אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

העסקה נסגרה: כימצ'יינה העבירה 2.4 מיליארד דולר למיזוג עם מכתשים

23 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

22.
עוד הצלחה כזו ואבדנו
מכירת תעשיות ו/או העברת ייצור למדינות זולות היו הגורמים למשברים הכלכליים ביפן ו(בתחילת שנות התשעים) וגם בגרמניה (טרם האיחוד). ומי שלא רצה להבין זאת ראה ועדיין רואה את המשבר בארה"ב שמקורו בהעברת פסי הייצור לסין לרבות של תעשית חצאי המוליכים. כל הנ"ל גרמו למדינות להיות סוחרים במקום יצרנים וגם הידע עבר למזרח. ואלו שעדיין לא הבינו, יבינו כאשר האבטלה תגדל והמדינה תישאר ללא מקורות הכנסה. כאן הדברים חמורים עוד יותר, שכן אחוז התורמים לתל"ג נמוך משמעותית ביחס לכל המדינות במערב ובמזרח. נכון שיש גם הבדלים בין ישראל והמדינות המוזכרות וישראל ככלל אינה יצרנית "דגולה" אלא יותר מפתחת מצויינת, אך אם כבר מצאנו יצרנית (שגם מפתחת) שיכולה להתחרות בעולם וברמת מחזורים כאלו - היה חיוני להשאירה בבעלות מקומית. ברור שהסינים (גם אם לא מיד בגלל מגבלות ההסכם) יעבירו את הכל אליהם הביתה...
יוסי | 17.10.11
21.
אחת העסקאות הגרועות שעשה המשק הישראלי אי פעם
אובדן של אלפי פטנטים, אובדן אלפי מקומות עבודה, נפילה של נכס אסטרטגי ממש למדינה בידיים זרות שיוציאו מכאן הכל בין לילה. איך הממשלה נותנת לדברים כאלה להתרחש? בארצות הברית היו זורקים עסקה כזאת מכל המדרגות ולא מניחים לה להתרחש, בטח לא כשמדובר בחברה כמו מכשתים-אגן.
גידי | 17.10.11
9.
מי מפסיד - מדינת ישראל שתאבד אלפי מקומות עבודה בנגב שילכו לסין
דנקנר מוכר את החברה כי הניהול שלו כשל, למה לצ'פר את המנכלים הכושלים שלו עוד? מדינת ישראל צריכה להודיע שהיא תמסה כל העברת ידע ממכתשים לכמצ'יינה כמו ייצוא (הם עשו את זה עם HP) ולתת להם קנס של כמה מיליארדים. כמציינה היא חברה ממשלתית - חבל שמכתשים נמכרה לידיים פרטיות של אנשים שלא אכפת להם בכלל ממדינת ישראל והנגב.
רפי | 17.10.11
8.
עיסקה - בושה
מכירת נכסים איסטרטגיים של מדינת ישראל לארצות זרות היא עיסקה מביישת. תמורת התעשרות קלה ומהירה של בודדים -המדינה מפסידה מקום עבודה של אלפי אנשים, מפסידה נכס כלכלי שגלומים בו ידע, טכנולוגיה, רשת שווק עולמית, שםטוב ומוניטין, שיכולים להניב תמורה במשך שנים ארוכות. מכתשים אגן הוקמו ונבנו כמפעלי חזון ציוני ותעשייתי, היזמים בשיתוף דורות של עובדים פיתחו תעשיה כבדה ומבוססת שפיתחה את הנגב השומם ואת העיר אשדוד מראשיתה. הוקמו מתקנים של תעשיה כבדה פותחו טכנולוגיות, סביב המפעלים התבססה תעשיית עזר של בעלי מלאכה תומכים. האבטלה בארצות הברית נגרמה בחלקה הגדול מהעברת מפעלים לסין, זה יהיה גם גורלינו. את הבונוס שמקבלים המנהלים הנוכחים תמורת הריסת מפעלי הפאר הללו לא השתכר אף עובד שהשתתף בבניה במשך כל תקופת עבודתו. שלדי הברזל של הציוד שיחליד בשערי אשדוד ובאר שבע ישמשו מצבה עצובה לתקופה של "יזמים" רודפי בצע, ורגולטורים חסרי הבנה ויכולת משילות. בושה!!!
זאב | 17.10.11
7.
עוד מעוז מפעלי נופל לידי הטיקונים.ועוד אחד ועוד קפטן אנחנו אבודים.בסערת הטיקונים הזו כולנו נטבע
נטבע .כאשר אנו רואים את האגרסיביות של הטייקנים אחרי שהם מבצעים רכישה של חברה כזו או אחרת.לא נותר אלא להיות עצובים. מהמדיניות המטורפת.שאוכלת וטורפת כל חלקה טובה במשק.היציב לטובתם הפרטית של הטייקונים שזהו הדבר והיפוכו של הצדקה חברתי.אליו חותרת חברה המיתימרת להיות שיויונית וחיה על חרבה וקיומה כרוך בערבות ההדדית בן איש לרעוהו כאשר מבנה החברה נכון לעכשיו הוא קהילתי .וקיומו לא יתכן במבנה אחר.בדרך הכלכלית הזו אם תימשך אף אחד לא ירויח ואפשר להתחיל את הספירה לאחור.לקראת הכאוס.
 | 17.10.11
4.
חלוקת רווחים לעובדי הקבלן ולעובדים הרגילים במפעל
ידיעה משמחת שהגיעה לאוזני, ההנהלה החליטה ש10 מיליון שקל מהרווחים יועברו במשכורת הבאה לעובדים, בזכות העובדים החברה הגיעה לאן שהגיעה חלוקת הכספים צודקת. עד כאן זה היה מדע בידיוני, וחזרה למציאות אתם העובדים תמשיכו להיות עבדים ותקבלו את משכורות הרעב . ועל אפכם וזיעתכם יבואו כל המנהלים ויקטפו את הרווחים שאתם ורק אתם הבאתם לחברה. אוי פריירים שכמותכם תמשיכו .......תמשיכו ואולי תקבלו פרורים
ליאור | 17.10.11
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת