אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

העם! דורש! סטטיסטיקה נכונה!

9 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

9.
חביב, אבל
בסופו של יום זה עדיין לא נותן יותר מידי. בעיקר בכדורגל יש חוסר התאמה בין יכולות הקבוצה או השחקן לבין תוצאת הסיום. יש כל כך הרבה משתנים, כמו שציינו פה לפני, לפעמים בעיטה מסוג מסויים היא בדיוק מה שצריך ולפעמים אותה בעיטה בדיוק היא אסון. כמו כן, אם היה אפשר לחזות דברים כל כך בקלות בכדורגל הוא לא היה ענף כל כך פופלרי. זאת הסיבה שכה רבים בעולם אוהבים אותו, הוא הפכפך ובפעמים רבות אין קשר בין התוצאה ל״מה שקרה בשטח״. לא צריך ללכת רחוק, למשל שני משחקי הסופרקאפ של ברסה נגד ריאל. ריאל יכלה והייתה צריכה לתת לברסה שמונה חתיכות לפחות בכל משחק אבל הסתיים בתיקו וניצחון לברסה. המזל משחק תפקיד גדול מאוד בכל ספורט ובכל מקרה סטטיסטיקה לא נותנת כלום חוץ מכמה מספרים שלא ממש עוזרים.
רן | 18.08.11
8.
נחמד אבל עם בעיה
זה שיטה נחמדה כי אז אפשר לדעת מה אתה באמת קונה הבעיה היחידה אתה מעביר את המונופול הזה לקבוצות הגדולות ובין רגע כל ליגה נהיית כמו הליגה הספרדית שיש פשוט 2 3 קבוצות שהם מעל כולם ברמה פשוט כי יש להם כסף,לא רק זה קבוצות קטנות אם השחקנים האלה פשוט ישימו תגי מחיר ענקיים בגלל המדדים האלה לכל שחקן בערך מה שבארסה עושה עם סעיפי שחרור של 100 או 200 מיליון יורו, על הנייר השיטה הזאת יפה וטובה כדי להעריך אבל בשטח היא תצור הבדלים בידי הקבוצות העשירות
עמית | 12.08.11
7.
אחלה של כתבה- עוד נקודה למחשבה
מי ששיחק פיפא במצב שבו אתה שולט בשחקן אחד מכיר היטב את המדד הירוק מתחת למסך שמראה את היעילות שלך. ביצוע פעולה חיובית או שלילת מעלה ומורידה את המדד בהתאם, וגם לפי איכות הפעולה (למשל, הבקעת גול מעלה יותר ממסירה שמגיעה ליעד). אפשר וצריך ליישם.
פיפאיסט | 11.08.11
6.
מדידת יעילות שחקן
כל פעם שאני רואה משחק, במיוחד בליגה הישראלית, אני חושב על הרעיון הזה: שחקן מבצע X פעולות במשחק. אם סקאוט/סטטיסטיקאי יעקוב אחרי השחקן במשך כל המשחק וירשום את כל הפעולות, החיוביות והשליליות, נוכל להגיע בסוף למאזן של פלוס או מינוס שמייצג את הופעתו של השחקן במשחק ספציפי. למשל - מסירה שהגיעה ליעדה = פלוס אחד, מסירה לשומקום = מינוס אחד לא הצליח לעצור כדור = מינוס אחד, בלם שחקן = פלוס אחד, וכן הלאה וכן הלאה. אפשר לשקלל אפילו התנהגות ללא כדור - איבד כדור בהתקפה זה מינוס אחד, אבל איבד כדור ואז לא ניסה לחטוף אותו בחזרה - זה עוד מינוס. ודרך אגב, השחקנים הישראלים שעקבתי אחריהם בשיטה זו נוטים לצבור הרבה יותר מינוסים...
דני | 10.08.11
5.
אחלה בחלה
של כתבה. מאד בעד כמובן. רק הערה קטנה לגבי איכות בעיטה. מהבנתי הפחות מבסיסית בכדורגל...אם אתה נמצא בצד ימין של השער, והשוער סוגר את הפינה הזו אז בעיטה לפינה הקרובה, במקרה הזה, תהיה פחות יעילה. לאמצע יותר יעילה. לצד השני סופר יעיליה. צריך גם לבדוק מאיפה נבעטה הבעיטה כדי להכריע אם היתה איכותית או לא.
ירון ארבל | 10.08.11
3.
חלק מהמדדים בעיתיים
"סחיטת פנדל" לדוגמא - בספורט כמו כדורסל יש טעם למדוד כמה פעמים בממוצע שחקן מגיע לקו העונשין במשחק משום שמדובר במצב יחסית שכיח, בכדורגל לעומת זאת מדובר במצב יחסית נדיר ולכן ע"מ שלסטטיסטיקה תהיה משמעות כדאי למדוד רק אירועים שקורים הרבה יחסית (דיוק בבעיטה לדוגמא הוא מדד טוב בהרבה).
זלמן מנדבושקעס | 10.08.11
1.
מסכים
צריך סטטיסטיקה הרבה יותר מעמיקה, ושיח כדורגל יותר אינטלגנטי מ- "הוא לא הוריד את הגוף נכון" (מה זה אומר בכלל?!). אהבתי לחלוטין את הסטטיסטיקות של העומק, את השאר קצת פחות. ניקח את עניין הבעיטות - אם אני תמיד בועט לרבעים ה"מסוכנים", אבל רק לאלו שהשוער עומד בהם? אני יותר טוב מאלו שבועטים באותו הכח, באותם מצבים לאמצע? דברים הרבה יותר מסובכים ממה שהוצג - יש שחקנים שמושכים מגנים, מוסרים אחורה, אבל לשחקנים בשטח פתוח וכד'. העם דורש מקצוענים בעמדת שידור, גם אם זה ליד ליצן מושך רייטינג.
אלכס | 10.08.11
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת