אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

81% מהמפגינים: "הסיבה למחאה - חשש מהעתיד"

23 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

21.
תודה
חבל הארץ המזרח התיכון (בו נועדתי לחיות) מלא בפחד ושנאה, בכל רגע ובכל חזית ישנה מלחמה אורבת. החשש גדל עוד ועוד בתוכנו ונוסף על אשר כבר התערער בבסיס קיומנו עוד טרם חזרנו לחיות באזור מופרע זה, סיגלנו ללא דעת ובתמימות מה את הלך הרוח ההישרדותי השורר כאן ובכך אפשרנו לאנשים הקטנים בעלי האינטרס לקחת את המעט שעוד היה ניתן לתת לאזרחי המדינה. עם זמן כל שבנמצא נגוע בחוסר הביטחון אותו ינקתי מרגע הולדותי, בין עם זה פיזי (חייתי) או נפשי (תרבותי) ישנו הפחד מהעתיד. מחקרך מעמיק ורחב לב ובכך מגלה את אשר אנו
גיא סער רוסו | 27.08.11
19.
השיטה הביסה את האדם
הקפיטליזם החזירי נוסח ישראל ( הגרוע ביותר ) לא מותיר ברירה אלא להיכנע ולהרגיש מובס. תפסיקו להכות את עצמיכם בהאשמות עצמיות, אם שירתתם בצבא, למדתם, מילואים עבודה ובכל זאת אין ידכם משגת מלקנות דירה, ואתם הופכים להיות טרף של כרישי הנדל"ן, ספקולנטים ומשכירי דירות גרידיים ( בישראל זה השיא ) - אז לא אתם אשמים ושלא ידחפו אתכם לכל מיני חורים .
גונן | 26.08.11
18.
קצה החוט
מומחים רבים מציעים בתגובה למחאת האוהלים דרכים כלכליות ואחרות לשיפור המצב הכלכלי־חברתי. ואולם, לפני שמציעים תרופות כלכליות או חברתיות לטענות המוחים, ראוי לבצע אבחון של הבעיות והמצוקות שמהן היא נובעת. ניסיונות לשיפור המצב, מן הראוי שיכוונו ספציפית לתיקון המצוקות העיקריות". בדבריך כבר הצגת חצי הפתרון, כלומר ראשית לאבחן את שורש הבעיה. רק תעביר את זה הלאה שהרבה אנשים ישמעו את זה, שזה יתחיל לחלחל בקרב הציבור.
עופר נקש | 26.08.11
14.
מנהיגות ברזל
לא תהיה יותר, אפשר לשכוח ממנה. הדור הוא כבר אחר ובל לא נשכח שהשלטון הוא בסה"כ מראה של החברה שלנו כככל ושל כל אחד מאיתנו כפרט ולא יותר. כל עוד נמשיך לנסות להרוויח על חשבון האחר ונתעניין במצוקות (הצודקות) שלנו בלבד לא נשיג ביטחון, דיור, מזון וכל השאר. יש עוגה אחת, רק מתוך שיתוף פעולה והדדיות נוכל לחלק אותה כמו שצריך. רק באיחוד העם נצליח
איתי  | 25.08.11
13.
ל-11: בדיוק, אבל פתאום נכנסו לתמונה
גם שכבות חלשות וכל דכפין, שטענותיו מוצדקות בשורה התחתונה, אבל המחאה הזו היא של מעמד הביניים -האמיתי!- ולא יודע מי... מנהיגי המחאה, אולי הממשלה, פשוט הרסו את המסר הזה והוא כמעט נשכח. כך שאחד כמוני, שראה תקווה כלשהי, עכשיו מדוכא מהמצב ומבין שלא משנה מה- אין על מי לסמוך במדינה הזו. וחבל... לא יודע מה עוד יש להמשיך פה ככה.
מישו | 25.08.11
11.
למה מיתפלספים?
למה מיתפלספים ומחפשים סיבות ומשמעויות דמיוניות ("חשש מהעתיד?" אולי "הלם העתיד" מאיפה זה בא?), הרי המפגינים וראשי המחאה מצהירים וחוזרים ומסבירים את הבעיות שבגללן נוצרה המחאה: ראשית בעיית הדיור, שנית יוקר המחיה ויש כמובן כמה נושאים מצטברים, כמו בעיות החינוך והבריאות כשבהקשר זה התעוררה גם בעיית הרופאים והסגל הרפואי... מה לא ברור פה ומה יש לחפש ולחקור מעבר לזה?
m | 25.08.11
9.
אני מוצא סתירה מושלמת בין:
אני מוצא סתירה מושלמת בין: "מעמד הביניים דורש כעת נתח גדול יותר מהעוגה בהצדקה שהוא תורם יותר לחברה" ל "כ־61% מהנסקרים ציינו כי המחאה צריכה להיות בעיקר לאומית, 33% טענו כי היא צריכה להיות הן מגזרית והן לאומית, ו־6% טענו כי היא צריכה להיות מגזרית."
אני ואני ואני ואני | 25.08.11
3.
הסקר לא קולע
מה עם מאהלים מכל הארץ? נראה שהסקר חוסך משאבים. מה עם בדיקת רמת חייו של מפגין ממוצע ב2 ערים אלו . מה גובה משכורת ממוצעת של אלו שנבדקו. מה הסקר בא לחדש בדיוק. ממש חדשה מרעישה : חוסר בטחון פיזי וכלכלי. יש גילוי אחד נכון : האשליה של 26% שהשנה יהיה שינוי. זה ממש בלוף של המנהיגים לדעתי.
יעקב ארגמן | 25.08.11
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת