אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מרוויחים פחות, משלמים יותר: עד כמה המסים העקיפים נוגסים בהכנסות שלנו?

99 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

99.
7 ש"ח לפטרוסיליה חבילה קטנה במגה בעיר בקניון גבעתיים זה הגיוני?
שמישהו יסביר לי מדוע פטרוסיליה ברשת שווק עלתה לי כך האם לא הגיע הזמן להוציא חוק על תקרת רווח מותרת של נניח 200 אחוז ולא מעבר הרי הם יודעים ברשתות השווק שאתה לא תתחיל ללכת לירקן רק עבור פטרוסיליה אצל הירקנים זה עולה 2 שח לחבילה גדולה
אזרח | 16.08.11
98.
השכר הוא ברוטו כל הוצאה היא בנטו
בושה למדינה שגובה מס בכנסה על משכורת של עד 10 אש"ח ברוטו, זה אחד מכשלי השוק הגדולים!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! תנו לעם תוספת בנטו וכך יוכל לשלם על יוקר המחייה, וגם תנו חינוך חינם אמיתי מגיל שנה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! והכל יסתדר! אם 2 הנקודות האלו יסתדרו הכל יסתדר מילה של חכם!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
חכם מה הוא אומר | 16.08.11
97.
הורדת מיסוי עקיף צריכה לבוא במקביל להעלאת מיסוי על רווחי הון, ולא מיסוי על עבודה
אחת הבעיות המרכזיות במערכת המס בישראל היא המיסוי הנמוך על רווחי הון, שמהווים את עיקר ההכנסה של העשירים באמת ועומדים על 15%-25% בלבד, כשאפילו מהמס הזה רבים מצליחים להתחמק בצורה חוקית בעזרת העברת הכנסות/הפסדים בין חברות ותכנון מס יצירתי. כשלונה של רשות המיסים לגבות מס מאנשים שעובדים בשחור אינה סיבה מספקת למיסוי רגרסיבי (מיסוי עקיף) מוגזם מהסוג שקיים כיום בישראל, אלא צריכה לשמש תמריץ לשיפור וייעול גביית המס, למשל באמצעות חובת דיווח שנתית של כל ההכנסות (בדומה לשיטה הנהוגה בארה"ב).
ניר | 15.08.11
96.
מס עקיף הוא מס על צריכה אבל יש מינימום שחייבים לצרוך כדי לשרוד!אז תורידו מיסים
עקיפים על מוצרי צריכה בסיסיים באוכל, נסיעות, תרופות (ואנא לא על תוספי ויטמינים ושאר קשקושים לעשירים) וכן על תצרוכת ממוצעת של חשמל מים וגז ותעלו עוד ועוד מיסים עקיפים על פלסמה ובגדי מעצבים ותכשיטים וכלי רכב. פשוט. לא שהממשלה לא יודעת את זה, היא רק לא רוצה לעשות את זה.
אאאא | 15.08.11
94.
אתם רציניים? זה צודק הרבה יותר מכפי שאתם חושבים!
אני מרוויח כ - 40 אש"ח ברוטו. מזה נשאר לי ביד חצי. קצת יותר. כ - 60%. מה אתם רוצים, שגם כאן אשלם יותר? גם במיסים העקיפים? וכפי שכתבו כאן לפניי - מי שמרוויח 6,000 ש"ח בחודש, אבל חייב לקנות מאזדה חדשה, כי השכן קנה, וחייב פלסמה חדשה וגדולה יותר, כי השכנה קנתה - שישלם. הפחתת מס עקיף על מוצרי בסיס הינה בגדר פופוליזם זול. זה באמת משנה למישהו אם מחיר הלחם יירד בשלוש אגורות אם מע"מ יהיה 10%?!
גיא | 15.08.11
93.
תשלום לביטוח לאומי ממי שמשכורתו נמוכה זה עוול!
מוכרחים להפסיק לגבות מס ביטוח לאומי ממי שמשתכר שכר מינימום. העוול הגדול ביותר נגרם לעצמאים קטנים, שעובדים ללא תנאים ורשת ביטחון. בלי ימי מחלה, בלי פנסיה, בלי ימי חופשה וכו'. אם הם מצליחים לגרד 4,000-5,000 ברוטו בחודש, המדינה לוקחת מזה מאות שקלים לביטוח לאומי, אבל אם הם חולים, או שאין להם עבודה לתקופה מסוימת, הם לא מקבלים שום דבר בחזרה מהביטוח הלאומי. מהכנסה כזו, שמושגת בעמל רב, אי אפשר היום אפילו להחזיק דירונת בשכירות, אבל מאות שקלים למדינה חייבים לשלם, חודש בחודשו, גם כשלא עובדים. איפה ההגיון? איפה הצדק?
שי | 15.08.11
92.
הפוך על הפוך
המע''מ אינו הבעיה הבעיה היא ריבוי מיסים מיותרים. המע'מ הוא מס ישיר על הצריכה ולכן יש להעלות אותו ויחד עם זאת לקבוע שיעור מעמ מיוחד על מזון (בין 0 ל 9) . הבעיה זה מיסים מיותרים שדורשים גם מערכות גביה מיותרות ויקרות. ארנונה למגורים למשל, אפשר לבטל לגמרי, אגרת חידוש רישיון רכב ורישיון נהיגה אלה לא קיימים בגרמניה ובסקנדינביה אך יחד עם זאת המעמ הוא 19 אחוז ועל מזון 9. האזרח בצ'כה גרמניה שוודיה צרפת יודע שיש מס הכנסה ב''ל ומעמ.כל אלה אפילו בשיעורים גבוהים מבארץ אך אלה כל המיסים. העיריה לא מטרידה אותו משרד הרישוי לא מטריד אותו וכשהוא נרשם לאוניברסיטה הוא מציג תעודת בגרות ולא פסיכומטרת בנוסף. המע'מ הולך לשלטון המקומי והבלו על הדלק מחזיק את תשתית הכבישים.
מיכאל | 15.08.11
89.
יש לי תרופת פלא כדאי לנסות
אני מציע שכולם יעבדו ויתנו את הרווחים שלהם כמס לממשלה. והממשלה תחלק את כל הכסף שנרוויח בין העניים ובין אלה המתחזים לעניים ובין אלה שלא אוהבים לעבוד ובין אלה שלא בא להם לעבוד. מה יש רק אני צריך להנות מהכסף שאני מרוויח. ומה עם האחרים? זוהי שערוריה. אני לא סובל שהחבר שלי נוהג במצדס ואני נוהג רק בטיוטה אני גם רוצה מרצדס. אז שמישהו יעבוד גם בשבילי ויפרנס אותי. בכלל צריך לחלק את העושר כל כמה שנים בין כל האנשים. לא יכול להיות שלאחד יהיה הרבה והשני נבך לא יהיה לו כל כך הרבה. זה לא פייר. צריך שכולם יהיו עשירים ומבסוטים. מי שחושב אחרת שיגיד אני אשמח לשמוע.
קורבנוביץ | 15.08.11
88.
קראתי מאמר על משפחה ממוצעת 2 ילדים +רכב 1 גרים בדירה משלהם כש50% משכנתא
והדוח מדבר על הוצאות שוטפות ותשלומי מיסים רגילים, בני הזוג מרווחים יחד 11.500 לחודש, המיסים הישירים והעקיפים בחלוקה הגיונית מגיעים ל- 84% מהשכר זאת אומרת על כל 100 ש"ח הכנסה אתה מחזיר למדינה 84 ש"ח ונשאר לך 16 ש"ח. טירוף מוחלט נקודה.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
מסיונר | 15.08.11
87.
הסבר לתמיר מ 24 מהם עשירונים
אכן צדקת שעשירונים מתוך מליון איש הינם מקבצים של כל 100,000 איש בטור הנדסי של משכורות. כלומר המעבר בין העשירונים יכול להיות גם 1 שקל, ולכל עשירון נוהגים לייצג ע"י המינימום שלו, המקסימום שלו והממוצע שלו. באופן עקרוני שני העשירונים העלויונים משלמים 8מעל ל - 80% ממס ההכנסה אותה המדינה גובה וכל חמשת העשירונים הנמוכים (מחצית מבעלי המשכורות) לא משלמים אפילו שקל למס הכנסה. נניח שמשפחה מהעשירות התחתון מכניסה 6,000 ש"ח אז את כל הכנסותיה היא מוציאה ועל זה היא משלמת מס עקיף של כ - 20%. לעומת זאת משפחה מהעשירות העליון מכניסה 40,000 ש"ח, נשאר לה נטו אחרי 15,000 ש"ח מס הכנסה : 25,000 ש"ח מתוך זה היא חוסכת 2,000 ואת היתר (23,000 ש"ח) היא תוציא ותשלם עליו שוב מס, הפעם עקיף, ולרוב מס יותר גבוה כי הוא יהיה על מוצרים המצריכים מס כגון מכוניות. כך שמשפחה זו תשלם מסך של עוד כ - 10,000 ש"ח וסה"כ המס שהיא תשלם יהיה 25,000 ש"ח לעומת המשפחה הקודמת ששילמה 1,200 ש"ח... אכן לא שיוויוני. מעבר לכך ישנה האוכלוסיה "השלישית" שהיא אוכלוסיה שבעצם אין לה הכנסות מדווחות ויש לה הוצאות - זוהי אוכלוסיה בלתי אפשרית כלכלית שמתקיימת במציאות במעל 30% מקרב התושבים (חלקם בנוסף לאי הכנסתם גם נתמכים ע"ח משלם המיסים) מקורות ההכנסה שלהם הינם בעיקר כסף שחור שלא משלם מיסים והוצאות חלק בשחור וחלק דרך הסופרים וכו' ואז משלמים מס - באופן עקרוני זו הדרך היחידה למסות אותם. מקווה שהיה לך כח לקרוא עד הסוף בברכת שבוע נפלא
יואב | 15.08.11
86.
צדק חברתי זה שאני אעבוד ואשלם יותר מס ואחרים יהנו ויצרכו יותר
זו כמובן המשמעות של צדק חברתי. אני אלמד קשה, אעבוד עוד יותר קשה, אשלם ביטוח לאומי גבוה, מס בריאות גבוה, מס הכנסה גבוה, כדי שאחרים שבחרו לעצמם חיים קלים יותר יוכלו לקנות יותר מוצרים ולהכנס למינוס גדול יותר..
דן | 15.08.11
85.
לי יש מס חדש,מס חוצפה נא לקרוא
לפני כשבועיים הלכתי לבנק הדואר לשלם טסט לרכב ולאופנוע. מסרתי את כרטיס האשראי וביקשתי לבצע תשלום אחד. להפתעתי הפקידה אמרה לי שאין אפשרות לשלם בתשלום אחד. אני צריך לפחות 2 תשלומים (כמובן שעם ריבית). טוב שאין ברירה אז אין ברירה,שילמתי ב 2 תשלומים רק שלא ידעתי את גובהה הריבית שעומדת על 9.5 % שנתי!!!! לא מספיק שהייתי מעוניין לשלם בתשלום אחד ולא איפשרו לי גם לקחו ממני עוד כ 16 ש"ח ריבית! ואנחנו מצפים לשינוי? מדינה של חוצפנים!
אורן | 15.08.11
84.
כמו בכל דבר - המודעות היא הצעד הראשון
לאחרונה הייתי בקנדה במסגרת העבודה, ונידהמתי לגלות שכל המוצרים מוצגים במחיר ללא מס - ורק בעריכת החשבון מוסיפים את שורת המיסים. בהתחלה אמרתי לעצמי "זה מבלבל וגורם לי לקנות יותר" - כי המחירם נראים נמוכים. אבל מצד שני: המס נותן לך "זבנג" כזה בקופה, כך כל שכל קנדי שדיברתי איתו על זה ידע להגיד לי בדיוק על איזה מוצרים משלמים איזה מס, וכמה הוא. אולי זו הדרך. כשנתחיל לראות את המס בעיניים, נדע יותר על מה להילחם. למשל, אין לדעת מה המס על הדלק, הסיגריות וכד', לפי חשבונית התשלום..
נועה | 15.08.11
79.
מיסים ישירים ועקיפים
קודם כל אין ויכוח.מיסים צריך לקחת.נקודה.אבל השאלה היא מה עושים איתם. אז ככה - יש לנו 39 שרים וסגני שרים שעולים לנו מיליוני שקלים.לשכות,רכבים,נסיעות לחו"ל ועוד.אנחנו מממנים מגזרים פרזיטים,מחזיקים אותם על הגב וכבר קשה לנו המשא. למה אני צריך לממן את רבקהלה-שיינדל התינוקת החרדית שתגדל להיות מכונת ילודה ולא תתרום דבר וחצי דבר למגזר היצרני.למה אני צריך לממן את 4 נשותיו של מוחמד שלכל אחת מהן 10 ילדים.למה המדינה לא אומרת לו:זכותך לפי דתך לשאת 4 נשים אבל קיצבאות ילדים תקבל עבור אחת בלבד. שופכים כסף,מאות מיליוני שקלים על ההתנחלויות.מבזבזים על תשתיות,שעות אבטחה של צבא ומשטרה,כבישים עוקפים וכד שלא לדבר על הנחות שונות ומשונות שמקבלים המתנחלים. אלו דוגמאות בלבד. אז את המיסים שלי אני לא רואה במערכת הבריאות,החינוך והרווחה.הכל קורס.רק שינוי שיטת הבירות ויצירת חוקה יוכלו לשנות את המצב הקיים.מה אפשר לצפות מ 120 חברי כנסת שמחליטים להעלות את שכרם (מנהל תקין לא?)בעצמם,שלא משתתפים בדיונים במקום עבודתם ושחלקם הגדול הגיע לשם בגלל עסקנות פוליטית ולא בגלל כישרון. קחו מיסים אך החזירו לנו אותם בהעלאת רמת החיים שלנו.כיום אנחנו משלמים הרבה ומקבלים כל כך מעט. וזה נמאס
צחי | 15.08.11
78.
תגובה ל-1
מע"מ הוא מס הצריכה היחיד? מה לגבי המס על הדלק? יכול להיות שאתה קצת נחפז למסקנות? השאלה היא האם תתנגד למסים עקיף מדורגים, כך שמוצרי צריכה בסיסיים לא ימוסו כלל או שימוסו באופן סמלי בלבד ומוצרי יוקרה ימוסו באופן גבוה יותר? אני יכול לחשוב על הרבה מאוד סיבות למה לגבות מע"מ של למעלה מ-20% על רכבי שטח זוללי דלק ומזהמי אוויר ומאידך לגבות מע"מ של לא יותר מ-10% על רכבים מיני משפחתיים.
למה להכפיש??? | 15.08.11
76.
מרוחים פחות
מדוע כאשר יש תוספת יוקר כל מי שמרויח פחות התוספת קטנה וכל מי שמרויח יותר התוספת גדלה.במדינות אירופה אחדות נתנו למרוחים פחות תוספת גדולה יותר מאשר אלה שמרוחים יותר ועל ידי כך הפער בין העשירים לעניים קטן.אבל אצלנו הכל הפוך מי שמרויח פחות מקבל פחות...............
m.s | 15.08.11
74.
המון תגובות של לומדי כלכלה שאין להם שמץ של כושר חשיבה עצמאי או השקפת
עולם שטיפה חורגת מהקפיטליזם החזירי שלומדים היום בכלכלה. מיסים עקיפים זה בסדר, עד גבול מסוים. לא מעל 50% ממחיר המוצר כמו שקורה אצלינו עם הדלק למשל. וזה עוד כפול כי אנחנו משלמים פעם אחת על הדלק ופעם שנייה על הסולר שבעזרתו מובלות הסחורות ולכן גם מחירן עולה. הפרופורציות של המיסים בארץ תחת שרביטם של נתניהו ושטייניץ הם לא הגיוניות ולא הגונות - הנחות של מליארדים לחברות ענק ושאיבה היסטרית של מיסים מאנשים עובדים. בנוסף אי טיפול מוחלט בקרטלים כמו רשתות השיווק הגדולות למשל, שחולבות את הצרכנים בצורה סופר מכוערת וללא שליטה. שוב מאותה השקפת עולם - תנו לעשירים לחגוג. השאר לא חשובים ולא מענינים. וכל ההטפה כאילו רק חברות ענק הן התורמות למשק היא קשקוש. כל עסק תורם. ההפך, חברות הענק בד"כ חיות מניצול וחלוקת המשאבים בהן לא הוגנת.
הגיוני | 15.08.11
73.
רק מיסים עקיפים!!!
נמאס לנו לממן קבוצת טפילים ענקית של אלה שלא עובדים או מעלימים מיסים בצורה מסחרית! מיסים עקיפים גורמים לכולם (כן כולם!) לשלם. למסות יותר את העשירון העליון רק יגרום לכך שנצרוך פחות, ולכן גם המדינה וגם היצרנים וכל העובדים שלהם יפסידו. שני העשירונים העליונים משלמים 82% מהמיסים הישירים (כן - 20% משלמים 80%!!!). יותר מיסים ישירים פשוט יגרמו לעוד פרזיטים - מה הטעם לעבוד אם כל המשכורת מוזרמת ישר לפרזיטים???
עשירון עליון | 15.08.11
70.
על מיסים וחיות אחרות
כולנו מומחים גדולים למיסוי ולמה ביבי צריך לעשות כדי... אז רגע; 1 ההכלכלה נועדה לשרת את החברה. אצלנו זה ההפך. 2 דמוקראטיה פירושה ריבונות העם הנשלט על ידי נבחריו. אנחנו המצאנו דמקוראטיה דיקטטורית בה הנבחר שולט בכוחו של שיחוד קואליציה (לביבי לא היה רוב בחירות האחרונות) הותוצאה שלטון דיקטטורי של מפלגות סקטוריאליות שדואגות רק לעצמן. 3מכאן שהכלכלה שלנו משרתת את מוצצי הדמים הסקטוריאליים שמבחינתם את העם אינם רואים אלא בתוך מעיין כסף בלתי נדלה. שום ועדה לא תפתור את זה! גם לא את הכלכלה. הועדה היחידה היא אותה ועדה שתכתוב חוקה מתקדמת, תפריד דת ממדינה (אין יותר סקטורים) תעלה את החוז החסימה כך שיהיהו שני גושים גגדולים (מה שבין כה וכה יש) ותגן על האזרח מפני דיקטורה שלטונית נוסח הממשלה הזאת. ואז.... כמה קל יהיה לפתור את בעיות הכלכלה
עמוס | 15.08.11
66.
כן אבל, כולם שכחו שחצי מהמדינה מעלימים מס. כלומר, אם לא יהיה מס עקיף - הם לא ישלמו כלום
כלומר - הורדת מס עקיף תעלה את הנטל על השכירים שוב. לא תהייה גבייה מספיקה מהעקיף, ולכן ירימו מיסים באופן חריף, וכל המעלימים למחנהם (לא אפרט, אך כן אציין שמס הכנסה כלל לא מתאמץ לתפוס את המעלימים כל עוד הוא עומד בייעדי הגבייה המוזרים שלו) ולכן, שוב נראה רובד אוכלוסיה עשיר עם מכוניות נוצצות ווילות מפוארות. כלומר, הבעייה היא שורשית, אין זבנג וגמרנו. ועוד לא דיברתי על העוול שבתי המשפט גורמים לאנשים שמפסידים את כל עסקיהם לנוכלים כי אין לשופטים זמן וחשק להתעמק בסוגיות...
לא לצנזר.. | 15.08.11
64.
ל- 48 ענין הריכוזיות נכון ! - אבל - ענין התחרות מוגבל מאוד ! בגלל שאנו מדינה
קטנה וכתוצאה מכך יהיה תמיד ! " תאום" כן , זה קיים וגם עם תחרות הוא יהיה קיים. מכיוון שבכל תחום במדינה קטנה אין הרבה מקום לכמה עסקים באותו התחום לכן אם היום יש "תאום " סתם לדוגמא בין 5 חברות בשוק עם תחרות יהיה "תאום" בין 8 או 9 עדיין מספר קטן ( גם גאוגרפית) שניתן לעשות בו "תאום" קצת יותר קשה אבל אפשר. במדינות גדולות יש מקום להרבה יותר עסקים באותו התחום ואז "תאום" נעשה הרבה יותר קשה ומסובך.
ל- 48 | 15.08.11
62.
תגובה ל 13
נראה שפרק שלם החסרת, שהוא למעשה החוליה המקשרת בנוגע לאותם "בטלנים" אשר אינם עובדים. בהנחה וכל "הבטלנים" שיש בישראל קוראים את הטוקבק שלך, ומשתכנעים שהכן הם מהווים נטל על המדינה, ולפיכך מחליטים מחר בבוקר ללכת ללשכת התעסוקה ע"מ לבקש עבודה, האם הם ימצאו עבודה ? לא ידידי, הם לא ימצאו עבודה מכיוון שבמשק חסרים מעל 600,000 מקומות עבודה. כן לאותם "בטלנים" אין מקום ללכת לחפש עבודה בישראל, ולמה זה ? כי המדינה שלנו לא הכשירה ואף לא מעודדת יצירת מקומות עבודה/פארקים תעשיתיים וכדומה.. ולמה זה ? כי השוק שלנו מזמן אינו שוק תחרותי/קפיטליסטי אלא הוא שוק אוליגרכי מצומצם אשר נשלט ע"י 20 משפחות . ומה קורה בשוק שאינו תחרותי - מקטינים הון (מכונות,כח עבודה) ומעלים מחיר . אז לפני שאתה תוקף את "הבטלנים" - צא ולמד !!!
שי | 15.08.11
60.
מערכת מיסים שלוקחת מהאזרח הקטן ונותנת לטייקונים בזול
מצד אחד, לא משנה כמה תרוויח, תשלם ביטוח לאומי, אפילו אם אין לך בכלל הכנסה. כנ"ל לגבי אגרת טלויזיה ומע"מ על שכר דירה, חשמל, מים, אוכל בסיסי ושירותים רפואיים. גם תשלומי קופת חולים קשורים לבריאות של האדם (אנשים חולים משלמים יותר). בקיצור, אם אתה מרוויח שכר מינימום, תשלם אחוז הרבה יותר גבוה מאשר מנכ"ל שמרוויח 500,000 ש"ח בחודש. מצד שני, מס החברות הוא 25%. כידוע, מנכ"לים בעלי שכר גבוה מתחמקים מתשלום מס הכנסה (שיכול להיות כפול ממס החברות) על הפריבילגיות שלהם ורושמים רבות מהם כ"הוצאות חברה" - רכב, נסיעות לחו"ל וכו'. שלא לדבר על העלמות מס אדירות על ידי בעלי ההון. מצד שלישי, ההפרטה שנעשה בישראל החל משנות ה-80 (ולא, זה לא רק ביבי, זה גם פרס, שמיר, רבין, ברק, שרון ואולמרט בנוסף אליו) חילקה את נכסי הציבור, שחלקם הניבו למדינה רווחים נאים, בחינם או בזיל-הזול ל"אנשי שלומנו" הקרובים לצלחת השלטון. זה הפסד כלכלי אדיר למדינה.
יוצא בחוץ | 15.08.11
58.
מיקוד של הנושא בשתי משפטים
המחאה התחילה בקוטג סמל ליוקר המחיה יוקר המחיה מורכב מכל השרותים הבסיסיים שמדינה צריכה לספק לאזרחיה במחיר הוגן וסביר .ועל זה יצאה המחאה . לכן צודקים אלה שממקדים את הדברים בכל אותם נושאים שגורמים לנו לבכות ביום יום - דלק ארנונה מים מיסי עושק כמו אגרת טלויזיה וכו . התמקדות בנושא הדיור מבלי להמעיט בו יביא למסמוס העניין על ידי הממשלה והורדת המסך על הנושאים היומיומיים . הדיור מצריך פתרון שקודם לו תכנון מהמון הבטים אבל אין ספק שהדיור שייך ודאי ליוקר המחיה אבל הוא בשפיץ של הפירמידה . העם נאנק בעיקר מהנושאים שמרכיבים את בסיס הפירמידה וחלק מהם הזכרתי .
ר | 15.08.11
57.
תגובה ל- 11: הפוך, גוטה, הפוך. מס עקיף הוא מס רגרסיבי!
מס עקיף הוא למעשה סוג של "מס גולגולת". כל אחד משלם אותו מחיר, ללא קשר להכנסות שלו. נקח למשל אגרת טלוויזיה. כל בית אב במדינה משלם 500 שקל אגרת טלוויזיה. לאחד שמרוויח 50 אלף בחודש, מדובר באחוז אחד מההכנסה. לאחד שמרוויחה 5,000 שקל בחודש, מדובר במס של 10% מההכנסה! הנה כי כן, מי שמרוויח יותר משלם באופן יחסי הרבה פחות, ולכן מס עקיף הוא רגרסיבי. אתה כנראה למדת כלכלה באיזו מכללה פח, סליחה, מכללת פשרה, ושם לימדו אותך שמס עקיף הוא פרוגרסיבי. באוניברסיטת ת"א (ובעצם, גם בגוגל) מלמדים אחרת.
לאו | 15.08.11
56.
אף כלב לא מדבר על להעלות את מס החברות! בייגה שוחט היה גבר.
1. מס החברות הוא במילא אחרי שכל העובדים וגם הבעלים קיבלו משכורות, בונוסים ודיבידנדים על היתרה הזאת בהחלט אפשר להעלות את המס. במיוחד בהתייחס לדוח של מיטב שוקי הון שתרומת הפרטיים לעמותות פה גבוהה ויפה אך תרומת החברות פה לעמותות היא מינורית ומגוכחת יחסית למערב. אם כך הם לא רוצים לתת ברצון אז שיתנו דרך מס. 2. הראשון שהניף את הגרזן על החברות הממשלתיות המסורבלות ומכר את נכסי המדינה הוא דוקא איש השמאל בייגה שוחט אבל הוא גם היה מספיק גבר לשים מס על הבורסה ואף אחד לא ברח ממנה!
נדב | 15.08.11
52.
תחשבו טוב טוב
ראשית פרופסור לחינוך לא צריך להתערב בכלכלה!!! שנית נניח יש 2 תושבים אחד "עני" שמרוויח 4500 ש"ח ברוטו ואחד "עשיר" שמרוויח 20000 ברוטו המס של ה"עני" כולל ביטוח לאומי ומס בריאות במקרה שלו 160 ש"ח של "העשיר" 5,300 ש"ח, נמשיך העני צורך את כל הכסף לאוכל חשמל וכו' ומשלם מע"מ 599 ש"ח ה"עשיר" צורך נניח ב 10,000 ש"ח מזה 1380 מע"מ וחוסך קצת. האם זה צודק שהעשיר משלם 6680 למדינה בעוד ה"עני" משלם 759 ש"ח!!! או באחוזים העשיר משלם 33.4% והעני 16.9% האם זו מדינה הוגנת!!! ולא נדבר על ההנחות בגנים בארנונה ועוד ועוד של"עשיר" אין. מחאה מטומטמת בגללכם נשלם הרבה הרבה יותר חוץ מדיור במחיר הוגן ולימודים בחינם או במחיר סימלי לא צריך לשנות שום דבר ותחשבו על זה!!!
ליאור | 15.08.11
48.
הבעיה העיקרית היא הריכוזיות וחוסר תחרותיות ואחריה עול המיסים הכבד
ברגע זהיתה כאן תחרות על כל לקוח המחירים היו יורדים שנית עול המיסים הכבד - אם אכ אזרחי מדינת ישראל היו מקבלים זאת חזרה בשרותי בריאות נאותים וחינוך מצויין אז ניחא , אבל לצערנו זה רק התדרדר כי הכסף הלך למקום אחר . ואפרופו תקציב הבטחון - למה לא היה כסף לצבא לדאוג למיטות תקינות לתצפניות בצפון ? לאן בדיוק הלך הכסף? אין שקיפות וזה רע.
שרון | 15.08.11
45.
כמו בכול דבר בחיים יש כאלה שגוזרים קופון גם במצב הזה !!!
מוכרים דירות " למי שאין" במחירים שאפשר לקנות "חצי מדינה" בחו"ל הפתרון פשוט - לעזוב - ,לעודד נטישה המונית. ככה ישארו כול חכמי התורה וביבי ושותפיו ילמדו לנהל מדינה בלי תקציב בכלל , ולכול אותם מיוחדים שתורתם אמונתם ("הרווחתי חינם") יתחילו לתת ולא רק לקבל כי לא תהיה ברירה עד שנחזור הברירה הטבעית תנקה בשבילנו את העשבים השוטים אחד שיורד ..
מיוחד במינו | 15.08.11
43.
תגובה ל 15
ההפרטה ופתיחת השווקים לשוק חופשי הוא החלק של הממשלה,אך אל תשכח שגם לציבור יש חלק נכבד בעניין ואפשר לעורר/לגרות את התחרות ,איך ? למשל : יש לך האופציה לבחור חברת סלולר,אם כולם או הרוב הגדול יפנו לחברה אחת בלבד ולא חשוב כרגע איזו,אז לא תהיה ברירה לחברות האחרות והן תיאלצנה להפחית מחירים באמת,כדי לפתות אותך לחזור אליהן. השלב הבא, כולם עוברים לחברה הראשונה שהורידה מחירים באמת ואז החברה שנעזבה תיאלץ לעשות משהו,וכך הלאה... כנ"ל לגבי תחנות הדלק - ממלאים דלק רק בחברה אחת ולא חשוב איזו,ממתינים עד שמישהו יצייץ ועוברים אליו,וכן הלאה... כך מעוררים תחרות אמיתית,הכוח בידיים של הציבור,שלא ממש מבין את זה וחבל...
האינדיאני | 15.08.11
41.
מסים עקיפים הם הדבר הכי צודק!
מסים עקיפים שונים ממסים ישירים בשתי דרכים, שיש להן חשיבות אדירה במדינת ישראל. 1)הרבה יותר קשה להעלים אותם (למשל, אפילו העבריין הכי גדול יתקשה להעלים מס קניה על ה-BMW החדשה שלו). 2)הם לא מעודדים בטלנות ופרזיטיות, בניגוד למסים ישירים. הם לא מענישים חריצות והם לא מתגמלים בטלנות. לכן מסים עקיפים מחסלים את העוני! כשהם גורמים לחרדים לצאת לעבוד הם מחסלים את העוני. כשהם מעודדים מעבר לכלכלה שקופה במקום להון שחור, הם מחסלים את העוני. כשהם מעודדים יצירת מקומות עבודה חדשים, הם מחסלים את העוני. חלק גדול מהשינוי לטובה בכלכלת ישראל בשנים האחרונות חל בגלל המעבר למסים עקיפים במקום מסים ישירים. למה חרדים וערביות כן מתחילים לצאת לעבוד, אם כי בקצב איטי? למה אנחנו לא חווים את הקטסטרופות הכלכליות של מדינות אחרות? בעיקר בגלל זה (לצד ביטול קצבאות הילדים המטורפות, עוד הישג של ביבי). ועכשיו ביבי, בהתקף פאניקה וחוסר עמוד שדרה מביך, בשלהוב התקשורת ששונאת אותו, הולך להרוס את כל מה שבנה. הבעיה האמיתית שבגללה התחילה מחאה מוצדקת, היא בעיית הדיור וכן בעיית הקרטלים. יש חסמים ביורקרטיים שמונעים בניה צפופה כמו שצריך. אין לזה שום קשר לענייני מיסוי.
יהונתן | 15.08.11
40.
חוששני שאבי ולא בולשביק לא כל כך מבינים את הנקרא
העשירונים העליונים משלמים אומנם יותר מיסים, אך הכסף שהם משלמים מהווה פחות מסך ההכנסה שלהם. העשירונים התחתונים, לעומת זאת, משלמים פחות מיסים, אך מיסים אלו מהווים חלק גדול מאוד מהכנסתם, ולכן אין להם הכנסה פנויה שמאפשרת להם לחיות בצורה סבירה, ולכן הם מביעים מחאה. מס ישיר הינו פרוגרסיבי - כלומר מי שמרויח יותר משלם יותר. מס עקיף הוא מס רגרסיבי - כלומר עניים ועשירים משלמים אותו מס. לכן, החברים העשירים של ביבי מעוניינים בהקטנת המס הישיר והגדלת המס העקיף, וביבי הנחמד עושה זאת לפי בקשתם. סדר העדפויות הזה דופק את כל מי שהוא לא עשיר, כלומר 90% מתושבי המדינה הזו, לכן העם דורש צדק חברתיו. מקווה שהבהרתי את הנושא.
קובי | 15.08.11
38.
הבעיה זה חוסר אכיפה
ישנם מגזרים בארץ שמעלימים מס באופן שיטתי ובכמות עצומה וכולם יודעים את זה. המדינה במקום להשקיע באכיפה גבוהה יותר מעלה את המס ומי שנפגע זה שכבת הביניים. אז קורה מצב שיש כביכול "מעמד ביניים" שלא משלם מס וחי טוב. מבקש עזרה מביטוח לאומי וכדומה ויש את מעמד הביניים האמיתי. זה שהולך למילואים, שמשלם את המסים כמו שצריך ובו המדינה פוגעת!
ah | 15.08.11
34.
באיזורי מקבלת שירותים מכאלו שלא מדווחים על הכנסתם
אני גרה בסביבות העיר קרית טבעון , בסביבתי ערבים שמרביתם עובדים ללא חשבוניות , כאשר אני מבקשת חשבונית הם מביטים בי כאילו נפלתי מהירח. דוגמא לשבוע אחד - העוזרת הערביה שלי מסרבת שארשום אותה בביטוח לאומי (כך גם כל חברותיה) הספרית - 180 שח לצבע ותספורת . הגנן שהגיע ועקר לי עץ גדול בחצר - 300 שח. החלפתי נורה באוטו - 50 שח . כל אותם אנשים מדווחים בביטוח לאומי כעל הכנסה נמוכה ומוגדרים כעניים . אני משלמת מס הכנסה ומעוניינת שאחרים ישלמו , אך כשאין אפשרות לקבל שירות ממשהו שמדווח , איך אעשה זאת . לכן מיסים עקיפים גורמים להם לשלם למדינה בעוד מיסים ישירים לא חלים עליהם כלל וברוב המקרים הם עוד מקבלים קצבאות .
מיכל  | 15.08.11
33.
תגובה לאני.חיפה
חבר יקר אתה אולי צודק אבל אתה שוכח דבר מאוד חשוב עם יש כל כך הרבה אנשים שלא משלמים מס ישיר אין זה אומר ע,פ חוקי הכלכלה כי אתה תמסה אותם ע"י מס עקיף מה עוד שבמידה ומה שאתה אומר שיש הרבה כסף שחור במשק שלא מוטל עליו כל מס אין זה אומר כי האנשים הממוסים כחוק צריכים לסבול. מי שצריך לפעול זו הממשלה על מנת למגר את התופעה אולי לחשוב על שינוי שיטת המיסי שתהה פרסונלית ללא קשר לשכיר עצמאי. נ"ב אם אתה מעוניין להיות ממוסה בשיטה שאתה מצדד לה אתה מוזמן להמשיך למסות את עצמך כי הרוב בארץ לא מעוניין אז.... תחשוב שוב על מה דברי הפנינה שלך.
שמיל | 15.08.11
32.
ל-14 אתה טועה. עשירים לא קונים יותר רק כי הם עשירים
ההיפך הוא הנכון. אדם עשיר יקנה 10 כיכרות לחם כי הוא יכול? לא. הוא יקנה כיכר לחם אחת, אמנם הוא יקנה לחם בריאות עם 900 סוגי דגנים אבל עדיין רק כיכר לחם אחת. עשירים לא צורכים יותר, הם צורכים באותה מידה רק מוצרים יקרים ואיכותיים יותר. כמובן שאני לא מדבר על המטורפים שיש להם 20 מכוניות יוקרה בחנייה - הם סתם מנקרי עיניים או בעלי תחביב מאוד יקר. לכן, חובה פיקוח על מוצרי בסיס ויסוד, הורדת המעמ על מזון כמו בארה"ב.
אלון | 15.08.11
30.
מס ישיר הוא מס על עבודה ומס עקיף הוא מס על צריכה
לכן, צריך לחשוב טוב לפני שמורידים דווקא את המס העקיף. אם יורידו את המס העקיף ויעלו את המס הישיר יהיה כדאי לעבוד קצת פחות ולבזבז קצת יותר. ומכיון שתרבות הביזבוזים והקניות היא חלק גדול מהבעיה - כדאי להיזהר. אולי באמת צריך לשנות את תמהיל המיסים, אבל לא להגזים.
נדב | 15.08.11
28.
מה עם מלא מיסים לא מדורגים נוספים?
אגרת רכב, ביטוח רכב חובה, אגרת טלוויזיה, 3 שנים צבא, מילואים, ביטוח לאומי למי שלא עובד (160 ש"ח בחודש), מיסוי הון ללא מדרגות מס וכו' וכו' המדינה הזאת מוצפת במיסים שאינם מדורגים ולכן פוגעים בעיקר בשכבות חלשות יותר! במקום ליצור חברה שוויונית יוצרת המדינה חברה ללא שוויון וללא שיווין הזדמניות. ללא נטל אחיד על האזרחים וולא חלוקה צודקת של העוגה העצומה.
 | 15.08.11
25.
בשורה התחתונה העני משלם פחות מס עקיף מאז 2002, אז למה הוא מתלונן שרע לו?
1) כי העשיר מרוויח עוד יותר... העני, ממילא לא משלם מס הכנסה, כי הוא נמצא מתחת למדרגה המזכה ממס. ולכן הוא נהנה רק קצת מהורדת נטל המס. מדיניות נתניהו בשורה התחתונה מעודדת ללכת לעבוד ולהרוויח יותר. זה משוקף בירידה של 26% במיסים ישירים. אז ללכת לעבוד זה כנראה ביזיון לישראלי הממוצע. הוא מביא תאילנדים לקטוף מלפפונים. סינים לבניה ופיליפינים כדי לסעוד את החולים. 2) אז הסיבה השניה כי בארץ הוא לא מוכן לעבוד. כשהוא יורד לארה"ב הוא יעבוד בסבלות, נקיון ומכירות בקניונים ויקטר שהוא ירד מהארץ בגלל נטל המס.
 | 15.08.11
24.
מישהו יכול להסביר לי במדויק מהו "עשירון עליון"? (או בכלל עשירון בהקשר זה)
יש בינינו ויכוח ואנחנו לא מצליחים להגדיר את המושג. האם חלוקת אוכלוסיית המרויחים ל 10 יחידות עפ"י מספרם, כלומר , מיליון בעלי משכורות, 100 א' איש בכל עשירון והעליון הוא ה 100 א' שמרויחים הכי הרבה? או, סרגל משכורות של 10 יחידות (עד 4000, בין 4000-6000, בין 6000-8000 וכן הלאה) כאשר העשירות העליון הם אלה שמשתייכים לחלקת השכר הגבוהה ביותר באותו סרגל? או אחר? אודה לתשובה.
תמיר | 15.08.11
23.
אני אגיד לכם מה זה אי צדק חברתי.
אי צדק חברתי זה כשאנשים שקורעים את התחת, לומדים קשה, עובדים קשה ומצליחים להרוויח כסף טוב, משלמים מסים ישירים גבוהים ונשארים עם מעט מאוד. זאת באוד שאנשים שלא לומדים (או לפחות לא לומדים מקצועות פרודוקטיביים - כולל או מדעי הרוח לא נחשבים כלימודים) עובדים (במקרה הטוב) בעבודות שכל מפגר יכול לעשות, מרוויחים שכר "נמוך" (אבל פי 10 יותר מאיזה הודי שיכול היה לעשות בדיוק את אותה העבודה) ולא משלם מסים ישירים. בסופו של דבר, לאדם הראשון נשאר אולי פי 2 יותר מלאדם השני, כאשר מגיע לו הרבה יותר! מסים עקיפים הם התגלמות הצדק החברתי כי כל אחד משלם אותם בלי קשר להחלטותיו בחיים, סגנון החיים שלו וכו'.
 | 15.08.11
15.
זה נכון אבל יש עוד בעיה
הריצה אחר שוק חופשי ללא פיקוח גורמת לתאום מחירים (אם תרצו זה נרה "קרטל") וכך חברות הסלולר, הבנקים, יצרני מוצרי חלב, מאפיות לחם ועוד רבים מתאמים מחירים ובפועל השוק החופשי שהיה אמור להיטיב עם הציבור כמו בחו"ל רק מזיק. מסתבר שצריך להחזיר את הפיקןח על הכל וחבללללל. אגב, את מחירי הדירות רק הציבור יכול להוזיל ע"י אי קניית דירות במשך תקופה ארוכה.
איתן | 15.08.11
13.
בישראל מס עקיף הוא המס הכי הגיוני ומוסרי
האם ה"עשירים" לא משלמים מספיק מס? בישראל בה יש אוכלוסיות שלמות של וכלי חינם שחיים על חשבון הציבור מיסים עקיפים הם המיסים היחידים שהם משלמים. אם נקטין את המס העקיף מי שילם עוד מס? ה"עשירים" אנשים שכבר עכשיו משלמים 57% מס מהכנסתם. שני העשירונים העליונים בישראל משלמים מעל ל-80% מהמיסים הפתרון לכל "אי הצדק החברתי" הוא להבטלנים ילכו לעבוד או שלא יקבלו כלום מהמדינה, אין אפשרות לממן משפחות של 8-10 ילדים בטח לא כאשר 50% לא עובדים כי לא בא להם!!!
אריק | 15.08.11
12.
מיסים עקיפים אומנם אחידים, אך נגבים רק מהצרכנים של המוצר הספציפי
כך שלמשל אדם שאינו בעל רכב פרטי - ואינו צורך דלק באופן ישיר לא ישלם את המס על מוצר שהוא לא צורך. כך גם על אלכוהול ומוצרים אחרים שלא כל החברה צורכת ועל כן אין סיבה שהעול יתחלק על פני כל משלמי המיסים (במיוחד כאשר קבוצה זו הולכת ומצטמצמת במדינתינו...).
אלי | 15.08.11
11.
איזה קישקוש הניתוח הזה. מס עקיף הוא על הצריכה.
בכלכלה שנה א מלמדים שמס עקיף הוא מס פרוגרסיבי (מתקדם) כי מי שצורך יותר משלם יותר. הסיבה שהעשירונים העשירים משלמים פחות מההכנסה כי היא כי העודף מופנה לחסכון/השקעות. חשבון שנה א- הכנסות פחות הוצאות= חסכון. הנטל היחסי על השכבות החלשות הוא כי אין להן ממה לחסוך.
עושה חשבון | 15.08.11
10.
איך שוברים את המונפול הזה?
מאוד פשוט, יש פה מונופול על המחירים שנקרא מס עקיף של המדינה. הרבה מהמוצרים בארץ יקרים משמעותית ממה שהם עולים בחו"ל. איך עוקפים את הבעיה? כל מוצר שעלותו קטנה מ-50$ קונים באתרים בחו"ל (מתחת ל-50$ זה פטור לחלוטין ממכס). הנה דוגמא מרכישה שביצעתי אתמול. רציתי 2 שקיות לאיטום בגדים בואקום. מחיר בארץ= 15 ש"ח לשקית. מחיר בחו"ל כולל משלוח= 8.5 ש"ח לשקית. עכשיו אתם יכולים להגיד- וואלה יופי, חסכת 14 ש"ח, אבל באחוזים זה 44% פחות, עם משלוח עד הבית. עכשיו תחשבו על 44% הנחה על כמעט כל דבר שאתם קונים. עצוב לי שהכסף שלי הולך לאיזה סיני במקום לישראלי אבל אם כל הכבוד, אני מעדיף עוד שקל בכיס שלי מאשר בכיס של מישהו אחר. זאת המחאה הקטנה שלי.
רון | 15.08.11
9.
פופוליזם זול - העשירונים העליונים משלמים הרבה יותר מס ישיר
82% מהמיסוי הישיר משולם על ידי עשירונים 9-10 , האחרים לא משלמים מיסים ישירים, אז רק הוגן שישלמו משהו. מיסים עקיפים טובים למדינות בהם היקף ההון השחור והעלמות המס גבוהות, שכן קשה לחמוק ממנו. ראיתם פעם שיפוצניק או טכנאי אחר שאומר לא לתשלום ללא חשבונית? אבל כולם בסוף קונים דלק ואוכל ומשלמים מע"מ, לפחות זה.
לא בולשביק | 15.08.11
6.
על זה נאמר " אתה הבנת את זה, ברוך."
מה לא ברור צודק פרופ' יוסי יונה, לשנות את השיטה או במילים אחרות את האידאולוגיה, על דבר אחד ויחיד אני מכבד את ביבי הוא אידאולוג בדרכו שלו, והוא פועל בדרכו שלו להשגת המטרה, הדרך לא מקובלת הוא מלא ספינים, התעיות ודמגוגיות בדרכו לשכנע בצידקת דרכו, הוא לא אומר אמת ועל כך מגיע לו, מה שמגיע.
תמים | 15.08.11
3.
הנבזות לדורותיה
אני פקידה רגילה שמשתכרת למחייתי בכבוד ומעולם לא בקשתי אגורה מהממשלה ומאיש, אבל דבר אחד נשגב מבינתי ותמיד תהיתי, איך יתכן שעל משכורתי הממוצעת אני משלמת מיד עם קבלת התלוש את מס ההכנסה על משכורתי, מס בריאות וכמובן ביטוח לאומי, והשאר כביכול נטו למחיה. ואז מתחיל הגזל, על כל שקל שאני קונה אני משלמת מס ערך מוסף, על כל קנית בגש, על קנית דלק, שלא לדבר על מכונית שאין לי כמובן, אבל המיסים זה שוד הממשלה לאור היום,ובכלל על הנטו שנשאר לנו משלמים ומשלמים מיסים עקיפים על כל סיגריה וכל שעל. זוהי נבזות לשמה, ואם מישהו רוצה לעשות משהו למען אזרחי ישראל בלי התלהמות שיסירו את כל המיסים העקיפים שעליהם תפארתו וזחיחותו של ביבי ושטייניץ. די עד מתי תוליכונו שולל, אתם ושכמותכם זה 63 שנה? הסירו את המיסים העקיפים ותנו לנו לחיות, תרדו לנו מהתלוש.
סימה  | 15.08.11
1.
מס עקיף הוא מס על הצריכה!!!!
מע"מ הוא רק 16% - אם עשירונים נמוכים מוציאים יותר מזה על המיסים העקיפים (44%) מסקנה היחידה - הם מעלימים הכנסות. לא ניתן לשלם מס עקיף על משהו שאינך צורך כלומר על כסף שלא הוצאת, ולא ניתן באופן עקבי להוציא יותר מכפול מהכנסות. בגלל הקיף הענקי של שוק השחור בישראל, שבה כמחצית מאכלוסיה אינה משלמת שקל מס ישיר (כי מעלימה מסים), מס עקיף זו הדרך היחידה למסות לפחות באופן חלקי את העבריינים.
אני | 15.08.11
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת