אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מעבר לשיא

16 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

9.
תשובה למספר 3
קודם כל העובדה שאפשר להתנתק בלי לשלם קנס - כבר מבטלת את הכנסות הענק של החברות מקנסות. שנית יש עליה בהוצאות על שרות לקוחות ומכירות בגלל שלקוחות עוברים בין חברות יותר בקלות וכל מעבר כזה מצריך שרות לקוחות ושיווק. שלישית הגברת התחרותיות גרמה לירידת מחירים מסויימת. לא דרמטית כפי שהיינו רוצים, אבל חבילות הדקות גדלו והמחיר הממוצע לדקה ירד.
אלון | 19.08.11
7.
לגיא, מגיב 3, הנה הסבר עבורך:
אם אין קנס יציאה - זה אומר שהחברה שאתה עוזב אותה, לא מרוויחה כסף מהעזיבה שלך. היא גם לא יכולה להמשיך לדפוק אותך, כשהיא יודעת שאתה תהסס לעזוב, כי העזיבה תעלה לך הרבה כסף. אז היא נאלצת להיות יותר נחמדה ויותר תחרותית, מה שאומר מחירים ומסלולים אטרקטיביים יותר עבורך, הצרכן, ופחות רווח עבור החברה הסלולארית. אם מקטינים בחקיקה את דמי-הקישוריות, מה שאכן בוצע, כל החברות כולן מפסידות מהמהלך. לא אחת על חשבון השניה, אלא כולן מפסידות כסף גֶזֵל שאותו לקחו היישר מכיסי הצרכנים השבויים.
ישראל | 19.08.11
3.
אבל למה שרווחי *סך כל* החברות הסלולריות ירדו?
הרי שוק הסלולר הוא כמו שוק סגור. אפשר גם להניח שהביקוש לסלולאר הוא קשיח ולא השתנה דרמטית. אז אם אין קנסות יציאה, זה אולי אומר שחברה X תפסיד לקוחות אבל חברה Y תרוויח אותם, לא? בדיוק כמו ניוד המספרים - זה לא שינה את הרווחים (למיטב ידיעתי) הרווחים פשוט עברו מאחת לשניה אבל *סך הכל* הרווחים לא אמור להשתנות. אשמח לתגובות.
גיא כהן | 19.08.11
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת