אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

בג"ץ: ממליצים על מגשר לפרשת צינור הגז הצפוני וקרקעות הדרוזים

8 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

8.
שימו לב לניסוח "קרקעות הדרוזים"
בג"ץ טוען באמירה זו, כי אין ליהודים "עם ישראל" זכות על הקרקעות בארץ, יתרה מכך, ניתן להבין כי קרקעות הבדוווים בדרום, קרקעות הערבים ביו"ש, קרקעות בגליל, קרקעות שייכות לסקטורים אלימים שאינם מכירים בישראל כמדינת העם היהודי ודבר זה צריך להדיר שינה מעיני הציבור.
דויד יוסף | 28.08.11
7.
מתי יבין הממסד שהדרוזים הם ממימד אחר
בכלל לא באפיק תקשורת שלנו, מושגים אחרים, הבנות ותובנות אחרות. לא מחוברים לתקש/ורת היהודית, מונעים כמעט בעיוורון על ידי גורמים פנימיים. הסתובבו בישובי המיעוטים-נסו לקנות עיתון בעברית, שאלו אנשים כמה מהם קוראים עיתון בעברית, כמה צופים בחדשות, כמ באמת יודעכים מה קורה בארץ. נתק מוחלט. המדינה בכלל לא נמצאת שם.
בולבול | 28.08.11
5.
דרווזים מתחסדים
את הדרווזים מעניין קודם כל מה טוב לדרווזים ובמקום שני עומדת המדינה. נסו לבדוק כמה צווי הריסה בוצעו אצלם? -אפס -כי הממשלות יודעות מה כוחם.. ראו איזו השתלטות על אדמות פרק הכרמל והגליל ללא שום תגובה. נסו לקנות נכס בכפר דרווזי וראו שלא תוכלו. וכאשר מפקיעים לכולם הם לא פוצים פה עד שזה מגיע לאדמתם. אז הם שולפים את המשפט השחוק "ברית דמים" ומאיימים שיקצינו אם לא ייכנעו להם. אין פלא שניתן לתת בכם אמון רק על תנאי. אני נזכר במפוני גוש קטיף אחינו. ומשווה אותם לשודדים של אדמות יקנעם.
תושב הצפון | 25.08.11
4.
הכל סיפורי פואד - קו הגז יכל לעבור ברצועת קו הנפט בלי לגעת באדמות הדרוזים
עוברת בצמוד לצינור הגז רצועת תשתיות קו איי פי סי שבבעלות המדינה ולפני כן בבעלחות ממשלת המנדט, ללא נגיעה בקרקעות הדרוזים פואד התעקש לעבור עם קו הגז באדמות הדרוזים באותו האזור ולפצות אותם, מעניין למה? אולי בגלל שהם מסה במרכז מפלגת העבודה? ולגבי הקרקעות, הדרוזים קיבלו בכרמל אדמות של כפרים ערביים נטושים ב48 ולא הפסידו קרקעות
יויו | 25.08.11
3.
קראתי את הכתבה, ואת תגובתך
עפ"י נתוני הכתבה, אם מתוך 400 קמ של צינור גז אשר משרת את המשק הישראלי, 6.7 קמ עוברים באדמות בבעלות דרוזים, אז 393.3 קמ עברו באדמות של אזרחים שהם לא דרוזים. אני בטוח שאף אחד לא העביר את אותם 6.7 קמ בכוונה תחילה באדמות בבעלות דרוזים. האדמה טובה לכל שימוש עתידי, הצינור מונח בעומק רב, ואני מניח שאותה נוסחת פיצוי שהציעה המדינה עבור 393.3 קמ הוצעה גם לדרוזים, אבל כנראה שהם יצליחו לקבל הרבה יותר. [כאן יש הפלייה לרעה של אותם אזרחים יהודים וערבים אשר לאורך ה-393.3 קמ אשר קיבלו פיצוי פחות טוב מהדרוזים] להזכיר למגיב 2, גם הדרוזים באשר הם, נהנים מחשמל אשר מיוצר בגז הזה, דלק למכוניות אשר מיוצר או ייוצר בבתי הזיקוק בעזרת הגז הזה ועוד ועוד.
אני מגיב למספר 2 | 25.08.11
2.
הבעיה הדרוזית
אותם משפחות מהעדה הדרוזית,ציוניות מיסודן,שדם בניהם נשפך להגנת המולדת,נגזלו שנים רבות ונושלו מאדמותיהם,עד שכיום כ-20 אחוז בלבד בידיהם לעומת מצבם טרום הקמת המדינה. כיום,מנהלים נגדם מלחמה נוקשה עקב הפקעות באדמותיהם עבור מערך תשתיות מורכב ממסילות,כבישים,קווי גז מים וחשמל ועוד,המקטינים עוד זכויותיהם וערך אדמותיהם. מי שמכיר ושמע,יודע שביוקנעם-אדמותיהם הופקעו בעבר לצורך הקמת מחנות צבא-שמזמן הועתקו ונבנו-על ידי ועבור אחרים-ללא שניתן פירור כפצוי לבעלים המקוריים. יש דרכים ואמצעים לתת מענה רחום ועיניני למצב אך השמירה כביכול על קריטריונים וחשש מתקדימים הוא המנחה כידוע המדינה כיום. מי שרוצה בהפיכת העדה לשונאים מרים ובצדק-ימשיך בקו הזה. מי שרוצה בהסדר עיניני וראוי-שיוריד הרף וימצא הדרך לפיצוי ראוי ונדיב לבעיה ועתה. יש גבול לכל תעלול!!!!
yossi | 25.08.11
1.
הסיכום והלקחים
1. עו"ד תמיד מרוויחים הרבה כסף על חשבון צרות של אחרים 2. המדינה שוב נכנעת לקבוצת לחץ מאורגנת וכוחנית על בסיס משותף (אתני, עדתי, מוצא וכו' וכו') בסגנון המאפיה האיטלקית. 3. תושבי חיפה שוב יחשפו עוד 15-10 שנים לאוויר המזוהם בארץ ואולי בעולם המערבי. 4. עכשיו יפתרו בגישור 6.999 קמ מתוך הסכסוך והמדינה תשלם מאות מליונים, ואח"כ עוד כפל הסכום עבור בעל החלקה שבקרקעיתה יהיה החיבור של המטר האחרון.
יוסי מ-חיפה | 25.08.11
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת