אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

גיל אונגר פותח קריירת ייעוץ בסערה: "וול-מארט היתה משנה מיד את המחירים כאן"

69 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

69.
הבן אדם סותר את עצמו הרבה
דוגמאות: 1. "רווח תפעולי של 3%-5%" לעומת "רווח על לחם של 10%-40%" 2. "כשל לוגיסטיקה נובע מחוסר תחרות" לעומת "ועד העובדים השבית את זה". ועד עובדים קשור לתחרות? 3. "התקן הישראלי מצמצם את המרחק בחלקיק מילימטר" לעומת "ממכון התקנים נמסר: "הדרישות למרווחי בטיחות בין שלבי המיטה בתקן הישראלי למיטות לתינוקות זהות לחלוטין לדרישות התקן האירופי, ולדבריו של אונגר אין בסיס"."
 | 07.09.11
68.
לגבי הלוגיסטיקה הכושלת - כל מילה נכונה !
המלאי בחנויות העירוניות בארה"ב הוא לצריכה רגעית יומית. משאיות גדולות (לא משאיות חלוקה עירוניות) עם צוות נכנסות לעיר החל משעה מסויימת בערב (תשע?) ויוצאות עד שעה מסויימת, (נאמר חצות). הן מגיעות לנקודה הקמעונאית, חונות ברחוב (!), נפתח פתח במדרכה ויוצא מסוע. הסחורה על כל סוגיה מסודרת כבר לפי היעד ומתגלגלת פנימה במספר דקות ואחרי זה מתחילות לעלות החזרות ואריזות - זמן בכל תחנה כזו 5-15 דקות. משאית חלוקה עירונית למוצר \ ספק מסויים שמסתובבת כל היום בין כמה עשרות נקודות זה אנכרוניזם, בזבוז דלק ושעות עבודה (נהג שגם פורק ביד ומתגלגל עם עגלה פנימה), גורם לפקקים בעיר (הסבב בשעות העמוסות !) וכן הלאה.
תבדקו איך זה במנהטן | 24.08.11
67.
עצת-חינם ליועץ: נסה, למצער, לא להשמע חזיר.
איקאה, שהציפה את העולם בריהוט קצר-מועד ומשמיד-סביבה, היא דוגמה לתאוות-בצע הרסנית. החדרת זבל כזה לישראל במחירי ריהוט-יוקרה היא דוגמה נוספת. פיתוי מי שאין להם לקניית לחם-פינוק היא דוגמה שלישית (אפילו מי שהביא אותה חש שאינה במקום). הבנו היטב עם מי יש לנו עסק. תודה, אבל לא, תודה: אפילו בירוקרטיה רצופת כוונות טובות עדיפה על עדיפה על חזירות משעבדת.
בירוקרטיה היא כל-כך 1890s | 23.08.11
65.
ליוסי # 64
חחחחחחח איך הגעתה מוולמארט לשמאלנים? רוב חנויות וולמארט נמצאים באזורים רפובליקנים בגלל שהם אוהבים משכורות רעב ומפעלים סגורים! והם גם צועקים THE BEST COUNTRY IN THE WORLD למרות שרובם מעולם לא היו מחוץ למדינה שהם גרים בה! מה שטוב לצרכן זה קודם מקום עבודה ומשכורת שאפשר להתקיים ממנה. זה לא יקרה אם חנויות כמו וולמארט, איקאה או קאסקו יגרמו לחנויות להיסגר ולמפעלים ולעבור למדינות מתפתחות. בסופו של דבר ארה"ב תעבור לרשימה של המדינות המתפתחות ואולי אז הכול יסתדר!
חיים פאר | 22.08.11
64.
וולמארט טובה לצרכן כי היא מורידה מחירים
אבל ידוע בארה"ב שהיא הורסת תחרות וגורמת לסגירת חנויות קטנות בסביבה. חוץ מזה שהם אכן מנצלים את העובדים ומשלמים להם משכורות רעב. ברור שאין אצלם דריסת רגל לאיגודי פועלים, ה Unions . במובן זה רשת Target הרבה יותר גרועה. יש הרבה שמאלנים (דמוקרטים בארה"ב) שלא קונים בוולמארט לעולם בגלל היחס הדורסני הזה. אז השאלה היא האם מה שטוב לצרכן עומד מעל הרס התחרות והיחס לעובדים?
יוסי | 22.08.11
63.
ליועץ עם הזכרון הקצר: חייבו אותכם לסמן מחירים כי העלמתם את המחירים שהיו על המדפים.
שמתם אותם במקומות לא סבירים (רשימת מחירי החמאה נמצאת מאחורי מדפי הביצים, תגיעו לשם ותפנו שמאלה תלכו ישר ותשאלו את חיים). הדגשתם מחירים של מוצרים זולים והעלמתם מוצרים זהים שמחירם יקר, כאשר מה בנמצא היו המוצרים היקרים בלבד. כלומר הטעתם אותנו. היו לכם אינספור נסיונות שונים ומשונים לרמות את ציבור הצרכנים. לכן חייבו אתכם לסמן מחירים.
אשר | 22.08.11
61.
למה לדבר על "וולמארט"?
אחותה הבכירה Sam's Club היא הרבה יותר איכותית ושייכת לאותה משפחת מיליארדרים, הוולטונים. "סאמ'ס קלאב" וגם "קאסקו" Costco נותנות את הטון, אבל בארץ אנחנו שנות אור מאחוריהם. התפתחות נוספת היא קופה עצמית ללא קופאית Self Checkout שרואים כבר בוולמארט, קאסקו ובכמה סופרמרקטים גדולים בארה"ב. האם זה יכול לעבוד בארץ? אפשר לסמוך על ישראלים??? יתרון גדול בכך הוא שאין לובה בקופה ונמנעים מבלבולי מוח על "מבצעים".
אלי | 22.08.11
57.
אין ספק שיש לנו ביורוקרטיה, אבל מה הקשר בין 40% רווח על לחם ופינוק?
את הביורוקרטיה אנחנו חייבים למחוק! על לחם אחיד אתם מרוויחים 10% ובלחם משודרג מרוויחים 40% - ואני שואל למה? למה אתה חייב לעבוד על 40% בלחם? סיפור דימונה זה סילוף דברים ולספר את זה בצורה הנוחה לפירמה. נכון שיש בדימונה אוכלוסייה קשת יום אבל האמת היא שלרוב אוכלוסיות קשות יום יש פחות מודעת והם חסרי מידע כצרכנים. הפירמות מנצלות את זה עד הסוף במסבה של "הם מפנקים את עצמם" יש גם סיבה שככול שיומך קשה יותר כך תבזבז יותר על טוטו ולוטו. זה לא קשור לפינוק, זה קשור לחוסר מודעות לגבי הסיכוי שלך להרוויח! וול-מארט פוגעת/הורסת כל אזור שהיא נכנסת אליו, מספר משמעותי של קמעונאים ויצרניים סוגרים דלתות אחרי שוול-מארט נכנסים לאזור. בסופו של דבר הצרכן סובל! יש מקומות בארה"ב שהאזרחים נלחמים בכניסת וול-מארט לאזור!
חיים פאר | 22.08.11
56.
גם שוק הרכב הוא כזה, החל מייבוא רכב ותקנות ישראליות על בסיס אירופיות והמשך
ביבוא חלפים לרכב עם בדיקה של כל פריט שנכנס לארץ על ידי מכון התקנים. כלומר כשמישלין או פירלי מייצר צמיג ובודק אותו במעבדה באירופה זו לא טוב מספיק. צריל את המעבדות ה"משוכללות" של מכון התקנים שבאמת מבינים בצמיגים... וכמובן זמינות משרד התחבורה לשאלות תשובות מתן טפסים אינסופיים ותשובות בזמן לא עולם שלישי, עולם אחר
אפשר לכתוב את אותה כתבה על ענפים אחרים | 22.08.11
55.
נראה שמשרד טוקבקיסטים מטעם הטייקונים מקדם את הכתבה הזאת
צמצום הרגולציה? ככה זה ששואלים את החתול איך שומרים על השמנת...רק רגולציה על מחירים, שכבר לא קיימת כאן בפועל למעלה מעשור, יכולה להוריד את המחירים לרמות הגיוניות (כלומר, כמה עשרות אחוזים מתחת למחירים כיום) ולהתאים אותם לרמת השכר. זה יצמצם את רווחי רשתות השיווק אבל יגדיל את הייצור כי יותר אנשים יקנו יותר מוצרים, הגדלת הייצור תייצר עוד מקומות עבודה ובמצב הזה ישראל תוכל להתקיים כמדינת רווחה בלי חשש שהפנסיה תכרע תחת האינפלציה ותחת הטייקונים שמחזיקים ברשתות השיווק, משלמים מינימום ולוקחים הלוואות ללא כוונה להחזיר מקרנות הפנסיה שלכם.... פתיחת השוק לייבוא? לפני שהגאון מדבר על ייקור המוצר ב1-2% בגלל חוק הסימון ועוד רגולציות שסה"כ מעלים את מחיר המוצר ב5% לרשת השיווק עצמה, שידבר על רווחים ממוצעים של 100-300% למוצר שעושה רשת שיווק, חלק מהמוצרים המיובאים נמכרים ברשתות השיווק ב800-1000% ורשת בינלאומית שתבוא לכאן כמובן תמחק את הייצור הישראלי, תוריד את המטבע עוד וכמובן תחקה את המחירים הישראלים...רווח של 3-5% לרשתות השיווק? הצחקת אותי! זה הרווח הנקי, את הקופונים אתם גוזרים עוד לפניו...אגב, באיקיאה שוודיה השכר לשעה הוא קרוב ל100 ש"ח
כלכליסט=טייקונים | 22.08.11
54.
נקודה למחשבה אבל מר אונגר לא נותן את הדעת על כל בעיותיה של השיטה
וכמו כן הצלחתה של השיטה לא ניתן למדידה בתקופתנו מכיוון שהיא איננה קיימת לאורך שנים. ניצנים ראשונים של קריסת השיטה האירופאית של סבסוד מחירים כבר ניכר במדינות מסויימות, רמת האבטלה גבוהה יותר מבישראל במדינות אלו מפאת כובד התחרות על עסקים קטנים ורמת החיים בפריפריה נמוכה מבישראל. השיטה הישראלית של הרגולציה היא שיטה טובה שדבק בה סרח וזאת יש לשנות ומייד- ריכוז הבירוקרטיה והקמת מינהל מיוחד לקמעונאים הוא דבר שיש לבצע בהקדם. בנוסף אל לנו לשאת עיניים לאירופה או ארה"ב שם שוק שונה לחלוטין הן במטרותיו והן בערכיו מהשוק הישראלי, נכון להיום מדינת ישראל מייצרת פי 1.5 מכפי שהיא צורכת ונתון זה חייב להישמר בראש ובראשונה מסיבות ביטחוניות, ועל מנת שיוכל לקיים את פוטנציאל הייצוא של התוצרת הישראלית בעתיד הקרוב גם לשוק מזרח תיכוני שיבוא עלינו לטובה במסגרת הסדרי שלום עתידיים. לסיכום- תשתית יש ועלינו לשמור עליה, אם זאת עלינו לסלק את כל שומרי השמנת היושבים על ערמות הניירת והכסף ולהוזיל מחירים בזכות זה, ובזכות זה בלבד!
מורי | 22.08.11
46.
מר אונגר יקר
שאלותי אליך: האם זה נכון לאכול מוצרי חלב, ירקות ופירות שימורים ועוד מחו"ל? האם זה נכון שרוב מוצרי הצריכה יהיו תוצרת חוץ? זה ברור שפתיחת השוק ליבוא תוריד מחירים ובהמשך תביא לסגירת עסקים קטנים ובינוניים ותפגע קשות בציבור החקלאים בארץ בכל התחומים (לא רק בחלב). הצרכן אולי ירוויח בטווח הקצר ... אבל ויש אבל גדול.... אנחנו מפרנסים חקלאים ועסקים מחו"ל!!! רוב התוצרת החקלאית באירופה מסובסדת... הם מבינים את חשיבות החקלאות לא רק בהיבט הכלכלי אלא גם בהיבט הערכי, התרבותי הסביבתי הנופי .... בנוסף הם מעודדים את התעשיות שלהם ויוצרים מע' רווחה בה יוקר המחיה נמוך והמשכורות גבוהות כך כח הקניה גדל! ומאפשר לספקים וקמעונאיים להתקיים בכבוד וגם למכור ולייצא בזול יחסית. אז לפני שאתה יוצא בהצהרות קח בחשבון שעד שנקבע מחיר מוצר לצרכן ישנה מע' שלמה שלהתנהלות של חוקים ותקנות ממשלתיות, מוסר תשלומים, כח קניה, משכורוות וכו'. אתה לצערי מתייחס לפרט אחד מפאזל רחב... צריך מאד לשמור על כח הייצור המקומי! בדיוק כמו שעושות מדינות האיחוד האירופאי! אשמח לתגובתך.
דורון | 22.08.11
45.
להתנגד ליבוא כי הוא מסובסד בחו"ל (או סתם יותר זול) זה מטופש לחלוטין!
אם למשל החקלאות מסובסדת בחו"ל והמוצר יכול להמכר לנו הרבה יותר בזול, אז כולם מרוויחים גם אלא שמייצרים מוצרים מקבילים בארץ בסוף ירוויחו. אם היצרנים המקומים לא יוכלו לעמוד ברמת המחירים הנמוכה הם יצטרכו לעבור לתחום שבו היעילות היחסית בארץ היא יותר גבוהה (כפי שדייויד ריקארדו הוכיח זה לא מחייב שהיעילות המוחלטת יותר גבוהה). הסחורה המסובסדת בחו"ל אומרת שהתושבים בחו"ל משלמים חלק מעלות המוצר, מה יכול להיות טוב יותר לנו! זאת אחת השטויות הגדולות שאנשים חושבים שייצור מקומי מעשיר את כולם, ההפך הגמור, הוא פוגע בכולם, המצב הקיצוני הוא של אדם, או משק בית שמכלכל לגמרי את עצמו, זה מגוכח לחשוב שהוא יכול להנות מאותה רמת החיים כמו בסחר חופשי.
מיש | 22.08.11
44.
ל-18
למה תשלומים ? ההגיון הבריא אומר , אם אין לך אל תקנה - אם אין לך 1000 ש"ח אל תקנה ב- 1000 ש"ח. בשביל אנשים כמוך המציאו את התשלומים ,כך אתה לא שם לב כמה אתה מוציא כל חודש כי עסקה של 1000 ש"ח הופכת ל- 100 כפול 10 תשלומים , בשבילך אתה מוציא 100 ש"ח כל חודש אבל לא שם לב שקנית ב- 1000 ש"ח בתקופה של שנה ( האם אתה עושה חישוב הכנסות והוצאות לשנה ? אני בטוח שלא במקרה הטוב אולי חישוב לחודש ) . האם אתה יודע כמה יורד לך על התשלומים שביצעת לפני חודש ולפני חצי שנה ( תשלומים שאתה ממשיך לשלם ) מכרטיס האשראי שיש לך ? בנוסף לעבודה בעיינים לוקחים לך כל חודש עמלה על כל תשלום . אם כל העסקים היו עובדים כמו איקאה , המצב הכלכלי של כולנו היה יותר טוב , כי הייתה קונה פחות - בנוסף הייתה חי בצניעות ולא מחליף רהיטים כל שנה או שנתיים .
דרך לקחת יותר | 22.08.11
42.
דוק חופשי זה פיקציה, שוק חופשי זה קפיטליזם וזאת שיטת שלטון הכי מתוחכמת שיש
שיקטטורה במסווה של דמוקרטיה, אין כזה דבר שוק חופשי, טייקונים מנצלים חוקים שאתם לא תכירו עוד 1000 גלגולים. הוא מדבר על מה שהוא מדבר אבל לא מדבר על מה שאתם לא יודעים וזה איך שהטייקונים ינצלו את השוק החופשי לטובתם.
אריאל | 22.08.11
40.
האירופים והאמריקאים פתחו את השווקים לתחרות...
בהרבה סחורות ומוצרים. ועכשיו יש להם אחוזי אבטלה גבוהים כי כל הייצור עבר למזרח הרחוק ומדינות מתפתחות. אני בעד תחרות, אבל אם רשתות השיווק מרוויחות כל כך הרבה, ואם רמי לוי מוכר בזול יותר ועדיין מרוויח יפה - זאת ההוכחה הכי טובה שהרשתות הגדולות הן יקרניות גדולות ואפשר וצריך להוריד שם את המחירים ולא לתת להן להתחמק ולהפיל את המחיר על המחלבה - אלא על על הרשתות ועל תנובה!
אסף | 22.08.11
38.
וכמה עובדי וולמרט מרווחים ?
שכר עבדים , יותר גרוע ממה שעובדי קבלן מקבלים. עשו בדיקה גם על כמות הפשע סביב וולמרט ברחבי ארה"ב -גדולה בהרבה משאר האזורים באופן יחסי- כי הם לא רוצים להשקיע בתאורה, בצורה שוולמרט מעסיקה זקנים, כי הם יודעים שאין להם לאן לברוח. - רק באמריקה . או שגם פה ? חפשו את הסרט שעשו סרט על עובדי וולמרט, פשוט לבכות עליהם.
גמני | 22.08.11
37.
מה שהוא מציע יחסל תעשיות מקומיות ויביא לאבטלה. יש לעודד תחרות בתוך הארץ. יש המשך
על ידי ריבוי חברות ישראליות - יש להקטין מיסוי על תעשיות ויצרנים מקומיים ולתת מענקי הקמה למפעלים ישראלים חדשים, ולא לפרנס את אירופה, וזה יעודד משקיעים לפתוח מפעלים מתחרים כחול-לבן ויעודד תעסוקה.
ר.ב.י | 22.08.11
35.
הבנו שאתה קפיטליסט.
משוואה מאד פשוטה. פתיחת כל השווקים לייבוא = הורדת מחירים. מצד שני, פתיחת כל השווקים ליבוא = עליה באחוז האבטלה בעיקר בפריפריה. לגבי התייעלות - אני מסכים לגמרי (חוץ מהקטע עם התוקף. ברור שצריך תוקף על מוצר! מה הקשר בין לחם עבש לבין לחם מחמצת?! יחסית לאחד שעבד בריבוע הכחול מיליון שנה אתה לא מבין שום דבר בלחם...) לגבי ייבוא ללא שום רגולציה - צריך לחשוב טוב לפני שמנסים את זה.
דוד | 22.08.11
34.
איקאה שוודיה מרש צרכנים
לידיעת עם ישראל היושב בציון , איקאה שוודיה , הינה רשת של מדינה שדוגלת בתורת הגזע , אנטישמיות וכד' . מה זה מהגרועים ממדינות העולם השליש במה זה בה לידי ביטוי אותו חוכמולוג הייה צריך לצאת מידית מהרשת. בואו נחרים את איקאה לתמיד ואת h and o קדימה
קובי | 22.08.11
32.
האדון הנכבד הוא מוצר מדף מתומחר היטב של שיטה אכזרית ולא מקיימת אומות
ברור שרוב התגובות הן בעד דבריו מאחר ואנו נמצאים באתר של עיתון כלכלי אך אשמח לתת טענה נגדית ואולי אף בוטה (חוץ מהעובדה הברורה שהבירוקרטיה והפקידות הורגות את הצמיחה). אני מאמין שלאט לאט רובנו מבינים שפחות חשוב לנו להרויח הכי הרבה (וגם שזה תמיד בא על חשבון מישהו) ויותר חשוב לנו לחיות בתוך אומה ומדינה שאזרחיה ערבים זה לזה. משפט כגון מחלבה קטנה שאולי לא היתה לה זכות קיום הוא האנטי-תזה למאבק שאנו דוחפים. יש הרבה יותר לחיים טובים, נוחים ונכונים מלהרוויח יותר. אני מאמין שכדאי לקחת מיסים גבוהים מרשתות ומגופים כמו שאתה מייצג ולהשתמש בהם על מנת להמריץ ולייעל את אותה מחלבה קטנה בפריפריה על 50 עובדיה שמקיימת אולי איזה מושב קטן או יישוב ספר. קיימות היא לא רק בסביבה אלא גם בחברה ובתרבות הצריכה ותג המחיר אינו סוף הפסוק אלא רק תחילתו המגומגמת. סוף הפסוק הוא האנשים, משפחותיהם, התוצרת החברתית והתרבותית שהם נותנים ועתודות הקרקע וההיתיישבות שהם מגינים עליהן. אני מברך את הכותב על עזרתו הרבה בדחיפת הצריכה במשק וקורא לחלוקה יותר שוויונית ומקיימת של התגמולים שהוא וחבריו אחראיים עליהם.
סער | 22.08.11
29.
מר אונגר רוב הדברים שלך מייצגים מתווך לא יצרן/ספק ולא סוחר קמעונאי.
אם תיקח את דבריך כמו שהם ובמקום לומר זאת כך תאמר בדיוק ההיפך ותעמול לשכנע, תשכנע. למשל תתחיל מזה: "ציטוט... מה כל כך דרקוני ברגולציה על קמעונאים בארץ? "קח רק דוגמה אחת: סימון מחיר על מוצר. זה רגולציה. זה אולי היה נכון בימים שבהם האינפלציה היתה דו־ספרתית בחודש, אבל עכשיו הרגולציה הזו עולה לקמעונאים עשרות מיליוני שקלים בשנה. מי משלם? מי שמפגין באוהלים. אתה מחזיק כוח אדם שעושה פעולה סיזיפית של סימון מחירים, יש תעשייה שלמה של אקדחי תמחור, כי הם גם נשברים לפעמים או נגנבים. העלות היא 1%–2% ממחיר המוצר. "תחשוב שעכשיו נכנסת למבצע, אז אתה צריך לקלף מחירים מקופסאות טונה, ואם אתה רוצה להחזיר לספק הוא לא יכול לעשות עם זה כלום, כי זה כבר מסומן וצריך לקלף. בכל פעם חבר כנסת אחר, חסר הבנה בסיסית, מניף את דגל המרד ולא מאפשר לדון בזה. שמישהו יבוא ויסביר לי למה זה חשוב. בכל העולם יש שלט על המדף עם המחיר. זה טוב בכל מקום ולפעמים זה אפילו דיגיטלי, ואז בלחיצת כפתור אתה משנה את המחיר אם צריך". סוף ציטוט. ועכשיו מר אונגר, תסביר לכולנו "למה חשוב לציין מחיר על המוצר לפני שהלקוח מניח אותו בעגלה". הבט גיל, אני מכיר אותך משנות השמונים והתשעים. יש לך הרבה מאד קרדיט על חידושים ומהפכים בתצחום הקמצעונאי הרשתי. אבל הנהלת איקאה ותדהמת אחד שניים או שלושה מאנשיה, לא ממש מקפיצים אותנו כצרכנים. איקאה הביאה זבל בפורמט ריהוט והרסה לנו את המושג איכות. עוד דבר עשתה איקאה, הרסה מאות יצרנים איכותיים והביא לרמה נמוכה של תוצרת כי יש גבול לתמחור... פתחת חברת יעוץ, מצא לקוחות ונסה מזלך אבל אל תיקח לנו את הרגולציה כי גם אתה בגילך תישאר בלי עבודה.
לאפר | 22.08.11
28.
מסכים עם 2 ו14. 20 בעיקרון אתה צודק אבל... הרבה אמרו
שהביוקרטיה אצלנו זה משהו נורא. ואתה לא יכול להגיד שהדוגמא שהם הביאו לא צודקת. יש הרבה תקנים אצלנו שהם לא קשורים לכלום. אם יש למוצר תקן אמריקאי/אירופאי אין צורך בתקן ישראלי קיים מכון שעושה רק את זה (מכון התקנים). אני לא יודע מה הם עושים הם בעיקרון מגינים על הציבור ממוצרים לא תקינים אבל חלק מהתקנים החוקים והנהלים הם בני עשרות שנים וכבר לא רלוונטיים. רק שלהזיז פה משהו לוקח גם עשרות שנים
שחר2 | 22.08.11
25.
בוא תנסה להוציא אישור בניה בועדה מקומית שרונים ותראה מה זאת רגולציה
זה לא עולם שלישי זה עולם שישי. יושבות עשרות פקידות ופשוט לא עושות שם דבר חוץ מגביית כספים ואגרות, יותר משנה ועדיין אין אישור למרות שיש אחוזי בנייה מאושרים ! הכל מיועד להפוך אותך לעבריין למרות שאתה רצית להיות אזרח שומר חוק ואז לקנוס אותך בעוד כסף, כלום לא ממוחשב, הכל בתיקי קרטון ואם מי שמטפל בך חולה או בחופש - דבר ללמפה, אף אחד לא יחליף אותו.
יואב | 22.08.11
23.
כמו בכל דבר הענינים קצת יותר מסובכים, לדוגמא בשוק החלב יש סיבסוד אירופאי למוצרים
כך שהיצרן הישראלי יצטרך להתמודד עם תעשיה מסובסדת רצוי להזכיר לדוגמא שליצרן הישראלי לא קוראים הנץ אלה חיים והוא כמעט ולא מסובסד את מיסיו הוא משלם למדינת ישראל ולא לממשלה הנורוגית הדנית או השבדית גם את קניותיו ברשתות הוא מבצע עם הרווחים מאותו מפעל קטן, גם כל שרשרת הספקים (תשתיות,מחשבים, מים ביוב ארנונה וכו..) משלמים מהמפעל הקטן שאולי הוא לא כל כך קטן וברוב המקרים גם מפעל מתוחכם, כך שעבור הורדת המחירים הזמנית נשלם בהמשך יותר כי אם כבר הזכרנו את העולם השלישי אז אחד המאפינים הכי בולטים שם, שהם לא מיצרים כלום, בסופרמרקט מוצרי החלב הם אספטים פאר היצירה האירופאית המסובסדת, מיובאים מדנמרק ושאר האיחוד האירופאי , כמו כל דבר צריך איזונים גם עבור גיוון וגם כדי ליצור איזה לחץ להורדת מחירים, אבל קיצוניות מורידה בסוף מדינה על הברכים עבור פתרון קצר טווח,
שחור | 22.08.11
21.
חובה להגן על חקלאות כדי שאדמות המדינה יעובדו וייושבו -ואפשר להוזיל בפער מחירים
לא יכול להיות שפער מחירים בין חקלאי לצרכן הוא פי 3 . ואחר להאשים החקלאי ולפתוח שווקים. כל מדינות העולם מגינות על החקלאים שלהם, אז תהרסו חקלאות מקומית על ידי חקלאות ארופית מסובסדת נמרצות? הרבה יותר יעיל וחשוב לחתוך בפער המחירים. לגביחברי הכנסם, יש בן אדם אחד בארץ שיש לו ציפיות מהם? כל שהן? עדיף שיהיו בחופשה כל השנה ולא יקלקלו.
אני | 22.08.11
17.
יצאו מהשוק וחוזרים כיועצים... מי היה היועץ שלהם? נו באמת...
השוק הישראלי רווי ומתפוצץ מסחורה. השכר לא עולה ולאנשים אין יותר מקום להוצאות. מה שנשאר זה לא מה כבוד היועץ אומר אלא להתחיל מלחמה על מוצרים שונים. המוצרים הקיימים מיצו את עצמם. אף אחד לא יקנה 3 ליטר חלב ביום או 5 גביעי יוגורט ביום, כי לא יסיים אותם. כנ"ל לגבי כל המוצרים, כולל חומרי ניקוי. כאשר השוק לא צומח אזי יש מקום רק לתחרות בריאה שתוריד את המחירים. אם הקימונאים מרוויחים X, כדי להחדיר מוצר יהיה צורך לספק לקימונאי תמריץ להרוויח על מוצר מקביל X+n% ולא, לא יהיה לקימונאי תמריץ לסכן את המדף שלו. זה כל הקטע. כדי להוסיף רווח לקימונאי, היצרן אמור להתייעל ולהוזיל את המוצר החלופי. דוגמאות יש מפה ועד הצד השני של הפלנטה וחבל להיכנס אליהם.
RONIAL | 22.08.11
16.
אנשים כבר לא מתביישים אפילו לציין בפה מלא שכל עיסוקם הוא לגרום לנו לקות יותר.
כך נוצרים הפערים, הטייקונים גורמים לנו לקנות יותר ויותר וכך מעבירים את כספיהם של אלה שיש להם מעט לידיהם של אלה שיש להם הרבה. ככל שעובר הזמן כך הפער גדל, לאלה שיש מעט יש פחות ופחות ולאלה שיש הרבה יש יותר ויותר.
בועז | 22.08.11
14.
הסיבה שיש מחיר על כל מוצר , כי מישהו שיחק משחקים.
אני זוכר פעמים רבות בהן הייתי בסופר , וחיפשתי וחיפשתי את מחיר המוצר. לא היה על המדף, לא היה ברור, היה מחיר אבל השם לא ניתן לקישור למוצר. כל סיפור אפשרי היה. תמחור כל מוצר, זה עונש מהעם שהתעצבן על שנים של התעללות. הקמעוניים לא מבינים שכל פעם שהם עושים משחקים, הם משלמים על זה מיליונים אחרי זה. אבל בסדר, אתה קורא לזה "אומנות לגרום לי לקנות יותר". ושיזהרו הקמונאים בארץ, יפתחו את השוק והם יעלמו.
האחד שזוכר | 22.08.11
11.
תקנים
אני עובדת בתחום שח ציוד רפואי ונתקלת כל יום הרגולציות בלתי סבירות שמפריעות להטמיע מוצרים איכותיים, בעלי סטנדרטים בין לאומיים במסגרת בתי חולים בארץ. כל אחד מחשיב את עצמו למומחה בין לאומי. אילו רק היו לומדים מכל העולם, הכל היה נראה אחרת. גם אני נאלצת להסביר לחברות בחו"ל מדוע לא ניתן לקדם את המוצר בארץ, וגם אני מקבלת תגובות מופתעות. יש צורך בלמידה מתמדת, בהתייעלות, שיפור תהליכים וגישה רחבה.
יולי | 22.08.11
9.
אנחנו לא צריכים שבדים שיגידו שאנחנו גרועים- אנחנו יודעים את זה ואומרים תודה
תודה על זה שמשרד הפנים עובד עד 12 תודה על זה שלהתנתק מהוט יותר קשה מלעשות שלום תודה על זה שלהעביר היתר בעיריה לוקח 3 שנים תודה על זה שיש פי 10 פקידים יותר ממה שצריך ופקידה בעיריה מרוויחה 30000 ש"ח וכ'
לילי | 22.08.11
5.
תחרות תחרות תחרות!!!
כל מה שמוכרים לכם על הגנה על תעשייה מקומית זה קישקוש! תחרות עושה רק טוב למחירים, וךפעמים מחסלת תעשייה/חברה שאין ולא היה לה זכות קיום מלכתכילה. אבי היה יצרן נעלים בארץ וכשפתחו את השוק בשנות ה80 ליבוא, תעשיית הטקסטיל קרסה. אז? הפך להיות יבואן. וכשכולם גילו את סין והתחילו לייבא בעצמם, כבר לנדל"ן. חאלאס! בכיינים כל מי שרוצה שיגנו עליו בכל מיני רגולציות על חשבוננו.
יוש | 22.08.11
3.
יועצים טובים Takes One To know One
לא רק סימון המחירים מעלה את המחיר לצרכן - יש עוד סעיפים בהם ניתן לחסוך : א.תוקף - שטות של הרגולטור, התוקף פג ? לחם "מחמצת" ירוק ויוקרתי. ב.היגיינה במעדניות - כולנו היינו בצה"ל (או בצבאו של דוד המלך כמוני) ואכלנו סלט פיבונצ'י פרי ידיו של רס"ר המטבח הנאמן שתמיד דאג לגרד את ישבנו בזמן הבישול. ג.שכר "הוגן" - די לפרזיטיות - הגיעה הזמן שהקופאיות יהיו יזמיות הן הרי יושבות על הרי מזומנים. לסיכום - מדובר בשני חבר'ה שחיים את השטח ומכירים את הצרכן הרבה יותר מחברי הכנסת הלא רציניים וחבורת הפקידונים שמפריעים לכולנו לחיות באוטופיה קמעונאית.
אחיתופל | 22.08.11
1.
הוא צודק - אינטגרציה משמעה מציאת המחנה המשותף הנמוך ביותר. משמע-המצוין הופך לבינוני
ובסופו של דבר כולם סובלים, כי המצוין הופך לבינוני והבינוני הופך לחלש. במדינת ישראל תמיד משום מה שואפים לרצות את הבינוניות (המעמד הבינוני, התלמיד הבינוני) והתוצאה היא כלכלה נמוכה ולא מצטיינת וכנ"ל מערכת חינוך נמוכה ולא מצטיינת. עכשיו ברור למה המעמד הבינוני הפך למעמד הנמוך.
המצוין הפך בינוני - והבינוני הפך למעמד הנמוך. | 22.08.11
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת