אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מיהן המדינות שמשקיעות הכי הרבה בעולם במחקר ופיתוח?

28 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

28.
למגיב 3, אתה צודק בגדול אבל...
1. גם אותם מהנדסים שעובדים עבור אינטל/מוטורולה/גוגל ומפתחים חברה אמריקאית תורמים לתעשייה הישראלית. מעבר לתעשיות השירותים הישראליות שתומכות באותם מרכזי מו"פ (מזון, ניקיון, שינוע וכו') חלק קטן מהמהנדסים עוזבים אחרי כמה שנים ומקימים חברות סטרטאפ או מעשירים חברה ישראלית על סמך הידע שצברו עד כה. 2. אני מסכים שצריך יותר חברות בהיקף גדול, אך לדעתי זה יותר תלוי בנו היזמים הישראלים ופחות בממשלה. עובדה שבשנות ה- 90 קמו חברות כמו צ'ק פוינט, אמדוקס, קומברס וכו' ואני לא חושב הם קמו בגלל תמריצים שהיו אז ולא קיימים היום. 3. האשמה העיקרית היא על מיראביליס שמכרה את ICQ ומאותו רגע אנשים הבינו שהם יכולים להתעשר בקלות. האקזיט הזה שינה את כיוון החשיבה מהקמת חברה גדולה ומפוארת לאקזיט מהיר ומפואר. הכל תלוי בנו!
ירמיהו | 05.09.11
27.
ראשית מילה טובה, כל הכבוד
שנית.. ישראלצריכה לעודד השקעות של מו"פ לא רק ממשלתייות .. בתכום הזה אנחנו בהחלט לא מובילים! קרנות ישראליות לא משקיעות כמעט בכלל במחקר ובפיתוח...רק בנדל"ן ובנקים וכאלה... בעולם ובייחוד בארה"ב יש מילארדים שמושקעים ע"י חברות פרטיות בתחומים הללו.. וזה סוד הייתרון שלה! אם המדינה היתה מכריחה את המוסדיים לשים 1 % במחקר ובפיתוח ישראלי (סדר גודל של 20 מליארד שקל!) מצבנו היה בשמיים! אני הייטקיסט כבר שנים ובתעשייה לא ניתן לגייס כסף מחברות וקרנות ישראליות רק מזרות ולכן כל הידע בורח מפה אחרי כל ההשקעה
זיו | 05.09.11
26.
הנתון הזה עוד יותר מרשים את מסתכלים על שאר המדינות ברשימה
פינלנד - חלק ניכר מהכסף הזה משמש פשוט כתכנית הבראה ל-Nokia שכרגע במשבר. דרום קוריאה - מדינה עם הרבה שחיתות שלטונית בכל הנוגע לעולם ההיי טק. Samsung מצליחה להעביר שם חוקים כאוות נפשה, וכנראה שההשקעה הגבוהה במו"פ נובעת מכך (לאחרונה חזרתי מביקור עבודה ב-samsung). יפן - גם שם הקונגלומטים מאוד חזקים, ובל נשכח שנתח גדול מהעיסוק שלהם הוא היי טק (Toshiba, Hitachi). אצלנו, למרות כל הציניקנים, התופעה הזו לא קיימת. ראו איזה צרות עשתה הממשלה לאינטל על כל שקל שהסכימה להשקיע.
דן | 05.09.11
19.
הבעיה היא שכל המוחות הללו חייבים לעבוד או ללמוד בחו"ל ושם מפתה להישאר
כל פוסט דוקטורט חייב ללמוד בחו"ל. כמעט כל מי שרוצה לנצל את הפוטנציאל של המו"פ שהושקע בו, חייב לעבוד בקונצרן ענק. לצערי הרב, ישראל משקיעה המון בחינוך אבל את התוצאות ניתן לראות בכמות הישראלים שמבצעים מחקרים בהארווארד וייל או בחברות הענק באירופה. עוד נקודה בעייתית בישראל היא במעבר משולחן התכנון לשולחן הייצור. בישראל יש חוסר במהנדסים ואנשי תעשייה. מהנדסים והנדסאים הם חוליה חשובה במעבר מהנוסחאות והמעבדה לפס הייצור. לא פלא שישראל מובילה בעולם בסטארטאפים ואקזיטים.
משה | 05.09.11
7.
רק שלא מספרים שהתמ"ג נמוך ב-2/3 ממה שיכל היה להיות
אם היו מייצרים מספיק משרות במשק, ואוכלוסיות שלא עובדות (מכל מיני סיבות), היו מתחילות לייצר. ישראל אחרונה ב-OECD בסולם התמ"ג לנפש. התוצר פה יכול להיות גבוה בהרבה, ואז יחשף שקר ההשקעה במו"פ (משקיעים בעיקר במו"פ בטחוני, וממש לא הרבה לעומת העולם).
 | 05.09.11
6.
רק שבחו"ל יש גם השקעות קונצרניות: סימנס, בוש, אריקסון, נוקיה, היטצ'י, י.ב.מ.
מבחינת מכבי-אש, רפואה, איכות-הסביבה ישראל כמו זמביה. מבחינת חינוך והשכלה תיכונית ישראל כמו לוב. אין אפילו תאגיד תעשייתי גדול אחד מקומי שחי על מו"פ, היחיד שישנו גנרי בעיקרו.
ולא כל הכסף למודיעין חלל וירוט טק"ק | 05.09.11
3.
אמנם משקיעים אך לא מובטח כלל שהכסף מההצלחות יחזור למדינה
בתור בוגר טכניון יש כאן מוחות מצויינים אלא שבסופו של דבר הם תורמים בעיקר לחברות אמריקאיות ואירופאיות (במקרה הטוב בארץ). הבעיה שחברות סטארט אפ לא צומחות לחברות גדולות ישראליות כנראה בגלל מבנה תמריצים לקוי. אז מה זה עוזר אם משקיעים מיליארדים במו"פ אם בסופו של דבר זה עוזר לדוקטורנטים להתקבל לאוניברסיטאות בחו"ל ולעזוב את הארץ. למה זה עוזר אם כל חברה ישראלית חדשה רושמת את עצמה בחו"ל ולא משלמת מיסים במדינת ישראל? ישראל מוכרת את הידע שלה ואת המוחות שלה אבל לא בונה תשתית של חברות גדולות שמפיקות רווח לאורך זמן
אייל | 05.09.11
2.
לא מאמינה - אני דוקטורנטית במדעי הסביבה ולעולם לא קיבלתי מילגה
1. יתכן שהנתונים מפוברקים ("על הנייר" מה שנקרא - בארץ זה פופולרי !) 2. יתכן שהכסף מגיע למקומות הלא נכונים ("פרוטקציה" או "קומבינה" - בארץ זה פופולרי !) 3. אין כלל מאמרים מובילים של חוקרים ישראלים בתחומים רבים של תכנון ופיתוח ערים ומשאבים סביבתיים!!
talila | 05.09.11
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת