אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

"המחאה פספסה את המקור לבעיות במשק"

35 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

29.
הוועדים הגדולים הם בהחלט חלק מהבעייה .
אם הועדים הגדולים יידאגו שמספר העובדים יהייה נכון ( יש כיום אלפי עובדים מיותרים) , והשכר יהייה ראוי ( לא חסר פרופורציות כמו היום) , ותיהייה גמישות ניהולית מסוימת ( בין פיטורים שרירותיים לבין קביעות מחלטת יש משהו באמצע) . אזי ניתן לחסוך הרבה מיליארדים כל שנה
צביקה | 02.10.11
28.
בהמשך לתגובה 22: הבעיה היא בחוסר המיסוי של הטבות הועדים
המחאה החברתית בכלל התעלמה מהתופעה שקיימת רק בישראל: מי שחבר בועד עם כח מקבל הנחה בסופר מרקט ובכל החנויות הממותגות בארץ כמעט (תלושי קנייה עם הנחה של כ- 15%), הנחה בנופש, הנחה בצריכת תרבות ועוד ועוד. של שיטה מטורפת. המלון שאירח ועד עובדים בזיל הזול - יגבה ממני תשלום גבוה כדי להגיע לרווחיות, הסופר שמכר לועד ב- 15% הנחה - ייקח ממני יותר וכך הלאה.
התלושים של הועדים | 02.10.11
23.
אתה ומשרד האוצר נכשלתם
1. האשמה באורך המאבק של הרופאים היא שלך, של שר האוצר ושל שר הבריאות - ביבי נתניהו, למי שלא זוכר הוא שר הבריאות. במקום לגמור את הסיפור בזמן קצר משכתם את זה וניצלתם את התמימות של הרופאים שלא שבתו באמת. בושה שלך. 2. ההסכם עם הרופאים הוא בושה, ולא (רק) בגלל השכר. איזו ציניות מצדכם להוסיף תקנים במסגרת הסכם שכר. מדינה מתוקנת מוסיפה תקנים בהתאם לגידול האוכלוסייה. ארגון העובדים לא צריך להילחם על זה. ובסוף הם נלחמים כי הם היחידים שעומדים בנטל, בזמן שאתם חוסכים על גבינו, ולא מגדילים את שירות הבריאות בהתאם לגידול האוכלוסייה. ועוד בלי בושה אתה אומר שהשינוי אצלכם הוא בכך שיש היום "נכונות וההבנה שאי אפשר לייבש מערך לאורך שנים". עוד בושה שלך. 3. "הגמישות הניהולית" שאתה מדבר עליה היא שקר. הרי לעובד בחוזה האישי אין באמת יכולת מיקוח לגבי השכר, והמנהל שלו ממילא לא יכול לתת לו מעבר למה שנותנים לכולם בחוזים אישיים. שהרי זה לא ממש חוזה אישי, אלא חוזה ע"פ נוהלי נציבות שירות המדינה. אחרי שתצליחו להעביר את כולם לחוזים אישיים, פשוט תשחקו להם את השכר. ואז - הם לא יהיו מאוגדים, ולא יהיה מי שמסוגל להעלות להם את השכר. היום, המאבק של העובדים המאוגדים מעלה את השכר של העובדים בחוזה האישי.
איל | 02.10.11
19.
הבעיה היא עודף הידע שלעולם אינו מספיק, ולכן צריך לחזור לפשוט.
אולי לא שמתם לב אבל? העולם רץ לדמוקרטיה חסר האמצעים הוא הרוב ויכול הוא לשלוט בעולם מה מונע ממנו? שהרי הוא חי בזבל בכול מקרה. כדי להטיב הוא לא צריך אוהל ומקל הוא כן צריך ביצי חופש ולנקוט עמדה. ממה הוא פוחד? הוא לא מאמין בעצמו וחושב שהמקמבן המתוחכם שגזל כל רכושו עלי אדמות ידע לטפל בו טוב יותר מעצמו אז מה יש לנו? 10% נבלות שאגרו ממון וכוח 90% אידיוטים שאפשרו זאת וחיים בזבל. הנה כי כן אם אנחנו ראש קטן בלי מלחמות רק חיים טובים שהכדור הזה עדיין מציע. בואו בלי בחירות ובלי טררם כולנו וכול באי העולם, נלאים את כל העושק נסגור כל הבנקים ונתלה בכיכרות כל הרודנים התיקנים והאוליגרכים נשמיד את כל הנשק שיצרו הנבלים כדי לשמור לעצמם השלטון בנו לעולם. נתקומם ונשמיד כל עם או דת שרוצה לכפות מרותה על האחר נצא לעבוד כולם ומכל אוצרות הטבע באשר הם ייהנו כולם אין גבולות הכול פתוח לכול האהבה חינם, הבריאות חינם המגורים חינם, הלימודים חינם ראו כדוגמא הישוב שיזפון ופארק נאות סמדר. ונסיעות חינם, ועבודה חינם. אין יותר כסף יש ערכים כל אחד יאחז היכן שיאחז אין צבא אין משפט אין פרלמנטים אין חיים מסובך לוותר ולתת זה האתגר ואלי נוכל נשום פה או שם אוויר נקי ולא מזוהם כי מה בעצם צריך הבנאדם כיכר אחד של חם כד אחד של יין מיטה כדי לישון בה ואם אפשר בשניים. שהרי גם היום אוכלים זה את זה ושותק העולם
משה חזן יש מיש | 02.10.11
16.
"אני לא יכול ליזום תוספות שכר כשצריך,כי בעולם המושגים של היום נתינה וולונטרית עלולה להתברר כחולשה"
על המשפט הזה (שמייצג את תפיסת עולמו) צריך להעיף אותו הביתה היום. מה זה וולנטרית? זה התפקיד שלך!!! בשביל זה אני משלם לך משכורת!!! כדי שתעדכן כל הזמן את השכר של המגזר הציבורי. אנשים לא צריכים לצאת להפגנות כדי לקבל את זה. איש חלש ורפה אופי שמנציח את שיטת "החזק יקבל". צריך להעיף אותו ולהביא מישהו שייכנס בוועדים החזקים.
מישהו | 02.10.11
15.
אני מסכים עם הכותרת- אבל לא נגעת בעיקר
העיקר הוא שהוועדים הגדולים ודרכם העובדים, גוזלים את כספי הציבור, ובנוסף, כאילו לא די, חיים ברמת חיים פי 2 מכולנו, כי הם לא באמת משלמים 40 שקל לכרטיס קולנוע (תסתכלו באתר חבר, הם משלמים 22 ש"ח, אפילו הפופ קורן עולה להם חצי) וחצי לנופש, ו 15000 ש"ח פחות לרכב, ודלק בהנחה, ועוד ועוד. יוצא שהם חיים בבועה, שאנחנו, שאר הציבור ממן. ולמעשה, אני חושב שמדובר אפילו בעבירה על החוק ממש (אם היה מיושם), כי אם יש הטבה לעובד, הוא צריך לשלם עליה מס! והם לא משלמים על ההטבה הזו מס, ושוב, הכסף הנגזל הוא מכולנו (מי שלא בוועדים הגדולים) תקראו http://hidavrut.gov.il/content/3311
רני | 02.10.11
14.
ככה זה שיחידת הממונה יודעת רק "לא"
הממונה על השכר במקום ליזום ולקדם את מבנה השכר יודע רק לאמר "לא". אז האפשרות היחידה העומדת בפני ההנהות והעובדים זה לפעול בכוח. אין יוזמות לתיקון עוותים בשכר (למעלה ולמטה), עובדים שכל שהם יודעים הוא להפגין כוחנות באמצעות סמכויות שהקנו לעצמם במסגרת חוק ההסדרים. פני השירות הציבורי כפני פקידי האוצר. כל עוד זה לא ישתנה - אין תקווה להתיעלות.
y2kin | 02.10.11
11.
עוד בדיחה מביתו של שטייניץ אץ נתניהו, הבעיה היא החרדים שתקציבם כתקציב הבטחון
אין לי דבר נגד החרדים יש לי הרבה על הממשלה שמתקצבת אותם ב 50 מיליארד שח ואילו תקציב הבטחון הינו 51 מיליארד שח לנתניהו אין בעיה עם שביתת הרופאים יש לו למשפחתו ולחמו רופאים פרטיים על חשבון הציבור הוא הרי הפך את אגף המעון ראש הממשלה למחלקה סיעודית
אבא ל 5 ילדים | 02.10.11
10.
ניתן לשנות הסכם הרופאים אם שני הצדדים מסכימים
במי אתם נלחמים שם באוצר? ברופאים, מיטב האנשים שהולכים לרפואה, משרתים את הציבור ימים כלילות, עושים מילואים ועובדים תמורת 26 שקל לשעה קודם כל תכירו בעובדה שזה עוול שיש לתקן גם אתם באוצר לא מוכנים לעבוד תמורת שכר שעה כזה ועכשיו אתם מצפים שהרופאים ימשיכו לעבוד תמורת השכר המבזה הזה עו תשע שנים לפני שיוכלו לשנותו? לא רק אידלמן טעה בחתימה על ההסכם גם אתם אתם הם אלו שהיו צריכים לבא ולומר שיש לתקן את שכר הרופאים הוא לא הגיוני ולא צודק!! (זוכרים צדק חברתי?)
י. | 02.10.11
9.
כללי המשחק השתנו
המחאה לא טיפלה בבעיות ספציפיות, המחאה באה להגיד לשלטון שאין לו יד חופשית לקבל כל החלטה משום שהציבור יגיב להחלטות לא ראויות. כאשר המחאה ביקשה לשנות סדרי עדיפויות היא דברה בין היתר על הדברים האלה. נושא תקציב הביטחון לדוגמה. אף אחד לא רוצה לפגוע בביטחון אבל כולם יודעים כמה כסף מיותר יוצא בשם הביטחון ולאיזה תנאים מופלגים זוכים אנשי הקבע, בלי קשר לחשיבות עבודתם ותנאי הקושי שלהם. את הכוח שאין לך מול הוועדים המונופוליסטים יש לציבור, אלא שכרגע הציבור מבין שכל שינוי בכיוון של הפרטה משמעותו פיטורי עובדים, הרעת תנאי העובדים, העלאת מחירים והרעת השירות בחלק גדול מהמקרים. הנהנה היחיד הוא בעל ההון שקנה את הפעילות במחיר מגוחך ועם כספי הציבור שאותו הוא עושק. הציבור פשוט איבד את אמונו ביכולת שלכם לבצע את העבודה. כדי שהמצב לא ידרדר לאנרכיה, או לתגובת נגד חריפה בסגנון סוציאליסטי חריף, בניגוד למדינת רווחה שאותה דורש הציבור, יש ליצור מנגנוני שיתוף הציבור בשלטון.
יהודה | 02.10.11
7.
האוצר הוא שאשם ולא אף אחד אחר
האוצר בהתנהלות כוחנית הוא שאשם בכל מה שקורה, ושלא יאשימו אף אחד. מי שהכניס את הכוחניות ודרס מגזרים חלשים (עובדים סוציאלים למשל, או משך את הרופאים לנצח), שלא יבכה על גופים חזקים ממנו (הוועדים הגדולים). אם היה לאוצר טיפת יושרה, הם היו מעדכנים את המשכורות של העובדים הסוציאלים והרופאים גם ללא שביתה, ומצד שני מפרקים את רכבת ישראל, חברת חשמל והנמלים כבר לפני שנים. הבעייה שהוועדים הגדולים הם הקבלני קולות מס' אחד של המפלגות - אז פתאום כל עובדי נמל אילת חברים בקדימה, והופ שר התחבורה מופז מסיים תפקיד מבלי לעשות כלום. וליברמן ונמלי אשדוד וחיפה.....ותנו לי לנחש, גם כץ והרכבת לא יסתיים אחרת.
ביבי | 02.10.11
4.
הוועדים הגדולים הם משת"פים של משרד האוצר
אם מול הממונה על השכר באוצר לא היו הוועדים הגדולים וההסתדרות, לא היה לו עם מי לדבר והבלגן במשק היה חוגג. ראו כדוגמה את מחאת האוהלים שחסרה מנהיגות סמכותית. לכן לאוצר יש אינטרס מובהק בקיום גופים חזקים שאיתם הוא יכול לסגור דילים נדיבים על חשבון החלשים. המודל הזה קרס בשביתת הרופאים בגלל שלרופאים המתמחים יש אלטרנטיבות טובות גם במגזר הפרטי ובחו"ל. כאשר במשרד האוצר יגלו שחסרים 3,000 רופאים (מומחים ומתמחים שינטשו לחו"ל, יעברו לרפואה פרטית ומקצועות אחרים), יתחילו לייבא רופאים עובדים זרים מהודו ופקיסטן לתפארת מדינת ישראל.
ב.ק. | 02.10.11
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת