אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

בלעדי ל"כלכליסט": ההסתדרות דורשת לנקות את המגזר הציבורי מחוזים אישיים

43 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

40.
בעד חוזים אישיים ישירות עם המעסיק בפועל נגד "עבדי קבלן -כח-אדם"
על ההסתדרות להתאים את עצמה ל2012 והלאה לא לחזור 1920. ראשי הוועדים הגדולים "השתן עלה להם לראש ". הפסיקו להישמע לפסקי דין של שופטים. המחאה החברתית היא גם נגד החזירות של הוועדים הגדולים . של השרותים המונופולים. "רקבת ישראל" ,חברת החשמל ,שדות התעופה ועוד. אנחנו תומכים בהנהלת הרכבת ובשר התחבורה.
אריה | 25.09.11
39.
מיקור חוץ - במיוחד במקצועות המחשוב בממשלה הנו שוד וגזל לאור היום
אשר המכרז שהוציא מר הרמתי מתגלה מיום ליום כדפוק יותר מבחינת העובד,חסר כל שקיפות ומאפשר לחברה להעמיס הוצאות שרירותיות כל גב העובדים. החברות מסתירות בכל מחיר את הסכום אותו הן מקבלות וודאי שאינן מוכנות לפרט לעובד את פירוט התחשיבים אתו הגיעו לשכרו. מעבר לכך,"נציב הפניות" במשרדי החשכ"ל אינו מגיב למיילים ולתלונות שנשלחות אליו מצד העובדים. בקיצור אנארכיה. יש לאמץ את מודל ועדת נסימיאן,להעסיק העובדים כעובדי מדינה לכל דבר ועניין ולהפסיק את העושק שניתן לחברות על גב העובדים (כעת 12.5% + הוצאות שכאמור הן מעמיסות שם כל שטות אפשרית,על לא לעשות כלום עבור העובד),מדוע זה בכלל מגיע להן?
משה | 25.09.11
38.
הסכם קיבוצי כזה = תוספת של מליארדים למנגנון הסתדרותי מושחת!!
הסכם קיבוצי קובע שכל העובדים יהיו חייבים לשלם להסתדרות תשלום של כמעט 1 אחוז מהשכר,כמובן בלי לשאול אותו. פשוט שולחים יד לכיס.הכללת כל עובדי מיקור החוץ תחת הסכם קיבוצי פרושו מליוני שקלים כל חודש לקופת ההסתדרות למימון חבורה של מושחתים ואוכלי חינם!! עיני דואג להמשיך לממן את המקורבים שלו....
משה | 25.09.11
36.
צריך לבקש מההסתדרות לא לעשות חצי עבודה
ההצעה של להפסיק את החוזים אישיים במגזר הציבורי נכון מאוד. וצריך גם להמשיך ולדרוש, הפסקת משכורות של עשרות אלפי שקלים לחודש לעובדים במקומות כמו חברת חשמל, מקורות, רשות שדות תעופה, נמל ימי, בנק ישראל, רכבת ישראל, ועוד ועוד.... באותו מידה שאסור לשלם משכורת רעב בחוזים אישיים, כךאסור לשלם לעובד וותיק ככל שיהיה, ובדרגה ככל שיהיה,יותר משכר של ראש ממשלה,רמטכ"ל, או נשיא בית המשפט העליון.
אלי | 25.09.11
34.
המושג עובד קבלן הוא אסון לאותו עובד, המושג קביעות הוא אסון לכלל המשק
צריך לבטל ולחסל עד היסוד את המושג עובד קבלן, אין כל הצדקה לשלם תיווך עבור עובד רק בכדי להמנע מיחסי עובד מעביד מאידך חייבים לבטל גם את המושג קביעות. מרגע שעובד במגזר הציבורי מקבל קביעות היעילות שלו יורדת משמעותית ופוגעת בכל מי שנזקק לשרותיו. ובמחשבה שניה, אולי אם יבטלו את המושג קביעות לא יהיה צורך להעסיק עובדי קבלן
איילת | 25.09.11
31.
הפוך , גוטה, הפוך !!!
חוזה אישי הוא הדרך היחידה לקבל תשלום לפי כישורים ולהעדיף עובדים טובים על גרועים ובינוניים. אנחנו רואים עכשיו עם הסכם הרופאים מה קורה כשיש חוזה קיבוצי המעסיקים לא מצליחים לקבל עובדים טובים בתנאי ההסכם וצריכים להמציא כל מיני ישראבלוף כדי שאנשים יבואו לעבוד. ההתאגדות בהסתדרות רק מגבילה את העובד ששוה משהו בכח המיקוח שלו מול מה שהאיגוד היציג חתם בשמו ובלי לשאול אותו. ההסכמים האלו משרתים בעיקר את האינטרסים של ראשי ההסתדרות ושל הבטלנים שרוצים הגנה בלי לעבוד. אני כותב זאת בתור אחד שעובד בו זמנית בשרות הציבורי ובמקום פרטי, והייתי שמח לותר על הגנת ההסתדרות לטובת התמקחות אישית מול מעסיקי הציבוריים.
 | 25.09.11
30.
ההסתדרות צודקת. אני נאלץ לשלם 30% מהשכר לחברת האאוטסורסינג
אני מועסק במיקור חוץ בגוף ממשלתי. חברת האאוטסורסינג שמעסיקה אותי, לוקחת בערך שליש מהשכר שלי . אז אל תספרו לי שהשכר של עובדי אאוטסורסינג גבוה כי זה לא בהכרח נכון. אני גם לא מרגיש נאמנות כלשהי לגוף שבו אני עובד כי היום אני נמצא בו, מחר יעבירו אותי לגוף אחר. אם הממשלה לא רוצה אותי כעובד מהמניין, זו בעיה קשה מעבר לעניין השכר- דווקא עבור הממשלה. הממשלה וכל הגופים הציבוריים צריכים לחזור לבסיס- לשכור ישירות את העובדים לכל הפעולות המתמשכות, לשלם להם שכר טוב וראוי- ואפילו לחסוך בתקציב כי כל הנטל של חברות האאוטסורסינג ירד.
מועסק במיקור חוץ | 25.09.11
24.
עיני!!! פקח את עיניך . עובדי מחקור חוץ זו עבדות, זו בושה למדינה שיש בה תופעה כזו.
עצור את התופעה של עובדי קבלן (מיקור חוץ). זה בדיוק מה שיצר את פער המעמדות. עובדי הקבלן חיים מהיום למחר עם פחד שלא יהיה מחר. אתם הסכמתם לזה, אתם תעצרו את זה. זה נוגד את כל עקרונות הצדק החברתי.
מומו | 25.09.11
22.
שלב ראשון לפטר 50% מעובדי הציבור שלא עושים כלום במיוחד בעיריות
לאחר שיפוטרו כל הפרוטקציונרים וקומבינטורים שניכנסו לעבודה לפי קשרים ולא קישורים , לאחר מכן להחתים את כל העובדים בשרות הציבורי על חוזה אישי משיעבוד וישרת את הציבור ישאר מי שלא עושה כלום בכל מיני משרות שהומצאו יפוטר אחרת אנחנו נהיה כמו מדינה של העולם השלישי זה לא יאומן מה שנעשה בשירות הציבורי, תנסו להתקבל לאיזה עבודה באיזה עירייה ,דואר וכדומה גם אם יש לכם תואר גם אם מפרסמים מודעה בעיתון שדרוש עובד אין סיכוי הכל תפור וסגור למקורבים
dany | 25.09.11
20.
יש להוציא מחוץ לחוק את מיקוד החוץ!!! גם במגזר הפרטי.
זהו כשל שוק אדיר ופגיעה אנושה בזכויות יסוד של עובדים!!! איפה ההסתדרות היתה עד עכשיו??? יש לטפל טיפול שוק בשוק העבודה בישראל. כיום זהו גו'נגל נשלט ע"י מעסיקים והם עושים מה שבא להם. תפקחו עיניים ותראו איך מגנים על עובדים במקומות אחרים בעולם, באירופה (גרמניה למשל) ואפילו בארה"ב. העובדים בישראל במצב גרוע אפילו מהם.
עבד מודרני | 25.09.11
14.
קודם שההסתדרות תפעל לעדכן את טבלאות השכר לעובדי ההסכם הקיבוצי
בהסכם הקיבוצי של ההסתדרות, מהנדס שהוא מנהל מחלקה עם 10 שנות ותק, אמור לקבל ברוטו 5,500 שקל כשכר יסוד. כיוון שאין פונים למשרות אלו בשכר זה, מצאו המעסיקים בשרות הציבורי דרך להעסיק ע"י חשבונית כנותני שרות (מיקור חוץ ) או ע"י העסקה בהסכמים אישיים. קודם לפרוק מסגרת הקיימת של ההסכמים, צרכה ההסתדרות להילחם עבור עדכון טבלאות השכר.
אקולוג | 25.09.11
11.
ההסתדרות חוסמת צדק חברתי. תומכת רק בוועדים החזקים של המונופולים הציבוריים
איפה הם היו כשעובדי הנקיון באונ' בן-גוריון שבתו? איך הם תמכו בעושק העובדים הסוציאליים? חוזים אישיים ועובדי קבלן קיימים עשרות שנים. נזכרו היום? ועד עובדים חיוני להגנה על זכויות העובדים וחובה שיתקיים בכל מוסד ציבורי או פרטי. אבל במבנה הנוכחי, ועדי העובדים הורסים את השרות הציבורי במניעת תגמול לעובדים מוצלחים וחסימת שיפור בשרות לאזרח ע"י בלימת רפורמות חיוניות, בנמלי הים והאויר, ברשות השידור, בחב' החשמל, ועוד.... עופר עייני התנגד להורדת מחיר הדלק ע"י הפחתת התמורה לחברות הדלק. את מי הוא משרת? כנראה את עצמו.
מנעה הגנה על עובדי קבלן | 25.09.11
5.
אני עובדת בחוזה אישי באחת האוניברסיטאות כבר 7 שנים
אין קביעות. אין תקן. וגם היחס אלי הוא התעלמות מצד הועד. נכון שאני משתכרת יותר משכר המינימום, אך לא הרבה יותר. חוץ ממשכורת אין שום תנאים. כלום. אני ועוד 6 נשים באותה מחלקה כמוני. ישנן נשים שעובדות כאן 13 שנים. הגיע הזמן להפסיק את הביזיון הזה. כולם עובדים וצריכים לקבל אותו יחס.
אורית משולם | 25.09.11
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת