אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מי האוניברסיטה הטובה בישראל?

46 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

44.
כיצד בר-אילן התגלגלה לרשימה הזאת?
לי באופן אישי לא ברור איך אפשר לציין את הארוורד באותה נשימה עם מוסד כמו בר-אילן שעד סוף שנת 2010 לא היתה בו אפילו רשת WI-FI !! שלא לדבר על כך שמדעי החברה בכללותם סובלים שם מיחס מחפיר: כיתות מיושנות,שיטות לימודים עתיקות,ספריה עם פחות מ-10 מחשבים כאשר חלק מהספרים החשובים מצויים בלא יותר מ-2 עותקים וכו'. לגבי הלימודים עצמם,לדעתי הגיע הזמן שמישהו יבדוק ויכתוב על חיוב האוניברסיטה את הסטודנטים,לפחות בלימודי תקשורת, שמצבם הכלכלי גם ככה מוביל אותם למינוסים עצומים, בחיפוש וביצוע סטאז' *לחלוטין ללא תשלום* כחלק אינטגרלי מהלימודים במוסדות תקשורתיים במדינה במין קשר שתיקה של כל המעורבים - גורמים שמקבלים כח עבודה זול,אוניברסיטה שמגדירה "סטאז'" מבלי להצטרך להשקיע בו דבר,אפילו לא עזרה בחיפוש מקום התמחות,ויותר מכל סטודנטים שממעטים ללמוד מההתמחות משהו כי מי מתעניין להשקיע בהם כאשר בכל מקרה הם עוזבים לאחר 200 שעות? מי יודע אם כלכליסט בכלל מתכוון לפרסם תגובה בנושא בזמן שאולי במסדרונות שלו מסתובבים כמה סטאז'רים כאלה בעצמם..
הסינים ורשימותיהם | 18.08.11
43.
האוניברסיטה העברית
אני סטודנט שנה ב' (סיימתי עכשיו). עברתי בסוף שנה א' מאת"א. אני חושב שהעברית מצטיינת בעיקר בכך שהשירות לסטודנט הוא ברמה מאוד גבוה. אני לא עוד מספר. היחס של המרצים (אפילו של חנה מהמזכירות) הוא כל כך נעים ואנושי. נותנים הרבה כלים, תשומת לב לפרטים, יש מתרגלים מעולים ושעות קבלה בשפע. לא למדתי במכללה, אבל אני יכול להגיד שלעומת את"א יש ממש הקלה. הרמה אומנם קשה יותר, והלחץ והדרישות מאוד גבוהות, אבל אם זאת - זה שווה את זה כי ההון האונשי הן של המנהל המקצועי והן של הסטודנטים עצמם פשוט חוויה. כיף לי ללמוד פה, אם כמה שהעיר עצמה לא קלה באופנים שונים, ללמוד כאן זה חוויה שאין כמוה. (ולצערי אני לא מקבל כסף על יח"צ וכו'....)
סטודנט  | 17.08.11
40.
הטכניון: מצוינות מחקרית, כשלון בהוראה.
אני סטודנט בטכניון ולמרבה הצער היחס לסטודנטים הוא כמו פס ייצור במקרה הטוב. במבחן אחד שהיה אמריקאי, כדי להשוות את רמת הקושי שלו למבחנים הפתוחים - היו שלוש שאלות שאף אחת מהתשובות האמריקאיות לא פותרת אותן (שלוש שאלות!). חשבתם שביטלו את השאלות? לא! פשוט החליטו שהתשובות "הכי קרובות" יקבלו ניקוד... היו לי קורסים בהם חומרי העזר גרועים (לפעמים לא קיימים) וההרצאות על הפנים - ואת הקורס היית צריך ללקט משנים קודמות ומחוברת המבחנים. קורסים בהם מפאת חוסר הזמן, חלקים נרחבים מהמבחן לא היו בקורס עצמו. מפאת חוסר הזמן ההסברים תמיד על קצה המזלג ולא יורדים לשורש העניין. בקיצור הטכניון מעולה במחקר - כשלון בהוראה. אל תעשו את זה לעצמכם, לכו ללמוד במקום אחר.
סטודנט חשמל | 18.08.11
35.
ל-18 - תלוי באיזו פקולטה ובאיזה חוג
אני לומדת בחוג לארכיאולוגיה באת"א והתרשמתי מיחס נפלא, חם ואישי. כולם מכירים את כולם, כולל המרצים, אשר מכירים לפחות את רוב הסטודנטים בשמם. מצד שני, יכול להיות שבחוגים אחרים/פקולטות אחרות, בהם לומד מספר רב יותר של סטודנטים, המצב הוא אחר. ייתכן שבגלל גודל (או יותר נכון, קוטן) החוג לארכיאולוגיה, הסטודנט שם זוכה ליחס אישי ואינו רק מספר.
לילך | 17.08.11
31.
לא מבין את רגשי הנחיתות של בוגרי הטכניון
מגנים על המוסד בחירוף נפש הגובל בהזייה (יותר טוב מהרווארד?!). מי שטוב, לא צריך ליחצ"ן את עצמו, והאובר ביטחון עצמי של הטוקבקיסטים הטכניונים וחוסר הפירגון שלהם לאחר - לא מעלה את קרנם בעיניי אף אחד, אלא רק גוררת סלידה מהם ואפילו מעט רחמים.
נדב | 17.08.11
30.
הבהרות
הדירוג מפורסם בכל שנה, והדירוג הפנימי בין האוניברסיטאות בארץ יציב כבר לאורך מספר שנים, למרות שהעלייה בדירוג של העברית מרשימה ביותר. המאה הראשונים מדורגים ולאחר מכן יש דירוג בקבוצות של 50. לכן אונ' ת"א הטכניון ומכון ויצמן למעשה באותה קבוצת דירוג (ללא דירוג פנימי ביניהן), וכנ"ל לגבי בר אילן ובן גוריון (מר אילן אינה מדורגת מעל לב"ג, למגיב 9). ביחס לגודל האוכלוסיה ישראל נחשבת לפלא לא מוסבר, בעיקר בעיני הסינים. אין מדינה בסדר הגודל של ישראל עם שבע אוניברסיטאות המדורגות ב-500 הראשונות.
פרופ' אונ' ת"א | 17.08.11
27.
ישראל - מעצמה במדעי המחשב
כללית, כל שיטות הדירוג מוטות בכיוון זה או אחר. הדירוג הסיני דווקא מוצלח יותר מהאחרים מכיוון שחמשת הפרמטרים עליהם מבוסס הדירוג אכן מעידים על מצוינות מחקרית. זה בניגוד לדירוגים אחרים המיועדים בעיקר לעזור לנרשמים לתואר ראשון לבחור את האוניברסיטה המתאימה. הממצא המרשים ביותר בנוגע לישראל הוא המעמד החזק שלה בתחום מדעי המחשב. מתוך 20 המקומות הראשונים במדעי המחשב, יש 17 אוניברסיטאות מאמריקה (אחת מהן מקנדה והשאר ארה"ב), 1 מאירופה, ו 2 מאסיה. ה 2 מאסיה הם מכון וייצמן והטכניון. http://www.arwu.org/ARWUSubjectStatistics2010.jsp
שאול | 17.08.11
20.
אתם באמת חושבים שיש לדירוג הזה ערך אמיתי כלשהו? זה רציני? חמישה סינים בחנו 2000
אוניברסיטאות? לפי מה? לפי פרסי נובל? אז אין פרסי נובל בהיסטוריה, ובספרות, ובסוציולוגיה ובבלשנות ובפילוסופיה ובעשרות דיסציפלינות אחרות. אז איך הם יודעים? יש מדענים המפרסמים מאמר אחד או ספר בחמש שנים והוא פנינה ויש שמפרסמים כל שלושה חודשים מאמרים נחמדים אך טריביאליים. איך הסינים יודעים להבחין? פוקו ובורדיה ודרידה וקוהן וחומסקי חוללו מהפיכות במחשבה האנושית במחצית השניה של המאה ה-20 ווהם לא קיבלו שום נובל והאוניברסיטאות שלהם לא מדורגות אצל הסינים ואילו עשרות כלכלנים פרסמו מודלים הזויים וחסרי כל שחר וזכו. נובל הוא קריטריון פוליטי-מדעי לשוחרי סנסציות. הכי חשוב באקדמיה זה חופש לחשוב וחופש ללמד וחופש לכתוב וחופש לפרסם. ואת זה רוצים להחניק כאן.
יאיר ברק | 17.08.11
5.
אפשר להירגע
1. או"פ לא ברשימה כי זה לא מוסד מחקרי כמו האוניברסיטאות האחרות. פשוט לא החליט כך, אין מספיק תארים שניים ולא כולם עם תזה, חבל. 2. תלמידי תואר ראשון יכולים להירגע, הדירוג מבוסס על פעילות מחקרית ואקדמית ולא על מה שמרצים בדרג זוטר מעבירים לכם בתואר ראשון.
מישקפופר | 17.08.11
2.
חבל שלא שאלו אותי על ב"א. הייתי מספר להם על:
זה שאני ארבע שנים בוגר, ועדיין לא מצאתי עבודה. והייתי מספר להם על זה שאף אחד כמעט לא מכיר את בית הספר להנדסה שלהם. כסף הם לקחו, דרישות היו להם (בסה"כ אני חייב לומר שהרמה שם טובה, ולא נחותה מת"א, ב"ג), אבל ראבאק - 99.9% מהאנשים ומקומות העבודה לא מכירים ולא יודעים שיש שם ביה"ס להנדסה. דינה, לא יכול לשים כמה שקלים על שיווק ותדמית ?
מהנדס מובטל בר אילן | 17.08.11
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת