אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

קולוניאליזם בכיוון ההפוך

26 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

23.
במשך רוב 3000 השנים האחרונות הודו וסין היו המדינות העשירות בעולם
עולם כמנהגו נוהב, הודו וסין הם המדינות העשירות בעולם כבר 3000-4000 שנים, מימי התנ"ך . המהפכה התעשיתית, גרמה לעליונ ות זמנית של המערב לפרק זמן קצר של 300 שנים. אבל איפה שזרמו מיים יזרמו מיים. והסינים וגם ההודים חוזרים למנהגם להיות עשירי העולם. מה הפלא?
אבי גולדרייך | 15.10.11
22.
תהליך כזה כבר קרה בעבר
בתחילת המהפכה התעשייתית, כשרק הוקמו המפעלים הראשונים, נוצר מצב קצת מוזר: דווקא מפעלים שנתנו זכויות טובות לעובדים, תנאי עבודה נוחים ושכר טוב - פשטו רגל. הסיבה לכך פשוטה - עלות היצור של מפעלים עם תנאים גרועים ושכר נמוך יותר נמוכה... התחרות פשוט חיסלה מפעלים עם מעסיקים אנושיים. אותו סיפור קורה כאן עכשיו - כמה שכר דרוש לתת לעובד מפעל אמריקאי? ואילו זכויות יש לו? באיזה תנאים? עכשיו, איזו זכויות נראה לכם שיש לילד סיני, ועל איזה שכר הוא עובד?
 | 15.10.11
19.
במילה אחת - ד מ ו ג ר א פ י ה !
המערב מזדקן ומת. העולם השלישי יולד ומתעצם. במקביל - פערי ההשכלה הולכים ומצטמצמים. הנה אפוא, אוכלוסיה צעירה ומשכילה בעולם השלישי מול מזדקנת ומשכילה במערב. העתיד, מיותר לציין, נמצא במזרח. בעבור הישראלים חשוב להבין את המסקנות ולהוליד הרבה ילדים.
פרו ורבו | 15.10.11
17.
עליה וקוץ בה
למשל מדינות המערב החילטו לחייב את סין לתת זכויות בסיסיות וכו' לכל עובד אם החברה הסינית רוצה לעשות מסחר במדינות המערב, ובכך הסכום שמשלמים על העבודה מתקרב יותר לזה של המערב. העניין הוא שיש דרכים לעקוף את זה, וכמעט כל מי שרוצה להוזיל עלויות עושה את זה. המערב כיום שבע מידי, ולכן יוצר כשלים בעבודה, בעוד שהמדינות אל מערביות, מאוד רעבות (לפעמים תרתי משמע), ולכן יש אינטרס למצב הנוכחי של ניצול. זה היה ברור כבר לפני 5 שנים אפילו, שהמערב יפסיד כאן בגלל ההתנהלות שלו, אבל זה לא באמת היה אכפת לאף אחד. העניין הוא שאחרי שהמדינות האלו ימשיכו בדרך שלהם, הם יגיעו למצב שהיה במערב, בעוד שהמערב יהיה קצת יותר רעב, ואז יגיע איזשהו איזון או צורך לשנות לגמרי את השיטה (בתקווה שהשינוי בשיטה יגיע קודם).
 | 15.10.11
16.
11 צודק לחלוטין
אני גר בארצות הברית וגם הייתי בסין ובהודו רמת החיים שם מתחת לכל ביקורת עובדים אמריקאים בחיים לא יעבדו ברמה כזאת. יש שני מיליארד צרכנים פוטנציאלים בסין והודו צריך למכור להם טכנולוגיה המערב ימכור טכנולוגיה למזרח זה ההזדמנות של המערב אני מקווה שההנהגה במערב תיישם את זה ללא היסוס.
אילן | 15.10.11
13.
עוד סיבה שמביאה להתהפכות היוצרות לדעתי
הגלוביזציה. השיטה שקיבלה עידוד גורף במדינות המערב להוציא אל מחוץ לגבולות המדינה או היבשת את העבודות הזולות, המזהמות והמסוכנות עזרו אולי בטווח הקצר לכלכלות שהסתמכו עליהם אולם הם העבירו את הידע וכל היתרונות היחסיים של המדינות העשירות למקבילות שלהם בעיקר באסיה ועכשיו פועלות בדיוק נגד מייסדיהם. שמירת השווקים לפעילות לוקלית ,יותר היתה בלי ספק משאירה את היתרון של הכלכלות המובילות במדינות המערב לעוד שנים רבות - אה ובדרך גם הפגיעה האקולוגית בכדור הארץ היתה הרבה פחות חמורה!
גיאצ'ו | 13.10.11
11.
תגובה ל-2 ול-7
נתחיל מזה שפועל ייצור בסין עולה היום 10 דולר ליום, לא 1 דולר. תחפש כתבות על המפעלים של אפל, ותראה שהעלו שם שכר לרמה של 250 דולר לחודש. אם נסתכל 10 שנים קדימה, השכר לפועל בסין ימשיך לעלות, ויגיע ל- 500 - 800 דולר לחודש. לגבי מתכנתים, השכר בסין הוא 1500 - 2500 דולר, ובהודו קצת פחות. וגם שם השכר עולה ללא הפסקה. לגבי אירופה: האבטלה מחושבת כאחוז מהאנשים שרוצים או מחפשים עבודה, לא כאחוז מהאוכלוסיה. כלומר יש באירופה כ-20 מיליון מובטלים, ולא 50 מיליון (אני לא יפרט פה את החישוב המדויק, אבל זה לא מסובך). כמו כן רוב המובטלים חסרי השכלה גבוהה. מה שנכון זה שיש עודף במערב בבעלי תארים במדעי החברה והרוח, אבל במקצועות הנדסיים, מדעי המחשב, במדע, ברפואה ובמקצועות נוספים, אין אבטלה גבוהה. לטווח של 20 שנה, רמת החיים בסין, הודו, מלזיה, תאילנד וכו' תמשיך לעלות, אבל לא תגיע לרמה מערבית. רמת החיים במערב תדשדש, אבל גם אם רמת החיים תרד ב-10% או 20% - החיים במערב ימשיכו להיות נוחים וטובים יותר מבכל מקום אחר.
יוני | 12.10.11
10.
גלובליזציה
גלובליזציה זה כל הסיפור !! עצם העובדה שהשוק העולמי פתוח לחלוטין גורם לתחרות לא הוגנת כאשר מצד אחד מדינות ששכר העבדים בה נמוך מאוד . מצד שני מדינות עם תנאים סוציאלים וכו" . הרי ברור שחוק הכלים השלובים (גובה מיים זהה ) עובד גם בכלכלה , עד שהממוצע לא יגיע לאותו ממוצע נמוך( שכר עבדות) ימשך התהליך הנוכחי . התהליך יפסק רק עם יחזרו להליך שפוי של הגנת המדינות על תושבהם . מנגנון רגולציה קפדני יכול לפתור ולהפסיק את ההליך ההרסני הנוחכי .
מאיר | 12.10.11
9.
ל-7
אני מסכים איתך שיש אינפלציה של עובדים משכילים (גם בארה"ב, רק ששם לפי דעתי זה אפילו יותר חמור כי צריכים להחזיר הלוואות של עשרות אלפי דולרים לאוניברסיטאות הפרטיות שלמדו בהם). תתפלא אבל גם גרמניה אינה חסינה מבעיה זו. במקרה אני עובד בשוק בו הייצור המרכזי הוא בגרמניה ובאסיה ולאחרונה יותר ויותר חברות גרמניות סוגרות קווי ייצור מחוסר היכולת להתחרות בסין\טייוואן\קוריאה... אין מקום בתגובה זו לציין את הבעיות העומדות בפניי המפעלים המערביים (לדוגמא: תנאי ריבית מגוכחים להלוואות מצד בנקים סיניים בחברות סיניות נבחרות, עלויות נדל"ן וכו'...) הבעיה הרבה יותר עמוקה ועד שרמת החיים באסיה לא תעלה באופן ניכר או שיישמו פתרונות יצירתיים (מלבד מכסי ייבוא) המערב ימשיך להתקדם רק במוצרים ייחודיים בעלי טכנולוגיה גבוהה ומתפתחת בהתמדה וישקע בכל השאר. מקווה שכלכליסט ירים את הכפפה ויכין כתבה מעמיקה בנושא.
הבעיה. | 12.10.11
7.
ל-3
מה שהתכוונתי להגיד זה שאי אפשר להמשיך בשיטה שמשתמשים בה היום כי אף בנאדם לא ההי מוכן להיות עובד יצור וכך נוצר מצב של אינפלציה בתחום ההשכלה הגבוהה שזה אומר ניקח דוגמא את ישראל היום אם אתה בלי תואר ראשון ההי לך קשה מאוד למצוא עבודה נורמלית ומתוך ההנחה הזאת ההורים מגיל קטן דוחפים אותך בשביל שתלמד באונברסיטה ואז מה שקורה השוק מוצף באנשים בעל השכלה גבוהה (עורכי דין/כלכלנים/מהנדסים/מנהלים וכ'ו) ואז נוצר מצב שכוח העבודה הוא יקר ומכך נוצר שכל המפעלים עוברים למדינות המתפתחות (סין הודו) וכמו שכתוב בכתבה המדינות המתפתחות מתעשרות וקונות חברות במדינות המפותחות (דוגמא בריטניה -הודו) זה הבעיה שדיברתי באיחוד האירופי יש אבטלה ממוצעת של בערך 10% זה אומר 50 מיליון אנשים משכילים (בעלי תואר ראשון שני ודוקטורט) יושבים בבית ללא מעש בגלל שאין צורך בשוק לכלכך הרבה משכילים בשיטה שעובדים בה היום לעומת זאת גרמניה שהיא המעצמה הכלכלית הכי גדולה באיחוד האירופי שכולם מבקשים סיוע כספי היא הצליחה לשלב בין עובדי יצור לאנשים משכילים בכך שהיא הכניס למפעלי היצור שלה רובוטיקה שהרובוטים עושים את העבודה הקשה והעבודה היותר קלה עובדי היצור עושים. אני לא ממציא לך בעיה לפי מה שאני חושב זו בעיה עולמית שחברות מעבירות את המפעלים -מרכזי הפיתוח למדינות אסיה ואפריקה וכתוצאה מכך נוצר אבטלה במדינות המפותחות.
רועי | 12.10.11
5.
מאוד פשוט - השחיתות במערב והסגידה לכסף
הובילו לניהול כושל ולשוד קופות החברות ע"י מנהליהן שלהן. מה שהביא לכך שחברות שעדיין מנוהלות נכון, ולא לוקחות על עצמן חובות (מנפיקות אג"ח) כדי לחלק את הכסף הזה כדיווידנדים (מישהו אמר בזק ? מישהו אמר פרטנר ?) לבעלים, יכולות לקנות בגרושים חברות שהיו פעם חברות ענק מבוססות, ושהיום מתבוססות בחובות עתק.
 | 12.10.11
4.
כמו שנאמר מעליי לגבי התחרויות ברמת העובד
התרבות המערבית תמיד מדברת על תחרויות אבל הם שוכחים שברמה של מדינה אל מול מדינה, הממשל צריך להיכנס ולהתחרות. הרי עובד בטקסס במפעל לא יכול להתחרות בעובד סיני מכפר כלשהו בסין - במחיר מן הסתם. זה לא בהכרח שהוא לא רוצה.. כי הרי לא חסר מלצרים, מנקי רחובות ואנשים בעבודות "זבל" או אנשים ללא השכלה שפשוט חייבים את העבודה הזו. אותו אמריקאי פועל לא יכול להתחרות במחיר של פועל סיני. לכן הממשל צריך לתמוך בפועל האמריקאי - אין לו השכלה, אבל זה לא אומר שהוא לא יכול לקבל עזרה כספית מהמדינה בתמורה לכך שהוא ימשיך להיות פועל, ישמור את הכסף בתוך הכלכלה האמריקאית וזה במקום לשלם לו אבטלה! הרי עדיף שמאות דולרים בחודש (לפועל) ישארו בארה"ב מאשר יוטוס לכלכלה הסינית לא? איך הכלכלה האמריקאית היתה נראת אם הם היו מספקים "מלחמה" כנגד כח האדם האסייתי? כנ"ל ישראל וכל ה-340 אלף עובדים זרים וזה לא כולל הלא חוקיים.
ירון | 12.10.11
3.
2. ניראה לך שזה הפתרון ?!
יש דיי הרבה מוצרים המבוססים על קווי ייצור רובוטיים כימעט לחלוטין ועדיין באסיה העלות תיהיה נמוכה. ומהסיבות הבאות: 1. עלות של טיפול בזיהום אוויר (תקנים מחמירים באירופה וארה"ב שדורשים השקעה כספית) 2. עלות חשמל ומוצרי בסיס אחרים (גם ברמת עלות העטים של המזכירות) גבוה יותר 3. עלות עובד, (פנסיה,פיצויים וכו'.) מגדילים את העלויות של העובדים\מהנדסים\מנהלים 4. עלות השינוע מאד נמוכה כך שהיתרון היחסי של המערב לא גבוה במיוחד וישנם כמובן עוד עלויות כאלה ואחרות כך שגם אם נוסיף את עלויות הVAT (החזר כעבור מס' רב של חודשים באירופה, בעית תזרים מזומנים) המחיר עדיין יהיה תחרותי יותר מבאסיה !
הבעיה | 12.10.11
2.
המדינות המפתחות צריכים לשנות את השיטה בשביל
להתחרות אם החברות מאסיה. במדינות המפתחות אף אחד לא מוכן להיות עובד יצור מצד שני המדינות המפותחות צורכות כמויות גדולות של מוצרים שדורשים הרבה מפעלי יצור והרבה עובדי יצור במקרה הזה פונים לחברות באסיה ששם יש עובדי יצור בשפע ומייבאים מהם כמויות של מוצרים שהמדינות המפותחות הם היצרנים העיקרים שלהם (דוגמא סין) לכן אני חושב שפתרון לזה הוא לבנות מפעלים שעובדי היצור הם רובוטים ומי שמתפעל ומתכנת את אותם הרובוטים הם אנשים משכילים שלמדו וכאלה אנשים אפשר למצוא בשפע במדינות המפותחות (מהנדסים/מתכנתים וכ'ו). שכר של עובד יצור בסין 1 דולר ליום שכר של עובד יצור בארה''ב 100 דולר ליום.
רועי | 12.10.11
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת