ב 5-10 מרכזים...זה אלפי משפחות... השכירות במרכזים הייתה בסביבות 5-10 אשח לחנות... בקניון כידוע נמצאים לרוב הרשתות ולא אנשים פרטיים ובמרכזים לרוב המוחלט אלו אנשים פרטיים.... בקניון השכירות נאה בין 25-70 אשח <לא זה לא טעות כתיב> התוצאה....אלפי משפחות מהמעמד הביניים שהתפרנסו יפה ופרנסו הלאה אלפי משפחות...פסקה פרנסתם הטובה ועברה לבנאדם אחד אדון עזריאלי שיחיה שהוא כמדומני מתקרב ל 80 כך לצערי בארץ לאט או מהר נשחק ממעמד הביניים
מ | 03.08.11
30.
מה עם הדבר החשוב מכל - נשיאה שווה בנטל?
תגידו, אבל מה עם השיויון בנטל? מה עם השירות האזרחי/לאומי לכל מי שאיננו משרת שירות צבאי (ולא חשובה הסיבה)? אמרנו צדק חברתי? אין יותר צדק חברתי מזה! זה הכי נכון והכי צודק והכי מוסרי. חוץ מזה, זה גם הכי חכם - השירות האזרחי יקרב בין אוכלוסיות, יסייע לקהילה, יסייע למשרתים עצמם, יאפשר להם לצבור נסיון מחד ולתרום מכישוריהם מאידך, יקטין את הנטל על תקציב המדינה (ויסיע לממש מטרות חברתיות שכרגע אין להן מקור תקציבי). מה יש, מדוע שלא כל אחד אשר איננו משרת בצבא, ישרת את המדינה (ואת החברה, החברה שבשבילה דורשים צדק חברתי) לפי יכולתו וכישוריו? יש להחיל שירות אזרחי לכל ויפה שעה אחת קודם. זו צריכה להיות הדרישה מספר אחד של מנהיגי המחאה וזו גם צריכה להיות הדרישה של הציבור מעצמו. תחשבו על זה!
קובי | 03.08.11
29.
לפי דעתי ישנן 3 מטרות ששווה להפגין עבורן ושיכולות לשנות את המצב מהבסיס:
1. שינוי שיטת הבחירות ככה שמפלגות קטנות לא יוכלו יותר לסחוט את הממשלה המייצגת את הרוב השפוי 2. ביטול קצבאות ילדים אחרי ילד שלישי כי הארץ שלנו כבר צועקת הצילו ! כמה אנשים, בטון וכבישים אתם רוצים לדחוס לפיסת קרקע הזאת? בשביל זה באנו לארץ הקודש? כדי להפוך אותה לארץ הגודש? 3. מלחמה בהגירה הלא חוקית לארץ, צריך לזכור ש300 אלף המסתננים מסודן (2000 בחודש) בסופו של דבר גרים בארץ ותופסים דיור שהיה יכול להתאים לסטודנטים וחיילים משוחררים.
יוסי | 03.08.11
28.
הוא משלנו אבל חי בחו"ל
פרופ' אריאלי הוא ישראלי שחי בחו"ל וכמוהו יש רבים וטובים. הממשלה בישראל (ולא משנה איזו מהן) מפסידה את מיטב בניה כי באמת קשה כאן לחיות טוב ובכבוד. אז הגיע הזמן שהם התעוררו ויביטו על כל המפגינים האלו שהם יורדים בפוטנציה. מי ישאר כאן להגן על המדינה ולשלם מיסים?????????????????????
עינת | 02.08.11
26.
חדל קשקשת - שלב הפתרונות:
חייבים להחזיר את מחיר הדיור לשפיות ע"י יצירת דיור מלאכותי (עד להיצע הטבעי עוד 5 שנים) : 1.דיור במושבים קיבוצים - מיידי (השכרות + קארווליות) 2.אלפי משרדים ריקים בתל אביב - הסבה מיידית (3 חודשים) 3.ארנונה 300% על דירות "צרפתיות" ריקות - הצפה מיידית של דירות אלו
פתרון מיידי לדיור | 02.08.11
24.
במאבק התודעתי כבר ניצחנו !!!
ככל שביבי וחבורתו יקשו את ליבם כך ייטב לנו בבחירות הקרובות, הם לא מבינים , הם עדיין בקרב בלימה ולא יודעים שכבר הפסידו במלחמה, היות והמאבק האמיתי הוא על התודעה ומכיוון ש150,000 איש ועוד חצי מיליון בבתים מזדהים עם המאבק זה אומר שניצחנו, צריך להמשיך ולשמר את התודעה הזאת עד הבחירות, וזה תפקידנו ,לא משנה מהם הדרישות וכמה נקבל עכשיו כי בטוח שזה לא יכסה עוול ועושק של שנים, לכן המאבק הוא תודעתי ועל שינוי אמיתי .
אלי | 02.08.11
22.
ל 9 - קראת יותד מדי את כלל ה 80 20ת זה הוכח כבלוף
לכותב תגובה מספר 9 - קראת יותר מידי את כלל האצבע של פרטו. שמעת נכון, זה לא חוק זה כלל אצבע, והוא הוכח כשגוי כמעט בכל דבר שחושבים שהוא נכון.... אבל הוא נשמע תמיד נכון - זו הטייה ולפרופ' אריאלי - תענוג לקרוא את דעותייך, אני בדיוק קורא את הספרים שלך תודה, הלוואי שהיינו רואים יותר אנשים כמוך בעולם, הישר כוח
כלכלן | 02.08.11
20.
ממתי עם מציע תכניות?!
אתה לא בכיוון. יש ראש ממשלה שרים, סגני שרים, ועדות, מומחים, יועצים ומה לא. כולם בשכר ותפקידם הוא: 1. להבין שיש בעיות. 2. לפתור אותן. אם הם לא מסוגלים בכלל להבין שיש בעיות ולזהות אותן הם בטח לא יכולים לפתור אותן. לא סתם מנכ"ל האוצר התפטר. ביבי והספינים, עכשיו תורכם.
 | 02.08.11
19.
לדן אריאלי
כושר ההפשטה שהוכחת בכתבה מרשימה, דברייך נוגעים לכלל האזרחים, ולמארגני המחאה בפרט. כתבתך נותנת ראייה נכונה וריאליסטית על המצב הנתון שנקלענו אליו. אין ספק שהבעיות בארץ הן קשות, מתסכלות ומגוונות ונאגרות בלב האזרחים כבר שנים. אך ראיה זו צריכה לבוא לביטוי ויישום ב"משא ומתן" של מארגני המחאה מול ראש הממשלה ושריו "המומחים" . כולי תקווה כי יהיה אדם מנוסה ומלומד כמוך אשר ירתם לעזרה לעומדים בראש המחאה - סטודנטים בני 24 , שרצונם קדוש ומוערך אך לצערי לא יצליחו להוביל לשינוי אמיתי אם הם ימשיכו ברשימת הסופר הארוכה של תנאים ודרישות גדולות אלו.
עמית | 02.08.11
17.
מדינת רווחה היא 'עיסקה כדאית' לאזרח
לבקי באמת במקרו-כלכלה ולא לאלה המתיימרים וטוענים למעשה בשם 'אידיאולוגיה כלכלית' ניאו-ליבראלית, צריך להיות ידוע וברור שלאזרח החפץ באיכות חיים ורמת חיים גבוהות, מדינת רווחה היא עיסקה מצוינת. ההוכחות מתקיימת בשטח כבר עשרות שנים -ראה מדינות סקנדינביה ואחרות במערב אירופה - ומצביעות על כך שמדינה קטנה, בסדר גודל של ישראל, היא גם תנאי הכרחי להשתלב בצמרת הכלכלית והמדעית העולמית.
מוטי אשכנזי | 02.08.11
9.
דן, טעות בידך
כל המחאות האלו הם מחאות אשר קיימות הרבה שנים וזוכות לאטימות. כל המחאות מקורן בדבר אחד וזה ש20% מהכסף שאני מרוויח מגיע אלי ו80% מגיע למדינה, בעוד שה80% האלו לא מגיעים אלי חזרה, אלא מגיעים לכל אלו אשר לא צריכים להפקיד 80% מההכנסות שלהם אל המדינה. הרופאים והמתמחים אומרים שהם לא יכולים לגמור את החודש, וצריכים לעבוד למעלה מ24 שעות רצוף. המחאה על הדיור אומרת שאנשים לא מסוגלים לגמור את החודש והם עובדים מאוד קשה ואפילו לשכור דירה הם לא יכולים (הגברת דפני שהתחילה את הכל - זה הסיפור שלה), הרפתנים אומרים שדורסים אותם כלכלית, ובעוד שהם מרוויחים אגורות בודדות, יש כאלו שמרווחים על הגב שלהם הרבה כסף ועכשיו עוד מאיימים עליהם לקצץ להם גם את מה שהם מקבלים. ההורים לאוטיסטים מדברים על כך שיוקר המחייה גורם להם למצב בו הם מתקשים לטפל בילדים שלהם, ומבקשים סיוע בכך. כל המחאות מדברות על אותו הדבר: יוקר המחייה מול חוסר האיזון בנושא. כל אחד מביא את הצד שלו לעניין, אבל כולם מציגים אותו הדבר. אלו שיש להם מספיק כסף ומסוגלים להחזיק יותר מ20% מהכסף שלהם אצלהם, לא מסוגלים לראות את הבעיה. הם בוכים שהם משלמים מיסים גבוהים, אבל הם יכולים לספוג את זה. רוב האוכלוסיה לא מסוגלת יותר לספוג את זה, כי לאט לאט זה הופך ל 90-10. מה שהם מבקשים זה שזה יגיע למצב של 30 אחוז מיסים ו70 אחוז כסף לחיות איתו. משוואה כזו אומרת שהאזרח לא צריך להיות נטל על המדינה ויכול לחיות בכבוד. הבעיה היא שכרגע הממשלה דואגת יותר להאשים האשמות פוליטיות על צד אחד נגד צד שני במקום להתייחס ברצינות לבעיה. מה שלא מבינים שאם זה יגיע ל90-10, אז בסוף לא ישאר בכלל כסף במדינה כי לא יהיה מי שיהיה יכול לשלם את המחיר הזה, ואז נראה את כל אלו שנותנים לך תשובה "לי זה לא משנה, אני תמיד ממלא רק ב100".
 | 02.08.11
5.
תוספת יוקר והקפאת מחירים כולם יהיו מרוצים מתוספת של 4000 לחשבון הבנק
כל דרישה אחרת תתמסמס. הכסף יבוא מעודף גבית המיסים ומהכיס של הטיקון שיקצץ ברווח ומשכורת המנופחות . הממשלה לא תתעסק עם שום דבר הכסף הרי ישנו (. מה שכולם צועקים לא גומרים את החודש הינה קחו . אבל שני הצדדים לא רוצים . כי האחד כנראה לא רוצה פתרון כי אם שלטון והשני כנ"ל. התוצאה כרגיל . 00000000000 כי אלה יבואו עם דרישות הממשלה תזרוק להם סוכריות ותגבה בסוף מהם יותר מיסים ותצחק עליהם כל הדרך לבנק . מה שתראו בחשבון הבנק 00000000
פתרון רציונאלי | 02.08.11
4.
זה לא סביר
לא נשמע שיש כאן איזשוהי רציונליות בניתוח, אלא נסיון להצדיק איזושהי עמדה, מחשבה, בעזרת תוצאות אמפיריות שלא כל כך קשורות כאן (שזה דרך אגב אחת הבעיות בתחום הרציונליות). יש כאן תנועה אנושית חזקה, והאנושי הוא לא כל כך נכנע לאמפירי, הוא יכול לפעול דווקא נגד האמפירי, כך שאפשר להשיג מהאמפירי כל מסקנה שרוצים, אם מגדילים מספיק את תחום המחקר. התביעה שנשמעה בבירור בשבועות האחרונים לא היתה כל כך ספציפית: זו היתה תביעה לצדק חברתי, וזה לא ניתן להפוך לרשימה פשוטה. כי מה כרוך בכך: חלוקה מחדש של העוגה - את זה ראש הממשלה כבר הבין כנראה. סדר עדיפויות ערכי ולא תועלתני - כלומר, חינוך לשמו, לא כדי להעלות את אחוזי ההצלחה בבגרות (העניין מגיע למחוזות אבסורד של הערכה של יכולות מתמטיות לידלים בכיתה ג, כנראה שכמה מגדולי המתמטיקאים בעולם היו נכשלים בכך בגיל הזה). בריאות הנפש לשמה, אין שום דבר יעיל או שראוי להפרטה בטיפול בחולי נפש ובסובלים. שכר ראוי למורים, לרופאים, מה יעיל בכך? כבוד לאדם, מן הסתם אפשר למצוא מחקר שיצדיק תועלת בכבוד לאדם, אבל לשם מה? האם לא מוטב לבסס את זה על ערכים, על כך שאנחנו חושבים שראוי לכבד את האחר, מאשר על שיקולים תועלתיים? בקיצור, מטרת המחאה לפתוח מחדש את החשיבה הציבורית בארץ, ואת זה קשה לצמצם לרשימת דרישות. כדאי לגרום לראש הממשלה שהוא יציע מה הוא חושב שצריך לעשות כדי להפוך את המדינה שלנו למקום שראוי לגור בו ולא לדיר חזירים. הוא ראש הממשלה, וזה תפקידו.
ה"פ | 02.08.11
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת