אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

טרכטנברג: "רוב הדברים שעולים בפנינו - כסף לא יעזור להם"

18 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

18.
הפסקת גביית המס במקור על עסקאות קומבינציה- תוריד ריכוזיות, תפזר הון, ותוזיל נדלן
עד שנות ה90 עסקאות קומבינציה היו המנוע העיקרי לבניה בתוך הערים ולהתחדשות עירונית הרעיון פשוט- בעל נכס שיש בו עודף זכויות בניה פונה לקבלן קטן והשניים הופכים ליזמים, ומתחלקים בבניה. ראה האוצר (אי שם בשנות ה90) כי טוב והחליט למסות את התחום במקור, התוצאה נדרש מימון גבוה במקור, מימון שאין לא לקבלן הקטן ולא לבעל הנכס- התוצאה 1) מימון בנקאי בשלב חתימת ההסכם- לפני תכנון כלומר- שנים לפני מימוש העסקה- מה שנותן רווח גדול לבנקים ומעלה את המחיר, או לחלופין 2) הכנסת גורם ממן - יעני- יזם- וכך נוסף מעגל רווח (כ30% נוספים ליזם) , הקבלן הקטן הפך לקבלן משנה- ורוחיו נפלו בהתאם, כלומר הרבה קבלנים קטנים מתנקזים לגורמי מימון מעטים= הן הקבלנים הקטינים והן בעלי הנכסים איבדו את הסיכוי להפוך ליזמים -> ריכוזיות! ועליית מחירים. תוצאה נוספת- עסקאות מסוג זה כבר אינן רווחיות ולכן לא מבוצעות(התחליף של מכירה ליזם פחות משתלם ומסובך בהרבה) והמון פרויקטים קטנים באיזורי הביקוש לא מתבצעים (כגון דירה של 50 מ"ר על מגרש של 100 מ"ר בשפירא שיכולה בקלות להפוך לשתים שלוש דירות של 90 מ"ר) מעין פנוי בנוי פרטי בקנ"מ קטן. ומימלא גם האוצר לא מקבל מאומה מהמס במקור שקיווה להשיג והרווח היחידי הוא לבנקים הממנים וליזמים הפיננסים. מה לעשות? לקבוע כהוראת שעה פטור ממסוי במקור לפרויקטים קטנים (עד 6 דירות) בלב הערים , התמורה תהא בכמה כיוונים 1) בניה חדשה באזורי ביקוש בלי מעורבות ממשלתית 2) פיזור ההון והחזרת מעמד היזם לקבלן הקטן ובעל הנכס 3) הוזלת מחיר הנדל"ן עקב ירידת הוצאות המימון הראשוני והכנסת יזם פיננסי מה צריך לעשות: לקבוע שבמקרה
כנסו להסבר פשוט | 01.09.11
15.
מר טרכטנברג - קבל 3 דרכים להגדלת הכנסות מבלי לפגוע במעמד הביניים ובמעמד הנמוך
1. חברת מפעלי ים המלח השייכת לאחים עופר, משלמת למדינת ישראל רק 3% (!) תמלוגים על כריית מחצבי האשלג ומכירתם (לסינים בעיקר). מקור: http://www.themarker.com/advertising/1.666883 המלצתי: להגדיל את אחוז התמלוגים ל-30% לפחות. כך גם לגבי חברות הגז ולמעשה לגבי כל חברה המייצאת ממשאבי המדינה השייכים לכולנו. 2. במדינת ישראל, נכון לסוף 2010, היו 4,500 עצמאיים שהרוויחו בממוצע 452,000 ש"ח לחודש. מקור: http://www.themarker.com/news/tent-protest/1.673877 המלצתי: להוסיף עוד 2 מדרגות מס: תוספת של 10% על כל המשתכרים 100,000 ש"ח ומעלה וכן תוספת של 10% לכל המשתכרים 300,000 ש"ח ומעלה. המשמעות היא שהכנסות המדינה ממיסים מקבוצה זו של 4,500 עצמאיים בלבד, יגדלו ב-5 מיליארד ש"ח בשנה !!! האם הם ייפגעו כתוצאה מכך ? ממש לא ! במקום 452,000 ש"ח לחודש הם ירוויחו רק 362,000 ש"ח לחודש. 3. בשנת 2006 מס החברות היווה 17.8% מסך הכנסות המדינה. בשנת 2010 היווה מס החברות רק 12.1% מהכנסות המדינה. זוהי ירידה של 32% ! מקור: http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000668120 (ראו טבלאות בסוף הכתבה). המלצתי: להחזיר את מס החברות לרמה שהיתה בשנת 2006. לסיכום: שלוש המלצות אלו בלבד, יגדילו את הכנסות המדינה בעשרות מיליארדים מבלי לפגוע במעמד הביניים ומבלי לפגוע במעמד הנמוך. אז שלא יאמרו לכם שאין מאיפה להגדיל את התקציב.
ג.ל. | 31.08.11
14.
עוגה עוגה
יש עוגה אחת. כולם צריכים לאכול ממנה, מי יותר מי פחות. הרי לא יכול להיות שכל אחד יקבל בדיוק את מה שהוא דורש. טיעון כמו "יש מספיק לכולם" או משהו בסגנון הוא לא מספיק רציני, יש המון גורמים במשוואה שאף אחד לא ממש מכיר או לוקח בחשבון, פשוט כולנו ישראלים טובים שיודעים איך צריך לנהל ומה צריך לעשות. השאלה היא מה עושים? קודם צריך לבדוק מה בוער באמת ונמצא בראש סדר העדיפויות (דברים קיומיים כמו מזון או קורת גג) ואח"כ לחשוב קצת על כך שבמצב הנתון כל אחד צועק "מגיע לי" מבלי לראות כיצד הצעקה (לרוב הצודקת) שלו משפיעה על מי שנמצא לצידו, אולי דווקא הוא צריך לקבל לפני או יותר ממני? לדעתי המפתח נמצא בשינוי הגישה - אם לא תהיה איזושהיא מידה של הדדיות, דאגה מינימלית ושינוי זווית הראייה הפרטית לכללית שום דבר לא ישתנה. גם אם הכסף יעבור מפה לשם וחלק יבואו על סיפוקם הרגעי, הרי מחר יבואו עוד דרישות, אז מה בעצם השגנו פה? כלום. השינוי שצריך לבוא הוא שינוי חברתי.
אלכס | 30.08.11
13.
עם כמות החרדים שלא תורמים הרבה לכלכלה, בקצב הזה נגיע לאבדון. מהפכה חייבת לבוא.
בין השאר בגלל רצונם של החרדים להיות יותר פנאטיים ולקבל מקום טוב יותר בעולם הבא, רבים מהם מקדישים את חייהם ללימוד תורה או יותר נכון להשטמטות ולסחטנות כספים מהמדינה באמצעות כוחם האלקטורלי שרק עולה וימשיך לעלות. הם התעוורו ולא מבינים שהם חוטאים במיוחד לדת ולמסר האל בתורה כי בזיעת אפיך תאכל לחם ולא בזיעת אחיך או בזיעת מאמצי הסחטנות. אוליי החרדים שחכו מה זה להיות אדם אבל מדינת ישראל לא צריכה להסכים לזה !!!
יוסי | 30.08.11
11.
סיכום הכתבה
א.לא נכון לתקצב את רוב הסעיפים בהם הוועדה מתעסקת בתוספת תקציב. ב. לא נשמע יותר פניות מן הציבור. ג. צריך לשפר את ההשתתפות בשוק העבודה ובחינוך באוכלוסיות שוליים , חרדים וערבים. ד. צריך למצוא מקורות מימון יצירתיים לשינויים. סה"כ: אין שיתוף ציבור, אין תקצוב לשינויים, פתרונות המבוססים על אוכלוסיות שוליים. מתחיל להשמע רע הסיפור הזה. עוד ועדה להצעות סתומות וסתימת פיות לציבור. האמון שלי מתחיל לרדת.
נדב | 30.08.11
7.
הפתרון היה ובוטל על ידי הממשל- נציג הדורות הבאים
עד לפני כשנתיים היה נציג הדור הבא בכנסת- הוא היה מפקח על השלכות חוקים ודרישות חברי כנסת ובוחן את השפעתם על הדורות הבאים- למישהו או הרבה מישהוים לא היה נוח עם זה שיש מישהו שחושב לתקופת זמן של יותר מחודש עד שנתיים על ההשלכות של הצעות החוק שלהם והם הצליחו לבטל את המוסד החשוב הזה. וחבל - כי את ההשלכות אנחנו רואים כיום.
תומר | 30.08.11
5.
חבל על הזמן-הציבור חשוב כמת
מתוך נסיוני הראלי-כל הצגה של שמיעת דיעה מהציבור היא ברכה לבטלה וכל מטרטה היא יחסי ציבור והרדמת הציבור. 1. הייתי חבר בועידת אזרחים שדנה בתחבורה בישראל (בחסות הכנסת ובהצגת ההמלצות לכנסת) -התוצאה: אפס יישום,אפס השפעה על ה"מדיניות" של משרד התחבורה. 2.קיימת הנחיה לפרסום שוטף של דיונים ממועצות עירוניות שמחליטות יום יום באורח החיים של האזרחים, והנה כאן המקום שאזרח מן השורה יכול להשפיע על ההחלטות. מה המצב? אין לאזרח כל השפעה על ראשי עירייה ביריונים שעושים בתקציב העירוני ככל העולה על רוחם ועל רוח הסובבים אותם (אישה של ראש עירייה,-קריית מוצקין שמקבלת ניהול תיאטרון עירוני שמוקם בכספי הציבור,ללא כל דיון ציבורי, בניית מוסדות דת ללא הכרה מבלי שהציבור השכן יכול לקבוע וכו'). 3. אין לציבור כל אפשרות למחות על עוולות ציבוריות ללא הזקקות לאישורים של משטרה שמטבע הדברים כפופה לשילטונות (עירוניים וממשלתיים). אז היכן יש השמעה של דיעות הציבור?
דיוגנס | 30.08.11
4.
לא מדובר בפתיחת הברז
מדובר על כך שהעוגה הלאומית תחולק באופן הוגן יותר עם פערים קטנים יותר. הרי אנו אלופי העולם בפערים וזו אינה גזירה משמים. מדובר בכך שהמחירים בארץ לא יהיו יקרים יותר מהמחירים במערב. הרי גם מדינות המערב הן מדינות קפיטליסטיות, גם שם יש חברות המעוניינות להרוויח והן גם מרוויחות. רק ששם אין את תאוות הבצע הבלתי מרוסנת. על הממשלה לפתח את הנהלים, את הבקרות ואת החסמים שימנעו את תאוות הבצע ללא גבול המשתוללת במחוזותינו.
א. אופיר | 30.08.11
3.
בריאות יקרה
מעבר לכל הנושאים שכבר עלו , ראוי שהוועדה תבדוק את העלויות הכרוכות בבדיקות רפואיות. ביקור אצל רופא מומחה 21 שח לרבעון, טופס 17 להפנייה חד פעמית, נכון רק הפנייה לגורם חיצוני 28 שח. עלויות בלתי נסבלות שמפילים על האזרחים. מאידך קופח לא עושות שום צעד רציני כדי להחזיר כספים לאלה שעברו תיקרת הוצאות. מינהל ממש תקין, לוקחים תמיד ומזכים רק את אלה שמודעים ויודעים למלא טופסיידה.
נילי | 30.08.11
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת