אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

לא לזה פיללו המפגינים בכיכרות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
המסקנה מההפגנות חייבים לקצץ ולהקטין את המגזר הציבורי
חייבים לקצץ במגזר הציבורי כי הוא מקור הבעיה והבסיס ליוקר המחייה הגבוה.קבוצה גדולה של אנשים שלא עושים את עבודתם ומהווים בחלקם נטל גדול על הציבור ועל כולנו. הבעיה במגזר הציבורי נובעת ממספר כשלים: 1. חוסר תמרוץ – העובדים לא מתומרצים להיות טובים יותר אין להם תימרוץ כספי ולא ניתן לפטר אותם אם הם לא עושים את עבודתם. זו הסיבה שרוב המורים למתמטיקה נכשלים בבחינה על חומר הלימוד וממשיכים ללמד. העובדים בחלקם מעבירים את הזמן ונותנים לעובדי הקבלן לעשות את העבודה הרי העבודה שלהם מובטחת. כשבמוסד פרטי נפטר חוסה אז בעל המקום מפסיד כסף במגזר הציבורי הרבה נושמים לרווחה פחות עבודה. 2. קביעות – העובדים הלא מוצלחים מקבלים קביעות ולא ניתן להחליף אותם וכך הם יכולים להמשיך להיות נטל על המערכת שנים. 3. חוסר שילטון – בפועל מי שמנהל את המגזר הציבורי הם העובדים. השלטון לא יכול להעביר החלטות הוא מחליט לבנות קו רכבת והעובדים בסוף עושים מה שבראש שלהם.האינטרס שלהם הוא לא לעשות כלום כך יש פחות עבודה.וכולנו משלמים 4. המגזר הציבורי הוא דרך לנתב כסף למקורבים – מכירת מכרזים עיסקאות ועוד.כשיש בוס שהכסף יוצא מכיסו הוא מפסיד ולכן מפקח במגזר הציבורי אין פיקוח מספיק. 5. אין פיקוח על השירוט הציבורי .המדינה לא מסוגלת לפקח גם כי ההוצאות נופלות עליה ( כימיכלים לישראל זיהמה את הסביבה כול זמן שהיתה ממשלתית ורק כשהופרטה פיתאות התקנות חלות עליה.כי המדינה לא רצתה לתקצב את הנדרש) לחברה פרטית אין בררה והיא מפוקחת . כך שבנוסף למספר הגבוה של האנשים שלא עובדים יש מספר גבוה של עובדים לכאורה במגזר הציבורי שאנחנו צריכים לכלכל .לכן מעמד הבניים חי ברמת חיים נמוכה ( פחות מחצי ממה שצריך להיות) ההפרטות כמו בזק פשוט איפשרו לציבור לקבל טלפון ולא לחכות לנצח (או עד שהם מכירים עובד בזק). מעץ בנתה כבישים שנים על גבי שנים ואנחנו נהרגנו בתאונות בנתיים עד שהבניה הופרטה ועכשיו הכבישים נבנים מהר. אם היה ניהול טוב המצב היה לכאורה יותר טוב אבל ההיסטוריה בעולם מוכיחה ההפך.הסיבה לזה היא כי בשוק פרטי עם תחרות חברה שלא מתפקדת פושטת רגל ונסגרת וחברה אחרת ממלאת את תפקידה. במגזר הציבורי אין פשיטת רגל ולכן כשחברה מסתאבת מנסים לשפר אותה בתקציבים דבר שלא פותר את בעיות היסוד .לא קיימת הברירה הטיבעית שיוצרת שיפור בניהול ובשירות. התמריץ להשתפר נובע מכך שבעל החברה יפסיד כסף ועובדים יודעים שהם יפוטרו במקרה של כישלון.ללא המקל הזה אין תמריץ לאף אחד לעשות מאמץ.
מאיר | 11.10.11
3.
רוצים שינוי אמיתי? תתפקדו למפלגות!
100,000 מתפקדים חדשים בליכוד, קדימה ומפלגת העבודה יחזיקו את המפתחות להרכב הרשימות לכנסת ואת המצע החברתי-כלכלי. לובי משותף יכריח כל ממשלה עתידית לעשות שינוי מהותי ועמוק בצד הכלכלי-חברתי. אל תצפו מהממשלה הנוכחית והכנסת הנוכחית להפוך את עורן. תתפקדו למפלגות ותהפכו את עורן מבפנים. 300,000 אנשים שמאמינים במחאה ומוכנים לפעולה יכולים לשנות את הפוליטיקה הישראלית כמו ש 1000 הפגנות יתקשו לעשות, אז קדימה!
בן אנוש | 10.10.11
1.
טיפול קוסמטי בנושאים מהותיים
הטיפול הקוסמטי של שתי הועדות - טרכטנברג וועדת הריכוזיות, רק מראה ומצביע על אוזלת היד של מקבלי ההחלטות אל מול מקבלי ההחלטות האמיתיים, שליטי ההון. זה הזמן להצטרף לפורום לפעולה אזרחית, לתנועה למען איכות השלטון וליוזמה האזרחית למלחמה בריכוזיות ולעשות פה שינוי אמיתי.
אלה | 10.10.11
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת